Verliefd op je vriendin...?

Met het fenomeen van biseksuele vrouwen, Angelina Jolie als rolmodel, zijn we nu allemaal wel bekend. We kijken er niet meer van op of om als weer een of andere actrice claimt ook 'bi' te zijn. Op Wikipedia, de vrije encyclopedie, is zelfs een lijst van biseksuele acteurs te vinden (we komen er behalve Angelina Jolie grote namen als Greta Garbo, Marlene Dietrich en Billie Holliday tegen). De taboe is er tegenwoordig wel af. Je hoeft maar naar topmodel Cara Delevingne te kijken. Zij verslijt de ene vriendin na de ander (ze ging met Rita Ora, zoende Miley Cyris en date tegenwoordig de actrice Michelle-Rodriguez). Hoe het ook zij, taboe of geen taboe, een interessant onderwerp blijft het natuurlijk wel :-)

Want wat als jij je zelf opeens - heel onverwacht - aangetrokken voelt tot een vrouw? En wel tot je beste vriendin. Het gebeurde Tamara:

'Ik heb al jaren een hartsvriendin maar er is iets gebeurd wat ik niet kan begrijpen. Vorige week gingen we samen naar de sauna. Ze zat helemaal naakt met alleen een handdoekje naast me en opeens wilde ik haar aanraken, haar strelen. Ik raakte er helemaal van in de war en durfde niet meer naar haar te kijken. Ik voel me nu niet meer bij haar op mijn gemak...'.

Mirjam schrijft heel open: 'Mijn vriendin en ik waren samen in een pashokjes bikini's aan het passen (we passen altijd samen) en toen zag ik opeens hoe mooi ze is. Ik voelde me tot haar aangetrokken en werd er bijna opgewonden van als ze per ongeluk met haar lijf tegen mij aankwam.'

Veel meer vrouwen dan je denkt voelen zich aangetrokken tot andere vrouwen. Vaak blijft het alleen bij dromen of fantaseren, alleen of samen met de partner. Anderen schuwen er niet voor terug om te experimenteren. Maar er zijn er ook die hun gevoelens wegdrukken en er verder liever niet over nadenken.

Het is heel goed mogelijk dat juist in een vriendschap, een diepgaande emotionele relatie, met een andere vrouw dit soort gevoelens naar bovenkomen. Vriendschap tussen vrouwen kan heel intiem zijn. Er wordt heel wat afgepraat, er wordt kleding uitgewisseld, vriendinnen schuwen er niet voor zich naakt aan elkaar te tonen (de sauna waar Tamara het over had, is een goed voorbeeld).

Het is heel begrijpelijk dat je in de war raakt als je merkt dat je je aangetrokken voelt tot je vriendin. Probeer je eigen gevoelens te begrijpen en te doorgronden en accepteer jezelf zoals je bent. Er met iemand anders - misschien niet direct met je vriendin - over praten, kan helpen om je verwarring te boven te komen. Of en in welk stadium je je vriendin ermee confronteert, hangt natuurlijk helemaal van de situatie af. Daar is moeilijk een eenduidig antwoord op te geven.

Daarom vragen we, zoals we wel vaker doen, jullie naar jullie ervaringen en meningen over dit onderwerp. Het werkt altijd heel verhelderend om te lezen hoe anderen ertegen over staan. Wil je op dit artikel reageren, mail ons dan via het venster hieronder.

Reacties van Trendystylers
Heb sinds kort ondervonden dat ik me aangesproken voel door mijn eigen geslacht, dat ik dus homo ben. Ik ben zelf 21 jaar en heb iemand leren kennen van 48 die voor de moment nog een vriend heeft. Ik date veel met hem, stiekem dan zonder dat zijn vriend er van weet en kan hem niet uit mijn hoofd krijgen wat ik ook niet wil, want ik ben verliefd op hem en hij ook op mij, hij staat op het punt zijn vriend buiten te zetten, ik zou bij hem gaan inwonen en hij wil verder met mij, ik wil dit ook. ik twijfel er geen seconden aan, ik heb thuis alleen nog niet kunnen en durven zeggen dat ik homo ben en dat ik dus op een ouder iemand verliefd ben.
Ik ben getrouwd sinds 32 jaar. We hebben dochter en een zoon. En nu ben ik verliefd geworden op mijn beste vriendin. Als ik haar zie, voel ik me een ander mens. We praten en lachen veel samen. Iets wat ik met mijn vrouw al tijden niet meer doe. Ik verlang erf naar haar. Maar behalve zoenen hebben we nog niet veel gedaan. Natuurlijk wil ik graag vechten voor mijn huwelijk. Maar deze vrouw die al zoveel jaren mijn beste maatje is, blijkt nu ineens meer dan het beste in me naar boven te halen en ik mag er niet op in gaan. We willen allebei ons huwelijk niet in gevaar brengen. na een ontmoeting is het net een achtbaan van emoties waar we doorheen gaan.
Ik ben gelukkig getrouwd en heb kinderen. Tijdens een congres was er fout gemaakt bij het reserveren van kamers en moest ik mijn kamer delen met een andere vrouw. Toen zij naakt uit de douch kwam kreeg ik ineens een kriebelig gevoel wat ik nog had gevoeld en ik zij merkte dat ik haar bekeek. Ze was doortastender dan ik en vroeg of zij me opwond, wat ik beschroomd toegaf. We spraken erover en zij kwam bij me liggen..en begon me te strelen. Eerst verkrampte ik, maar zij stelde me gerust. Ik voelde me ontspannen worden en daarna hebben we een nacht gehad die ik nooit zal vergeten.Ik vond het spannend als zij met haar borsten langs de mijne streelde..en met haar vingeren maakte ze mij gek! Thuisgekomen heb ik het aan mijn man vertelt, maar die vond mij er spannender door worden en had er geen bezwaar tegen. Deze situatie duurt al een paar jaren en gaat goed. Ik merk ook dat het de seks met mijn man heeft verbetert en dat vindt hij zelf ook, we durven veel meer te experimenteren. Noortje
Ik moet ergens mn verhaal kwijt!

ik ben een beetje verward!

Al jaren heb k een super goede vriendin
alleen nu de laatste maanden zijn we heel erg close geworden.
Ze schrijft in smsjes dat ze heel veel van me houdt en dat we altijd verbonden zijn.
ik heb t idee dat ze graag heeft als k haar aanraak... ze wilt me heel veel knuffelen en probeert me een kus op de mond te geven.

door deze dingen ben k meer voor haar gaan voelen dan alleen vrienden.
Maar zal zij ook meer voor mij voelen?
Wat denken jullie
Okee ik moet dit gewoon ff kwijt! Ik ben stapel verliefd op mn collega 48 en ik ben 24... Ze is nog ouder dan mn moeder.. zo vaag! Is dit raar.. ik ben net moeder geworden van een dochter en ben super blij met mn gezin! Maar ik kreeg nieuw werk en vanaf t eerste moment dat ik haar zag was het bam.. ik wist zeker dat ze lesbisch was. Dit werd later ook bevestigd... Nu weet ik bijna zeker dat zij hetzelfde heeft! als ze met me werkt ben ik super onhandig en als ze me iets moet uitleggen trilt ze helemaal haha... Ik kan mn gezin echt niet opgeven voor een stom verliefdheidje maar jeetje wat gaat dit diep!
Ik ben 17 (meisje) en ben over mijn oren verliefd op een vrouw van 35, mijn orthodontist. Ik denk dat ze me ook wel ziet zitten vandaar dat ik verward ben. Normaal ben ik altijd op jongens gevallen, maar op een of andere manier vind ik haar heel aantrekkelijk. Ze heeft een partner(vrouw) en 2 kinderen wat het nog erger maakt.
ik ben ook verliefd op een vrouw van 25 jaar ikzelf ben 49 maar alles klikt zo bij ons samen natuurlijk heb ik een eerdere relatie gehad maar dit is zo anders en beter we overleggen veel meer en praten veel en we houden erg veel van elkaar ik ben nederlander zij is keniaans maar zo een fantastisch mens. ik hou met heel mijn hart van haar

Hoi mensen,
Ik ben C en heb sinds een paar maanden geaccepteerd dat ik wel degelijk 'bi' ben. Heb in het verleden wat schommelingen richting meisjes gehad maar nooit echt tot het niveau dat ik het als verliefdheid kon bestempelen.
Nu heb ik 3 jaar geleden een meid ontmoed online, A, waar ik erg goed mee bevriend ben. Zij heeft ook een andere vriendin, S, die ze nu net iets meer dan een jaar geleden aan mij voor heeft gesteld.
We wonen niet echt in dezelfde regio maar spreken elk jaar af bij een van ons, dit jaar was dat bij S en dus ook de eerste keer dat ik en S elkaar in het echt zagen i.p.v. over de videochat.
We bleven daar negen dagen en het was echt super, maar S is nogal een scheldmachine en haar moeder dreigde ons naar huis te sturen als ze doorging. Dus A kwam met het idee dat ik haar moet 'straffen' als ze het weer deed... laten we het er op houden dat A's straffen leuke fanservice zijn voor yuri-fans... en dat S een verlegen type is qua dat.
Na de eerste 6 dagen kwam dan het gesprek van gezamenlijke cosplay (verkleden als een personage uit een serie) naar boven en S en ik zouden allebei als jongens gaan die mensen vaak aan elkaar koppelen...
Dus A vroeg ons, dat als er mensen zijn op zo'n festival die er om vragen, of wij fanservice zouden durven geven?
Dus S en ik keken elkaar aan en de daarop volgende 3 uur zaten onze lippen onderhand aan elkaar geplakt... om nog maar niet te beginnen over onze tongen >.<;
De dagen erna bleven we dit herhalen en werd het echt tot het uiterste gedreven. Eerst dacht ik dat het enkel was om A te pesten gezien ze steeds knalrood werd als ze het zag, maar op dag 8 was A een aantal uren weg en toen trok S me mee naar haar ouders hun slaapkamer om daar weer te flikflooien (maar niks ernstigs...)
Nu zou het allemaal voor de gein kunnen zijn, maar sinds ik weer thuis ben wil S elke dag bellen terwijl het voorheen 1 tot 2 keer in de week was. En het is nu steeds met video/webcam aan terwijl we dat eerst niet deden... Daarbij geeft ze soms ook erg duidelijke hints af van interesse en eerlijk gezegd vind ik het niet eens zo erg.
Ze vertelde me ook dat ze nooit wilde afspreken in de herfstvakantie omdat ze de week erna altijd proefwerkweek heeft... maar een paar weken terug vroeg ze me of ik wat te doen had in de herfstvakantie O__O
Nu komt ze over 9 dagen hierheen en ik ben van plan om erg goed op te letten hoe ze reageerd op dingen... ik heb haar zelfs laten kiezen tussen een tweepersoons luchtbed of apparte luchtbedden en ze koos tweepersoons (omdat ze het leuk vind mij te knuffelen...)
Ik heb er lang over gedacht en zie S ook wel erg zitten, dus mocht het nou blijken dat ze mij leuk vind ga ik er vol voor~! We hebben veel gelijke interesses dus ik ben ook benieuwd hoe lang die relatie stand zou houden ^^;

for your information:
Ik ben 19
A is 20
S is 16 (bijna 17)
ik ben 19 en zit ook in een complexe situatie. ik weet sinds een paar maanden dat ik voor vrouwen val. Enkel een paaar vriendinnen weten het en ben ook nog niet van plan om echt uit de kast te komen. Maar sinds kort zit ik echt met een probleem. een paar maanden geleden leerde ik een nieuwe vriendin kennen die hetero is. ja jullie kunnen het al raden. Ik ben natuurlijk gevoelens beginnen krijgen voor. dit heb ik natuurlijk niet verteld want wil onze vriendschap niet kwijt. maar elke keer ze lacht naar mij of mij aankijkt voel ik kriebels in mijn buik en voel ik me speciaal. Bij elke sms van haar verschijnt er automatisch een lach op mijn gezicht. bij elke keer dat ze me een knuffel geeft wil ik haar nooit meer loslaten en zou ik ze wel kunnen kussen. ik merk dat dit moeilijker en moeilijker komt om dit niet te doen. wat moet ik doen? help me aub. ik wil ze niet kwijt als vriendin maar wil ze zo graag als de mijne. ze weet wel al dat ik lesbisch ben dit heb ik haar !
verteld door een spel op een festival. kunnen jullie mij aub helpen????
Ik ben 18 en ik ben wel in een hele complexe situatie terecht gekomen. Ik voel me al meer als een jaar aangetrokken toch vrouwen. Onlangs vertelde een vriendin dat ze lesbisch was. Allemaal leuk natuurlijk. Veel gepraat over meiden, vrouwen en gevoelens. Maar door veel bij elkaar te zijn kwamen er natuurlijk wel fantasieën. Wat begon met een knuffel eindigde in meerdere keren seks. Het was eerst experimenteel en ik hoopte ook zonder gevoel maar dat werkte niet ze is gewoon zo lekker en seks met haar voelt skyhigh. Toen sloop de liefde er in. Ik ben van haar gaan houden. Wel kwam er veel emotie bij kijken. Ik ben toch al zo'n jankbal. Nu hoop ik gewoon dat alles goed komt en dat ik de moed krijg om het vertellen ;-)
Nee het waait niet over... het wordt alleen erger. Omdat ik denk dat ook zij wat voor mij voelt. Ik stel me voor hoe mooi en heerlijk het zou kunnen zijn en het kan in principe wel. Maar wat verlies ik dan allemaal... niemand zou me begrijpen. Ik bedoel familie en vrienden (misschien wel enkele maar toch). Ik begin meer en meer te twijfelen of ik niet altijd al lesbisch ben geweest maar het onderdrukt heb voor m'n ouders toen. Ik weet het even allemaal niet meer. Ik word er ziek van. Help.
31 jaar en altijd enkel voor mannen gevallen. Tot nu. Ik voel me aangetrokken tot een vrouwelijke collega. Ik schrok mezelf een ongeluk toen ik mezelf erop betrapte dat ik haar meer dan leuk vind... Ik heb nu een relatie met een man, we hebben zelfs een dochter samen, dus ben ik niet van plan er verder iets mee te doen. Het is niet moeilijk het te aanvaarden, vind het zelfs spannend van mezelf (hihi) maar wel lastig als ik me als een puber voel op het werk. Ik probeer er niet teveel van te maken, maar toch houdt het me de hele dag door bezig. Waait het over? Hopelijk!
Ik ben 16 en een jaar geleden werd ik verliefd op een hele goeie vriendin,ik ben haar beste vriendin maar omgekeerd heb ik onze vriendschap altijd al anders bekeken. Ik bleef maar over haar dromen en in de lessen denk ik alleen maar aan haar en droom ik erover dat ze in men armen ligt en ik haar mag kussen. De drang om haar te kussen werd alleen maar groter en groter... Tot enkele maanden, ik had een relatie met een jongen en maakte het uit omdat ik besefte dat ik die verlangens naar dat meisje niet meer kon negeren. Op school neemt ze altijd men handen vast en lijkt het alsof we een koppel zijn. Toen vertelde ik dat ik hopeloos verliefd op haar was, ik vroeg haar of ze ooit verliefd zou worden op mij en ze zei dat ze het niet wist. Nu denk ik dat zij mijn allereerste grote liefde is, ik ben hopeloos verliefd ze lijkt wel perfect en tenslotte heeft ze bijna een relatie met een jongen. Help het doet zoooveel pijn...
Hoi,

Ik ben 16 en ben hetero. Ik heb nog nooit een relatie met iemand gehad, maar ik ben wel vaak verliefd geweest op jongens. Maar toen ontmoette ik 2 jaar geleden een meisje, P. Ik vond haar heel lief, we hebben heel intensief contact gehad toen. Ze zei, na ongeveer driekwart jaar pas, dat ze me leuk vond. Toen begon het bij mij wel te kriebelen.
Ook moet je weten dat ik P. ken door een vriendschap met een ander meisje, G. Het is een driehoeksvriendschap zeg maar. Dat gaat hartstikke goed.
Wij spraken driekwart jaar geleden af om met z'n drieën te logeren. Toen kwamen P. en G. naar mijn huis, waar het heel gezellig was. Maar er was wel een beetje een romantische sfeer tussen mij en P. 's Avonds, toen G. sliep, is P. bij mij in bed komen liggen en hebben we gezoend. Dat was heel erg fijn.
Toen ik P. weer even niet had gezien, ging het verliefde gevoel weer over. Het was dus een soort van bevlieging.
Toen heb ik P. driekwart jaar niet meer gezien.
Maar gister vierde G. haar verjaardag, waar P. en ik allebei naartoe kwamen. Daar had ik 2x de neiging om haar te zoenen... Maar ik heb het niet gedaan.

Ben ik nu verliefd op haar? Ze is in ieder geval heel speciaal. Maar ze heeft een vriend... En daar houdt ze heel veel van dus het is sowieso zinloos...
Wat moet ik nou doen? Ik voel me verward...

xx M.
Ik was verliefd op een vriendin geworden.
En dat heb ik voor 8 maanden geheim gehouden.
We waren heel close en de hele tijd moest ik naar haar liefdesverhalen luisteren(over andere mannen)
Het maakte me kapot.Uiteindelijk moest ik haar de waarheid vertellen.Ze vatte het goed op,''ik kon het aan je merken'' zei ze.Ik was zo opgelucht! De weken daarna ging het minder.Ze nam afstand.We kregen zelfs ruzie.Ik zei de meest verschrikkelijkste dingen tegen haar, uit angst en machteloosheid denk ik.Sindsdien hadden we geen contact meer.En tot de dag van vandaag, weet ik niet waar het mis ging.Misschien had ik het toch voor me moeten houden? Misschien had ik haar niet moeten claimen? Ik weet het niet.Het enige wat ik weet is dat ik Kelly nooit zal vergeten.Ze leeft in mij.

Een vrouw met spijt en een heleboel herinneringen.
Ook bij mij zeer herkenbaar, ik ben 48j, en samenwonend met een man, ik ben sedert een paar maand verliefd op mijn beste vriendin, die getrouwd is. Ik kan hier met niemand over praten, want ik weet niet of de liefde langs twee kanten komt.

Ik maak dit op dit moment mee. Ik ben een vrouw van 40 en heb een man en 2 jonge kinderen. Twee jaar geleden voelde ik me ineens aangetrokken tot een vrouw. Deze vrouw is ook getrouwd. Ik heb het er met haar nooit over gehad. Ik zie haar 1 x per week en kan haar maar niet uit mijn hoofd zetten. Ik vind dit nogal lastig, want zodra ze me aankijkt word ik al warm. Ik mag geen toenadering doen, want dan breng ik vast onrust. Ik ben dus al heel lang stiekem verliefd en mag hier niets mee doen. Ik heb het een keer heel diep weggestopt, maar het is helaas weer helemaal terug. Ik droom zelfs 's nachts van haar. Wie wil hier met mij over praten?

Het is ook bij mij heel erg herkenbaar. Het is niet eerste keer voor mij. Dat gebeurt vaker.
In 2008 leerde ik collega te kennen op mijn afdeling. Maar elke keer als zij mij keek,werd ik even onzker en denk even wegwezen. Voordat ander door hebben wat zij voor mij voelde. Toen ben ik naar andere afdeling verplaats en zij kwam altijd naar mij wanneer even kletsen en of er is wat aan de hand. Wat gekke is zij en ik hebben heel sterk interesse en gaven de innerlijke rust.
Zoals iemand al hier schreef: vrouwen voelen en begrijpen meer. Maar dat is juist meer in diepere gevoelens en meer hechte band wat wij nodig hebben.
Op den dag vroeg zij aan mij of ik in verleden tijd ooit relatie heb gehad... Ik werd onzeker en mijn grafiek zakte helemaal naar beneden. Omdat het is ook geen leuke herinnering uit mijn verleden.
Verder zij stelt meer vragen en meer,meer.
Zij weet dat ik van eind mei weg ga van de bedrijf en ik ga naar andere bedrijf werken.
Zij vroeg ineens aan mij: kunnen wij niet afspreken na het werktijden of intussen door. Het is toch in de buurt!
O, helpie denk ik even dan en daar word ik wel onzeker van, maar elke keer is bijna maar nog net niet zo ver.

maar verder ik zie weleens leuke meiden rond.
Ik word regelmatig verliefd op een vrouwelijke collega waarmee ik het erg goed kan vinden. Vroeger had ik dat ook en raakte ik er enorm van in de knoop met mezelf maar tegenwoordig accepteer ik het als iets dat bij mij hoort. Ik doe er niets mee en praat er ook niet over met degene die het betreft omdat ik bang ben dat het verwarring bij die ander veroorzaakt.
Ja hoor mij is het ook overkomen. Ik was met de vriend van een vriendin van mij toevallig op vakantie tegengekomen. Op dat moment begon ik hem leuk te vinden en hij vond mij ook leuk maar ik wist niet of dat verliefdheid was. Maar nu is het een paar maanden uit. en merk ik dat we steeds meer met elkaar hebben. en het liefste zou ik met hem afspreken. maar mijn vriendin houd nog steeds van hem en is nog erg op haar hoede. ze zegt als hij nu met een meisje bezig zou zijn dat ze dat meisje echt flink op der bek zou slaan.
En dat hoor ik, en dan voel ik me zo schuldig. maarja dit is ook weer eens in de zoveel jaren dat ik zoveel voel voor iemand en dat is wederzijds.
Maar het maakt niet uit, het liefste zou ik hem elke dag zien , maar ik kan natuurlijk niet met hem gezien worden nu.
Het is zo erg want als ik iets met hem begin ben ik in alle opzichten de ''slechterik'' en het is niet mijn keuze om in een situatie te zitten waarbij ik iemand moet kwetsen mij of haar (de vriendin).
en het erge is dat ik me besef dat ik ook echt boos zou zijn op een vriendin als ze met iemand zou gaan, waar ik nog verliefd zou zijn. ik zou haar haten.
Maar nu ik aan de andere kant van het verhaal sta. is dat toch net iets anders.
Hallo,
ik ben een meisje van 14 en ik weet nog niet echt wat ik ben.
Toen ik 12 was had ik via een spel een 'internetrelatie' met een meisje. Ik dacht eerst dat dit voor de grap was enzo. Toen ik naar de 2de ging kwam ik bij een heel lief en knap meisje in de klas. Ik ging van 1havo naar 2mavo dus ik kende nog niemand maar zij was echt heel aardig enzo voor mij. In het begin dacht ik echt dat ik verliefd op haar was, maar toen ik haar leerde kennen vond ik haar echt een bitch, in een goeie zin dan. Ik was zelf ook soort van een bitch dus we werden vrienden. Naarmate we vrienden werden ging mijn soort van 'verliefdheid' voor haar weg. Toen ging ik naar 3havo en zij naar 3mavo waardoor we beetje contact verloren. Nu denk ik echter dat ik weer verliefd op haar ben en dat komt denk ik door weinig contact we sms'en elkaar alleen maar. Het probleem is nu dat ik echt alleen maar aan haar denk maar ik durf niks tegen haar te zeggen want ze had ooit een vriendin en die had toegegeven dat ze lesbi was en toen ging ze haar helemal backstabben, wat ik erg zielig vond. Maar ik wil onze vriendschap dus echt niet verprutsen, en ik ben het zat om over haar te fantaseren, ik wil realiteit :$. En ik ben onervaard, want ik heb nog nooit iets met een meisje gedaan en ook niet met een jongen.
Mij is dit ook overkomen, ben nu 18.. had echt een beste vriendin alles samen, wel eens gezoend maar welk meisje heeft in deze tijd nog niet met een meisje gezoend. Toen bleek na een tijd dat we elkaar leuk vonden en wisten niet wat we ermee aan moesten. We lagen dan bij elkaar in bed soms zoenen maar verder durfden we niets geen relatie beginnen niets. Uiteindelijk wat gekregen heeft 3 maanden geduurd, maar 2 maanden later opnieuwe geprobeerd en duurde uiteindelijk nog een half jaar. Toen was t over maar de vriendschap ging door en tuurlijk het was moeilijk maar we probeerde zo min mogelijk te zoenen etc. Nu hebben we 2 maanden ongeveer ruzie gehad en alles was voorbij. Tijdje terug gepraat en is goedgekomen en word langzaam weer beter. Op de dag dat we hadden gepraat lag ik in haar armen. Sinds die tijd de gevoelens voor haar weer teruggevonden en weet niet wat ik ermee aan moet, 't gaat na een zware periode uiteindelijk weer goed tussen ons, ook al weet ik dat z!
ij het ook graag zo ziet. Voel verder niets voor andere meiden alleen voor haar. Ben er dus ook niet zeker van of ik nu Hetero of Bi ben?
ik ben ook erachter gekomen dat ik bi ben.. meer val op meiden dan op jongens, dat wel.. ik ben vaak iemand van de lange relaties.. heb er net 1 achter de rug van 5 jaar. En sinds kort ben ik erachter gekomen dat ik soort van gevoelens voor me beste vriendin heb, die ik al 9 jaar ken.. zij heeft een vriend, en heeft weleens geexperimenteerd met meiden, alleen voelt ze er nooit wat bij zegt ze.. ik weet nu niet wat ik moet doen. Vind het leuk als ze bij me is en leuke dingen doen, maar ik weet niet of ik dit haar kan vertellen, ben bang dat ik onze vriendschap verpest, en dat is niet de bedoeling. Ik durf haar niet recht in haar ogen aan te kijken, dan begin ik te blozen en weet ik niet meer waar ik moet kijken.. soms lijkt het of ze soort van flirt (knipoogt af en toe) en ik weet dus niet wat ik moet doen.. graag reaktie
Hoi,
Ook bij bij heel veel herkenning in sommige reacties. Ik ben 38, getrouwd en twee kinderen. Een paar maanden geleden ben ik in contact gekomen met een vrouw die ik voorheen al wel een beetje kende, maar voornamelijk oppervlakkig. We raakten aan de praat omdat haar relatie met haar man (ook getrouwd, geen kinderen) erg slecht is. En zo is er langzaam een vriendschap ontstaan die steeds hechter wordt en waarin we elkaar in dik en dun steunen. Ik zie haar bijna dagelijks en als ik haar niet zie, dan bellen we of smsen we wel even om te checken of alles oké is, want ook tussen mij en mijn man loopt het niet zo lekker. Na een paar weken kreeg ik het gevoel dat ik meer voor haar voel dan alleen een vriendschap, ze is heel bijzonder voor me en inmiddels is wel duidelijk dat ik gewoon straal verliefd op haar ben. Ik durf het haar niet te vertellen uit angst dat dat de vriendschap misschien in de weg gaat staan. Ik weet niet of zij iets voor mij voelt, wel dat ze zich ook prettig bij! Me voelt, maar geen idee of het meer is dan dat. Ze is ook nog eens van een andere cultuur die dat totaal niet accepteert en gelovig. Kortom, lastig. Ik heb nooit eerder dat soort gevoelens voor vrouwen gehad, en ook nu is zij echt de enige vrouw die me interesseert, maar ze raakt me dan ook echt heel diep. Ik herken heel veel in de eerste reactie op het artikel. Ook ik kan het haast niet uit mijn hoofd zetten en er met niemand over praten. Mijn man weet iets, maar niet hoe heftig het is, en hij is nu zelfs al een beetje jaloers. Het is vaak lastig me te concentreren op mijn werk. Ik werk thuis en de laaste tijd (al bijna 3 maanden) komt er nauwelijks wat uit mijn handen. Moet ik het haar vertellen en alles op het spel zetten, afwachten, of gewoon proberen de heleboel uit mijn hoofd te zetten? Het laat me niet los...
reactie: Hallo,
Misschien niet geheel ontoevallig kwam ik dit stukje tegen op jullie site en het is ook voor mij heel herkenbaar. Ik ben 33 jaar en getrouwd, maar heb altijd wel geweten dat ik ook op vrouwen viel. Alleen heb ik er nooit wat mee gedaan. Totdat ik sindskort achter ben gekomen dat ik verliefd ben op mijn buurvrouw. Wij wonen nu 2,5 jaar naast elkaar. Zij heeft een vriend en een kind. Wij kunnen heel goed met elkaar opschieten. Eigenlijk al vanaf het begin vond ik haar een leuke meid. Maar heb nooit verder aan andere dingen gedacht. We kunnen goed met elkaar opschieten en doen ook veel dingen samen. Mijn gevoelens voor haar worden steeds erger en soms is het gewoon niet te verdragen. Maar ik durf het haar niet te vertellen. Het is gewoon de tijd nog niet ervoor, vind ik. En natuurlijk ben ik ook bang voor hoe zij zal reageren. Ik zet niet graag ons vriendschap op het spel. Zeker niet omdat we echt pal naast elkaar wonen en dus vrijwel iedere dag elkaar zien. Het erge is dat ik ieder moment aan haar denk en tot haar aangetrokken voel. Ik weet niet zo goed hoe ik die gevoelens moet uiten en aan wie. Ik zou het niet aan mijn man durven te vertellen, maar aan vriendinnen durf ik het ook niet kwijt. Soms heb ik gevoel dat het wederzijds is tussen ons. Maar dan als ik haar zie, dan voel ik weer niks. Ik weet echt niet zo goed meer wat ik moet doen. Ik ga wel gewoon door met het dagelijkse leven, maar van binnen vreet het me toch wel stukje bij beetje op.
reactie: Ik wil hier heel graag op reageren, want ik zit er best wel mee. Ik ben nu
15, en ik ben voorheen altijd verliefd geweest op jongens, koek en ei enzo,
Maar ik heb nu een vriendin, en ik heb gemerkt dat ik haar eigenlijk heel
Erg leuk vind. Ik had dit dan ook al eerder verteld aan haar, maar toen was
Het net een beetje over, maar eigenlijk is het nog steeds zo. Zij zegt dat
Ze het heel jammer vindt, omdat ze mij eigenlijk gewoon als een heel goede
Vriendin ziet. Ik wil haar ook echt zo zien en zo zie ik haar ook, maar dit
Gevoel heb ik wel en ik zit er wel mee... Ik weet dat vriendschap
Uiteindelijk sterker blijkt, maar het gevoel pijnigt me wel...verder kan ik
Dit eigenlijk aan bijna niemand kwijt, want 1 van mijn vriendinnen voelt
Zich hier niet echt zeker over en heeft ook aangegeven dat ze er niet over
Wil praten. Ik ontdekte gewoon een paar weken geleden hoe ontzettend mooi en lief ik
Dat meisje eigenlijk wel niet vond...en sindsdien heeft het me gewoon niet
Meer losgelaten. Ze heeft aangegeven dat ze het helemaal niet erg vindt en dat ik me niet
Hoef te schamen, dat het niks verandert tussen ons, maar ik ben daar nu niet
Meer zo zeker van, ik ben nu best wel onzeker over het hele gedoe... Nouja, iedereen die dit soort dingen ook heeft: ik wens jullie veel succes,
Lieve meiden!
reactie: Ik wil ook graag even een reactie op het artikel geven. Ik zit in ongeveer hetzelfde schuitje, alleen is het voor ons een stuk lastiger. Ik ken haar al een jaar of 10 en ze is de vriendin van mijn beste vriend, ik heb zelf ook al een aantal jaren een relatie. En we zijn dan ook alle 4 goed bevriend met elkaar, maar onze eigen relaties lopen al een hele tijd stroef en we storen ons aan onze partners. We (mijn beste vriendin en ik) hebben dan ook veel met elkaar gepraat over onze eigen relaties en konden het goed vinden met elkaar, we voelden elkaar zelfs
Zo goed aan dat we aan een blik genoeg hadden om te weten wat we dachten of wilden laten merken. Onze partners reageerden niet op de hints die we ze gaven
En de dingen die we zeiden om ze duidelijk te maken dat we ons aan hun stoorden. Mijn beste vriendin vertelde me dat ik haar liet zien hoe het ook kon zijn, een partner
Die haar begreep en hielp en respecteerde. Pas na lange tijd kwamen we er achter dat we gevoelens voor elkaar hadden, dit hebben we onze partners ook verteld, ze waren hier natuurlijk
Niet blij mee, maar mijn beste vriendin en ik wilden wel zo eerlijk tegen ze zijn. We zijn nog steeds bij onze eigen partners en beide verward wat te doen. We hebben al een paar keer
Geprobeerd het te laten rusten en elkaar de tijd te gunnen, maar dat is niet gelukt, steeds zoeken we contact met elkaar en missen we elkaar. Maar toch durven we niet toe te geven
En proberen samen verder te gaan. Ik wil het de tijd gunnen en zien wat de toekomst brengt, maar tegelijker tijd ook weer zo snel mogelijk bij haar zijn. Ik hoop dat we er snel uit komen en we verder kunnen met ons leven. Groetjes annoniem
reactie: hoi, nou ik ben m.,
Ik denk dat ik nu ongeveer +/- 1 jaar bi ben... Uhm, ik heb 3x met een jongen aan gehad, maar toen ik
Met ze aanhad, voelde ik niks meer, of ik voelde me vies of zo.. Elke keer al het uit ging voelde ik me beter, ik denk vooral omdat mijn vriendinnen
Dan nog dichter bij mij kwamen, mij gingen knuffelen en steunen enz. Ongeveer een half jaar geleden begon ik te merken dat jongens mij eigenlijk niet echt boeien... Ik zag ze als gewone vrienden, alleen af en toe wonden zij mij een beetje op,
Maar dan meer op sexueel niveau... Ik had er eigenlijk nooit over na gedacht... Maar ik begon te merken dat elke keer dat als ik met een meisje in 1 bed sliep (slaapfeestjes) of als we dicht bij elkaar zaten... Dat ik dat wel erg fijn vind... Ik heb ook eerlijk toe gegeven dat ik dat best wel fijn vond :)
Ze vonden het niet erg ze dachten dat ik de aandacht gewoon leuk vond... Tot dat ik zei: misschien ben ik wel bi... Ik bedoel met jongens lukt het gewoon niet... Nou dat vonden ze niet erg, beter nog ze zeiden: misschein ben ik ook wel bi!!! Ik super happy natuurlijk :D
Groetjes, m.
reactie: Toch reageer ik hierop .. Alhoewel ik t niet zo durfde.. Toevallig.. Kwam ik dit tegen.. Ik heb eigenlijk een groot probleem . . Ik ken een meisje.. Naja ze is nu me beste maatje :S
Ken ik nu ongeveer 4 weken ofzo ? Ik keek altijd naar haar uit.. Ze ging om met een vriendin van me.. Nu kregen hun ruzie.. En toen zei dat meisje wat ik al 3jaar ken.. Je kies maar of zei of ik.. Als je voor haar kiest laat ik je vallen.. Kijk ik vind zo je kunt niet kiezen tussen vrienden.. Dat meisje wat ik al 3jaar kon was helemaal pissed off.. Omdat ik nu elke pauze bij dat meisje zit was ik nog niet zo lang ken.. Maar die ene heeft iedereen tegen haar opgezet.. Maar ja voor 't af te korten.. Dat meisje geeft gewoon speciale gevoelens bij mij .. Verder.. Val ik niet echt op vrouwen ofzo.. Ik heb een aantal.. Relaties gehad.. Met mannen dus.. Alleen nu denk ik elke dag en nacht aan dat meisje ? Is dit raar? We smse elkaar veel.. Ze zegt elke x ja wij beste vriendinne 4 ever dikke kus enzo. . Wat moet ik hiermee ? Moet ik haar vertellen dat ik iets voor haar voel ?
:S ik kan gewoon me gedachtens niet bij haar afhouden.. HELP
Gr. Anoniempje ..
reactie: hallo,nou ben priscilla en ben 22 jaar oud.. Nou deze situaties komen mijn heel bekend voor... Me vriendin en ik zijn al 7 jaah dikke vriendinnen, onze relaties liepen allebei niet helemaal vlekkenloos ik 5 jaar relatie zij 2 ...ik ben zelf bi en wilde graag een x met mijn vriendin zoenen zonder bij bedoelingen gewoon een keertje proberen..van het 1 kan het ander en we konden niet meer van elkaar afblijven en zoeken elkaar steeds weer op..maar jah we hadden allebei een vriend wat nu? Ik heb mijn relatie beiindig om andere redeneomdat ik hem dit niet durfde te vertellen en heb voor haar gekozen want dit gevoel wat ik bij haar heb heb ik nog nooit gehad en zeker niet bij mijn toemalige vriend...op het moment heeft mijn vriendin nog wel een vriend maar dat loopt ook niet helemaal lekker.....wat iedereen ook zegt het vrouwen lichaam is gewoon heel mooi....ik hoop echt dat het wat wordt tussen mij en mijn vriendin..hebben samen afgesproken het nog niet TE doen tot dat alles zeker is....al is het wel heel moeilijk... Heb het gelukkig mijn ouders verteld ook al was dat geen makkelijke opgave zou blij zijn als ik zonder smoesjes en andere omwegen bij me schat kan zijn want al die leugens zijn niets.......
reactie: Hoi,

Ik wil graag reageren op jullie artikel, want ik herken er een hoop in.

Ik ben een vrouw van 25 jaar oud en heb inmiddels verschillende relaties met mannen gehad, tot dat ik 4 jaar geleden een nieuwe vrouwelijke collega kreeg. Het klikte meteen ontzettend goed met haar. In het begin was het gewoon vriendschap totdat ik het gevoel kreeg dat ik verliefd op haar was. Heb er heel lang mee gelopen en het echt aan niemand verteld. Maar een tijdje geleden ging het niet zo lekker tussen ons. We zagen elkaar minder en ik nam ook weinig initiatief met contact opnemen. Sprak haar op msn en ik kwam in de situatie dat ik vond dat ik het haar moest vertellen. Dus heb haar toen een email gestuurd en verteld wat ik voor haar voelde. En ook gezegd dat ik niks van haar verwacht, want ze heeft al 10 jaar een vriend. Ze reageerde daar eigenlijk super goed op en vond het wel een eer. Ze zei ook dat het verder niks uitmaakte en dat we gewoon beste vriendinnen bleven. Heb het daarna ook tegen mijn ouders verteld, dat was nog het makelijkst van alles. Kan er ook goed met allebei mijn ouders over praten. Maar het probleem is dat ik er niet over tegen mijn vriendin kan beginnen, krijg het niet mijn mond uit. Tewijl ik wel het gevoel heb dat ik er met haar over wil praten. Wil ook dat het gewoon bespreekbaar is. Hoop dat er een keer een dag komt dat ik er toch over begin, maar ik ben goed in uitstellen.

reactie: heel toevallig lees ik dit nu, en ik vind het allemaal erg interressant. Ik heb sinds een aantal weken een soort van relatie met een vriendin van me. Het is allemaal begonnen toen we een keer bij elkaar sliepen. Op een of andere manier lagen we opeens te zoenen, en later bleek dat we dit allebei fijn vonden. Omdat we allebei geschrokken waren van ons gevoel zouden we een tijdje even geen contact meer met elkaar hebben. Toen bleek dat we elkaar toch misten en wilden zien hebben we weer afgesproken. Sinds die keer spreken we vaak af en nu weten we dat we echt van elkaar houden. Nog steeds denk ik af en toe dat het een droom is, zo vreemd. Maar ik ben echt ontzettend gelukkig met haar. Nu komt de moeilijke taak om het te gaan vertellen aan vrienden en familie. Het is nu namelijk zo 'officieel' dat ik gewoon zonder smoesjes met haar af kan spreken.
reactie: Hallo,
Ook mij is dit overkomen vorig jaar voelde ik me ineens aangetrokken door mijn vriendin met wie ik een hechte vriendschap had. Jeetje ik wist niet wat me overkwam en ben huilend naar huis gereden. Er is niet echt over gepraat maar het bleek wel wederseids. Terwijl zij toen der tijd getrouwd was. Nu zijn we al weer een jaar samen we kunnen niet meer buiten elkaar deze relatie voeld helemaal goed. We zijn zelfs van plan om volgend jaar te trouwen. Dit was dus geen proberen of een bevlieging zoals velen dachten omdat ik ook altijd op mannen viel.
reactie: ik ben bi en ben al een hele lange tijd verliefd op een lesbische meid. Ik zie haar niet eens zo heel vaak maar als ik haar zie dan laad ik mijn batterijtje weer op, om een tijdje weer over haar te kunnen dromen, ze is prachtig. Maar ze is bezet. En dan geniet ik maar van een afstandje van haar. En daarbij heb ik haar ooit gehoord over het type vrouw waarop ze valt......en zo'n type ben ik niet dus helaas. En zet je je vriendschap niet op het spel als je een stap verder gaat? Zou ik jammer vinden. Tamara
reactie: Ik wil graag reageren op jullie artikel. Ik weet van mezelf dat ik bi ben, heb een vaste relatie en mijn vriend en ik zijn er heel open over. Nu ben ik dus redelijk gecharmeerd van een collega op mijn werk, alleen dit keer weet ik dus niet of de dame in kwestie ook bi is. Ik heb zelf het gevoel van wel, maar hoe moet of kan ik dit het beste aanpakken. Is er iemand die mij wat tips zou kunnen geven. Als je het van de ander weet wordt het allemaal een stuk makkelijker, maar nu zou ik echt niet weten waar ik moet beginnen.
reactie: Ik ben nu 14 jaar en weet al ongeveer 2 á 3 jaar dat ik op meiden val. Ik weet dat het behoorlijk vroeg is. Maar misschien komt het omdat mijn moeder ook lesbisch is. Ze heeft al heel vaak vriendinnen gehad. Ik heb wel eens vriendjes gehad, maar ik voelde eigenlijk helemaal niets. Toen ik voor het eerst met een meisje zoende dacht ik terug aan de jongens die ik zoende. Daar vond ik niet zoveel aan, maar toen ik met een meisje zoende voelde ik vlinders in mijn buik en wilde alleen maar meer. Eigenlijk heb ik nooit een speciale band gehad met jongens. Ik heb vanaf het eerste moment wel geaccepteerd dat ik op meisjes val. Maar ik hoop nu een vriendin te vinden die in de buurt woont. Ik woon in een dorp waar veel gelovigen wonen, ik denk dat ik hier dan ook niet zo snel een vriendin zal vinden.
reactie: Het doet me erg goed om deze verhalen te lezen. Dat er meer vrouwen zijn met zulke gevoelens. Mijn verhaal: Ik heb een 2 jarig relatie gehad met een jongen, wat voor mijn gevoel altijd goed zat. Toen der tijd nooit gedacht aan vrouwen. Na deze relatie heb ik me echt uitgeleefd als single, je kent het wel veel feesten en lekker doen waar je zin in hebt, geen relatie-verplichtingen. Rond mijn 21ste kwam ik een meid tegen en op de 1 of andere manier voelde ik me tot haar aangetrokken. Zij was lesbisch en ik dus gewoon hetreo. Met veel ups en downs, onzekerheid over mijn gevoel en gedachten van waarom overkomt mij dit. Toch heb ik dit uiteindelijk geaccepteert en kregen we een 3 jarig relatie, wat super was. Na 3 jaar ging het vlammetje uit... Ik ben inmiddels weer 2 jaar single met af en toe korte relaties met mannen. Toch komt er weer een bepaalde gevoel naar boven als ik bij een vriendin ben, en volgens mij is dit wederzijds. Ik vind het moeilijk om dit gevoel te accepteren maar eigenlijk moet je blij zijn met zo'n speciale band. Vrouwen begrijpen en voelen elkaar aan.
reactie: Ik ben nou 19, maar toen ik een jaar of 14-15 was kwam ik er al achter dat ik ook op vrouwen val! Op vakantie (toen ik 15 was) heb ik ook mijn eerst sexuele ervaring met een meisje gehad! Geweldig! Ben ook soms stiekem verliefd geweest op meisjes, maar daar wist niemand vanaf.. Ik had ook 2 jaar lang een vriend. Heb ook ooit een vriendin gehad die bleef ieder weekend bij mij slapen want die woonde in een andere stad, werden we s'ochtends wakker, had ik mijn been over haar heen liggen en dat soort dingen! Zij moest er wel op lachen, ik maar verzonnen dat ik mijn (toen al) ex mistte... We hebben daarna nog 2x gezoend op een feesje, maar zij deed dat geloof ik alleen maar voor de aandacht.. Ik heb nou alweer een tijdje een vriend, hoewel ik nou stiekem weer een meisje leuk vind!
reactie: Hey, Ik ben 16 en een paar maand geleden werd een hele goeie vriendin van mij 17 en gaf ze een feestje. We hadden allemaal te veel op, ik vooral en plots stonden mijn vriendin en ik in een toilet te kussen. We zijn een beetje verder gegaan dan kussen. Toen besefte ik dat ik eigenlijk een vriend heb en zijn we gestopt. Nu nog soms is er een aantrekkingskracht tussen ons. We zitten in dezelfde klas en kunnen super goed met elkaar praten, maar we zijn niet verliefd op elkaar, zij heeft een vriend en ik ook nog altijd. Gisterenavond hebben we wel als afscheid een kus op de mond gegeven, dat vinden we allebei niet erg. Ik denk dat we altijd een beetje een speciale 'relatie' zullen hebben. En dat is hemels!
reactie: Een jaar geleden werd ik uit het niets verliefd op een van mijn vriendinnen. Ik had me nooit eerder sexueel aangetrokken gevoeld tot een vrouw. Helemaal dol was ik op haar, en tegelijkertijd doodongelukkig omdat ik er zeker van was dat het nooit wat zou worden. En ook in de war, ik was immers gewoon hetero? Inmiddels hebben we al 7 maanden een relatie ;). Mijn droom kwam uit, want zij bleek ook verliefd op mij. Ik voel me nog steeds hetero, omdat ik me niet sexueel aangetrokken voel tot andere vrouwen. Zij is gewoon zo speciaal, dat ik wel verliefd op haar moest worden. Vrouwen in zo'n zelfde situatie zou ik het advies willen geven: sta er voor open, en maak jezelf gelukkig.
reactie: Ik ben verliefd op mijn vriendin. Ze ziet er mooi uit in mijn ogen, heeft een mooi vrouwenfiguur met alles op de goede plaats. Ik heb op een gegeven moment bij haar thuis bekend gemaakt dat ik erg van haar hield, heb haar beet gepakt, gekust en we eindigden heerlijk in bed, waar we verder vreen. Dit gebeurt nu nog regelmatig en moet kunnen.
reactie: Ik heb zelf drie jaar lang een open relatie gehad met mijn beste vriendin. Op een feestje waren we "opeens" aan het zoenen, en dat beviel ons allebei. De relatie is inmiddels door omstandigheden voorbij, maar we zijn nog steeds erg close en heel goede vriendinnen. Als er nog iets tussen ons gebeurt is dat spontaan en intiem.
reactie: inderdaad, niks is puurder dan een vrouwenlichaam. Mannen winden ook wel op, maar meer op sexueel niveau. Vrouwen zijn altijd mooi om naar te kijken, te bewonderen, aan te raken. Daar heb je echt respect voor. Geniet er dus stil van. Niet tegen haar zeggen, dat zou je vriendschap aan kunnen tasten. Koester het in je hart.
GESPONSORDE LINKS