Heeft jouw vakantieliefde toekomst?

Zomerliefdes. Zo zeker als het is dat de zomer elk jaar weer terugkeert, zo zeker is het ook dat het warme seizoen zomerliefdes met zich brengt. En veel ook! Intense liefdes, passionele avonturen die als een hoog oplaaiend vuur maar vaak binnen de kortste tijd doven. Je blijft met lege handen achter, maar wel met heerlijke herinneringen. En ook met nostalgische gedachten... Aan wat het had kunnen zijn. En met een handjevol verschrikkelijke twijfels: 'Waarom heeft het niet gewerkt?'

Maar soms gaat het anders. Soms groeien liefdes, geboren onder de warme zomerzon op een brandend heet strand, uit tot een serieuze relatie. Het worden liefdes voor het leven. Daarvoor is wel een basis nodig en mogen bepaalde 'ingrediënten', niet missen.

Wat zijn die ingrediënten? Dat gaan we je zo vertellen. Het is in ieder geval belangrijk dat je ze kent (en herkent). Omdat je dan meteen een inschatting kunt maken van de toekomst die jou met je zomerliefde wacht. We zetten ze hieronder op een rijtje (mail ons als je er een aanvulling op hebt). Het zijn allemaal tekenen aan de wand. Signalen die je meer vertellen over de onverwachte en 'hete' liefde die je onder invloed van het stijgende kwik beleeft. Of misschien al hebt beleefd... Het zijn signalen die je meer vertellen over de toekomst van jouw zomerliefde.

Is de persoon met wie je een heerlijke zomerliefde beleeft single of beleeft hij met jou een avontuurtje?

Met andere woorden: is hij misschien al getrouwd, verliefd of verloofd en ziet hij jou als een welkome afwisseling? Tja, het klinkt misschien logisch, maar toch is dit het meest belangrijke punt in onze checklist. Niet zozeer omdat hij al min of meer gebonden is (we weten hoe gemakkelijk het vandaag de dag is om een relatie te verbreken) maar wel omdat het iets zegt over zijn aard: deze jongen of man schroomt er niet voor om vreemd te gaan. En denk maar niet dat jij hem kunt veranderen...

Wat wil hij van jou?

Ook dit lijkt logisch, maar toch is het belangrijk om hierbij stil te staan. Jullie hebben elkaar leren kennen, jullie vinden elkaar leuk, jullie hebben samen een aantal vakantiedagen door gebracht en zijn zelfs met elkaar naar bed geweest. Maar wat wil hij nu eigenlijk? Wilde hij alleen maar een vluchtige zomerflirt? Of is hij echt verliefd? Heeft hij misschien serieuze bedoelingen? Probeer hierachter te komen. Vraag het desnoods aan zijn vrienden.

Vind jij hem echt leuk?

Het is moeilijk om je eigen gevoelens te begrijpen zolang je op vakantie bent. De exotische atmosfeer, de zon, de warmte, iedereen is blij... Vakanties zijn als een vergrootglas. Ze laten een andere werkelijkheid zien: intenser. Vakanties zijn ook als een roze bril. Alles lijkt fantastisch. We raken enthousiast over personen die we gewoonlijk geen blik waardig zouden keuren. Probeer hem objectief te bekijken. Probeer te begrijpen of je hem, als je hem bijvoorbeeld op je werk zou hebben ontmoet, interessant zou hebben gevonden. Er zijn genoeg vrouwen en meisjes die, eenmaal weer thuis, zich afvragen hoe ze in hemelsnaam voor deze persoon hebben kunnen vallen...

Waar woont hij? Dichtbij of ver weg?

Misschien zelfs in een ander land? Laten we ervan uitgaan dat je hem echt leuk vindt en dat hij serieuze bedoelingen heeft. Dan zijn we er nog niet. Op vakantie ontmoeten we mensen uit alle mogelijke landen. Een lovestory met iemand uit een ver land heeft minder kans van slagen dan een lovestory met iemand uit eigen land vanwege de afstand - tenzij één van de twee bereid is om te verhuizen. Liefde op afstand is moeilijk en vervaagt vaak in de tijd, ondanks de goede en oprechte voornemens van de allebei. Soms monden ze uit in pijnlijke relaties die langzaam doodbloeden.

Waar woont hij (deel 2)?

Het is niet alleen een kwestie van geografische afstand, maar ook een kwestie van cultuur. Komt hij uit een ander land, houd hier dan rekening mee. Want vaak gaat het op vakantie goed, maar worden de culturele verschillen pijnlijk zichtbaar als je elkaar daarna in zijn of jouw land ontmoet. Ook al is één van de twee (of zijn jullie allebei bereid) om te verhuizen naar een ander land, toch zullen jullie met cultuurverschillen worden geconfronteerd. En die vormen nu eenmaal een moeilijke hindernis voor menige relatie, hoe innig en oprecht die ook is.

Hoe oud is hij?

Ook het leeftijdsverschil is belangrijk. Het is een factor die we maar al te vaak onderschatten. Op vakantie gebeurt het vaak dat we verliefd worden op een ouder iemand. Eenmaal thuis zal het leeftijdsverschil - laten we zeggen: jij weer in de schoolbanken en hij weer achter zijn bureau - zich doen voelen. Niet altijd, maar wel vaak...

Heb jij een aanvulling op dit rijtje of een leuke (of minder leuke) ervaring met een vakantieliefde, mail dan via het venster hieronder. De leukste en interessantste reacties publiceren we hieronder.

Reacties van Trendystylers
Ik was vorig jaar op vakantie en heb een leuke jongen leren kennen, maar ik had al een vriend. Ik kreeg steeds meer gevoelens voor hem en vond hem super leuk! Maar ik wou niks doen omdat ik me dan schuldig voelde tegenover mijn vriend. Eenmaal thuis heb ik mijn vriend verteld wat er was gebeurt, maar niet alles in detail. Ik ga er dit jaar weer heen en ben benieuwd hoe het word. Ik had beter sommige dingen voor me kunnen houden tegenover mijn vriend, want het wordt in 1 woord DRAMA als ik daar weer ben
Hallo allemaal,

Ik ben een jongen van 20 en ik ben een leuk meisje tegengekomen op vakantie (Tsjechië), Ze spreekt goed engels, dus dat is geen punt.
Alleen zei is 15, een beetje jong nog.., maar het probleem is, we zijn allebei verliefd opelkaar en verkering hebben, ik ben nu alweer 5 weken terug in Nederland en ik zou aanstaand weekend weer naar haar toegaan, we hebben veel contact gehad en elkaar foto's gestuurd, maar het probleem nu is:
Me ouders zijn er totaal op tegen!, het is hier nu echt een hel, zo erg, dat ik de verkering maar uitgemaakt heb en alles gecanceld heb..
Maar ik ben nog steeds verliefd op haar en ik mis haar.
Wat is nou het beste om te doen?

Ik hoor graag van jullie
Ik ben 5 maanden op uitwisseling geweest, heb toen met studenten in een huis gewoont. Met 1 was er een bepaalde klik die de laatste maand, Mei, uitliep op een verhouding. Hij ging 1 week geleden terug naar zijn land en ik naar Nederland; het afscheid was zwaar en ik word nog elke nacht wakker me afvragend waar hij is. Toch klopt het denk ik dat de omstandigheden een grote rol hebben gespeeld, net als op een vakantie (veel vrije tijd, alleen leuke dingen doen, het weer, een vreemde omgeving) en dat het nooit tussen ons zou kunnen werken. Normaalgesproken is hij absoluut niet mijn type, is 'ie te jong en bezig met een totaal andere fase in zijn leven en woont 'ie te ver weg. Tochhhhh mis ik hem.. pff ik ben niet gemaakt voor romantiek
Ik heb mijn vakantieliefde leren kennen toen ik ongeveer 14jaar oud was. Het gaat nog steeds prima met ons waar ik heel blij om ben. We zijn bijna 4jaar tesamen en ik ben er 99% zeker van dat er een toekomst in onze relatie zit! <3
wow in mijn geval is alles vet negatief,
Hij woont in Turkije en ik in Nederland, ik ben 13 en hij 23.. Niet dat ik eruitzie en me gedraag als 13, maar ik ben en blijf 13. Hij heeft er totaal geen moeite mee en ik verder ook niet. Mijn ouders mogen hem ook erg graag dus dat is verder geen probleem. Als ik dit allemaal lees ga ik er toch over nadenken, maar ik weet bijna zeker dat het iets tussen hem en mij wordt. Hij zegt wel dat ik eerst mijn school af moet maken wat ik natuurlijk ook ga doen, en dan zien we wel verder.
Wat een leuk maar confronterend artikel! Ik denk dat naast de punten die jullie noemen ook religie (wellicht valt die onder cultuur) en opleidingsniveau een issue zijn. De jongen met wie ik 4 maanden ben opgetrokken in Brazilie, is 6 jaar ouder, woont 11 uren vliegen verderop, is een typische latino maar single en heel leuk. Alle rationele argumenten zijn helemaal waar maar soms zo moeilijk gevoelsmatig te accepteren. Ik ben blij dat ik tussen de reacties lees dat er ook succesvolle (voormalige vakantie-) liefdes zijn ontstaan.
ik heb nu een zomerliefde uit belgie. We mailen de hele tijd en het klikt heel goed maar ik wil hem weer gauw zien, en ik weet niet hoe dit gaat werken want hij praat alleen maar frans en het is best ver weg, en we zijn allebei nog maar 15. Maar ik hou denk ik wel van hem maar ik weet echt niet of dit gaat werken..
ik heb S. Leren kennen in de laatste 2maanden die ik in Griekenland werkte 2jaar geleden. Oorspronkelijk roemeen,maar woonde hier al jaren. 1,5mnd na mijn vertrek kwam hij ook naar Nederland en inmiddels zijn we verloofd. Het klinkt voor velen misschien raar, maar liefde op het 1e gezicht bestaat zeker! En soms heeft een vrouw een type man nodig die in NL niet wordt "gemaakt"
Heb je een vakantie liefde,hij wil ervoor gaan en je hart verteld je Jaaa! Ga ervoor, het kan weleens de 'mooiste treinroute' van je leven zijn als je besluit in te stappen! Reken er wel op dat mensen in je omgeving je erg kunnen verrassen, door kanten van zich te laten zien die je nooit had verwacht! Van de liefde zelf moet je genieten, hou rekening met cultuurverschillen en aanpassen aan beide kanten. Aanpassen wil niet zeggen veranderen en jezelf uit het oog verliezen, maar rekening houden met elkaars vizies gebruiken en opvattingen en heb hier ook respect voor. Er komt echt wel meer bij kijken dan een verhuizing en heimwee, weet dat voordat je je laat meeslepen,je moet zeker zijn van je eigen keuze, na 2mnd in Nl zeggen; Het was leuk ga jij maar weer weg, ben je nu wel zat' is niet een easy optie!
Ik ontmoette mijn eerste vakantieliefde tijdens een vakantie met vriendinnen. Had er echt geen vertrouwen in dat het stand zou houden, want we woonden ontzettend ver uit elkaar en we waren nog jong! Inmiddels zijn we vijf jaar samen en gaan we deze zomer samenwonen!!
had een jongen ontmoet op vakantie, hij was er voor een shoot van een of ander merk uit België. We hebben 4 dagen alles samen gedaan, en zijn daarna met elkaar naar bed geweest. We zijn nu bijna 1 jaar samen, en gaan bijna samenwonen. Onder tussen ben ik zwanger. Sommige vakantie liefdes blijven. Zoals bij mij...
haha ik heb nog steeds met de jongen die ik vorig jaar in spanje heb ontmoet en ookal woont hij aan de andere kant van Nederland het gaat super goed
ik heb vorige zomer in spanje een hele leuke jongen leren kennen en ik heb nogg steeds een relatie met hem en ben erg blij met hem! Dus voor mij heeft het positief uitgepakt!
Hallo! Leuke berichten allemaal.. Ik herken mezelf wel in de meeste gevallen. Afgelopen zomer, heb ik ook iemand ontmoet. We hebben het zo leuk gehad dat hij zelfs 2 dagen extra bleef voor mij! Hier in Nederland wonen we niet zover van elkaar, dus we zien elkaar nog steeds. Het gevoel dat ik had op vakantie heb ik hier nog steeds. Nou hebben we afgelopen week afgesproken, het was erg leuk. We hebben geen sex gehad, maar de overige dingen wel... Nou belde hij me gisterenavond en vertelde mij dat hij het zo leuk heeft gehad en dat ie het heel speciaal vond met mij en mij weer wou zien en precies hetzelfde wilt doen als de vorige keer. Ik vroeg hem of hij het ook genoeg vond om mij alleen te zien, of dat voor hem ook genoeg is. Hij zei van wel. Maar ik ben er een beetje achterdochtig door geworden

Nu vraag ik mij af, gaat het hem alleen om wat we doen, of vind hij mij ook wel leuk? Wat denken jullie?
Mijn vakantieliefde heb ik vorige week opgedaan. Op een jongerencamping in Renesse. Hij zat verderop op ons veldje en telkens als je naar de wc ging kwam je langs de tent van hem en z'n vrienden. Ik en een vriendin gingen samen naar de wc omdat het al donker was, toen we terug kwamen vroegen ze of we erbij kwamen zitten. Veel tijd om dat te bedenken hadden we echter niet want ze drongen erg aan. Dus wij zaten daar, elk naast een van de jongens. Volgens mij waren ze al aardig van de kaart, ze probeerde ons steeds te zoenen en uiteindelijk gaven mijn vriendin en ik er ons ook aan over. Die nacht hadden onze andere twee vriendinnen waar we de tent mee deelde hun eigen jongens meegenomen en moesten ik en m'n vriendin een andere slaapplek zien te vinden. Wat dus bij de jongens op de hoek werd. Eigenlijk had ik daar niet zo'n zin in, maar ik moet ergens slapen, toch? Ik ging bij de jongen slapen waar ik diezelfde avond mee had gezoend. Eenmaal in zijn bed begon hij me weer te zoenen en hij wilde duidelijk meer. Hij zat met zijn hand tussen m'n benen en daarna ook in mijn broek, ik zei hem dat ik dat niet wilde, dat vond hij prima. Maar even later deed hij het weer en gaf ik toe, ik had toen eigenlijk zelf ook best wel zin... Nu kan je vast de rest van die nacht wel zelf invullen? De nacht daarop had ik ook bij hem geslapen omdat onze tent weer vol lag. Dit keer vond ik het helemaal niet erg en gaf me helemaal over aan hem, dat had ik nog nooit gedaan voor een jongen en ik dacht zelfs dat ik hem leuk begon te vinden. Ik schaam me altijd erg voor mijn lichaam, maar bij hem niet en ik kan gewoon lekker mezelf zijn bij die jongen. Ik kwam er achter dat hij hier niet zo ver vandaan woont. Hooguit 20 minuten met de auto. Sterker nog, hij zit op dezelfde school als waar ik heen ga komend jaar! We hadden elkaars nummer uitgewisselt en msn. Ik kreeg allemaal hele lieve smsjes van hem. De laatste nacht wilde ik nog even goed uitgaan maar mijn vriendinnen hadden geen zin dus ging ik met onze buren mee. Ik kwam toen die jongen ook tegen in de clubs, maar daar zei hij nooit iets tegen me, of heel weinig. Hij keek alleen maar, dat vond ik wel een beetje jammer. Hij ging eerder naar huis dan ik en stuurde me even later een sms dat hij nog wel een zoen van me wilde voor hij ging slapen. Nadat ik ook was uitgefeest liep ik eerst nog even langs zijn tent en gaf hem die zoen waar hij om vroeg. Ik lag nog niet in m'n eigen bed of ik kreeg een smsje dat hij verliefd op me was. Ik schrok er eigenlijk wel een beetje van, want hij kende me pas een week. Maargoed, mijn beltegoed was op dus ik liep naar zijn tent om te zeggen dat ik niet verliefd was op hem. Hij zoende me en ik ging naast hem liggen met als gevolg dat hij weer zijn handjes niet kon thuishouden. Ik zei dat ik moest gaan, omdat we morgen alles op moesten ruimen. Hij zoende me nog een keer en vroeg of ik zek! Er wist dat ik niet bij hem wilde slapen. Ik knikte en liep zijn tent uit. De volgende dag wilde hij weer een zoen, voordat ik weg zou gaan, die kreeg hij ook. Maar toen zei hij -uit het niets- dat ie van me hield. Dat ging mij toch wel een beetje te ver... We sms'en en msn'en wel, maar hij laat niet veel meer van zich horen. Alleen dat hij me mist en dat hij me heel erg leuk vind. Ik vind hem ook wel een hele leuke jongen, maar volgens mij gaat het bij hem alleen om de seks. Elke keer als hij geil is sms't hij dat hij me mist... Wat vinden jullie daar nou van? Zal ik het met hem proberen..? Want hij is wel erg leuk. Maar of hij het nou allemaal zo serieus meent...
Ik was zelf iemands vakantieliefje. De man een Italiaan ontmoete ik op een feestje. Ik was net zeventien. Hij was de eerste man waarmee ik zoende, super romantish allemaal en ik moet er nog om lachen. Mij ouders waren wel heel blij dat hij weg was.( de man was achtentwintig en wilde wel wat meer dan zoenen!
reactie Ik was dit jaar in Italie. Je weet wat ze over italianen zeggen, onbetrouwbaar. Ik Zag deze jongen of liever gezegd man nog niet echt staan, hij leek me oud en ik was jonger. Op een dag op die camping zaten we worldcup voetbal te kijken, Duitsland tegen italie. En hij kwam aangereden in zijn auto, ik keek even en keek hem opeens volop aan en hij mij ook het was even zo'n moment waarop je denkt van , WIE is dat? Hij begon me wel vaak aan te kijken en ik hem stiekem ook wel ik was gek genoeg in zijn buurt behoorlijk verlegen. Hij vroeg na 1 dag nadat we elkaar door hadden, of dat ik met hem wilde afspreken. Hij zei : i want to meet you at the lake? Ik vond dat erg snel , en was beetje bang geworden want ja wat willen mannen nou eenmaal als enigste kwam er in mijn hoofd op? Na een tijdje begon ik hem te bespieden, haha nee niet zo spygopaat achtig maar gewoon te kijken hoe hij een beetje in elkaar zat. Hij was entertainer dus speelde ook wle met kinderen, hij was lief en erg mannelijk. Ik begon erover te denken om hem te vragen om toch af te spreken. En dat deed ik en hij wilde het , mijn moeder vond het maar niks en waarschuwde vaak, ik wist ook wel dat het ene beetje raar was maar ik vond hem opeens echt heeel leuk. Op een dag was ik aan het zwemmen in het meer en toen was hij er ook, mijn ouders zaten op de steiger en hij kwam naar me toe gezwommen en pakte onder water mijn hand vast, me ouders zagen dat niet en hij bleef me aanstaren, daarna hebben we voor het eerst gezoend. En weetje eigenlijk hebben we niet veel gepraat we keken elkaar alleen aan en daar kwam het eigenlijk op neer. Natuurlijk zeiden we wel iets. Het was alsof ik in een droom belandde want ik liep rond 2 uur snachts na een feestje van iemand van de camping om mijn bikini te halen om te gaan zwemmen in het meer. En ik was er bijna en toen hoorde ik geren achter me, het was mijn Italiaan hij was me helemaal achterna gerent en toen dacht ik nu moet ik met hem gaan dit is zijn kans om met hem even te kunnen zijn. Dus ik vertelde mijn vriendin dat ze maar moest zeggen dat ik naar de wc was gegaan (stomme smoes maar ik wist toen even niks anders) . Dus ik liep met hem mee naar zijn huisje, op een gegeven moment vond ik het wel eng ik stond wel in zijn huisje vergeet dat niet. Dus ik zei dat ik maar beter kon gaan? Hij zei dat ik neit bang hoefde te zijn en geen seks hoefden te hebben als ik dat neit wilden. Pff dat was een opluchting dus we zoendne alleen in zijn kamer en lagen op zijn bed en ik voelde me echt geweldig hij was mijn droom vent! Ik kon het echt echt neit geloven maar ik was al een uur weg dus ik moest zeggen dat ik moest gaan.. Dus ik ging, en liep met een lach op mijn gezicht weg! De dag erop..leek hij me te negeren, ik was heel erg teleurgesteld dus ik zei ook niks. De dag dat ik weg moest naar huis was vooral pijnlijk omdat ik geen afscheid kon nemen. Ik ging echt met een brok in mijn keel naar huis en met een leeg gevoel. Na ongeveer 3 weken thuis zitten en iedere dag aan hem te denken had een vriend van mij zijnn e-mail geregeld want die zat nog op die camping daar! Ik was zoooo blij en kreeg hem op msn. Daaruit bleek dat hij dacht dat ik hem niet wilde en dat ik wegwilde, ik had hem blijkbaar nooit verteld dat mijn broer me zou missen als ik die nacht langer weg bleef. Zo kwamen onze verschillen boven water, want de vakantie was afgelopen en we snapten elkaar op msn heel vaak niet. Ik wilde hem allemaal duidelijk maken wat ik voor hem voelde en hijz ei dat hij me ook heel leuk vond , maar dacht dat ik hem niet meer wilden toen ik weg ging. De weken gingen sneller, hij werkte, en natuurlijk had ik school en ik was best bedroefd hij had alles wat ik zocht ik had nog nooit iemand ontmeot die zo onvoorspelbaar was als hij hij had me meegenomen in een droom zoals je die op tv ziet, ik omschrijf het mischien een beetje grijsig maar het was net een droom met alles erop en eraan. Ik schreef altijd over hem en dacht na over hem. Maar ik kwam er wel achter dat ik in die droom van italie me een perfecte man bedacht hij leek perfect voor mij er was niks wat fout aan hem was en ik pikte het zelfs als hij een keer zei dat ik hem nooit begreep enz. Nu is het gewoon dat"als hij wilt praten praat hij en als hij dat niet wilt doet hij dat ook niet, of hij gaat ineens offline. Die perfectie was dus in mijn hoofd en ik realiseerde dat ik toch wel een hele erge vakantieliefdes cliche had doorgemaakt. Groetjes p
reactie ik kom dus net een dag terug van vakantie,
Ik was met een groep meiden, en we hadden al heel wat jongens ontmoet. De een na laatste dag kwamen 2 belgen een praatje maken, en we hadden de volgende dag op het strand afgesproken. Die nacht schrokken we wakker van geklop op de ramen. We gingen gelijk kijken en er stonden dus 2 belgen bij het raam. Ik herkende er geen een en vroeg aan hun wat ze kwamen doen. Ze zeiden dat ze ons kende van het strand en vertelde hun huisnummer,
Toen wist ik het weer. We hadden maar even met ze staan praten, want ze vroegen of ze binnen mochten komen, maar wij lagen al op bed, dus lieten ze niet binnen. We hadden afgesproken de volgende dag elkaar op het strand te treffen. Wij gingen naar bed, en nadat ze nog enige tijd voor ons huisje hadden gezeten gingen ze toch maar weg. De volgende dag kwamen die 2 belgen naar het strand toe, en vroegen of we mee gingen zwemmen. Dus we zeiden dat we even zouden overleggen, en later gingen we met een paar meiden naar het zwembad. Daar zagen we de jongens gelijk , en flirten we er wat op los, en hadden we heel veel lol. Na die heerlyke middag gingen we weer naar ons huisje. Later kwam het groepje jongens weer naar ons huisje toe. Een jongen zei heel de tijd dat hij me mooi vond, en we flirten gewoon wat. Ik ging even douchen en toen ik daaruit kwam, ging ik me insmeren. Die jongen zag het gelijk zitten, en vroeg of hy me mocht helpen. Ik vond het natuurlyk totaal niet erg, alleen het enigste probleem was dat ik hem niet verstond en hij mij niet want hy sprak alleen frans, en ik alleen Nederlands. Nadat hy me benen en armen heerlyk had ingesmeerd vroeg hij of hy me rug mocht doen. Maar daarvoor moest ik wel even gaan liggen en me bh los doen. Wij hadden een kamer opgezocht, en ik kreeg echt een heerlyke massage,
Het was heerlyk, en van het een kwam het ander. Maar die avond zouden wij weer naar huis gaan, dus ik moest hem jammer genoeg gedag zeggen, en had ik mijn adres en me telefoon nummer aan hem gegeven. Hij zwaaide me daarna nog uit. En toen ik thuis was kreeg ik gelukkig een smsje van hem dat hij me miste en dat hy me erg graag op wou komen zoeken. Ik zou het dolgraag willen, maar hij spreekt alleeen frans, een heel klein beetje Engels, en een heeeel klein beetje Nederlands. En ik spreek totaal geen frans. Het was geweldig met hem, en ik zal het nooit vergeten. Ik denk dat ik hem misschien nog 1 keer zal zien, maar dat het daarbij zal blijven. Hij had jammer genoeg al 4 jaar een vriendin (wat zn vrienden zeiden) dus ik denk dat het nooit wat zou kunnen worden. Maar herinneringen zijn geweldig en die zal ik nooit vergeten!
reactie over vakantieliefde en/of liefde op afstand
Hey lieve lezer(e)s(sen),

Eigenlijk schrijf ik deze mail bij het verkeerde onderwerp, maar het viel me op dat hier meer overéén komsten tussen zitten met mijn liefde. Zoals bijv. De reactie van Lisa. Die haar man in Mexico vondt. Mexico heeft bij mij er niks mee te maken, maar wel de leeftijd van deze twee. Ook mijn vriend is 10 jaar ouder. Hij 26 en ik 16. En inderdaad, wij hebben het er ook over, over twee jaar is het anders. Dan ben ik 18 en 'jong volwassene'. Maar nu is het geval dat hij ook precies twee jaar naar het buitenland is vertrokken. Niet om er vakantie te vieren! Juist voor zijn werk. Militair. Wat en waar kan en mag ik jullie niet vertellen. En hij is grotendeels Amerikaans, maar hij woon(t/de) in Nederland en spreekt goed Nederlands. Eigenlijk hoort mijn mail bij de 'long distance-relationships', want wat ook het geval is, (om er nog maar een schepje bovenop te doen) we kennen elkaar (nog maar) sinds september vorig jaar. Dus nu 10 maanden, waarvan we 2 maanden en 11 dagen 'verkering' hebben! (Eigenlijk al eerder, maar het is een keer uitgeweest! Door denken dat het verkeerd is wat wij doen.. Maar toch weer opnieuw geprobeerd!) En in de tussentijd hebben wij geen tijd gehad om elkaar 'in the real' te ontmoeten. Nou zou u denken, kan je dat wel een relatie noemen? Wij vinden van wel, maar natuurlijk neemt dit nog meer 'ups and downs' met zich mee. Waar we ook altijd rekening mee moeten houden. Maar we weten zeker dat er een toekomst voor ons beiden is! Ik houd van hem en hij van mij... Ik vindt het leuk om alle reacties te lezen bij deze rubriek en die van 'Liefde op afstand'. Ik herken er veel van mezelf bij en zo kom ik ook te weten dat er meer met mijn 'probleem' rondlopen! Ik zou zeggen, ga zo door!!! En Trendystyle, bedankt voor alle uitleg en handige tips over zowel deze onderwerpen als de haar- en lichaamssverzorging! Kan ik goed gebruiken.. Veel liefs, S
Hallo,
Twee jaar geleden heb ik in Limburg op een camping een jongen leren kennen. Hij had toen net voor de vakantie een vriendin en ik een vriendje wat achteraf niks voorstelde. Het klikte meteen tussen ons, en waren dan ook vaak samen ergens te vinden. In die tijd is er dan ook niks gebeurd, al wist ik toen wel al dat ik hem eigenlijk meer dan gewoon leuk vond. Zijn relatie heeft nog ruim een jaar stand gehouden en in die tijd hebben wij elkaar ook niet gezien, soms nog wel eens contact gehad via de telefoon of computer, wat een uitvinding.. Na ruim een jaar liep zijn relatie niet meer zo soepel en besloten wij om eens ergens aftespreken. Het was meteen raak, en ik wist dat ik hem niet voor een tweede keer wilde laten gaan en dat is dan ook niet gebeurd. Wij zijn nu bijna 8 maanden samen en het is heerlijk om met hem samen te zijn! Soms hebben we het over de toekomst, wie weet hoelang we nog samen zijn! Ik ben heel erg gelukkig en ik kan niet meer zonder hem. Groetjes
reactie: Ik heb misschien een verhaal wat je niet dagelijks hoort. Ik ben ook verliefd op iemand uit italie, maar nu komt het probleem, hij is zwakbegaafd. Nu zou je denken, hoe kan je op zon iemand vallen? Maar hij is gewoon erg knap, heeft lichtgroene ogen kortom gewoon een stuk. Ik weet ook niet wat ik met dezesituatie moet. Kan ik wel met hem trouwen? Qua intelligentie past hij niet bij mij. En je krijgt ook weer zwakbegaafde kinderen, schiet ook niks op. Diep in mijn hart weet ik wel dat dit geen toekomst heeft,maar ja verliefdheid is iets krachtigs, en je kan op iedereen verliefd worden, ook al is hij zwakbegaafd. Zonde eigenlijk dat zon knappe jongen zwakbegaafd is. Hij zal ook niet veel toekomst hebben, denk ik. Hij woont in een klein dorpje, dus hij zal ook wel alleen blijven, denk ik. Of er moet een meisje komen dat bij hem past. Soms denk ik nog aan hem, hij heeft toch mijn hart geraakt.
reactie: Ook ik heb een vakantieliefde ontmoet, een leuke fransoos van 27 hij woont in het zuiden van Frankrijk en......... Volgende week ga ik naar hem toe ...... :)))))))
X x mij

reactie: Met veel interesse heb ik de vele reacties betreffende vakantieliefdes gelezen. Waarom ik die heb gelezen is wel duidelijk: ook ik heb de liefde ontmoet op vakantie vorige week!! Twee weken geleden vrijdag besloten een vriendin en ik om een reisje te boeken naar een land met warme temperaturen in maart. We boekten meteen een reisje naar Egypte, zondag onmiddellijk te vertrekken. Zondagnacht kwamen we aan in Egypte. Maandag meteen naast het zwembad, wat had je gedacht? In de loop van de namiddag kwam één van de animators bij mij op mijn ligzetel zitten. Hij zei niet veel, hij zat daar maar. Hij vroeg ons of we die avond naar de beachparty, georganiseerd door het hotel, zouden komen. Wij daar dus naartoe en toen is het vuur volledig beginnen branden. Sinds die avond zijn we elke avond bij elkaar geweest en tijdens de dag zat hij ook bijna constant bij ons aan het zwembad. Heb een paar avonden met hem apart afgesproken, en dat was hemels!!! Ook de dingen die hij zei, de gebaren die hij naar me maakte, gewoon de persoon die hij is, niet te vergelijken met iemand van uit ons eigen landje. Ik dacht ook steeds dat het allemaal wel zou overgaan als ik teruggekeerd zou zijn naar mijn dagelijkse routine-leven. Daags voor het afscheid gaf hij me twee armbandjes. Het afscheid was héél intens, zo intens dat we beiden huilden!! Dit had ik nooit meegemaakt! Hij wou weten wanneer ik zou terugkomen, zo snel mogelijk. Nu ben ik bijna een week terug en we sms’en en bellen dagelijks. Ik kan hem niet vergeten en wil hem ook niet vergeten. Hij is héél speciaal voor me. Hij vraagt me nog steeds hoe lang het nog is vooraleer we elkaar terugzien. We hebben ook samen een liedje. Hij is echt geen zangtalent, maar als hij dat liedje telkens weer zingt voor mij aan de telefoon, dan smelt ik! Lachen en huilen tegelijk! Hij mist mij, ik mis hém en we houden van elkaar! In juni ga ik zeker weer terug (door omstandigheden kan ik niet eerder terug) en we tellen de weken al af, geloof me! Hij wil mij zo snel mogelijk zijn thuisland Tunesië laten zien. Hij is er trots op en wil dat persé met mij delen! Als het zo blijft klikken tussen ons, wil hij zich met mij verloven en eventueel later naar België verhuizen. Echt een vakantie om nooit te vergeten dus! Wordt vervolgd…

reactie: Yoeeeee
Ik heb twee jaar geleden een utiwisselingsjaartje gedaan in Brazilië, dus niet helemaal een vakantieliefde. Ik ben nu 20 en nog steeds samen met mijn Braziliaantje. Al dat gezever over afstand... Ja ik zie 'm maar 1 keer in het jaar en dan gelijk twee maandjes, maar ik ken hier mensen die vlakbij hun 'grote liefde' wonen en elkaar ook bijna nooit zien. Ik blijf erbij dat als je elkaar doodgraag ziet, verschillen in cultuur en afstand maar een klein obstakel vormen. Omdat ik nog studente ben moet ik heel het jaar werken alleen al voor dat vliegtuigticket. Maar de moment dat ik door de douane loop en hij me daar staat op te wachten is mij goud waard!!!

reactie

Hoi allemaal! Ik ben een meid van 20 en heb een nigeriaanse vriend die in italie woont. (handig he?) na 2 jaar gaat het nog steeds geweldig! Ons geheim, niet lullen, maar DOEN! Als er zo'n grote afstand tussen zit en ook de achtergronden erg verschillend zijn, is het echt belangrijk dat je geen beloftes gaat maken, maar gewoon actie onderneemt. Zo weet je van elkaar precies hoeveel de ander voor je overheeft en hoeveel je voor de ander betekent, en vice versa. Bij ons is dat gelukkig heeeeeeeeeel veel! Allemaal nog veeeel plezier in je lovelife! En neem van mij aan, liefde overwint iedere afstand!

reactie van helen

Ben een getrouwde vrouw van 42. Verleden jaar ben ik een week met mijn zuster op vakantie geweest in spanje. Daar ontmoetten wij in een cafe een ober die uit roemenie kwam. Hij is getrouwd heeft een zoontje en was erg aardig. Hij hield van een flirt maar zei meteen dat hij getrouwd was en wel van een flirt hield maar dat het daar blij bleef. Van ons uit okee want we waren daar eigenlijk helemaar niet op uit of mee bezig. De drie dagen die volgde waren erg leuk. Er werd volop geflirt en soms sloegen de vlammen letterlijk over. Er onstond een discussie tussen mij en mijn zus over wie nu eigenlijk degene was waarvoor al die heerlijke aandacht was. Je begrijpt dat twee getrouwde vrouwen van 42 en 53 hiervan erg genoten. Hij was toen 34. Nu weet ik dat je denkt dat die twee daar in tuinen. Maar het was een serieuze man die gewoon aan het werk was. Dit hoorde ik later van zijn collega's die vertelde dat hij nergens intresse in had. Maar zich dit keer nogal vreemd gedroeg. Afijn vakantie voorbij en ik en mijn zus hebben een jaar lang na genoten van deze vakantie. Dit jaar ben ik met mijn man en dochter terug gegaan omdat het mij daar erg goed was bevallen. Toen we uit gingen eten vlak naast het cafe van vorig jaar attendeerde mijn man mij erop dat er twee cafe's verderop iemand steeds naar mij keek. Ik keek op en je raad het al. Het was de zelfde roemeen als vorig jaar. Hij zwaaide en lachte en wuifde dat we naar hem na het eten toe moesten komen. En toen ben ik de fout ingegaan. We hebben dit gedaan en het was alsof ik nooit weg was geweest. De eerste week was het leuk dat geflirt, mijn man kent mij en weet dat dat alles is en dat ik nooit verder zou gaan. Maar na tien dagen sloeg er bij mij een bom in. Ik realiseerde mij dat ik stapelverliefd op hem was geworden. Het was overduidelijk dat dat bij hem ook het gevalwas. Ik heb hem toen een briefje toegespeeld met de mededeling dat hij moest ophouden met dit spelletje en dat ik voor hem gevallen was. Het was nogal een hard briefje omdat ik de taal niet goed spreek. Toen hij dit briefje (meteen) las veranderde hij als een blad om een boom. Hij was erg boos en bediende ons niet meer. Negeerde me volkomen. Ik realiseerde me dat het briefje erg hard was en gaf hem nog een briefje met een uitleg en een wat zachtere aanpak. Ook vroeg ik of hij de zelfde gevoelens had als ik. Ik wilde graag antwoord voor ik naar huis ging. Het antwoord was weer vreemd. Hij scheen het briefje meteen gelezen te hebben en veranderde weer. Hij was niet meer zo spontaan maar bediende ons wel weer en deed redelijk normaal. De laatste twee dagen heb ik hem zo veel mogelijk ontlopen en de laatste avond wilde mijn man in het cafe het einde van onze vakantie vieren. De roemeen zag ons en zocht steeds mijn aanwezigheid op. Hij hield afstand maar bleef constant om ons heen draaien. Het afscheid was een vlugge zwaai en meer niet. Ik heb nu zo'n spijt dat ik er niet op aangedrongen heb het antwoord te mogen weten. Ik denk aan niets anders. Ik heb er moeite mee om om te gaan met mijn man. Ik weet dat het geen toekomst heeft en er zijn vele bij betrokken maar die onzekerheid. Wel of niet? Zijn gedrag en de heftige reacties op mijn briefjes geven de suggestie dat er veel meer aan de hand was. Ook de blikken die hij gaf en het oogcontact. De laatste lach gaf hij mij op de laatste avvond alsof hij wilde zeggen het is goed zo. Ik weet niet wat ik er mee aan moet. Het voelde goed. En dat doet het nog. IK moet nog terug. Want we hebben bewust geen adressen of nummmers gewisseld. Hij zit in mijn hoofd en hart en dat is me maar 1 keer eerder overkomen. Met mijn man. Wel heeft hij het tel.nr van mijn zuster en mijn email via haar gekegen. Mailt hij of belt hij. Ik denk het niet. Gaat dit om een vakantieliefde? Ook dat denk ik van niet. Neem ik een risico en ga ik ervoor? Dat is momenteel voor mij niet aan de orde maar msschien in de toekomst. Eerst moet ik bedaren en alles op een rijtje zetten en dan zien we wel weer verder. Helen

reactie van mirna

Hallo,
Vakantieliefdes kunnen werken!!! 11 jaar geleden leerde ik als Limburgse een Zeeuwse jongen kennen op een camping in Zeeland. Het voelde meteen goed, liefde op het eerste gezicht dus. Ik was net 18 jaar, hij iets ouder, en druk doende met mijn studie. Wat moesten we nu na de vakantie. We besloten ieder weekend elkaar om en om op te zoeken met de trein. Drie en een half uur in de trein op zaterdag en op zondag weer terug. Dit hebben we twee jaar volgehouden. Maar toen hadden we er genoeg van. We besloten te gaan samenwonen, maar waar? Ik zat tijdens mijn examen met mijn volgepakte weekendtas naast mijn tafel. Direct na afloop ben ik naar Zeeland vertrokken. Eerst een huurflat, toen een huurhuis en sinds 8 jaar een eigen huis. We zijn al 6 jaar getrouwd en hebben een dochter en een zoon. Kortom: we zijn dolgelukkig!!!
Wij noemen onszelf dan ook het levende bewijs van het feit dat een vakantieliefde echt kan werken!!! Je moet alleen iets meer je best doen en veel vertrouwen in elkaar (kunnen) hebben. Groetjes,
Mirna

reactie

Ik heb ook een erg leuke ervaring met een vakantie liefde. Het leuke is, op vakantie waren we nog niet verliefd en is er niks gebeurd, maar tijdens de busreis terug naar Nederland, moesten we daar ook slapen, en toen lagen we tegen mekaar aan en voelde we allebei wel iets. Sindsdien hebben elke dag gebeld en gemaild, en ik ben er geweest en hij komt naar mij, hij woont 1,5 uur verder weg. Maar ik heb er nu al zo'n geweldige relatie mee, het is bijna een sprookje. Het was een doe-vakantie, een creatieve doe-vakantie. We hebben dus dezelfde interesses en dezelfde droge humor. Hij is echt super en zou nu al niet meer zonder hem kunnen. Het kan wel! Zolang je het maar geloofd, en het contact aanhoudt! Het is super!

reactie van zarah

Ik heb ook een vakantie liefde ontmoetin onze stad. Maarja, hij is dus wel 7 jaar ouder en hij woont in Duitsland. We sms-en echt heel vaak en we vinden elkaar echt leuk. Ik weet niet hoe het verdar gaat,
Maar waarschijnlijk komt hij dit jaar hier op vakantie! Groetjes zarah

reactie van esther

Mijn vakantieliefde is geweldig. Ik heb hem ontmoet in Egypte en hij gaat echt helemaal voor me!! Hij is heel open over zijn gevoelens, lekker ongecompliceerd. We zijn heel erg verliefd en....hij komt naar Nederland!! Het duurt best lang en het papierwerk is ingewikkeld, maar dat maakt onze relatie alleen maar sterker. We kunnen niet wachten tot we samen zijn. Ik ben vorige week een weekje bij hem geweest en we zijn verloofd!! We gaan hier in Nederland trouwen als hij hier komt. We zijn helemaal gelukkig! Het is wel een hele stap en iedereen om me heen heeft een verdeelde mening, maar daar laten wij ons niet door tegenhouden. Ik wil even tegen iedereen zeggen dat een vakantieliefde niet altijd onbereikbaar hoeft te zijn! Groetjes Esther

reactie

Mijn vakantie liefde was onwijs tof en je raad nooit ik ben nu al 5 jaar met hem en ben nu met hem getrouwd dussss

reactie van lisa

Ik kwam 6 jaar geleden naar mexico, daar zat ik op een all inclusive resort waar ik een man (25) ontmoette die meteen mijn hart stal... Ik was toen nog maar 15, dus we waren "vrienden"... We gingen iedere avond uit en hij spendeerde elke vrije minuut met mij... Hij gaf mij dansles (jah jah ook de tango:P) en we hadden een geweldige tijd... Met tranen in mijn ogen (en een zonnebril op zijn gezicht) namen we afscheid... Hij beloofde mij elke 15 dagen te schrijven todat ik 18 was, want dan zou alles anders zijn... 3 jaar hebben we elkaar niet gezien... Daarna had ik mijn middelbare school afgemaakt en ging ik een jaar in mexico werken op hetzelfde resort als waar hij zat... Nu zijn we getrouwd en hebben een dochtertje... Ik studeer daar en we zijn nu mijn ouders aan het opzoeken hier in Nederland...

reactie van rosemarie

Wat ontzettend leuk om jullie artikel te lezen. Ik zit op dit moment midden in een soort van relatie met mijn vakantieliefde en het is heel leuk om jullie rijtje door te lezen, vooral omdat ik er zoveel in herken. Ik ben een dikke twee weken geleden op vakantie geweest op een van de wadden eilanden en heb daar een jongen ontmoet. Het leeftijdsverschil was 7 jaar en hij had al enige tijd een vriendin (wat voordat er iets tussen ons gebuerde, al niet meer goed zat...) maar hij was geweldig. We hebben drie dagen samen doorgebracht en helemaal de laatste nacht was geweldig. Ik had van mezelf nooit verwacht dat ik zo ver zou gaan met iemand die ik nog maar net kende, maar het voelde heel goed en ik ben nog nooit zo weg geweest van iemand in zo'n korte tijd.. Eenmaal weer thuis bleven we contact houden via msn en smsen en bellen en toen werd duidelijk dat we mekaar gewoon weer wilden zien. We zijn een dagje samen op stap geweest en dat was heerlijk!! Ondertussen is zijn relatie definitief over en ga ik hem over een paar dagen weer opzoeken. Ik heb geen idee hoe lang we dit vol gaan houden. (we zijn tenslotte nog maar twee weken bezig) maar zolang ik zo geniet als nu van zijn smsjes, en belletje en de bezoekjes over en weer vind ik het prima! Vakantieliefdes zijn heerlijk!! Groetjes, Rosemarie

reactie van patricia

Hallo, Ik heb een verhaal over mn vakantieliefde van 2 jaar geleden. We hebben elkaar leren kennen in Turkije k kom al jaren daar in alanya. De eerste avond dat k daar was zijn mn moeder en mn vriendin naar de Turkse avond geweest en daar trad hij op als danser we zagen elkaar en het was liefde op het eerste gezicht voor beiden. K was zo overdondert door hem dat k er 's nachts niet van kon slapen. K wist niet of k hem ooit weer zou zien. De volgende ochtend moest k ff naar de winkel k met een slaperige kop erheen staat daar een jongen met grote ogen naar me te kijken k herkende hem van de Turkse avond en weg was hij even later wordt er door iemand op mn schouder getikt k draaide me om en dacht dat k een hartverzakking zou krijgen staat daar die jongen voor me die me een slapeloze nacht heeft bezorgt we hebben zo goed en kwaad als het ging met elkaar gesproken, hij sprak haast geen Engels en ik een beetje Turks maar we hebben afgesproken bij het zwembad van het hotel waar hij woonde. Vanaf die middag waren we onafscheidelijk. 11 dagen na onze ontmoeting zijn we verloofd we waren allebei zo zeker van onze liefde voor elkaar. Maar ja k moest weer terug. We hebben veel gebeld en gesmst en heeeel erg veel gehuild k was niet compleet zonder hem en andersom. K ben een paar weken daarna terug gegaan hebben 3 heerlijke weken gehad samen. Toen k weer terug was in Nederland begon het te veranderen hij zat daar en ik hier maar hij begon me dingen te verbieden op een gegeven moment hebben we er een punt achter gezet maar nu 1 jaar later hebben we steeds weer contact en we weten van elkaar dat we zielsveel van elkaar houden en dat we eigenlijk niet zonder elkaar kunnen en willen. We hebben elkaar nog niet weer kunnen zien. Als alles goed gaat en ik heen ga in september dan zien we elkaar weer en iets in me zegt dat we dan voor altijd samen zullen zijn!!!! Je grote liefde dat voel je in je hart! K ben benieuwd of jullie hier wat mee kunnen
Groetjes Patricia

reactie van stephanie

Hallo, ongeveer vier jaar geleden ontmoette ik op een camping in Nederland een jongen, we vonden elkaar meteen leuk, maar hij was 10 jaar ouder dus we besloten niks met onze gevoelens te gaan doen, het jaar daarop ging ik weer naar dezelfde camping, eigenlijk wel een beetje met de hoop dat ik hem weer zou zien, en ja hoor, daar was ie, nog leuker als vorig jaar! We zijn toen met onze relatie begonnen, hij woonde ongeveer 100 kilometer van me vandaag dus met de trein reizen zou geen probleem zijn, we smsten en belden veel, maar uiteindelijk sleet dat. Ik ben nog een paar keer naar hem toe geweest, en dat was geweldig! Na 2 jaar en 11 maanden een relatie te hebben gehad, heb ik het uitgemaakt, ik kan de afstand niet verdragen, en mijn ouders vinden het ook erg moeilijk, ook communiceren we niet zo goed, dus als je ooit een vakantieliefde aangaat waarvan je denkt daarmee wil ik wel verder, zorg dat je jezelf kan zijn en overal over kan praten, anders werkt het niet! Je zal dan zelf ook wel merken dat op een gegeven moment de contacten minder worden, je belt maar 1 keer per week, dan 1 keer per maand, op een gegeven moment bloeit het dood op die afstand. Boven dit alles heb ik een geweldige tijd gehad met mijn vakantieliefde. Ik ben volwassener geworden en heb er veel van geleerd! Groetjes stephanie

reactie van hendrik

Hallo, Bijna drie jaar geleden ontmoette ik, op een vakantie in Bulgarije een meisje uit Duitsland (geografisch niet eens zo heel ver weg). Het klikte meteen en de dagen daar waren super. We waren allebei single en werden daar verleifd op elkaar. Daarna hielden we contact en hebben elkaar in ieders land bezocht; spannend, interressant, leuk, nieuw allemaal etc. Etc. Onze relatie hield daarna nog 2 1/2 jaar stand, met alles erop en eraan. Ik ben echter van mening dat als er na maximaal twee jaar niets veranderd in de situatie (met name qua afstand) het allemaal erg moeilijk wordt. Cultuur, tijden zonder elkaar zitten, moeilijkere communicatie; die zaken gaan dan opeens allemaal tegen werken. En wat je dan nog hebt zijn alleen maar mooie herinneringen. Hendrik

reactie

Nou ik heb een fantastische ervaring deze zomer opgedaan waaruit blijkt dat er wel degelijk iets uit vakantieliefdes kan opbloeien, waar het om gaat is als je elkaar leuk vind en je bent weer thuis,dat je zo veel mogelijk contact met elkaar blijf houden. Ik heb mijn vakantieliefde ontmoet in mei toen ik met nog 2 vriendinnen op vakantie waren in spanje, het is dat 1 van mijn vriendinnen het iniatief nam, want ik ben best verlegen, anders waren we nooit in contact met elkaar genomen, nou de rest van die week was geweldig elke dag waren we samen, en op de laatste dag vroeg hij wanneer ik weer kwam omdat hij me wel nog wilde zien, nou dat was geen moeilijke keuze hoor ik kwam weer 5 weken erna. Maar nu zonder de twee andere meiden, helemaal in mijn upie, vond het best spannend, van te voren hadden we iedere dag gechat of lieve smsjes naar elkaar gestuurd, nou eenmaal daar aan gekomen zat ik nu dus bij hem thuis dag en avond, het was even wennen, maar omdat we allebei ram waren zagen we dezelfde dingen in elkaar die we gemeen hadden, best wel scary soms, maar in de loop van de week hadden we het heel erg gezellig met elkaar totdat we echt serieuzer werden en hij me vroeg of ik bij hem wilde intrekken, op dat moment twijfelde ik geen moment en ging er gewoon voor, ik zei ja, ik wil niets lievers, nou nu zit5 ik nog thuis en binnen een maand ben ik dus voorgoed bij hem, heb alles al geregeld en heb daar in spanje ook werk, ik kan je dus alleen zeggen, volg je gevoel, ga ervoor, soms moet je risico,s nemen, maar ik heb een kans gekregen en deze laat ik echt niet aan mijn neus voorbij gaan!!!!

GESPONSORDE LINKS