Verliefd op je beste vriend

Iedereen zal zich het artikel 'Naar bed met je beste vriend' nog wel herinneren. Het was een onderwerp dat veel lezers na aan het hart bleek te liggen en er kwamen talloze reacties. Deze week stelde een lezeres in een email aan ons een ander probleem aan de orde: verliefd op je beste vriend.

Dit ligt weer net even anders dan 'naar bed met je beste vriend'. In het laatste geval ging het erom dat je heel onverwachts, soms ook heel spontaan met je hartsvriend in bed belandt. Maar de lezeres in kwestie bedoelde iets anders, namelijk: wat als je voelt dat vriendschappelijke gevoelens voor een vriend langzaam maar zeker overgaan in verliefdheid of misschien wel liefde?

Wat doe je ermee? 'Moet je hem dan ook ineens gaan versieren, ermee gaan flirten en een vriendschap op het spel zetten?' vraagt ze ons. Misschien is het antwoord wel 'ja', maar laten we eerst even bij het begin beginnen.

Ben je echt verliefd? Of zijn het maar lentekriebels?

Allereerst is het goed om je af te vragen of het zomaar een 'bevlieging' is, of dat er echt sprake is van een verliefdheid en misschien wel liefde. Als het een tijdelijke bevlieging is, zou het jammer zijn er jullie vriendschap mee te verspelen. De eerste stap is dan wellicht: neem de tijd, laat alles bezinken (tenzij er een andere kaper op de kust is, dan zul je snel moeten overstappen op plan b).

Is hij wel vrij?

Een ander punt dat je voor jezelf helder moet hebben, is of hij wel 'vrij' is. Je gaat natuurlijk geen balletje opwerpen als hij al een relatie heeft. Toch?

Flirt een beetje en let op zijn reactie (plan a)

Heb je eenmaal voor jezelf uitgemaakt dat het echt 'menens' is en dat hij zeer zeker single is, dan kun je het terrein gaan aftasten. En dat doe je misschien door voorzichtig een beetje te flirten. Pakt hij de draad direct op, dan zit je in de goede richting en dan wijst alles zich (hopelijk) vanzelf.

Geef voorzichtig je gevoelens bloot (plan b)

Reageert hij er niet op, dan zal je een moeilijke beslissing moeten nemen. Ga je ervoor of geef je hem op?

Dit zal geen gemakkelijke beslissing zijn en het zal van de omstandigheden en van jouw karakter afhangen hoe je ermee omgaat. Maar wij menen, dat als je denkt dat hij je echte (en enige) liefde is, het de moeite waard is om een risico te nemen. Doe je het niet, dan zou je je hele leven wel eens met spijtgevoelens kunnen rondlopen. Natuurlijk kan je er zijn vriendschap door verspelen, maar het hoeft niet. Misschien stelt hij je eerlijkheid op prijs, heeft hij respect voor jouw gevoelens en lukt het jullie om de oude, vertrouwde toon weer op te pakken. Misschien wordt jullie vriendschap er wel sterker door.

In alle gevallen kun je beter maar niet al te hard van stapel lopen. Zo hoef je hem, als je besluit hem 'het' te vertellen, echt geen dramatische en passionele liefdesverklaring af te leggen.

Dat doe je toch in andere gevallen ook niet? Je kunt beter subtiel laten doorschemeren dat je iets meer dan vriendschap voor hem voelt of gewoon een romantische avondje voor hem organiseren zodat hij wel heel blind moet zijn, wil hij niet begrijpen hoe de vork in de steel zit. Een valentijnskaartje kan ook een leuke aanloop zijn :-) wil je iets bereiken, dan zul je in ieder geval wel wat van je gevoelens moeten blootgeven. Het tipje van de sluier, zullen we maar zeggen.

Wat je ook doet: doe het rustig, kalm en gedraag je sportief

Wees er wel op voorbereid dat zijn gevoelens niet wederzijds kunnen zijn. Stel je daarom kordaat en sportief op. Maak geen scènes en leg het er niet al te dik bovenop want anders bereik je het tegenovergestelde resultaat: dat hij je gaat ontwijken. En dat wil je nu juist niet!

Dat zijn zo onze ideeën over vriendschappen die uitmonden in de liefde. Neem ze voor wat ze zijn: onze ideeën, want uiteindelijk ben je zelf je beste raadgever. En dat gezegd hebbende, zijn we natuurlijk weer razend benieuwd naar jullie ervaringen.

Zijn jullie wel eens verliefd geworden op een (harts)vriend? Hoe hebben jullie het aangepakt? Mail ons je reactie via het venster hieronder. De leukste reacties zullen we hieronder publiceren.

reacties van trendystylers
Wat als je verliefd bent op je beste vriend en je hebt een vriendje? yana
Ja ik vind al jaren een goede vriend leuk. Al vanaf de eerste ontmoeting. Omdat hij toen een vriendin had heb ik gewoon genoten van de keren dat we samen iets gingen doen. Maar heb er natuurlijk niets van gezegd Na mijn verhuizing was het contact een jaar of 2-3 verwaterd. Nu kreeg ik oppeens een mail hoe het met mij ging. We hebben elkaar inmiddels ontmoet. Het voelt net zo vertrouwd als vroeger. Hij is single maar ik geloof niet dat ik onze vriendschap op het spel ga zetten. Daarvoor hebben we gewoon te veel plezier als we samen op stap zijn.
Ik heb nooit gevoelens gehad, omdat mijn moeder mij heeft gedumpt in een jeugdhuis op mijn elfde, en mij in de steek gelaten. Dat nam ik zwaar op me en heb sindsdien nooit echt gevoelens gehad, maar toen kreeg ik laatst een vriendin er bij, dat werd mijn beste vriendin, we vertelden elkaar alles, praatten over van alles, en hielpen elkaar, ik kreeg meer gevoelens voor haar, maar ik vermijd gevoelens liever, ik heb haar verteld dat ik gevoelens voor haar kreeg, en ik wou liever de vriendschap verbreken.. ze begreep me heel goed, en ze wou koste wat kost nog een knuffel van me, dus we spraken de volgende dag af, en gingen praten, ik wou onze vriendschap echt niet verpesten alleen vanwege ik meer gevoelens voor haar had, en zij dat niet kon hebben omdat ze een vriend heeft, ze zei tegen mij dat ze er genoeg potentie voor had om diezelfde gevoelens voor mij te krijgen. Ik geef echt veel om haar, ik weet niet waarom.. We zijn nu nog steeds vrienden, maar het is best lastig voor mij om er zo mee om te gaan. Hoe moet ik hier mee om gaan?
Ik ben zelf niet verliefd op mijn beste vriend. Maar zit wel met het volgende geval: de beste vriendin van mijn vriend is verliefd op hem. Is ze achteraf gezien altijd al geweest zegt ze, maar ze heeft er nooit iets mee gedaan, omdat de timing nooit goed was. Mijn vriend wil er niks van weten, hij houdt alleen van mij en zit niet op haar verliefdheid te wachten. Maar ja, ik zit er wel mee. Al die tijd heeft ze niks met haar verliefdheid gedaan, maar wat als ze nu ineens bedenkt dat ze er toch voor wil gaan? Dat gaat toch alleen maar een hoop problemen veroorzaken? Sinds ze het verteld heeft, heeft mijn vriend het contact tussen hen iets afgekapt. Hij wil het niet helemaal afkappen, want dan is hij zijn beste vriendin kwijt. Maar hoe moet ik hiermee omgaan?
hallo allemaal ja hier nog 1.Ik ben 28 smoorverliefd op me beste vriend van 19. Hij is 9jaar jonger maar we begrijpen elkaar door en door.En hij weet dat ik gek op hem ben en groeide meer naar elkaar toe. Nu heeft ie sinds vrijdag een vriendin via facebook en dat vind ik erg moeilijk. Hij is er altijd voor mij als ik hem nodig heb en nu sinds vrijdag lijkt alsof ie geen tijd meer voor me heeft. Hij zegt zelf van wel en dat hij me niet kwijt wil maar wat moet ik doen groetjes onzeker vrouwtje
Ik heb een goede vriendin waar ik verliefd op ben,maar zij weet het natuurlijk niet,ik doe alles voor haar. Ooit is ze zwaar gevallen met haar paard en rug deels gebroken,nu loopt ze wat scheef,ze heeft daar schaamte over en ik steun haar telkens,ze moest eens weten hoe ik van haar hou.
Ze is ooit getrouwd geweest,en kreeg slaag van die man,haar laatste was ook een raar man,nu zit ze in knokke op verlof en ik pas op haar flat,verluchten,planten water geven enzz...
Ze is heel wantrouwig geworden,maar mij laat ze wel toe in haar leven,juist jammer dat ik bijna geen smsje terug krijg als ik haar eentje stuur,daardoor stuur ik bijna ook geen meer naar haar. Ik weet het ook niet meer wat ik moet doen,ma ik kan ze niet vergeten al wil ik dat wel,dat zit zo vast in je hoofd,wat zeer belastend is.
Daardoor denk ik van ze gerust te laten,het moet,want zo is dat geen leven. Ik snap vrouwen niet,ze kan een goed man krijgen en doet er eigelijk niks voor.
Moet ik harder worden tegen vrouwen en het zachte wat achterwege laten.
Maandag as komt ze terug,moet ik mij koel opstellen,gewoon doen,niks laten merken dat ik ze miste.
Blijkbaar ook een onmogelijke liefde.
Mij is het nog maar pas overkomen... Ik was op reis met men beste vriend en zijn familie, langs mijn kant waren er wel gevoelens, maar langs zijn kant niet. We hebben een paar avonden alleen aan het strand gezeten, naar de sterren gekeken en ik heb hem verteld dat ik gevoelens voor hem had, hij vertelde me dat hij er geen had voor mij... Dat kwam natuurlijk hard aan, maar toch hebben we diezelfde avond een paar keer gekust, de dagen daarop waren we heel erg close en de laatste twee nachten is hij zelfs in mijn tent beland en de laatste nacht hebben we bijna seks gehad, maar toch blijft hij volhouden dat hij geen gevoelens heeft voor mij. Maar al zijn vrienden zeggen dat hij gevoelens heeft voor mij, maar er niet durft voor uit te komen omdat ik juist een erg lange relatie achter de rug heb... Maar dan vraag ik mij af of hij echt gevoelens heeft voor mij en die echt verstopt voor mij? Hij heeft zelf al een paar relaties met zijn vorige beste vriendinnen achter de rug en die zijn nooit echt goed gekomen, en misschien heeft hij schrik dat hij mij ook gaat verliezen moesten wij ooit iets beginnen? Ik weet het echt niet, maar ik ga het er toch met hem nog eens over hebben, want ik wil graag duidelijkheid. En de tips in dit artikel zullen mij zeker helpen!
Ik leerde 3 jaar geleden een meisje kennen via internet. Het klikte meteen, op de eerste ontmoeting leek het wel alsof we elkaar al jaren kennen. Stilaan werd ze mijn allerbeste vriendin. We konden bij elkaar alles kwijt en deelden onze diepste geheimen.
Ik had sedert die eerste ontmoeting wel gevoelens, maar weet dit aan het feit dat ze eigenlijk de enige persoon is met wie ik vrijuit kan praten, irl dan toch. Door de jarenlange ziekte van mijn zoontje was ik wel sociaal geïsoleerd geraakt.
De contacten gingen met ups en downs. Vorig jaar ging de roddel dat ik me voordeed als DE vriend van haar. Ik heb dan toegegeven dat ik 'misschien' wel verliefd ben op haar, maar ze zei me dat zij niet op mij is. We hebben toen 8 maanden geen contact meer gehad. Tot 4 maanden geleden.
2 Maanden geleden is mijn zoontje overleden. Ze was er meteen voor me en op de begrafenis is ze niet van mijn zijde geweken. Sedertdien zien we elkaar veel meer en zijn voor het eerst ook samen op stap geweest. En nu weet ik het zeker, ik ben verliefd op haar. Ze is vrij en ik weet dat ze op oudere mannen valt, maar zal dit tot een relatie komen? We verschillen 25 jaar... Hoe pak ik dit aan? Ik wil in elk geval niet mijn allerbeste vriendin kwijt!
Ik heb al heel lang een goeie vriend we zijn heel close en slapen bij elkaar zonder dat er wat gebeurd. Een tijdje terug ben ik verhuisd sinds die tijd mis ik hem heel erg ik ben af en toe nog in de buurt zoals aankomend weekend, dan heb ik ook met hem afgesproken, vroeger Zeiden mensen al: ze worden later zo een leuk stelletje. Nu heb ik dat gevoel ook.. Maar ik weet natuurlijk niet of dat ook wederzijds is... Wat moet ik doen ik ben echt aan t twijfelen o.O
Een goeie vriendin van mij beeindigt haar problematische relatie.
De spanning die eigenlijk altijd al aanwezig was tussen ons, maar waar wij verder geen gehoor aan gaven kwam door die breuk wel tot 2 oppervlakkige vrijpartijen, omdat wij voorzichtig waren ons zelf helemaal tegeven, daar haar relatie nog maar net uit was en het dan altijd maar de vraag is of dat een stoplicht-breuk was.

Zij was enorm in de war van de breuk en huilde veel.
Zij ging later haar relatie nog een kans geven. Nu kun je het theoretisch zien dat ik gebruikt ben maar dat is na veel praten en gezien de emotionele toestand waar zij in verkeerde geen opzettelijk gebruiken geweest. Immers zou je het ook van mijn kant kunnen zien als misbruik maken van de situatie.. Na veel gepraat zien wij het beide dus niet zo. Het was dat stukje aandacht wat zij van mij wel kreeg en de lange spanning die er al een tijd speelde.

Bij mij kwam nog meer gevoel voor haar na het vrijen maar na veel wikken en wegen van haar kant wilde ze haar relatie die al 3jr duurde nog een herkansing geven.
Zo volwassewn als we zijn moedig ik dat maar aan, al denk ik er het mijne van maar zal dat niet gauw uitspreken omdat ik dan uit eindelijk de gebeten hond kan worden en het nakijken in onze vriendschap kan krijgen..

Het neemt niet weg dat ik worstel met gevoelens waar ik niks mee kan. Ik heb een pas op de plaats gezet en hoop dat die meer gevoelens die zijn ontstaan wat zullen slijten.
Hormonaal gezien loop ik mij wel altijd te verlekkeren als ik haar weer zie, dat zal wel een mannending zijn, so be it.. Maar dit moet ik beteugelen, niet simpel.
Wat is een goed advies om hier het makkelijkst mee klaar te spelen?
Helluuupp Ik ben verliefd op mijn aller beste vriend maar ik wil iets meer dan vrienden zijn hoe laat ik het hem merken
Een kleine 8 jaar geleden leerde ik een jongen kenden en als snel raakten we aan de praat. Je kent dat wel elkaar wat plagen, lange dagen/avonden/nachten gesprekken op msn gevolgd door nog wat smsjes, ik was 15 en oprecht hopeloos verliefd voor de aller eerste keer.. Hij toonde wel interesse, maar 15 is nog zo jong, dus een koppel zijn we nooit geweest. We hebben wel een keertje gekust, maar dat draaide dan in niets meer uit dan dat het was, een zalig kus.. Na 2 jaar leerde hij iemand anders kennen en gaf ik de lange strijd op.. We hadden zeker nog contact, maar hij ging verder studeren en ik zat nog in het middelbaar, dus het contact vervaagde wel wat, maar het maakte niet uit of ik hem maanden niet gehoord had, als ik hem hoorde, zat het altijd wel goed.. Ondertussen had ik zelf wel kort een ander vriendje, maar dat had achteraf weinig te betekenen. Een jaar later ging ik ook verder studeren in dezelfde stad als mijn 'eerste verliefdheid' en spraken we wel een ke!
ertje af. Gezellig, niet meer dan dat, al zou ik altijd ergens een zwak hebben voor hem.. Na 2 jaar raakte het gedaan met zijn vriendin, en probeerde ik hem er wat door te sleuren door te luisteren en er gewoon te zijn voor hem. Zelf wist ik toen nog niet hoe het voelde om na, toch wel enige tijd samen te zijn met iemand, dat plots niet meer te hebben.. Rond die periode kreeg ik ook zelf een relatie met iemand anders.. Maar ik hoorde hem nog wel geregeld, of we spraken een keertje af.. Ondertussen zijn we 4 jaar later en is er sinds heb begin van het jaar geen sprake meer van de relatie die toen startte. Het koste me 4 jaar om te beseffen dat de jongen waar ik mee samen was, niet de 'juiste' kerel is voor mij. Ik heb wel afgezien van de breuk, tot emmers tranen toe, maar ik heb het ook wel achter me kunnen leggen ondertussen. Maar uiteraard was het nu hij die mij er wat door sleurde en naar me luisterde.. Echter wel nooit met de bedoeling de situatie te misbruiken (al heeft!
hij momenteel geen vriendin).. We zijn nu 8 jaar later
sinds ik hem heb leren kennen en nog altijd vraag ik me af hoe het zou zijn, of wat het zou geven om samen met hem te zijn en ik voel aan dat hij zich dat ook wel af vraagt.. Ik ben nog maar enkele maanden terug vrijgezel dus alles liefst rustig aan, maar voor sommige mensen heb je niet veel nodig om te zwichten..

Dus ik vraag me wel af hoe dit zal aflopen..

Misschien zullen we gewoon altijd goede vrienden blijven, maar misschien is er meer.
Al is het moeilijk om na zo lang nog echt van die verliefdheid de spreken die je hebt als je iemand pas leert kennen.. En toch, als het mogelijk is om na 8 jaar nog verliefd te worden op een persoon die je al goed kent, dan denk ik dat ik het wel zitten heb..

Iemand ervaring?
heey.
ik zal maar bij het begin beginnen.
5/6jaar geleden leerde ik een leuke jongen viavia kennen, we hebben een tijdje stiekem afgesproken,
hij is nu mijn beste vriend, en sinds een jaartje is dit voor mij meer dan vriendschap.
ik heb hem een keer gevraagd hoe hij mij ziet , maar als antwoord kreeg ik : je bent een goeie vriendin, ik kan met je lache en huilen en je bent super lief.
hmm wat moet ik hier nou uithalen..
elke keer als we mekaar zien en we zijn alleen word er gezoend.
hij behandelt me ook echt als 'zijn vriendin' , hij pakt me elke keer vast, zegt de liefste dingen tegen me, hij kan niet stoppen met me te zoenen.
ik krijg gewoon geen hoogte, want steeds krijg ik hetzelfde antwoord van 'die goeie vriendin enz'

ik word HELEMAAAAAL gek.
wat moet ik hier nou mee ?
mijn vriendschap op het spel zetten en hem dan wss nooit meer zien, offf .. hem vertellen hoe ontzettend verliefd ik op hem ben.

wat wil hij nu precies van mij.. dat is ook maar de vraag.
ik merk wel dat hij me vaker wil zien, of is hij te verlegen om zijn gevoelens te uiten.

HELLUPPPPP ! :(
ik vind een goede vriend leuk, hij heeft al een vriendin, ik weet eigenlijk niet wat ik nu moet want vogensmij heeft hij t wel een beetje door en hij is nu wel minder geworden tegen me, hij belde me eerst vsak, elke avond, nu helemaal niet meer alleen ef en toe smsen dus ik weet het echt niet

Ik heb ooit mijn beste vriend verteld , dat ik verliefd op hem was ! Hij heeft toen me gezegd , dat hij onze vriendschap niet kwijt wilt ! Als we nooit zo'n goede vrienden waren , zou het iets zijn geworden !
Dus ik heb een klik gemaakt ! Opeens voelde ik echt niets meer voor hem en begreep ik alles ! Maar nu is alles weer veranderd ! hij zegt de aller liefste dingen dat een jongen ooit tegen me had gezegd! En ik word ontzettend jaloers als hij met andere meisjes bezig is ! Niemand weet hiervan , en al goed ook! Ik ben nog nooit zo verliefd geweest ! Het aller liefste zou ik hem alles willen vertellen maar ik kan het niet , ik durf niet...
Hij noemt me , zijn beste vriendin , maar ik ben niet de enige ! Hij heeft nog iemand anders !Hij zegt dat zij , wel meer zijn beste vriendin is , en dat doet echt pijn ! Maar aan de andere kant , is het goed ! meer kans om zijn vriendin te kunnen worden ! Ik weet hete echt niet meer...
Hallo,
Ik ben al een tijdje verliefd op mijn beste vriendin maar ik durf haar helemaal niets te zegge. Omdat ik enorm veel schrik heb om afgewezen te worden. We kennen elkaar al tamelijk lang zeggen alles tegen elkaar , maar ik denk dat ik bij haar maar tot de friend-zone behoor. Kan iemand mij helpen aub?
Mij is het nog maar pas overkomen en het stomste van al is... ik heb een vriend die ik echt super graag zie, maar ik heb ook een beste vriend die sinds kort véél meer voor mij is beginnen betekenen dan alleen maar mijn beste vriend... Ik zie ze alletwee om één of andere reden even graag... Mijn huidige vriend toch nog een beetje meer, maar mijn beste vriend zie ik ook graag en niet op de gewone vriendschappelijke manier... Ik weet niet wat ik moet doen hiermee... Ik weet niet of mijn beste vriend ook iets voor mij voelt, hij laat blijken van niet maar om één of andere reden geloof ik dit niet... Zijn lichaamstaal is anders dan vroeger, hij geeft me vaak knuffels of een kus op mijn hoofd, hij neemt me vast als we naar een film kijken en meestal is men vriend daar dan bij maar die reageert daar niet op of doet alsof het hem niets kan schelen omdat hij denkt dat we gewoon beste vrienden zijn... Maar ik denk dat er zowel langs mijn kant als langs zijn kant méér is dan !
alleen maar vriendschap... Maar ik ben bang voor dit tegen men beste vriend te zeggen omdat ik schrik heb dat ik onze vriendschap hiermee op het spel zet... Ik weet echt niet wat ik moet doen eigenlijk, maar de tips in dit artikel zal ik zeker in mijn achterhoofd houden...
Mijn beste vriend ken ik ruim 10 jaar. Vorig jaar ben ik getrouwd en een paar maanden later hebben mijn beste vriend en ik gekust. Het gebeurde in een dronken bui, maar er was geen twijfel mogelijk: we meenden het allebei. Dat er gevoelens waren tussen ons, wist ik al jaren. Maar die gevoelens hebben we beiden al die tijd weggestopt. Door die kus kwamen die gevoelens in alle hevigheid boven. Ook hij is getrouwd, dus we zitten in hetzelfde schuitje. Hoewel we na die ene kus afspraken dat dit niet meer moest gebeuren, hebben we ons niet aan die afspraak gehouden. Het is inmiddels vaker gebeurd en we hebben ook naar elkaar uitgesproken wat we voor elkaar voelen. Natuurlijk is het niet goed wat we doen, maar we kunnen het ook niet ontkennen. We weten dat dit ooit moet stoppen, maar hoe en wanneer dat weten we niet. Wat ondertussen telt, is dat we elkaar willen ontdekken op een andere manier dan de vriendschap die we tot nu toe hadden. Ik zou dit nooit doen als ik niet het vertrouwen had dat onze vriendschap hier tegen bestand is. Ik kan alleen maar hopen dat mijn huwelijk dat ook is, want ook hem wil ik niet kwijt. Ik voel voor beiden heel erg veel en weet niet hoe ik dat moet oplossen.
ik heb een beste vriend die ik al van kleins af aan ken. maar de laatste tijd krijg ik steeds meer kriebels in mijn buik als ik hem hoor zie of een smsje krijg. het is al een tijdje geleden dat ik hem heb gezien maar we houden nog altijd veel contact. onlangs vroeg hij of ik een foto wou doorsturen maar nu nog niet want zijn gsm is kapot en zijn nieuwe gsm is nog niet binnen.sindsdien denk ik iedere dag aan hem en droom ik over ons. ik ben nog maar 14 en hij is 17. ik vertelde alles aan mijn beste vriendin en ik vertelde alles wat we hebben meegemaakt,samen. ze zei onmiddelijk dat we bij elkaar passen. maar ik ben bang om hem te verliezen als vriend. kan er mij iemand helpen?
Ik ken dit verhaal maar al te goed! Mijn bestevriend die ik nu zn 9 jaar ken heeft mij altijd leuk gevonden en er was altijd al een aparte band! We hadden het over trouwen kinderen en zelfs samenwonen en dat terwijl we vrienden zijn ? Sinds een paar maanden * klote * we een beetje met elkaar. Wat bij mij gevoelens onverwachts heeft opgewekt! Nu weet ik begod niet wat te doen, we hebben een ruzie gehad om een meisje waar constant verhalen over de ronde in gingen die niet waar waren. Maar sinds die ruzie lijkt alles ineens anders te gaan, alles komt van mijn kant af ? Nu zit ik te twijfelen.. Zal die me wel echt leuk hebben gevonden ? Of ben ik gebruikt.. Maar ik zie hem wel nog steeds. Ook heb ik hem mijn gevoelens vertelt, maar een antwoor heb ik er niet echt op gekregen. Zijn woorden waren : het is voor mij ook een grote stap van vrienden naar dit allemaal, en ik wil geen ruzie en zet je ook niet aan de kant. Laten we leuke n lief voor elkaar zijn en geen ruzie want dat wil ik niet.. HELP vind die me echt leuk ?
Zelf zit ik al enige tijd in hetzelfde schuitje als de dame of heer van de mail. Ik heb hem toen wel en Valentijns kaart gegeven en hij vond het zo leuk dat hij erbij vermelde ik ga deze echt bewaren. Nu zijn we wat jaartjes verder en hij zit mij als een goede vriendin op zich niks mee, maar ik moet nu zien hoe ik daarmee om moet gaan als ik in zijn buurt bent wat nog niet helemaal lukt dus ja wat doe ik dan stop je de vriendschap? moeilijk beslissing wat mij betreft.
Hallo,

Ik ben nu erg verliefd op een jongen.
We kennen elkaar al zo'n 5 jaar.
Toen ik hem leerde kennen vond ik hem best wel raar, echt te jongens-achtig. Na een paar maanden met hem om te gaan, werden we beste vrienden. Op een gegeven moment zag ik tekenen dat hij (waarscheinlijk) iets voor mij voelde, en ik eigenlijk ook iets voor hem. Na een heel gedoe kregen we met elkaar, maar na 5 dagen maakte ik het uit voor geen reden.

Nu zien we elkaar niet meer, maar af en toe spreken we elkaar op een chat, en proberen we wel af te spreken, maar dat gebeurt nooit.. En ik heb best spijt dat ik het toen had uitgemaakt, want juist nu ik hem niet zo vaak zie, merk ik pas hoe erg ik hem mis en wat voor een aardige en zorgzame jongen het is. Nu vind ik hem dus erg leuk, alleen dan deze vervelende probleem... Ik ben er achter gekomen dat hij helaas al een relatie heeft. Natuurlijk zou ik graag willen dat ik met hem had, maar ik wil hun relatie niet zo zeer verpesten.

Mijn punt: Ik ben radeloos. We zijn van beste vrienden naar koppel gegaan, en toen ineens naar 'een soort van' vrienden, terwijl ik meer wil zijn dan dat.

Iemand raad?
Oh, en sorry van mijn langdradige verhaal. Jullie moeten wel weten dat ik 15 ben, en dus niet de 'volwassene aanpak' hoef ;)
hallo, kan iemand mij helpen!
ben echt helemaal in de war, ik heb 1maand gelede na n te lange relatie (duurde al te lang voort was eigenlijk geen realtie meer om te noemen maar ja steeds blijve probere)
nu zit ik nog wel bij hem in huis en ben druk bezig met andere woonruimte.
ik heb een goede gezamelijke vriend met mn ex die ik eigenlijk wel erg leuk vind en hij geeft me opeens veel meer aandacht als voor heen en geeft hele verwarrende opmerkinge als mn ex niet in de buurt is... wat moet ik doen!!! is dit echt meer als leuk vinde ? mn hart zit zo wat in mn keel als ie me aankijkt en wat nou met onze vriendschap kan met hem t allerbeste prate van iedereen en wat met mn ex
(ja die heeft nogal veel foute dinge richting mij gedaan in t verlede waar hij mij veel pijn mee heeft gedaan en daar ging t bij mij steeds beetje bij beetje stukker)
BEN IK DAN NIET NET ZO ERG als ik iets met 1 van zn beste mate krijg, zo is dat toch bij mannen "geen ex van je vrienden aan de haak slaan"
IS DIT WEL ECHT EN WAT MOET IK DOEN
Niet te hard van stapel,

pfff vind t maar moeilijk allemaal, ben sinds een week of twee drie een stuk intiemer met een van mijn beste vrienden, ik heb altijd al een zwak gehad voor hem, en het bleek wederzijds..(Had ik dat maar eerder geweten)
Maar aangezien ik me in een relatie bevind, die hij ook kent, wil hij hier niet mee doorgaan, precies wat ik ook dacht, maar nu dat besloten is, wil ik m alleen maar meer.
Mijn relatie opzeggen lijkt makkelijk maar is ook niet m'n eerste keus...hij is lief,gaat onvoorwaardelijk voor mij, betrouwbaar, het is veilig, zeker.....saai? pff En ja me in het diepe gooien met m'n beste vriend? Gaat hij ook zo voor me door het vuur of ben ik straks m'n vriendschap kwijt en m'n relatie omdat het toch niet was zoals we ons dat voorstelde?

Ja god waar je je allemaal in kunt gooien he?, doordat het zo ineens was, wil ik niets liever dan hard van stapel lopen, was het maar als het oude denk ik nu.
Maar van de andere kant ben ik blij dit gevoel met hem te kunnen beleven.....we zullen wel zien waar het schip strand!
Pff ja dit wist ik allemaal ook al wel, het is alleen zo moeilijk om het nu 'casusspecefiek'te maken!
Ik heb een hele leuke vriendschap. Hij zat bij mij in de klas op de havo. Een paar jaar daarna zijn we ooit begonnen met smsen. En dat gaat dus zo echt al een jaar of 4. Ik spreek eigenlijk nooit met hem alleen af. Zie hem vooral op verjaardagen, kroegavondjes en feesten. 2 jaar geleden heeft een vriendin er min of meer tegen uitgeflapt dat ik hem wel leuk vond. Hij heeft daar ook nooit echt op gereageert maar vroeg wel heel vaak of ik af wilde spreken. Nu kwam ik er vrijdag achter dat ik het toch wel jammer vind als hij te lang met een vriendin van mij praat en niet met mij. Ook zag ik hem buiten aankomen en lachte een ander vriendennetje mij uit omdat ik óp een beppalde manier lachte. Volgens mij snapte hij het vrijdag nu wel een beetje want toen ik een grapje maakte hield hij mij met mijn hoofd vast dicht bij zijn hoofd..

WAT MOET IK HIER NU MEEEE?
nou. kom ik aan hoor haha. ik ken mn beste vriend al heel mn leven, vanaf zwemles al. ik heb hem altijd leuk gevonden, zag hem veel op de sportclub, en kwamen op de middelbare bij elkaar in de klas. we zitten nu allebei in een andere klas. dit maakt het misschien wel makkelijker voor mij want ik ben al eeuwig gek op hem. komen altijd wel andere jongens doorheen maar ik kom altijd uit op hem. aangezien we met zn tweeen in een vriendengroep zitten is het voor mij moeilijk om iets te doen. ook omdat mn ex in deze vriendengroep zit en dat wel doorheeft, stel nou dat hij mij niet leuk vindt ? en de hele groep weet dat ? dan ga ik af. mn vriendinnen weten het gelukkig wel.. maar ik sta er echt hopeloos voor.
Ik en mijn beste vriend. Verliefd geworden zo'n 12 jaar geleden. Verliefd op de aandacht die hij me gaf. Ik was getrouwd. Maar deelde bijna niets meer met mijn man. Daar had ik mijn beste vriend voor. Hij stond me bij met raad,de opvoeding van ons kind,gezellige momenten. Nachtelijke gesprekken,smsjes. Nooit heb ik hem vertelt van mijn verliefdheid. Ik zat midden in een huwelijks crissis. Mijn verliefdheid zwakte af. Ik heb nog 2,5 jaar gevochten voor mijn huwelijk. Waarin ik weer verliefd werd nu op een collega. Weer stond mijn beste vriend me bij met raad. Maar mijn huwelijk, dat besluit heb ik zelf genomen. 2x verliefd worden in een huwelijk kan gewoon niet. En vroeg een scheiding aan. Weer stond mijn beste vriend me bij. Hij zat in verschillende relatie's. We klusten samen in mijn gehuurde etage. Waren veel samen. Trokken er op uit, gingen op stap. Nooit hebben we gezoend,sex,enz. Hij kreeg een relatie met een super vrouw. Ik een relatie in een andere sta!
d. Ik verhuisde. Dat was vreemd voor ons. Onze vrienschap bleef. Nu niet meer 3 - 4 x in de week elkaar zien. Maar als we elkaar zagen was het nog intenser dan voorheen. Op feestjes alleen maar tijd voor ons twee. Natuurlijk hadden we gesprekken met een ander. Maar als het maar even kon stonden we weer samen. We misten elkaar dit spraken we ook uit. Mijn beste vriend, zijn relatie liep af en aan. En ik luisterde naar zijn verhalen. Ik, ik trouwde opnieuw. Geweldige dag. Aan het einde van de avond tijdens het afscheid nemen van de gasten. Nam mijn beste vriend me even apart. Vertelde me dat Hij van me hield. En ik stond geheel perplex. Stamelde nog, ik ook van jouw, en vertrok. Maar Ooh... Wat deden deze woorden me veel.
Ik werd weer opslag verliefd. Ookal bedoelde Hij deze woorden in vriendschap. Het maakte bij mij te veel los. Nu met valentijn een mail gekregen van hem. Waarin stond dat we op date zouden gaan. Prima, doen we wel vaker. Gezellig ergens eten. Bijkletsen. Wat had Hij er Werk van gemaakt! Ik voelde me op handen gedragen. In de bios, voelde ik hem na me kijken. Te lang, niet zoals je dit doet in vriendschap. Deze date,zo opgezet. Is hij er dan nu ook achter dat deze beste vriendschap meer is? Houden van.... Dat is zeker dat is wat wij alletwee voelen. Maar het is Maar net Wat je er verder mee doet.......
Ik ben ook verliefd op mijn beste vriend ( al 10 jaar )... maar ik wil dit helemaal niet zijn. Het liefst zou ik willen dat deze gevoelens gewoon verdwijnen. Ik heb alles al geprobeerd ( hem mijden, kwaad op hem zijn, denken aan zijn slechte karaktertrekken ... ) maar niets helpt. Ik spreek voortdurend mijn gezond verstand aan want hij is tenslotte de allerbeste vriend van mijn man ( waar ik héél véél van hou )en hij heeft een vaste relatie ( bezegeld met een kind en het 2de is opkomst ). Dus, zoals je ziet ... mijn gevoelens zijn totaal ongepast en kwetsend naar andere toe. Ik wil deze gevoelens kwijt !!!
Tja... ik heb er niet zo'n heel goede ervaring mee: Een paar jaar geleden ging ik een tijdje heel intensief om met een heel mooi meisje, voor wie ik tot mijn schrik en verbazing ineens meer ging voelen dan alleen vriendschap, wat me bang maakte omdat ik nog nooit verliefd was geweest op een vrouw/meisje. Maar helaas.. toen ik zo dapper was het haar te vertellen (en ja, ik heb wat dat betreft een hoge pet op van mezelf (ha!), ben sowieso trots op iedereen die het durft vertellen) keek ze me meewarig aan en zei dat het haar speet maar dat ze nooit hetzelfde voor mij zou kunnen voelen. Nadien heeft ze (misschien onbewust) me een tijd lang heel erg ontlopen, en ik zag het als mijn eigen stomme schuld dat ik haar had weggejaagd. Nu hebben we onlangs nog een gesprek erover gehad waarbij ik vertelde hoezeer het me stak, omdat ik ook haar vriendschap als vriendschap heel erg waardeerde en absoluut niets wilde wat zij niet wilde, en zij sprak haar spijt uit en haar vertwijf!
eling omdat ik haar aan het schrikken had gemaakt. Nu is het allemaal koek en ei, als we elkaar zien maken we steeds een praatje, maar zo hecht als tevoren zijn we nooit meer geworden.
ik ben ook verliefd op iemand uit mijn vriendenkring. wij gaan met z'n vieren heel veel met elkaar om, en we zitten bij elkaar in de klas, dus zien we elkaar elke dag. alleen nu denk ik dus dat ik gevoelens krijg voor een van hen. alleen bij mij is het probleem nog ingewikkelder, want het is geen vriend maar een vriendin! en ik heb niks tegen lesbische relatie. een ander uit die vriendenkring is lesbisch en zij is zelf bisexueel. alleen ik val zelf op jongens! als ik denk aan zoenen of sex e.d, dan fantaseer ik altijd over een jongen, niet over een meisje. maar nu heb ik dus wel gevoelens voor haar. ze is eigenlijk precies het type waar ik altijd op val in jongens: appart, een behoorlijke achtergrond, heeft problemen, is eigenweis en heeft een gebruiksaanweizing van hier tot tokio. maar ik weet nog niet of ik er wel wat mee ga doen, want het zou niet alleen mijn vriendschap met haar in gevaar kunnen brengen, maar alles zou veranderen. de omgang met mijn andere vrie!
nden e.d. en dat wil ik niet. we hebben nu juist, na jaren van gezeur, problemen en gepest te zijn, nu juist het gevoel dat we echt ons plekje bij elkaar hebben gevonden. dat wil ik niet allemaal in gevaar brengen. maar ze is zo leuk.....
Hmm..
ik ben sinds eergister met een jongen bezig,
ik weet niet of hij me leuk vind maar morgen wil hij weer komen en we zoenen wat en van het 1 komt het ander, maar hij zegt ook nee ik wil bij je blijven en je bent me chiky.. maar hoeveel jongens zeggen dat zonder dat ze er iets bij bedoelen? Ik vind hem echt leuk dus hoop dat het iets word. ik chek altijd teminste zijn vrienden, vriendin van me die heb dan bijv. zou kennen, stapt erop af en begint over mij..
zo kom je er vaak wel achtero f hij je leuk vind ofniet.. ! succes ladys.
Ik ben ook verliefd op mijn beste vriend ik ken hem al 7 jaar wellicht langer zelfs. Ik heb hem altijd al leuk gevonden knap etc. maar niet in de zin van ik wil een relatie met je, nu plots klaps ineens ben ik verliefd op hem geworden, ik durfde dit niet te zeggen, omdat ik bang was voor zijn reactie dus heb ik mijn mond gehouden. En toen gebeurde het wonderbaarlijke... Hij vertelde mij uit zichzelf dat hij meer dan vriendschap voor mij voelde... Er viel zo'n last van mijn schouders af nu kon ik eindelijk ook vertellen dat ik meer dan vriendschap voor hem voelde. Hij durfde het eerst ook niet te zeggen omdat hij ook bang was voor mijn reactie en dat onze vriendschap dalijk beschadigd zou zijn als ik niet hetzelfde voor hem zou voelen. Nu zijn we bij de dol gelukkig dat we het van elkaar weten en tot over onze oren verliefd op elkaar.
Ik moet ook even mijn verhaal kwijt.

Ik ben verliefd op mijn Beste vriend. Tenminste, dat denk ik. Ik weet het niet zeker want naar mijn gevoel ben ik nog nooit verliefd geweest.
Ik ken hem al vanaf de basisschool en we fietsen vrijwel elke dag van en na school samen.
Nu wist ik al langer dat ik hem knap vond(knap als in; écht mijn type), maar ik besloot die gevoelens weg te stoppen. Het zou zonde zijn van onze vriendschap omdat wij altijd scharrels hebben gehad, maar nooit iets serieus. Het zou dan ook (als er iets zou gebeuren) het einde van onze vriendschap betekenen en dat wil ik niet!

Toch begint het steeds meer aan me te knagen. Als er een feest is waarop we allebei zijn uitgenodigd zie ik zijn ogen gewoon oplichten als hij mij ziet. Hij rent dan direct naar me toe en heel de avond blijven we elkaar in de gaten houden. We zijn dan zo met elkaar bezig, ook dansen enzo, dat we zelfs van andere mensen al reacties krijgen "Wanneer gaan jullie nou eens zoenen?" waarop ik iedere keer maar weer zeg terwijl ik expres niet naar hem probeer te kijken "Nee, we zijn beste vrienden, dat doen we niet". Hij weet niet dat ik niets liever zou willen. We zoenen allebei nog gewoon met anderen, maar dat is niets serieus. Nu heeft hij ook weer een nieuwe scharrel waar hij zelfs seks mee wilt, alleen voor de seks. Ik wéét gewoon dat hij niks serieus voor haar voelt, ik zie het aan zijn blik, lichaamstaal. Het is ook echt zo'n gewoon meisje, oninteressant gewoon, irritant giegelig, wat moet hij met haar? (ik weet het, jaloezie, maar het klopt gewoon!) Bij hem heb ik al aan een!
paar woorden/blikken genoeg, en juist daarom vind ik het ook zo vreemd want ik voel gewoon ergens in me dat hij ook meer voor mij voelt. Misschien is dat ook de reden waarom we altijd alleen maar scharrels hebben. Ik heb hem al eens verteld dat ik hem leuk vond, maar dat hebben we toen opgevat als iets grappigs. Hij weet niet dat ik echt zoiets voor hem voel.

Ik denk dat ik gewoon moet afwachten. Ik weet dat jongens subtiel niet begrijpen, maar ik denk dat hij er zelf moet achter komen, dat hij gewoon tijd nodig heeft maar er uiteindelijk wel achterkomt. Ondertussen probeer ik hem steeds meer uit te dagen, kijken wat voor een reactie het geeft.
J.
Ik heb een relatie gehad met mijn beste vriend, toen hebben we besloten dat we het maar bij vrienden moesten laten omdat we onze vriendschap niet kapot wilden maken.. Maar na al die tijd vind ik em nog steeds leuk alleen durf het hem niet te vertellen omdat ik bang ben dat hij dan afstand wil nemen..Hij is 22 en ik 18. Wat moet ik doen...?
verliefd worden op je beste vriend! Ik zal me eventjes kort voorstellen . Ik ben een man van 21.woon ruim me helen leven in de bollenstreek .ik vond het hier altijd heerlijk . Als het goed is gaan er nu wat belletjes bij je rinkelen .ik werd verliefd op mijn aller beste vriend . Zes jaar geleden leerde we elkaar kennen . We deden alles samen hadden de grootste lol en niets was ons teveel . In het dorp waar ik vandaan kom is het zoiezo taboe een man hoort gewoon met vrouwen te gaan en niet andersom . Ik kwam er een tijd geleden achter dat ik dus ook op hettzelfde geslacht viel . On nog wel te verstaan op mijn beste vriend . ik hoop dat niemand dit ooit hoeft mee te maken . Ik kan hem niet vergeten ondanks alles . Ik leef me leven maar niet mijn leven wat ik wil . Ik heb het hem verteld ... Ik wilde het zo graag kwijt voelde me gefrustreerd en een bedrieger . Want hoe kon dit nou gebeuren . Het ergste vind ik hij heeft me nooit antw gegeven . Ik wil het zo graag ver!
werken maar ik mis een stukje . Aangezien ik ook op vrouwen val maakt het het allenmaal dubbel zo moeilijk . Hij zit nu in het leger in opleiding en is deze onzin waarschijnlijk allang al weer vergeten . Of niet .we spreken elkaar nog wel. Dat is wel positief . Ik ben nu al een tijdje in therapie bij me geweldige psycholooge zij heeft me uit me cirkel weten te halen wat ik nooit had verwacht de therapie duurt nu al een jaar . Ik heb het contact met hem eerst verbroken maar dat werkte niet aangezien we dezelfde vrienden groep hebben . Weetje wat het rare is ik hou zou vresenlijk veel van hem terwijl het me zo n pijn doet dat hij me nooit antw heeft gegeven . Als ik in zijn ogen kijk ben ik verkocht in de war ben dan gewoon een hoopje ziel . Wat ik me iedere keer ook weer voorneem ik doorbreek dat gewoon alsof ik me dan nooit iets voor heb genomen . Ik vroeg pas . Wat is je grootste wens voor het nieuwe jaar. Hij wilde zijn baret halen . Ik ben ten einde raad . Gr
Hallo,

Herkenbaar. Mijn vriendin en ik kennen elkaar een paar jaar. Het klikt erg goed. Tot mijn gevoelens voor haar begonnen te veranderen. Verliefdheid? Ik wist het niet. Heb er erg lang mee rondgelopen. Uiteindelijk een aantal maanden geleden gezegd tegen haar. Ze nam het goed op, maar een relatie zou er niet inzitten, dat besefte ik ook wel.
Inmiddels heeft ze een man leren kennen waar ze een beginnende relatie mee heeft. Het doet me meer dan dat ik zou willen en weet niet goed hoe hier mee om te gaan. Heb haar dit ook weer gezegd. Zij wil toch graag vriendinnen blijven, ik weet niet of ik dat kan....
ik had altijd al een soort aantrekkingskracht bij een vriend van me, en ik merkte ook aan hem dat hij dat had...
ik heb na een tijdje vaak bij hem geslapen, en naja jwz!
alleen we spreken elkaar nu bijna niet meer, wij allebij, elke keer denk ik weer ; ja ik ga ook niks zeggen als jij niks zegt. maar dus blijft het zo. en hij lijkt op mij ook nog een probleem!
en toen nog steeds lag ik, na een avond stappen met vrienden, weer bij hem in bed.
heel leuk en alles, maar daarna spraken we elkaar weer niet meer...
dat is het lastigste, je krijgt een rare relatie na een tijdje....
beter niet verliefd worden op een vriend van je!
[lekker makkelijk gezegt natuurlijk]
een vraagje::
Ik heb een helegoede vriendin & haar buurjongen is best wel knap, mijn moeder & me beste vriedin der moeder zeggen allebei dat die jongen mijn leuk vindt & dat je dat erg goed ziet aan zijn houding. Ik ben alleen zelf al heel lang bevriend met hem en ken hem erg goed maar nu ben ik er toch wel uit dat hij best wel knap& lief is en dat ik hem toch oook wel leuk vindt, wat moet ik doen ik durf het hem niet zo maar tezeggen. Het punt is dat ik hem via heel veel kanten ken:

-hy is namelijk de buurjongen van me beste vriendin.
-hy is een soort vriendneefje van mijn buurjongen.
-ik zie hem bijna elke dag op het sportveld.
-hy komt op verjaardagen bij ons & wij bij hem.
-zijn moeder heeft een net een relatie met de beste vriedn van mijnvader. Dus ik ken hem erg goed mischien ook wel tegoed. Wat moet ik doen ??
niemand weet overigens toevallig hoe je uit de "friend zone" komt? :P je weet wel.. Die befaamde zone waar je word gezien als "slechts een vriend"? :P het is vast te doen, er moet een manier zijn om haar (ja; ik ben een jongen) te laten nadenken over hoe het zou zijn om met me te zoenen en op de lange termijn ernaar verlangen. DL.
Hoi hoi,

Mijn verhaal is een leuke mengelmoes van de twee artikels "oops met je beste vriend in bed" en "verliefd op je beste vriend". Toen ik B. Leerde kennen een twee jaar geleden, zat ik in een relatie waarbij ik het in mijn hoofd had gestoken dat ik niet mocht twijfelen, want dat dit hét was. B. En ik werden -ondanks mijn relatie- heel snel hele goeie vrienden. We waren allebei studenten die een tijdje in het buitenland studeerden en woonden in hetzelfde gebouw, waar we nachten praatten over ons leven en ik excuses verzon opdat hij zou langskomen. Soms zat ik bij mijn beste vriendin ontredderd op een stoel terwijl ik zei dat ik dacht dat ik B. Te graag zag en hoe slecht dit van me was (en voor mijn relatie). B. Van zijn kant had me duidelijk erg graag. We maakten nachtelijke wandelingen in de meest romantische stad van de wereld, waarbij er gewoon een heel close band ontstond. We praatten over alles en hij sleurde me erdoor toen mijn relatie spaakliep. Een vriend uit de duizend, en ik was zo dankbaar hem bij me te hebben. Een viertal weken later ging ik uit met hem en zijn vrienden (we hadden niet dezelfde vriendengroep) en we zouden na die avond elkaar een tijdje niet meer zien, omdat hij op vakantie vertrok en ik zou teruggekeerd zijn naar mijn universiteit als hij uit vakantie kwam. Na die avond, ging ik als vanouds mee op zijn kamer zitten om te praten en kreeg hij telefoon van zijn zus die op een ander continent verbleef. Terwijl ze zo praatten viel ik in slaap op zijn bed en het vervolg laat zich raden. De volgende ochtend waren we heel nuchter over wat gebeurd was; we waren niet verliefd, dus alles zou gewoon als vrienden blijven. Hij vertrok op reis, ik terug naar huis en dat was het.

Maar toen ik hem dan terugzag zes maanden later toen hij ook terug thuis was, was het hek van de dam. Ik realiseerde me wat voor kans ik had laten schieten door nooit aan mijn relatie te twijfelen terwijl alles zo duidelijk klopte met hem. Zowel hij als ik waren opnieuw in een relatie op dat moment en toch kreeg ik het niet uit mijn hoofd. Ik besloot een eind te maken aan mijn relatie, en wachtte af.

Zijn relatie is inmiddels ook voorbij, en altijd als we afspreken is het perfect. We praten over alles - en dus ook over die kapotte relaties en onze teleurstellingen en verwachtingen - en we hebben plezier. We flirten wat rond en lachen veel en praten serieus en er is gewoon heel veel warmte tussen ons. Hij heeft al gezegd dat hij houdt van duidelijkheid en ik weet zeker dat hij nooit de eerste stap gaat zetten. Langs de andere kant ben ik ontzettend bang om het hem te zeggen (ik wil het niet zeggen, ik wil dat hij het doorheeft en mij gewoon zoent!). Temeer omdat ik afgelopen weekend nog tegen een andere goeie vriend heb moeten zeggen dat ik niet op hem verliefd was en dat is bijzonder vervelend om te doen.

Een ander probleem is dat zowel hij als ik nog voortdurend daten met andere mensen. Dat draait altijd uit op wat lol maar uiteindelijk niks maar schept veel verwarring. En ik word gewoon gék als ik weet dat hij een date heeft met een ander meisje. Ik zit echt met de handen in het haar. Ik vind hem op de keper beschouwd dus al 2 jaar leuk en ik wil gewoon weten waar ik sta. Tips om te durven? Ik wil vooral geen gezichtsverlies lijden en ben niet zo moedig in dit soort zaken. Liefs, R.

reactie: nou, dit is dus mijn verhaal:
Ik ben nu ongeveer 2 jaar heel goed bevriend met een jongen die ik heb leren kennen op dansles. In die twee jaar hebben we allebei al een paar relaties gehad, maar dat ging allemaal uit. Als onze relaties uit gingen, "huilden we bij elkaar uit" en praatten we erover. Na een tijdje belden we steeds vaker en langer en kwamen de gesprekken steeds vaker uit op iets seksueels. We vertelden elkaar nu écht alles. Ook spraken we steeds vaker af en op een gegeven moment hadden we een gesprek over masseren. Je raad het al: hij begon mij te masseren (wat btw heerlijk relaxed was =P)
Dat gebeurde toen elke keer als we wat samen gingen doen. Totdat we een keer ongeveer de hele dag bij hem thuis op bed lagen. Hij was mij aan het masseren, en in eens deed hij mijn bh uit... Ik schrok wel even, maar toen hij gewoon door ging vond ik het eigenlijk niet eens zo erg! Toen hij vroeg of ik op mijn rug wou liggen zodat hij mijn borsten kon masseren, deed ik dat braaf. Ik realiseerde me eigenlijk niet echt wat ik deed... En hij ook niet. Het werd later en later en op n gegeven moment zaten we in het donker elkaar te masseren. Het was alleen niet echt meer masseren... Eerder strelen en aaien en zo... We werden allebei best wel opgewonden en in eens waren we aan het zoenen!!!
We hadden allebei nogsteeds niet echt door wat we nou aan het doen waren. Uiteindelijk bracht hij me thuis, waar we nog een tijdje hebben staan zoenen. Pas toen ik mijn kamer in liep, realiseerde ik me wat ik had gedaan. Ik raakte een beetje in paniek en smste hem. Hij belde me en we hebben ongeveer 2,5 uur aan de telefoon gehangen. Ik vertelde hem dat ik bang was dat dit onze vriendschap kapot zou maken en dat ik dat absoluut niet wou. Maar dat ik het eigenlijk ook best lekker vond en er liever niet mee ophield ( wat dus ook zo was)
Ik vroeg hem ook of hij verliefde gevoelens voor mij had. Dat had hij niet en ik ook niet. We hebben nu besloten dat we er mee doorgaan (met alles wat we dus hadden gedaan) omdat hij niet verwacht dat onze vriendschap eronder lijdt... Ik hoop dat dat echt niet gebeurt, want hij is echt de aller beste vriend die je maar kan hebben!!! En ik vind het echt lekker wat hij doet... Ik hoop dat dit allemaal goed afloopt =S
reactie: Hoi, Hierbij een reactie op het artikel verliefd op je beste vriend. Ik kwam bijna 2 jaar geleden bij hem in de klas. Ik vond hem meteen een onwijs lekkerding. En het klikte tussen ons. We werden al snel goede vrienden, maar ik begon meer te voelen. Uiteindelijk na een half jaar heb ik hem dat verteld. Hij, helaas, voelde niet hetzelfde voor mij, maar hij was gelukkig in staat gewoon met me om te blijven gaan. Na een paar maanden
Kreeg ik een onwijs leuke vriend. Ik was heel erg gelukkig, maar af en toe toch nog beetje verward dat ik zo ineens helemaal verliefd
Op hem was. Toen ik denk ik 5 maanden een relatie had, vertelde mijn beste vriend dat ie verliefd op me was. Ik raakte
Hier volledig van in de war. Het was toen zomer en op vakantie kon ik nergens anders aan denken. Ik moest constant
Huilen omdat ik nog steeds gevoelens voor mijn beste vriend had. En ik niet wist wat ik er mee aan moest. Ik besloot er nix mee te doen
En af te wachten. Ik heb denk ik toen we 9 maanden verkering hadden verteld hoe het met mijn beste vriend zat. Sindsdien
Zat mijn vriend constant mijn beste vriend af te zeiken. Ik werd er helemaal gek van. Hij werd onuitstaanbaar. Uiteindelijk
Heb ik de relatie na 11 maanden afgebroken. Dit had niet zoveel met mijn beste vriend te maken. En nu. Een paar weken nadat het uit was,
Hebben mijn beste vriend en ik gezoend. En wie weet waar dat heen gaat? ;) Groetjes!!!
reactie: Hallo iedereen,

Ik wil ook graag reageren op het artikel 'verliefd op je beste vriend'. Ik ken het... Ik leerde mijn beste vriend ongeveer 3 jaar geleden kennen, hij was de vriend van mijn huisgenoot. Na een half jaar is het uit gegaan tussen hem en mijn huisgenoot. Ik was ondertussen goede vriendinnen geworden met haar. Ondanks dat het uit was tussen hun, bleven ze elkaar nog wel steeds zien en ik hem daardoor ook. Langzaam aan is de vriendschap tussen mij en mijn beste vriend gegroeid. Vanaf het moment dat ik met een relatie kreeg met een vriend van mijn huisgenoot, begonnen mijn beste vriend en ik elkaar steeds meer te zien en te spreken. Nadat dit uit was gegaan, bleven we ook contact houden en is onze vriendschap steeds sterker en hechter geworden. We hadden het over alles wat je je kan voorstellen. Van vriendjes en vriendinnetjes, relaties, de toekomst, het weer als de landen waar we nog naar toe wilden. Het was een perfecte vriendschap. Op een gegeven moment was ik aan het rotzooien met mijn ex en heb ik dit mijn beste vriend verteld. Ik wist niet meer wat ik moest doen, moest ik terug naar mn ex of stoppen met het geflikflooi, ik was helemaal in de war. Een half uur later kreeg ik een smsje van hem. Hij zei dat ik degene was die de hele dag door zn hoofd heen liep en dat hij me echt leuk vond. Hij wist dat het niet kon en dat het heel fout was, en dat hij zich misschien daarom wel zo voelde. Ik was compleet in shock van dat smsje, ik had het nooit gedacht. Ik heb in het begin tegen hem gezegd dat ik hem even niet wilde zien of spreken. Ik was boos op hem. Dat hij op deze manier onze vriendschap op het spel zette, ik kon het niet geloven. En hij had ook echt een waardeloze timing uitgekozen, aangezien ik druk was in mn hoofd met allemaal dingen op een rijtje te zetten. Na een bepaalde periode heb ik hem gebeld en gezegd dat ik hem wilde zien. We hebben afgesproken en gepraat. Ik heb tegen hem gezegd dat ik het er niet bij kon hebben en dat ik boos op hem was. Hij zei dat we gewoon verder konden gaan met onze vriendschap zoals hij was, dat wilde ik ook heel graag, maar ik zag het nog niet gebeuren. We hebben het geprobeerd. Al snel volgde toch de eerste kusjes. Dit voelde toch ook niet helemaal goed dus zijn we toch weer gestopt met zoenen en weer terug gegaan naar vrienden, maar ook dit voelde niet goed. Ik heb toen tegen hem gezegd dat ik het wel wilde proberen als meer dan vrienden. Dit hebben we gedaan en ik ben het gelukkigste mens op deze wereld!!! Hij is helemaal fantastisch, ik ben stapel verliefd op hem en hij op mij. Dat hij de ex is van mijn huisgenoot, maakt nu niet meer uit. We hebben allebei weinig contact met haar, dit hadden we al voordat er wat was tussen ons. Er zit 10 jaar leeftijdsverschil tussen ons en ook dat is geen probleem voor ons. We zijn nu bijna een half jaar samen en heel erg gelukkig met elkaar! Tips voor iedereen in deze situatie: Ga ervoor. Ik was ook bang dat het de vriendschap kwaad zou doen als we het zouden proberen, maar als je niets zegt, maak je nog meer schade. En het grote voordeel van een relatie met je beste vriend is dat je al een stevige basis hebt om op te bouwen. Wij hadden allebei verschrikkelijke relaties hiervoor gehad, maar met onze basis als vrienden komen we veel verder dan we ooit zijn gekomen. Heel veel succes allemaal
reactie: Hij weet het, en voelt hetzelfde zegt hij. Maar ik heb een vriend. Dus is het onmogelijk. Toch zijn we nu al meerdere keren met elkaar naar bed
Geweest. Hij zit er niet mee. Hij is vrijgezel... Nu is hij met een ander naar bed geweest. Ben jaloers. En boos, hoe kon
Hij.We werken bij hetzelfde bedrijf.Dus ik ken haar. Zij mij ook maar denkt
Dat we alleen vrienden zijn. Ik laat hem los. Onze band wordt afstandelijker. Hij wil vrienden blijven. Mijn vriendschap niet kwijt. Mijn vriend vermoedt niets. Onze relatie gaat al een tijdje niet goed vind
Ik. Ik maak het uit. Hij is er kapot van. Ik probeer normaal te doen tegen mijn, toen beste vriend. Was dit het waard? Ik hou nog van mijn ex. Maak ik het goed? Hij houdt
Oprecht van me. Hij is een goede jongen! Maar vrouwen willen altijd een
Foute man...Is het gras altijd groener aan de andere kant?
reactie: Hallo, ik wil ook graag even reageren hierop, ik heb ook gevoelens voor mijn beste vriend.. Probleem is alleen bij mij dat ik al een relatie heb. Eerst had ik niet echt gevoelens voor mijn beste vriend, maar op een gegeven moment begon dat omdat hij mij bepaalde aandacht gaf (vriendschap) die ik bij andere niet kreeg. Hij weet dit overigens ik heb het hem verteld gelukkig veranderd dat niet in onze vriendschap maar ja ik heb dus een relatie. Toen ik het hem vertelde vind hij het ook niet erg en zelf wel leuk alleen zegt hij niet toe te zijn aan een relatie op dit moment (hij had ook een vriendin nu dus niet meer).Ik weet ook niet wat ik er mee aan moet. Wat ik ook doe of probeer ik kan het niet uit mijn hoofd zetten, ik zie hem ook vaak en dat maakt t misschien moeilijk maar toch. Mvg hopeloos persoontje.
reactie: hallo,
Ik ben al een tijdje heel erg verliefd op mijn beste vriend. Hij heeft nooit echt een vriendinnetje gehad. Maar toen hij steeds meer met meisjes begon te flirten en een beetje scharrels kreeg.. Kreeg ik een heel jaloers gevoel. Eerst dacht ik dat ik gewoon jaloers was dat hij nu ook andere meiden meer aandacht geeft. Maar na een zekere tijd kwam ik er achter dat ik hem echt leuk vond, en nu nog steeds. Ik las net hier boven het stappen plan door, en het klopte eigenlijk precies. Ik ben al een beetje met hem aan het flirten en merk ook dat hij dit ook terug doet. Maar ik weet niet of hij het zelfde voor mij voelt als ik voor hem. Ik wil hem best een tipje van de sluier geven, maar ik durf het eigenlijk niet. En ik ben ook bang dat .. Stel... Hij wil wel wat en het loopt daarna stuk dat de vriendschap heel anders zal zijn.
... *maar ondanks dat ga ik hem wel een valentijns kaart sturen.. Haha
Groetjes anoniem
reactie: Hallo. Dit is mijn verhaal over verliefd zijn. Maar dan op je beste vriendin! Ik ken haar al bijna twintig jaar denk ik. Vanaf de basisschool. Altijd vrienden
Geweest. Toevallig gingen we naar dezelfde middelbare school. Zij een jaar later dan ik. Uiteindelijk kwamen we bij elkaar in de klas en werd de vriendschap hechter en hechter. Allebei wel in de tussentijd relaties gehad maar steeds leuk met elkaar om blijven gaan. Veel gedeeld en leuke dingen gedaan met z'n tweetjes. Tijdens en na de middelbare school
Kwam ik er achter dat ik haar wel heel erg leuk vond. Sterker nog, ik werd erg verliefd op haar. Terwijl we over alles kunnen praten en dat ook hebben gedaan, heb ik haar nooit verteld wat ik
Voor haar voel. Als ik bij haar ben dan heb ik echt de kriebels in mijn buik die ook nog aanhouden
Als ik er weer weg ben. Na al die jaren ben ik ook echt van haar gaan houden en zij van mij. In principe als vrienden ondanks dat het voor mij wel meer inhoud. Helaas weet zij dat niet (tenminste, dat denk ik)
Ik heb zelf al een tijd een relatie en 2 kinderen. Woon samen en ondanks de nodige problemen in mijn relatie (maar ook in die van haar) ga ik dit jaar trouwen. Toch kan ik het op de een of andere manier niet uit mijn hoofd krijgen en wil het haar eigenlijk wel vertellen voordat ik de grote stap zet. Of ze mijn gevoelens zal beantwoorden weet ik niet en of het onze vriendschap schaadt weet ik ook niet. Maar dat risico neem ik liever dan dat ik daar altijd mee rond blijf lopen en het wellicht schadelijk zal zijn voor mijn huwelijk. Ik vind het allemaal erg moeilijk om er mee om te gaan alhoewel ik niets liever zou willen dan één keer echt lekker met haar te zoenen en vast te houden. Suggesties? Mvr. J. (man)
reactie: Ik wilde graag reageren op jullie oproepje. Ik ben vorig jaar ook verliefd geworden op mijn beste vriend. Wij waren in het begin geen vrienden maar hij was de beste vriend van mijn toenmalige vriend. Mijn ex vriend zat vaak op zee en wij werden
Langzaam vrienden doordat we ook leuk met elkaar omgingen als mijn ex vriend op zee zat. Niks bijzonders heel vroom allemaal. In de loop van 5 jaar is dat zo gegroeid en deden met zijn drieen leuke dingen samen en soms met zijn tweeen. Ik had echter al een tijdje relatie problemen en na 2 jaar heb ik de knoop doorgehakt en het uitgemaakt. Je moet weten dat ik hem al jaren advies gaf op realtie gebied en we elkaar alles vertellen. Toevallig kwam ik via het uitzendbureau bij het zelfde bedrijf te werken als mijn beste vriend. Op dat moment leerde ik hem ineens kennen op een manier die ik niet eerder kende, heel vreemd allemaal. Ik werd verliefd op hem en ik was er kapot van. Hij was de laatse persoon op aarde waarvan ik verwacht had verliefd op te worden. Ik had hem nota bene geprobeerd te koppelen aan mijn beste vriendin!! Ik zat met een dilema.. Ik wilde mijn ex vriend niet kwetsen en wilde mijn beste vriend niet kwijt. Ik besloot te gaan polsen wat hij voor mij voelde. Hij vertelde mij dat als ik dat voelde dat hij zijn beste vriend nooit wilde kwetsen en dat hij mij dan even een tijd niet wilde zien. Ik was tenslotte de vriendin van...sommige dingen kunnen nou eenmaal niet. Ik had daar erg veel verdriet van. Mijn moeder drong erop aan om het ondanks dat toch te vertellen. Voordat het te laat was. Van je bent volwassen en je kunt er altijd over praten. Ik heb hem toen heel radicaal een sms je gestuurd en verteld dat ik van hem hield en dat ik er erg mee zat. Hij is zich kapot geschrokken en heeft het niet zien aankomen. Ik heb het ook tegen mijn ex verteld en hij vond het heel vreemd maar zei dat hij zijn ex vriendin en zijn beste vriend elkaar gunde en gaf ons zijn zegen. Heel sportief. Mijn beste vriend vertelde dat hij ook verlief was op mij en dat die sms zijn ogen heeft geopend. Ik was nooit een optie voor hem, hij sloot zich af voor gevoelens voor mij omdat ik een relatie had. En dacht dat hij het type niet was voor mij. We hebben nu alweer een jaar een relatie en gaan binnekort samenwonen. De vriendschap met mijn ex vriend is nog steeds goed. En mijn ex en mijn beste vriend zijn nu nog steeds vrienden!!!!! Mijn advies: Zeg het gewoon want "suptiel"snappen de meeste mannen niet!!!! MVG
reactie: ik ben al 3 jaar smoorverliefd op m'n beste vriend. Ik heb het hem verteld maar hij zei dat em mijn gevoelens niet kon beantwoorden. Dat vond ik echt heel spijtig. Maar heb er mij nu bijneer gelegd. Ook al heb ik het nog iedere dag heel moeilijk,
Als ik wakker kom denk ik onmiddelijk aan hem. Heel de dag eigenlijk. Ik heb al alles geprobeerd om hem te vergeten en hem te behouden als goeie vriend. Het is nu 4 maand geleden dat ik hem nog heb gezien omdat hij het heel druk heeft. En nu heeft hij al een maand een relatie. En hoe meer ik er aan denk, hoe sterker dat die gevoelens zijn tegenover hem. Ik weet er echt geen raad meer mee. Normaal gezien als je elkaar een heel tijd niet meer hebt gezien moeten die gevoelens toch
Verdwijnen? Zo te zien is het geen bevlieging en verliefdheid, maar echte liefde die ik voel voor hem. Grtz
GESPONSORDE LINKS