Als hij op vakantie wil... zonder jou

Laat je hem zonder problemen gaan of voel je je gepasseerd?

Soms kan het moment van plannen maken voor de vakantie uitlopen op een teleurstelling. Dat hebben we begrepen uit de mails die we van onze lezeressen ontvangen. De teleurstelling heeft niets te maken met de vakantie zelf, maar heeft alles te maken met onze partner.

Misschien is het je wel eens gebeurd, dat hij - tot jouw verbazing - maar blijft aarzelen en geen beslissing wil nemen. Als het moment van boeken is aangekomen, komt het hoge woord eruit: 'Schat, dit jaar ga ik eigenlijk liever met mijn vrienden op vakantie...' Een koude douche. Als het jou nooit overkomen is (en we wensen het je toe), dan ken je vast wel iemand die een dergelijke situatie heeft meegemaakt.

De reacties van onze lezeressen op de beslissing van vriendje-lief om dit jaar met zijn vrienden de vakantie door te brengen, kunnen we met een beetje goede wil in drie categorieën onderverdelen. Deze drie soorten reacties beslaan ongeveer alle mogelijke reacties op een dergelijke mededeling. We kunnen ze als volgt samenvatten.

Drama!

'Dit is het begin van het einde. Hij wil me niet meer en weet niet hoe hij het me moet vertellen.' of: 'Hij heeft een ander. Ik weet het zeker. En hij wil met haar op vakantie, in plaats van met mij!' andere vrouwen richten hun woede op de groep vrienden waarmee manlief wil vertrekken. 'Ze hebben altijd al geprobeerd om ons uit elkaar te drijven. Ze nodigen hem voortdurend uit om te gaan stappen, en hij is te zwak om 'nee' te zeggen. Als dit de man is waarmee ik door het leven moet, dan is het misschien beter dat hij direct zijn koffers pakt...'

Waarom ook niet?

Er zijn ook meisjes en vrouwen die het allemaal niet zo zwaar opnemen. De vakanties samen zijn nooit echt een succes geweest. Sommigen vinden het zelfs heerlijk om een tijdje alleen te zijn, om na te denken en te relaxen. En hier doet zich zowaar de gelegenheid voor: 'Hij heeft me gezegd dat hij graag met zijn vrienden op vakantie gaat, en ik heb deze kans met beide handen aangegrepen', schrijft een lezeres. 'Ik heb hem gezegd dat hij dan maar moet gaan en dat hij ervan moet genieten. En ik meende het echt! Ik kan niet wachten tot hij vertrekt. Twee weken alleen, in mijn eigen huis. Alle tijd om te lezen, om te relaxen en mijn leven op orde te brengen.' meerdere vrouwen reageren op deze manier. Sommigen omdat ze het heerlijk vinden om alleen te zijn, sommigen omdat het samenleven ze soms een beetje teveel wordt.

Ik kan het gewoon niet geloven

Anderen hebben gereageerd met een mix van ongelovigheid en teleurstelling. Geen drama, geen wraakgevoelens. Ze hebben de beslissing van hun partner passief en zonder er verder woorden aan vuil te maken, geaccepteerd, maar tegelijkertijd zijn ze er zich van bewust dat er in hun relatie iets veranderd is, voor altijd. 'Ik zag hem als mijn enige referentiepunt, mijn steun en toeverlaat. In de loop van de tijd heb ik mijn vriendinnen verwaarloosd om al mijn aandacht op hem te kunnen richten. Maar nu is het tijd om conclusies te trekken en het beeld dat ik van hem had bij te stellen. Klaarblijkelijk ziet hij het niet hetzelfde als ik.'

Onze mening

Onze mening? Wij menen dat het misschien geen drama is als hij te kennen geeft dat hij er liever een weekje met zijn vrienden tussenuit gaat, maar we zijn het met alle drie de reacties eens dat een dergelijke beslissing wel een belangrijke verandering in je relatie teweeg brengt, zeker als je al langere tijd samen bent en altijd samen op vakantie bent geweest. Het is geen fijn idee als blijkt dat hij zijn vrienden op de eerste plaats stelt, en jij pas op de tweede plaats komt. Natuurlijk is het niet te vergelijken met vreemdgaan, maar toch kan het soms zo aanvoelen.

En jullie?

En jullie? Wat vinden jullie ervan? Is het jullie gebeurd dat hij afzag van de gezamenlijke vakantie? Hoe heb je gereageerd? En mocht het je gebeuren, hoe zou je dan reageren? Mail ons je reactie via het venster hieronder. De meest interessante reacties zullen we - zoals gewoonlijk - hieronder publiceren.

De reacties van Trendystylers

Reactie

Als je een tijdje een relatie hebt, is een vakantie iets wat je samen doet. Als je dit niet wilt, en liever met vriendin/vriendinnen gaat is het de vraag of jullie relatie nog wel werkt. Een weekendje met vrienden/vriendinnen vind ik een ander verhaal, dit kan dan weer wel. Jongen

Reactie

graag zelfs , de gezamenlijke vakanties werden wederzijdse ergernissen... We hebben een totaal ander idee over vakanties... hij zit het liefst om elf uur al aan een pot bier ( ik haat dat domme gezuip) ik wil graag de natuur in , maar hij vind 500 meter lopen wel genoeg... Ik ga dus vaak met vriendinnen weg en soms met een vriend... Hij blijft het liefst thuis trouwens tv de hele dag aan en slapen maar... Juist het apart weggaan zorgt nadien voor gespreksstof... We doen het al jaren zo en gaan we samen dan met een ander koppel of een groepje , en dan spreken we ook af dat niks moet . willen de mannen op een terras gaan de vrouwen shoppen of op excursie...... en willen wij vrouwen een dagje in de zon aan het strand gaan de mannen op een motor erop uit. iedereen blij.... niks geen jaloezie of achterdocht gewoon elk wat wils en vol vertrouwen in elkaar. Ansje

Reactie

Mijn vriend gaat lekker alleen naar Rome. En ik gun het hem van harte, hij heeft hard gewerkt. Ik ben hoogzwanger en ben blij dat ik niet met mijn dikke buik door die hete stad hoef te sjouwen. Natuurlijk ben ik jaloers; Rome! Maar de volgende keer gaan we weer samen, met de kids. En dan kies ik een toffe bestemming. Ik ben gebonden aan schoolvakanties vanwege mijn werk en hij kan dan juist vaak niet, dus vorig jaar ging hij ook alleen een week weg en ik ging samen met mijn dochter een weekje naar de zon. Dan sturen we elkaar wel continu berichtjes, dus we missen elkaar wel heel erg! Als je vriend niet samen met je op vakantie WIL is er een probleem, denk ik. Samen genieten van een vakantie is toch heerlijk? Jacoba

Reactie

Mijn vriend wilt alleen op wintersport met zn vrienden.. Voordat ik hem leerde kennen ging hij alleen alleen op vakantie met zn vrienden (hij was toen natuurlijk wel single dus dat is anders).
Elk jaar een week of 10 dagen op wintersport. Skieen, gek doen en uitgaan apres ski.
Toen ik hem leerde kennen had hij al geboekt en ging hij dat jaar met vrienden op wintersport. Het jaar er na is hij weer gegaan, ondanks dat ik er veel moeite mee had. Maar ik ben dat jaar toen ook zelf een week op zomervakantie geweest met mijn zus, dus ik had geen recht van spreken.

Vorig jaar is hij niet gegaan door mij. Hij wilde wel, maar ik zei dat ik er veel moeite mee heb en dat ik het niet leuk vind om apart op vakantie te gaan en me er heel rot om voel en bij het idee alleen al. Hij zei dat dit bij hem hoort en ik hem moet vertrouwen en dat hij het leuk vind om met de mannen op wintersport te gaan. Hij gaat dan ook met mij en met zn ouders.. Dit jaar gaan we wel samen op zomervakantie.

Ik ben bang dat hij dit jaar weer met zn vrienden weg wilt. Volgend jaar winter gaan we kijken voor een huisje samen en dan is er misschien geen budget voor.

Ik weet dat je in een relatie niets kan verbieden maar wat nou als ik alleen op vakantie gaan een te grote issue vind en er dood ongelukkig van word. Moet hij het opgeven voor mij of moet ik het maar accepteren en er mee dealen?

Mijn ex is vreemdgegaan op wintersport... Dus daarom ben ik zo bang denk ik. Al zijn vrienden hebben ook een vriendin en wonen samen waar hij dan mee zou gaan, dus dat maakt het wel wat anders toch?

Ik hoor graag jullie mening..

Reactie

Mijn vriend gaat naar de bruiloft van zijn nicht in Engeland, zonder mij!
Hij geeft aan dat hij de relatie met mij wilt opbouwen (we zijn inmiddels al 2,5 jaar samen trouwens... waar in het wel vaker uit is gegaan (zijn besluit) en we sinds een paar maanden nu weer samen zijn) en me niet gelijk naar zoiets groots mee wilt nemen. Tevens is hij ook bang dat het mis gaat, welk hij baseert op een eerdere vakantie die voor mij heel heftig en confronterend was.
Deze 'vakantie' valt niet te vergelijken met de vorige, dus valt in mijn ogen die vergelijking in het niets.
Voor mij breekt hij de relatie juist af als hij mij niet meeneemt, dus valt voor mij het idee van iets opbouwen ook af hier mee.
Hij blijft stug volhouden mee niet mee te willen nemen.
Wat kan ik hier nog aan doen?
Ik heb het met alle woorden geprobeerd uit te leggen maar krijg het maar niet aan zijn verstand dat het voor mij erg belangrijk is mee te mogen.

Reactie

Okey, even een reactie van een man hier. Ik heb 3 maanden geleden de vrouw van mijn dromen ontmoet. Maar net ervoor een eenoudervakantie geboekt, nog niet betaald. Na een maand samen kwam de vakantie ter sprake en ik gezegd dat ik alleen met mijn dochterje ga het was iets wat ik nog moest afhandelen vanwege het verleden. Mijn vriend was zooo niet blij.....Sorry....zij heeft daarna gewoon zelf 2 weken vakantie geboekt met haar kinderen. Nu ze is.....besef ik wat ik heb??? en hopelijk hoef ik als ze terug is niet in verleden tijd te spreken. Ik ben wel even wakker geschud...en mis haar alsof mijn hart uit mijn lijf is gerukt. En ik ga straks ook nog zonder haar weg......Sjuuuuugt....dit 1x maar nooooooit weer. Als onze liefde stand heeft gehouden ga ik nooit meer zonder haar op vakantie. Dit even van een manlijke kant gesproken.

Reactie

Mijn verloofde is vreemd gegaan toen hij met zijn vrienden op vakantie was. Je zal je afvragen...hoezo laat jij hem met zijn vrienden op vakantie gaan? Dat was ook de vraag die mensen mij stelden. Mijn antwoord: ik vertrouwde hem. Een relatie van 3 jaar is nu stuk gelopen. Ik ben erachter gekomen, ik voelde namelijk dat er iets tussen ons in zat. Hij bleef maar ontkennen. Ik vroeg het hem zo vaak. Ik heb liever dat je mans genoeg bent om mij de waarheid te zeggen, dan tegen mij te liegen. Ik kan daar echt niet tegen. Liegen veroorzaakt blijvende gaten in een relatie (het betreft iemands karakter). Vreemdgaan veroorzaakt gaten in een relatie die weer dicht gemaakt kunnen worden (het kan namelijk een fout zijn). Via via heb ik 'de andere' vrouw kunnen spreken. Ik heb haar opgebeld. Erna heb ik mijn, inmiddels expartner, ermee geconfronteerd. Hij ging eerst ontkennen, natuurlijk die lafaard! Toen hij wist dat hij klem zat kon hij niet anders doen dan toegeven. Hij hui!
len. Dat hij het me daarom niet durfde te zeggen omdat hij bang was mij te verliezen. Daar moest hij maar aan denken toen hij het bed in dook met ander, terwijl hij een moordvrouw had. Onze relatie was echt perfect. We hadden een goede basis. Dat heeft hij nu allemaal kapot gemaakt. Ik kan niet eten, ik kan niet slapen. Ik ben kapot. Mijn toekomstplannen zijn verwoest. Ik heb er een punt achter gezet. Als ik hem zie dan walg ik al van hem. Ik walg ook van mezelf. Omdat wij nog het bed met elkaar hebben gedeeld nadat hij op vakantie met een ander in bed lag. Ik heb 4 x in 24 uur gedoucht. Zo vies voel ik me. Hem vergeven? Dat zou ik misschien kunnen in de toekomst. Echter, dat neemt niet weg dat de relatie nooit meer zal zijn als het was. Ook al zou ik hem vergeven, ik kan hem niet in mijn buurt hebben, laat staan dat hij mij aanraakt. De gedachte al maakt mij misselijk. Ik wens dit geen mens toe. Niemand verdient dit. Het doet ENORM veel pijn. Het verandert jou als persoon.!
Hoe je op het werk omgaat met je privesituatie. Dat moet je namelijk
gescheiden houden. Hoe je tegen jezelf aankijkt. Ik voel mij lelijk en dik. Hoe je mensen vertrouwt. Dat doe je niet meer. Ik word steeds meer een bitter en hard persoon. Terwijl ik zo een zacht hart had. Natuurlijk tegen mijn dierbaren ben ik nog hetzelfde. Maar zelfs zij merken dat ik voor het leven veranderd ben. Ik verdien een echte man en die zal ik tegen komen ook!

Reactie

Mijn vriend en ik zijn een half jaar samen. Dit jaar gaat hij met zijn vrienden weg 1x keer naar Turkije en de andere week naar Ibiza. Ik ga ook met vriendinnen naar Gran Canaria een week, in september gaan wij samen een weekje genieten. Ik vind het heel erg moeilijk dat hij naar Ibiza gaat, je weet wat ze daarover zeggen. ik vertrouw hem volkomen, hij staat sterk in zijn schoenen,kent zijn grenzen duidelijk en is oprecht. Ondanks dat voel ik me toch ongemakkelijk.. Ik gun hem die vakantie maar had liever gewild dat hij Ibiza oversloeg. Soms vraag ik me af of hij misschien onbewust toch nog niet toe is aan een relatie.. Stappen, zijn vrienden (ook in het dagelijks leven) en die vakantie zijn toch wel erg belangrijk voor hem. Als ik mijn mening op tafel leg en hem liever niet zie weggaan, flipt hij de pan uit. Ik vind dat als je voor een relatie kiest en het kiezen van het delen van je leven dat je ook rekening dient te houden met de wensen van degene met wie je je !
leven deelt. Mijn vriend is hier gewoon ontzettend koppig in, Hij doet toch waar hij zelf zin in heeft..

Vakantie Turkije (vanmijn vriend) is inmiddels voorbij.. en heb ik overleefd! in deze week was hij fantastisch lief voor me en heeft iedere dag wat van zich laten horen en ook in mij interesse getoond. Dit waardeer ik heel erg van hem. In deze week heeft hij iedere dag gezopen en gestapt. Het laat zien dat ik me nergens druk om hoef te maken. Maar toch zit ik met gemengde gevoelens als van ´waarom heb je zo de behoefte met vrienden op vakantie te gaan, ben ik niet genoeg etc etc´

Het is toch de kat op het spek binden met zulke vakanties...

if you know what i mean :)

Reactie

Mijn vriend en ik hebben bijna drie jaar een relatie. afgelopen jaar zijn we voor het eerst samen weggeweest, we hebben twee weken gebackpackt door europa. Dit jaar wil ik kanger. Ik heb een reiskriebel en wil een maand gaan backpacken. Het liefst met hem. Dus vroeg ik hem voorzichtig wat hij daar van vond, en het leek hem super super leuk! Daarna heb ik het er nog twee maanden met hem.over gehad, welke landen, welke maand we gaan en hoeveel het gaat kosten. Vorige week noemde hij ineens terloops dat hij in de meivakantie met de jongens op vakantie wil. Dus ik zei hoe doe je dat qua geld dan? En qua vakantiedagen? Toen werd ie heel boos, en toen zei die dat ie helemaal niet een maand met mij weg wilt, dat het veel te lang is en veeel te duur en dat ik alles wat hij daarover gezegd heeft maar moet vergeten. Ik heb nu dus geen idee wat ik ga doen deze zomer. Mijn beste vriend vroeg me of ik met hem wilde gaan backpacken in indonesie. Dat vroeg hij me toen mijn vriend!
zei dat hij die maand met me weg wilde. Ik heb tegen mn bestr vriend gezegd dat ik al met mn partner ging. Nu is die beste vriend zonder mij gegaan, en wwil mijn vriend ineens niet meer mee. Ik ben zo boos op hem! Als ik had geweten dat hij niet wilde zat ik nu in indonesie met mijn beste vriend.... Wat moet ik nou met zo'n moeilijke vriend?!

Reactie

ik vind het athans helemaal geen probleem ik had toen der tijd met mijn ex-vriend samengewoon en ik schopte hem minstens 1x per week het huis uit om bij zijn moeder te blijven slapen en heerlijk dat ik het vond om alleen te zijn en alleen aan mezelf te denken. en toen heb ik zelf aangebonden om die zomer beide met onze vrienden/vriendinnen op vakantie te gaan lekker 10 dagen. en beide hebben we niks uitgespookt heerlijk.

Reactie

Ik herken dit. Meneer zou met mij op vakantie gaan.na een vakantiebeurs te gaan, en steeds boeken in huis te hebben gehaald. Kwam er een dag dat hij heel vreemd deed. Ik vroeg hem wanneer we nou eens gingen boeken. Hij antwoorde er niet meer op en ik vond dit echt vreemd. Tot op een dag ik met hem en zijn pa op een terras zaten. En zijn vrienden langs kwamen en in code taal prate. En ik vroeg waarover dat ging. Antwoorde hij; niks hoor. Ik zei je liegt! Waarop hij zachtjes zei ja je weet ik ga met de jongens op vakantie. Waarop ik keihard schreeuwde waaaat!!! Wat ben jij een klootzak zeg bahbah. Stiekem achter me rug dat doen. Ja of je nou wilt of niet ik ga toch. Ik zei ik ga straks gewoon naar huis vriend. Hij deed tegen iedereen poes lief en aardig behalve tegen mij. Hij negeerde me volkomen. En vond alles maar belachelijk. Ik was nog nooit zo verdrietig geweest. Naar dit vertrouw ik hem niet meer erg eerlijk gezegt. Want hij gaat nu op vakantie en naar een fest!
ival en aanstaande zondag krijgt hij dit te horen. De slimmerd heb geen annuleringsverzekering afgesloten.waardoor hij gewoon kan gaan met ze vrienden. En het ergste hun zijn allemaal vrijgezel. Maar denk dat ik hier nog weinig aan kan doen aangezien het toch allemaal achter me rug is besloten.

Reactie

Hallo Alleemaal!!!
Mijn vriend en ik zijn al een par jaar samen, en we zijn nog NOOIT samn op vakantie geweest... ik en nu 17 en hij 21 en ALTIJD gaat hij met vrienden naar; cherso,lloret,blanes,marmaris etc..
en als ik eindelijk het geld bijmekaar heb komt hij van'ja ik heb al met danny geboekt' en dan zegt ie; We kijken wel.
Die zin krijg ik iet alleen met dat de horen, ook met bijv. uit eten enzow.
EN HIJ IS ALTIJD MET DIE DANNY!!! lijken wel 2 homo's danny staat in mijn ogen op nummer 1 voor mijn vriend, en ik op de 2e plaats.
En ook dit jaar gaat mn vriend opvakantie met die DANNY en nog meer vrienden..

ik ben 28 juni jarig en hij gaat 25JUNI naar Italië , ik word 18 en hij is er gewoon niet terwijl ik een groot feest aan t plannen ben, en hij is er gewoon niet waNT HIJ WIL PERSE naar italie. hij zegt altijd: Jaa je bent tog ieder jaar jarig ?? en hij gaat gewoon verder mt zn bezigheden....

HELP WAT MOET IK DOEN????

Reactie

Hoi allemaal.

Zo is het ook bij mijn begonnen.
hij apart op vakantie, wij alleen met de kinderen.
Moest het hem gunnen , golfen in thailand met zijn vrienden
Waren 21 jaar getrouwt , werd verliefd op thaise hoer.
alles stuk , loopt hier nu met bijna 30 jaar jongeren thaipop door het dorp.
Hij is zeker tien jaar twee keer per jaar in april en nov.daar geweest.
laatste jaren heel veel ruzie gehad over dit onderwerp. maar was besmeet.
Ik zeg dus zeker nee , zeg je een keer ja dan kan je het niet meer terug draaien.
En zeker niet naar thailand laten gaan dit is geen land voor een man alleen naar toe kan.
mijn huwelijk is hierdoor grote deels door kapot gegaan.

Reactie

Hallo allemaal,

Ik denk dat het verschil ligt in hoe sterk en goed je relatie is, als je je partner niet alleen wilt laten gaan omdat je hem niet vertrouwt, kun je er beter maar mee stoppen. Deze gevoelens lijken me dan namelijk ook in het dagelijkse leven voor te komen en je wilt toch niet samen zijn met iemand die je niet kunt vertrouwen. Als je een relatie hebt die goed zit, dan gun je elkaar toch ook tijd samen met je vrienden. Mannen kunnen in dat opzicht beter hun relatie en vriendschappen los zien. Die vinden het leuk om stoere dingen te doen, met hun vrienden op het strand te liggen en te lullen over mannendingen. Hoe graag wij dat ook met ze willen delen, meestal voldoen wij niet aan die behoeft, we zijn namelijk vrouwen. En hoe leuk is het om samen met alleen vriendinnen een steden-trip te doen en lekker te shoppen? Uiteindelijk is dat ook veel leuker met je eigen vriendinnetjes om je heen. Je kunt daarna nog een romantische reis naar een tropisch oord met zn tweeen boeken, heb je ook nog iets te vertellen aan elkaar! En wat voor mij een goede levensles is geweest: mannen hebben van nature een nogal narcistische inslag, dat heeft helemaal niets met ons te maken, ze kunnen gewoon een beetje egoïstisch zijn..dus als hij heel graag op vakantie wil en jij kan niet mee, zal hij waarschijnlijk de keuze maken om dat wel te doen. Als wij hun daarin tegenhouden is dat ook misschien een beetje egoïstisch van ons...

Reactie

Begin dit jaar liep het niet helemaal op rolletjes meer tussen mij en mijn vriend.. Dat is nu gelukkig weer helemaal goed, maar kort daarna vertelde hij me dat hij zoveel aan het twijfelen is en hij nog steeds graag alleen over de 'wereld' zou willen reizen.

Hij is heel hard aan het sparen om in november naar Thailand te kunnen.. Hij heeft dus niet zoveel tijd over om leuke dingen met mij te doen & het geld wat die verdiend zet hij aan de kant.

Ik heb gezegd dat ik hem niet wil tegenhouden in de relatie maar hem juist graag die steun wil geven. Zelf ben ik bijna afgestudeerd en hoop ik tegen februari die kant op te kunnen.

Het is wel erg dubbel, want ik weet dat ik niet op de eerste plaatst kom bij hem.. maar als hij nog niet helemaal klaar is met zichzelf.. wie ben ik dan om hem hierin tegen te houden?

Gr Iris

Reactie

Mijn vriend maakt veel tijd voor me vrij, zegt lieve dingen, ik kan met hem lachen, hij kookt soms voor me(speciáal voor mij), en zijn vrienden ziet hij eigenlijk alleen op verjaardagen en tijdens college. Het is dat ie veel met zn huisgenoten rondhangt(eten, filmpje kijken). Maar hij wil komende zomer met zijn ploeggenootjes op vakantie. Al vind ik het niet echt leuk, en zal ik het vervelend vinden wanneer hij weg is, ik vertrouw hem wel.

We overleven het wel.

Reactie

mijn vriend dagen besloten om 1,5 week alleen op ski vakantie te gaan. Ja er is idd iets veranderd in mijn visie op onze relatie. Zijn voetstuk is wel afgebrokkeld. Ik zie nu in dat ik niet op de 1e plaats kom. Maar hij zichzelf toch belangrijker vind. Ja is een vervelende conclusie maar ik weet nu waar ik aan toe ben.

Reactie

aankomende zomer gaat mijn vriend op vakantie met vrienden, gaat ie naar n jongerencamping

dus voel me er toch behoorlijk rot over,

want jongerencampings, en de meeste weten vast wel hoe het er daar aan toe gaat. ik weet niet, vertrouw het niet helemaal.

maarja, duurt nog even voordat het zo ver is.
maar ben wel al heel lang boos nu...

Ik baal ook dat mijn vriend besloot alleen op wintersportvakantie te gaan met vrienden. Hij vroeg wel of ik meeging, maar het kwam voor mij heel slecht uit (en dat kon hij, als hij erbij stil had gestaan, wel verwachten). Ik heb zelf een zware periode achter de rug, en wat mij het meeste steekt is dat hij dus kiest voor een weekend met zijn vrienden en er niet een 'break' met ons tweeen tegenover stelt. Pas nadat ik dit (redelijk overstuur) had aangegeven, kwam hij met de uitspraak: ' we kunnen samen ook een weekend weg'.
Helaas heb ik ook last van jaloerse gevoelens, en zie hem al staan met een biertje in de apres-ski met andere vrouwen (grrrr..).
Ik voel me uitgeblust, en weet niet hoe ik ga reageren als hij thuiskomt. Ps: we hebben 2 jaar een relatie, maar wonen nog niet samen.

Carla

Reactie

heey heey hallo
ik had un vraagje
wat moet je doen als je iegenlijk met je vriend op vakantie zou gaan en hij zich nu bedacht had en liever met vrienden gaat en jou thuis laat
wat moet je dan doen of wat moet je er van denken .
op dat moment
help help

Reactie

Nou ik wil hier wel iets op zeggen ik zit nu namelijk in het zelfde schuitje. Mijn vriendin wil namelijk allen op vakantie zonder mijn wat zijn vind dat het niet goed gaat tussen ons en ze wil alles goed overdenken en ze zegt dat het niks met mijn persoonlijk te maken heeft, maar ik denk zelf dus van wel. Ik heb daar dus ook een uitgesproken menig over als je dat wil doen of gaat doen dat doet onze relatie helemaal geen goed en zou ik dus zeggen verbreek de relatie. Ik moet er wel bij zeggen ik heb voorheen al te maken gehaald met mijn ex die een relatie achter mijn rug om had met een ander. Dus mijn vertrouwen had dus al een behoorlijke deuk opgeloten dus daarom denk ik ook dat een het mee speel met mijn denk wijze daarover
Maar je begint toch een nieuwe relatie met iemand om lief en leed te delen en dan niet maar omdat je zelf het nodig hebt maar de boel de boel te laten en zelf maar weg te gaan.

Reactie

Heb jullie reacties gelezen. Mijn vriend ging vorig jaar alleen op vakantie,
Had net ontslag, en zat niet goed in mn vel. Zijn reactie was ik heb jaarlang hard gewerkt en heb vakantie verdient als je het niet kunt betalen ga ik alleen.Hij ging 2 weken alleen weg. Was heel boos, nu 1 jaar later ben ik begonnen met n opleiding gaat hij weer alleen zonder mij mee te vragen en doet of het de gewoonste zaak van de wereld is. Heb nu 2 1/2 jaar relatie en ja je hebt ook egoisten op de wereld en weet dat dit het einde is

Reactie

Vanacht is mijn vriend vertrokken naar bulgarije voor 2 weken met een vriend. Ik mocht niet mee hem naar het vliegveld brengen want dat zou te pijnelijk zijn(volgens hem)Gister is hij tot kwart over 9 nog geweest en hebben we afscheid genomen. We hebben nu 4 jaar een relatie met zijn ups en downs vorig jaar zijn we voor het eerst op vakantie geweest samen, en dat jaar erop dit jaar besluit hij toch met zijn vrienden te gaan. Ik voel me op de 2e plek gezet ..en vraag me ook af hoe fijn hij onze vakantie vond. Bang dat het zo bevalt zo zonder mij dat het helemaal niet meer voor hem hoeft. Of ik weg ga? Misschien maar tot dat zover is zit ik alleen hier ziek.

Reactie

Mijn vriend gaat dit jaar ook alleen op vakantie. Hij gaat met 7 vrienden en vriendinnen, en de afspraak was, dit jaar gaan we 10 dagen zonder aanhang!! Ja, tuurlijk vond ik dit jammer en vertouw ik hem dara niet 100% in. (hij is de knapste van de groep, met de meeste vrindinnen op zijn naam). Maar contact houden met je vrienden, is wel heel erg belangrijk. We hebben ondertussen al acht maanden een relatie, en hij is juiste diegene die al aan het plannen is om volgens jaar samen te gaan. IK zal hem veel plezier wensen, en van 10 dagen rust gaan genieten.

Reactie

Ik ben 2 maanden geleden gaan samen wonen met mijn vriend. Dus hebben we besloten om niet op vakantie te gaan, omdat het financieel niet echt goed uitkomt. Nu heb man-lief even aangekondigd dat hij er wel even tussen uit gaat met vrienden. Ik vind het niet erg dat hij weg gaat, het gaat mij meer om de manier waarop hij het even komt melden. Ik ga op vakantie het is al geboekt. En jij mag niet mee.

Reactie

Mijn vriend en ik gaan altijd samen op vakantie maar ook weleens alleen. Zo ben ik enkele weken terug een hele week erop uit geweest met mijn leerlingen (brugklaskamp niet echt een vakantie maar toch) en gaat hij binnenkort met een groep mannen naar denemarken om te gaan vissen, hiken en mountainbiken. Nou daar hoef ik echt niet bij te zijn. Ik denk dat je een balans moet vinden tussen jullie gezamenlijke vakanties en die van jezelf. Volgend jaar gaan we alleen 1 keer samen omdat we dan gaan sparen voor onze bruiloft en ons huis!!!!!!!!! E.

Reactie

Mijn vriend is in april twee weken met twee vrienden naar Thailand geweest, om een andere vriend die daar werkt op te zoeken. Prima! Ik heb me twee weken vermaakt met vriendinnen die ik toch wat minder zag sinds ik mijn vriend heb en mijn weekenden voor een groot deel gevuld zijn. Lekker toch?

We hebben elkaar vreselijk gemist en toen ie weer terug was, zijn we nog gekker op elkaar dan voordat ie naar Thailand ging. Helemaal prima! En van de zomer gaan we lekker met z’n tweetjes naar Italië. Zo kan het dus ook: hij een weekje met z’n vrienden op pad (en jij de rust alleen in huis of met je vriendinnen op pad) en dan ook nog een keertje samen. Dat is the best of both worlds!

Reactie

Het ligt ook een beetje aan de situatie. Iemand die pas een korte relatie heeft hoeft niet gelijk met diegene op vakantie maar als je samenwoont of getrouwd bent vind ik het toch wel normaal dat je samen of evnetueel met gezamelijke vrienden op vakantie gaat. Laten we ook de realiteit eens zien,ok het hoeft niet per definitie zo te zijn dat iemand die alleen met zijn vrienden op vakantie gaat vreemd gaat maar het aantal gevallen dat het wel gebeurd is minstens net zo groot en dat is geen wantrouwen maar realiteit. Ik vraag me trouwens af wat voor leuks je alleen wel kunt doen op vakantie wat je met je partner niet kunt. Ik zou zelf kiezen voor een vakantie met gezamelijke vrienden en vriendinnen waarin je dan ook eens met je vrienden of vriendinnen weg kunt maar gelijk een hele vakantie...ik ga de kat niet bij het spek binden.

Reactie van danielle

Het is me zelf overkomen
Dit had mijn eerste vakantie met hem kunnen zijn, maar heeft ook gekozen voor zijn vrienden
Ze hebben een vakantie geboekt naar portugal en ik was niet uitgenodigd. Ik heb me enorm rot gevoeld en veel over gepraat, het enige wat hij erop zei was:
Tom was eerder met vragen
Groetjes danielle

Reactie van H.

Hoi, De titel sprak me meteen aan, maar ik had er nog niet op die manier aan gedacht; niet zo zwaar.. Aan de ene kant vind ik het niet erg dat hij met vrienden op vakantie gaat: lekker een maand rust nadat het 3x is uitgeweest... Maar aan de andere kant ben ik nog niet eens een keer samen alleen op vakantie geweest met hem en hij heeft nu al plannen voor zijn volgende zomervakantie (2006)... Met zn vrienden! Toen hij me dat vertelde was mn enige reactie: ``Oh.´´ En hij was helemaal enthousiast. Wil stiekem ook weleens met hem op vakantie, maar weet niet wat zn reactie zal zijn. Ben bang dat hij er omheen praat en dat hij weer zn zin krijgt... Wat denken jullie? H.

Reactie

Ik kan me niet voorstellen dat je de behoeft hebt om alleen op vakantie te gaan ik ga het liefst gewoon met mijn vriend. Maar als hij die behoefte heeft is hij vrij om te gaan.

Reactie van dagmara

Hoi, even een reactie op dit onderwerp; dit hangt dus samen met wantrouwen tegenover je partner, en dat is de meest giftige invloed die je kan toelaten binnen je relatie. Niet het feit dat jij hij alleen op vakantie wil is het begin van het einde, maar de invloed dat het heeft op jouw gedragingen. Het komt voort uit onzekerheid, het idee dat hij iemand anders leuker zou kunnen vinden dan jou; het heeft iets egoistisch omdat je de hele tijd van jezelf uitgaat terwijl je niet in zijn hoofd kunt kijken en hem veroordeelt op basis van niks, behalve jouw vermoedens; en het uit zich vaak in agressie, verbaal hopelijk meer dan lichamelijk. Met wantrouwen ondermijn je jezelf gewoon. En ik spreek uit ervaring. Dagmara.

Reactie van judith

Hallo Judith, Al die reactie over vreemdgaan en dergelijke….weet je…bij ons gaat het niet daarom… Mijn vriend mag best alleen met vrienden weg…een avondje stappen…of iets dergelijks.. Maar een vakantie….nee dat gaat me toch te ver…en wel om het volgende… We moeten er beiden keihard voor werken en meestal gaan we maar een weekje in het jaar met zijn tweeën weg… Dus ik vind het onzin dat hij ook nog eens alleen met vrienden op vakantie zou moeten… Net als ik net zei…we moeten er beiden keihard voor werken…dus waarom zouden we niet ook samen er van genieten… Door de weeks en in het weekend is er al genoeg mogelijkheid voor hem en voor mij om met vrienden/ vriendinnen af te spreken. Dus van al dat gezeur over vreemdgaan en plakkerige stelletjes, als mensen niet apart op vakantie gaan of willen, dat vind ik een beetje onzin en hard geoordeeld… Dus heb gewoon respect over de mening van een ander….respect voor een “open” relatie en respect voor een “gesloten” relatie… Als het bij mijn relatie zo gaat, hoeft dat bij een andere relatie nog niet zo te zijn…dus oordeel ook niet zo hard over een ander...!!! Zo…dat zat me even dwars…nu wens ik jullie allemaal een fijne vakantie op je eigen manier… Groetjes Judith…

Reactie

Nou als mijn vriend alleen met zn vrienden op vakantie wil gaan wens ik hem veel plezier en dat meen ik dan ook echt. Ik ben het wel vaker gewend dat hij weg is naar het buitenland zonder mij omdat hij bij de marine zit en hij wordt nog al eens uitgezonden. Dat wist ik van te voren, ik heb er zelf ook gezeten dus ik weet hoe het is en dat het gewoon zijn werk is. Als hij moet dan moet hij of ik het nou leuk vind of niet. Ik zal hem wel missen en hij mij ook, maar ik heb alle vertrouwen in hem en andersom ook dus waar zou ik me druk om maken?

Beste mensen van trendystyle

Mijn vriend ging al lang voordat wij bij elkaar kwamen ieder jaar met dezelfde club vrienden op vakantie, en ze hebben altijd de grootste lol. Ze gaan met z'n allen op een camping staan ergens in Nederland. Maar gelukkig duurt de vakantie langer dan een week: wij gaan met z'n tweeën ook nog eens 10 dagen naar de costa brava! En dan zullen de meeste mensen wel denken dat dat dan weer te duur is, twee keer op vakantie, maar de reis naar Blanes kost ons per persoon net €200, en een weekje op de camping is ook niet zo duur... Dit gaat al jaren goed zo en ik zou geen reden zien mijn vriend een weekje lol met de jongens af te nemen! Groetjes, Dana

Reactie van rik

Wat een onzin,
Apart op vakantie is goed voor het vertrouwen. Vrijheid blijheid
Als je de ander niet vertrouwt, kun je net zo goed stoppen met je relatie. Rik

Reactie

Mijn vriend wil met mij en met zijn vrienden op vakantie. Het is dus niet zo dat hij zijn vrienden boven mij verkiest. Toch vind ik het erg vervelend. Dat klinkt raar als je weet dat ik zelf ook met vriendinnen ga, maar van mezelf weet ik tenminste zeker dat ik te vertrouwen ben. Ik wil hem ook heel graag vertrouwen, maar ik weet gewoon dat mannen veel naar andere vrouwen kijken en ben daarom bang dat hij iemand tegen komt die hij leuker/mooier vind dan mij. Ik denk echt niet dat hij gelijk op het eerste het beste lekkere wijf af zou stappen, maar ik weet wel dat het moeilijk voor hem zal zijn, als er een of ander lekker wijf is die de hele week achter hem aan gaat en hem probeert te verleiden. Ik zou het zelf ook lastig vinden als een leuke man dat bij mij zou doen, maar toch, dan ben je er zelf bij en als hem dat gebeurt sta jij er niet naast om te zeggen 'he let op, straks ga je vreemd'. Verder bestaat er natuurlijk ook nog de twijfel of hij bij terugkomst eerlijk is. Je kunt nooit weten of hij niet toevallig toch vreemdgegaan is en het je nooit vertelt. Van zijn vrienden zul je het natuurlijk ook niet horen. De situatie is natuurlijk erger als je weet dat zijn vrienden vrijgezel zijn en dus op vakantie gaan met de bedoeling zoveel mogelijk meisjes te versieren. Ik vind het moeilijk te geloven dat mijn vriend er dan maar als het zoveelste wiel aan de wagen bij gaat staan, zonder er ook op los te flirten....Lastig probleem joh!

Reactie

Hee, ik vind het eigenlijk gewoon heel erg gemeen dat hij je ineens laat weten dat hij toch liever aleen op vakantie gaat. Hoewel het niet meteen om een andere relatie hoeft te gaan; weet je toch zeker dat ze hun ogen uitkijken op andere 'mooie' vrouwen. Je weet zeker dat ze elke avond naar de kroeg gaan en met andere vrouwen zitten te sjansen en waar de stripper om hen heen dansen. Toch kan het goed zijn voor je relatie want acheraf hebben ze toch altijd het gevoel dat ze je gekrengd hebben en dat ze toch liever een hele goede vaste relatie willen hebben. Maar bovenal: het is en blijft zeer kwetsend...

Reactie van r.

Ik vind het erg ouderwets te denken dat er dan "iets mis is" hoor! Wat
Een poeha om niets! Als je een goede relatie hebt, welke in basis is
Opgezet van wederzijds vertrouwen, wat is dan in godsnaam het
Probleem? Volgens mij is er juist iets mis als je elkaar zo wantrouwt. Vorig jaar ben ik met vrienden op vakantie geweest en dit jaar mijn
Vrouw met haar vriendinnen. Heerlijk! Het begin van het eind? Nee! Het
Bewijs van een meer dan uitstekende relatie waarin vertrouwen de
Boventoon voert, hetgeen ruimte biedt voor beide om dit te doen. En in
Het najaar heerlijk samen met mijn vrouw naar de zon! R.

Reactie van adriana

Mijn man en ik gaan al 27 jaar afzonderlijk op vakantie. Mijn man houdt van de wintersport, ik niet. Elk jaar ga ik met een paar vriendinnen naar een land waar je lekker op het strand kunt liggen. We genieten van de zon en daarnaast genieten we van cultuur en maken leuke trippen. Mijn man griezelt van zand. Hij gaat in de zelfde week naar Oostenrijk met een vriend. Onze relatie is erg stevig. We zijn nog steeds niet uitgekeken op elkaar. En hebben toch erg veel gemeen. Daarnaast gaan we allebei in de zomer nog een weekje afzonderlijk op vakantie. Mijn man gaat vissen in Ierland en ik ga een weekje wandelen en tuinen bekijken in de Cotswolds. Dit gaat ook al 12 jaar goed. Wel gaan we samen elk jaar 14 dagen in September lekker rondtouren in Frankrijk of Italie. Ik heb wel eens last van een opdringerige man, maar daarin sta ik mijn mannetje. Ik ben nooit jaloers en ik ben overtuigd van de trouw van mijn man en dat is andersom ook zo.Wij laten elkaar vrij en misschien ligt daar wel onze kracht. Mijn man zegt altijd dat hij me met niemand zou willen ruilen. We zijn maatjes en lachen erg veel. Hij barst van de humor en ik lach me ziek om hem. Wij beiden roken en drinken niet, misschien saai?? Welnee, we hebben de grrotste lol en nooit hoofdpijn. We zijn nu net gepensioneerd en hebben zeeen van tijd, passen op kleinkinderen, lopen beurzen af, gaan naar de film en concerten, tuinieren, fietsen, wandelen en gaan dus 2 x afzonderlijk met vakantie. We hebben een heerlijk leven
Groeten van Adriana

Reactie van patricia

Oke als ik dit zo lees
Dan denk ik
Waar ben je bang voor ?????????? Hij houd van jou hij is bij jou 24 uur perdag 7dagen in de week 12 maanden per jaar
Mag hij dan een keer met zijn vrienden op vacantie
En als je geen kids heb samen profiteer er dan van en zeg oke schat ga lekker een weekje op vacantie met je maatjes
En ga zelf ook lekker een week weg met je vriendinnen
Ik ben zelf getrouwd heb al kids maar een keer ga ik met mijn vriendinnen op vacantie en hij met zijn maatjes
En als we terug zijn gaan hij en ik met zijn maatjes en mijn vriendinnen lekker thuis een gezellige avond van maken foto's kijken van elkaar en de dvd die gemaakt is van de vacantie
Vreemdgaan? Dan zou je vriend/man of vriendin/vrouw al niet aleen na het werk kunnen daar kunnen ze ook vreemd gaan
Jezus als ik daar aan moet gaan denken dan geniet je niet meer van alles
Nee daar moet je niks achter zoeken hoor
Iedereen wil wel eens lekker weg met zijn vrienden of zie ik het nu weer verkeerd ? Zeg schat haal jij bij de super even een brood? En ze kunnen op de parkeerplaats nog wel vreemdgaan nee als je zo moet denken in je relatie/huwelijk dan heb je geen relatie/huwelijk en dan vertrouw je niet aleen je man/vriend niet maar ben je van je zelf ook niet zeker
In een relatie telt bij mijn vertrouwen en eerlijkheid er zijn voor mekaar in goede en slechtetijden en mekaar vrij laten
En met vrijlaten bedoel ik wil hij of ik op vacantie met me vrienden dan ken dat ook
Doe wat je wil maar eet thuis haha
Hij gaat weg jij blijf thuis en maar moken hij houd niet meer van me hij gaat vreemd jij heb een klote week terwijl het na z'n zin heb
En wat blijk hij is niet vreemd gegaan dan voel je je wel lullig hoor (denk ik)
Als hij of zij op vacantie wil en je vertrouwt het niet, dan klopt er echt iets niet
Groetjes patricia

Reactie

Nou, als ik de reacties zo lees dan ben ik blijkbaar een echte trendbreekster.... Maar ik vind het nergens voor nodig dat mijn man zonder mij op vakantie gaat. Hij heeft ervoor gekozen om zijn leven met me te delen en daar horen nu eenmaal ook vakanties bij. Als hij op een visvakantie zou willen of op een duikvakantie (waar ik dus beiden niet van hou) dan zou hij best mogen hoor, maar ik zie het nut er niet van in. Waar zou hij liever zijn... Alleen ver weg van mij en zijn dochter of lekker bij ons? Tja, dit is echt mijn mening... Misschien ben ik dus wel ouderwets maar ja. Dus alleen op vakantie? Leg me dan eerst maar eens uit wat er leuker is aan alleen op vakantie dan een vakantie met zijn tweetjes (drietjes in ons geval).

Reactie van rianne

Ik word zo onderhand gek van dat getrouwde gedoe van tegenwoordig. Ik ben 20 jaar jong en zit echt niet te wachten op een vriendje wat constant op mijn lip zit en dan ook nog eens met me op vakantie wilt nee hoor dank je wel. Het lijkt wel of alle vrouwen tegenwoordig vastgeplakt zitten aan hun partner ze kunnen niks alleen iets waar ik echt niet bij kan. Ik heb 3 jaar een relatie gehad en hoe vrijer we elkaar lieten hoe beter het ging we zijn wel eens samen op vakantie geweest maar meestal toch met vriendinnen of vrienden apart van elkaar. Vertrouw elkaar en geef elkaar de ruimte je hebt nog vele jaren om aan elkaar te gaan plakken. Rianne

Reactie

Ik had vorig jaar een vriend en daar was ik ruim een jaar mee samen toen. We zouden samen naar Egypte gaan, maar ook allebei nog een keer apart op vakantie. Mijn vakantie ging niet door, maar die van hem wel. Hij ging met vrienden naar Frankrijk. Ik dacht: 'Nou leuk voor hem. Ik hoop dat hij plezier heeft en er lekker van geniet.' Nou, en dat heeft ie gedaan! Hij is volop vreemd gegaan daar, 3 weken voordat wij samen op vakantie zouden gaan met z'n tweeën.. En dat doet pijn, verschrikkelijk pijn. Ik wens het dat ook absoluut niemand toe! O, en trouwens, die vakantie naar Egypte is wel door gegaan.. Ik ben lekker met mijn zus gegaan! En heb er echt eerlijk waar echt van genoten! Nog bedankt Wen, voor het opvangen van mij en het verzetten van al je werk! Hou van je!

Reactie

We moeten niet zo moeilijk fdoen over dit onderwerp. We leven in een vrije werled en als de partner t niet leuj vind of niet goed vind is dat hen goed recht, maar leer eens met mekaar te leven, hoe hebben jullie mekaar ontmoet? Meestal is dat in de kroeg of disko, waar iedereen zich zelgf uitslooft. Niks mis mee, maar das een teken dat je naar leifde of verlangen zoekt, dus laat mekaar lekker vrij met de vakantie, als er iets gebeurd tijdens, dan is het absoluut niet goed met julie relatie. En als er niks gebeurd dan wil dat niet zeggen dat alles goed is, maar iedereeen heeft wel een wat spanning nodig. Dat is juist leuk. Als mijn vriendin zegt: hoe was je avondje? Dan kan ik best zeggen ja gruwlijk gesjanst enz enz, maar daar is niks mis mee, als je maar "thuis komt eten"zegen we dan altijd maar. Verders hoop ik wel ff op wat reacties van lezers van dit bericht. Conclusie: wees jezelf en vertrouw mekaar

Reactie

Maar mag hij dan ook niet met zn vrienden een weekend weg, mag hij
Niet gaan stappen met alleen vrienden, mag hij niet alleen naar de
Supermarkt? Waar leg je de grens? Vreemd gaan gebeurt toch wel/niet. Dat is niet van de plek, maar de persoon afhankelijk. En een weekje
Niet bij elkaar op de bank zitten, maakt de dagen erna wel veel
Spannender...

Reactie

Er word een hoop gerept over vrijheid en elkaar vertrouwen en dergelijke. Vrijheid is natuurlijk een ruim begrip en gaat het er natuurlijk om of iemand zich vrij voelt binnen een relatie, "doen en laten wat je zelf wilt...... ", en nog meer wat dat soort kereten maar in feite komt het erop neer dat iemand die alleen op vakantie wilt op z'n minst het gevoel heeft niet vrij te zijn in de relatie die degene heeft. M.a.w. Is zichzelf niet dan en vraag mezelf dan ook af of ik een relatie zou willen waarin ik niet mezelf kan zijn, anders gezegt zou ik een relatie met iemand willen die niet zichzelf is en tegenover mij een toneelspel opvoert, nee dus ! Zeg er wel bij dat uitjes m.b.t. Een hobby hebben zoals een visweekend, skivakantie e.d. Dus een uitje waaraan geen gedeelde interesse aan verbonden is natuurlijk in een heel andere catagorie vallen dan een relax-vakantie aan de costa's.

Reactie van lyset

Al dat openminded gedoe¡K
Vreselijk! Maar goed, iedereen heeft zijn eigen manier van een ¡¥relatie¡¦ hebben. Ik snap alleen niet dat je iemand waar je zo hecht mee bent langer als 2 dagen kunt missen¡K Dan is dat waarschijnlijk een andere soort relatie dan ik heb. En dat mag ook wel, maar dan zou ik het anders noemen. En als je elkaar alleen in de weekenden ziet en ook niet samen op vakantie gaat dan is dat meer LAT-ten of verkering hebben dan een relatie hebben. Dat is denk ik wat dit onderwerp betreft ook heel belangrijk: bespreek samen wat je verwacht van de relatie: een beetje losbollig flierefluiten of echt iets gezamenlijk opbouwen.
ļ
Groetjes Lyset

Reactie van natascha

Mijn vriend (19) vertelde mij dat hij naar Australië ging, hij ging backpacken met een vriend. Iemand die ik niet eens kende, terwijl we toch al 3.5 jaar (dag en nacht) bij elkaar waren. Ik dacht dat ik dood ging. Echt! Nog nooit had ik van het idee gehoord en voor mij kwam het dan ook uit de lucht vallen. Vanaf dat moment gaat het met mij gewoon weg slecht… Mijn vriend is nu 7 maanden weg, komt over een paar weken terug maar mijn gevoel is wel veranderd. Bang dat ie vreemd gaat ben ik eigenlijk niet echt geweest, maar het idee dat hij je in de steek laat is voor mij ondragelijk. Na een maand of 3 ben ik in elkaar gestort, en pas na 6 maanden heeft hij zijn best gedaan om het voor mij ook makkelijker te maken. Ik hoop dat niemand dit meemaakt. Je relatie gaat eraan en je moet zo je best doen om het verliefde gevoel weer boven te halen. Niet dat ik niet meer verliefd ben, begrijp me niet verkeerd, maar tussen een vakantie of een vakantie zit een verschil. Je krijgt ideeën over dat hij niet meer met je verder wilt, maar één tip; luister wel naar hem zodat je jezelf verder niets kan verwijten. Ik weet voor mezelf dat ik er alles aan gedaan heb en ik weet ook dat we nog een hele lange weg te gaan hebben maar toch wil ik het nog een kans geven. Voor mezelf….

Natascha

Reactie

Ik en mijn vriend hebben al 9 jaar een relatie. Ieder jaar gaan wij 2 keer samen op vakantie en ook afzonderlijk gaan we nog 2 keer op vakantie. Ik denk dat als je bang bent dat je vriend zonder je op vakantie gaat omdat er iets aan de hand is, dan denk ik dat de relatie niet helemaal in orde is. Het gaat toch om vertrouwen in een relatie, en als dat er niet is.....

Reactie van r.r.

Waarom hier moeilijk over doen, mijn man gaat regelmatig een weekje in het buitenland vissen, of met mijn zoon naar motorcrosswedstrijden. Ik heb hier helemaal geen problemen mee, ik vind het heerlijk om ook eens een week voor mij alleen te hebben. Ook ga ik dit jaar alleen met mijn dochter en haar gezin mee op vakantie, omdat hij in deze periode moet werken, hij heeft hier ook geen problemen mee, en onze relatie (huwelijk) duurt al 37 jaar. Je moet elkaar ook wat vrijheid gunnen, en denk niet meteen negatief als hij er een weekje met zijn vrienden tussenuit wil, een beetje vertrouwen werkt beter als jaloezie. Gr. R.r.

Reactie van corina

Hoi Allemaal,
Mijn man gaat elk jaar naar Oostenrijk voor 8 dagen
Met zijn neef zij gaan dan skieen. Ik vind het niet zo erg ik vind het wel lekker
Om even alleen te zijn doen waar je zelf zin in hebt. Het gaat ook om het vertrouwen van elkaar
Ik ga zelf ook wel eens alleen weg moet kunnen
Vind ik. Groetjes Corina.

Reactie van paul

Op welke angststemmerij wordt nu weer ingespeeld... Ontrouw?? Als je partner (m/v) zonder jou op vakantie wil dan is dat zijn/haar goed recht. Welke motieven daar achterliggen... Zolang er sprake is van een goede open relatie waarin alles met elkaar besproken kan worden en er sprake is van een bewuste keuze voor elkaar dan is een valantie apart toch geen bedreiging. Een vakantieliefde hoeft geen bedreiging te zijn voor een relatie... Zolang beiden er maar open en eerlijk over zijn en elkaar de geruststelling kunnen bieden dat de keuze voor elkaar ver boven een vakantieliefde uitstijgen. Kortom, niet zo moeilijk doen al de partner alleen op vakantie wil... Doe je dat wel, dan moet je je serieus gaan afvragen of de relatie die je nu hebt wel op de juiste gronden gebasseerd is. Paul

Reactie

Ik zou het helemaal niet erg vinden als mijn vriend alleen met zijn vrienden op vakantie zou gaan. Ik kan het goed begrijpen omdat ik er zelf ook over heb nagedacht en met mijn vriendinnen is het wat relaxter en wat meer feesten. En feesten betekent niet vreemdgaan, maar plezier maken met je vrienden. Ik zou het wel erg vinden als hij echt iets bijzonders gaat doen zoals een backpack vakantie door India of een cruise met zijn vrienden terwijl ik dat het liefste met hem zou willen delen. Maar als hij met de auto met wat vrienden een weekje naar Frankrijk wil gaan, moet je hem dat gunnen. Het kan een relatie ook sterker maken doordat hij het enorm gaat waarderen dat je elkaar ook plezier gunt. Want je hebt wel een relatie met elkaar, maar je bent niet aan handen en voeten gebonden en elkaars bezit. Juist als je van je partner je eigen leven en plezier ook mag hebben, blijf je denk ik in mijn denkwijze en gevoel, langer bijelkaar. Je bent een aanvulling op elkaar, maar geen siamese tweeling.

Mijn mening over... Als hij op vakantie wil... Zonder jou! Nou ten eerste zou hij eigenlijk ieder jaar met zn vrienden moeten doorbrengen.. Vrienden zijn hopelijk voor het leven, met je liefde kan het een stuk sneller mis gaan. Maar als je zo diep bent gezonken dat je je eigen vriendinnen hebt laten vallen voor een jongen, dan zit er een steekje los. Natuurlijk kan het zijn dat het op een gegeven moment iets minder word tussen vrienden(innen).. Minder zien etc. Maar als je vriend besluit om met zijn vrienden op vakantie te gaan dan is dat toch oke, daar heb je als vrouw toch niet over te beslissen. Hij is geen bezit van je. Wens hem veel plezier en ga zelf met je vriendinnen op vakantie..... En als je een goede relatie hebt, dan ga je niet meteen denken, oh hij heeft een ander enz. Vriendschap kan voor hem gewoon veel betekenen. Natuurlijk kan het zijn dat je even schrikt, maar als je er over kan praten dan is dat toch oke? Groetjes loes

Reactie

Na 25 jaar huwelijk ben ik vorig jaar alleen op vakantie geweest. Ik kreeg deze aangeboden en kon gewoon geen nee zeggen. Het was een uitgelezen kans om veel met mijn hobby bezig te zijn. Mijn man was het wel niet helemaal eens maar hield me niet tegen. Na een onwennige eerste dag kreeg ik er plezier in en heb ik genoten. Heerlijk. Eenmaal weer thuis heb ik nog een vakantie alleen geboekt. Toen ik daar echter van thuis kwam was er veel veranderd. Niet alleen waren er persoonlijke spullen verdwenen ook het vertrouwen van hem naar mij toe was weg. Hij heeft het nooit met veel woorden gezegd maar volgens mij denkt hij dat ik een ander heb en dat is niet zo. Natuurlijk leer je anderen mensen en daarbij ook mannen kennen, maar dat wil niet zeggen dat ik iets anders begin. Echt niet. Op dit moment gaat het ronduit slecht in onze relatie en hoe het verder gaat weet ik dan ook niet. Als ik echter nu moet kiezen van samen weg of alleen dan denk ik dat ik voor alleen ga, als ik dan met mijn hobby bezig kan zijn, vind ik dat heerlijk en geniet ik met volle teugen. Voor deze zomer heb ik nog niets geboekt. Ik wil nog even afwachten wat er gebeurt en of het nog goed komt. Groetjes…..

Reactie van johan

Alleen op vakantie? Absoluut geen probleem in een goeie, duurzame en relatie waarin vertrouwen een belangrijke rol speelt. Laat een relatie alstubieft geen gevangenis worden voor één of beide partners want juist dan zal de relatie op den duur uitgroeien tot een saai samenzijn en zal er van duurzaamheid geen sprake zijn. Mijn ervaring is dat het ons steeds weer dichter bij elkaar brengt en de relatie alleen maar hechter en gelukkiger maakt. Doen!!! Johan.

Reactie van isis

Als mijn vriend weer met zijn vrienden op vakantie gaat dan vind ik dat prima. Ik ga ook met vriendinnen op vakantie. Het is toch anders om alleen met vrienden op vakantie te gaan, het zegt niks over je relatie dat deze slechter wordt. Je relatie wordt hier juist alleen maar sterker van, omdat je elkaar altijd genoeg te vertellen hebt. En je niet verplicht bent om elkaar altijd samen te vermaken. Een man moet ook met zijn vrienden op kunnen trekken als hij dat wilt. Je bent en blijft ieder je eigen persoon in een relatie, als je elkaar vrij laat kan je je eigen ik blijven ontwikkelen. Groetjes Isis

Reactie van jos

O, o, waar maken de vrouwen zich toch weer druk om? Maar hoe moet de vrouw aan een man komen? Is ze zelf weer bang, dat een andere, natuurlijk altijd knapper,leuker, enz., dezelfde manieren gebruikt om haar man af te pakken? Hij is natuurlijk weer de zwakste en zij heeft even geen contrôle over hem. Dat kan toch niet! En dat is emancipatie. De vrouw van nu kan toch meer dan flirten? Mijn vrouw en ik zijn ook enkele keren zonder elkaar eruit geweest. De allereerste keer is het even wennen, maar echt niet onzeker. Heerlijk voor ons allebei! Lekker even doen, waar je zélf zin in hebt. En we hebben elkaar weer wat te vertellen, als we weer samen zijn. Mijn vrouw en ik hebben al 29 jaar een relatie, waar we nog steeds ook positieve steun vinden. Dus hoe meer ( ook ouderwetse ) angst, des te meer je zélf aan jullie relatie kunt sleutelen. Succes! Groetjes van Jos

Reactie

Zo goed gaat het niet in onze huwelijk, wij blijven het wel proberen (voor de kids). Dan komt er nog bij dat ons vakantie gezamelijk niet echt ontspannen is geweest. Dus besloot ik dit jaar om met de kinderen alleen weg te willen en dat mijn vrouw dit ook maar moet doen. Het klinkt wel raar, maar ik verheug me erop. Dit gevoel heb ik ook van de kids. Groetjes.

Reactie

Hoi, Mijn vriend zit nu 10 dagen op Kreta. Hij gaat al bijna zijn hele leven alleen op vakantie en wil dit niet opgeven. Vorig jaar kenden we elkaar pas net, en kon ik het me voorstellen dat hij nog niet meteen samen op vakantie wilde. Maar dit jaar vind ik het echt jammer. We zien elkaar normaal gesproken ook maar weinig (in de weekends) en de vakantie leek mij een mooie gelegenheid om meer tijd samen door te brengen. Bijkomend probleem is ook dat ik (20) zijn (35) dure manier van vakantievieren niet kan betalen. En ik wil absoluut niet dat hij alles zou betalen.Ik ga er geen drama van maken, maar leuk is anders. Groetjes.

Reactie

Ik vind het helemaal niet leuk dat mijn vriend (18) alweer zonder mij op vakantie wil.. Dit is nu al de 3e zomervakantie en.. Elke keer belooft ie me mee te nemen en daarna zegt ie opeens dat nooit gezegt te hebben.. Dat vind ik heel hinderlijk.. En dan is het opeens we zijn niet getrouwd ofzo.. JA DUS?! Daarom kan je nog wel rekening met andermans gevoelens houden.. En dan ook nog naar SALOU met vrijgezelle vrienden.. Zie je het al voor je ik vertrouw dat gewoon niet.. .. En ik voel me er heel erg rot over.. Ik snap echt niet waarom je je vriendin niet gewoon mee neemt als je van dr houd.. En de vrienden vinden het geen probleem... Zijn excuus.. Je doet nergens aan mee.. Nou bepaalde dingen misschien niet.. Ik zie het probleem niet.. Dan blijf ik daar tog een avondje in het huisje of de hotel kamer.. Dat vind ik minder erg dan dat je me 10 dagen alleen in Nederland laat.. Terwijl ik voor hem thuis bleef omdat wij samen zouden gaan.. :S Ik baal hier enorm van..

Reactie

Mijn vriend (26) en ik (24) gaan altijd samen op zomervakantie. In een goede relatie komt de partner naar mijn idee altijd op de eerste plaats. En ga je ook samen op zomervakantie, doe je samen nieuwe ervaringen op. Natuurlijk doe je wel eens dingen afzonderlijk van elkaar maar dan eerder een keer een weekendje weg of een avondje uit o.i.d. Tegenwoordig vind ik dat er zoveel jonge stellen zijn die druk zijn met hun "eigen vrienden" te behouden en met hun "eigen sporten" en sociale levens in stand te houden. Veel van die relaties stranden dan ook in mijn ogen. Op een gegeven moment weet je gewoon van elkaar niet meer waar je mee bezig bent of wat je belangrijk vindt van elkaar. Gezamenlijke doelen voor de toekomst worden niet of nauwelijks meer besproken totdat er getrouwd gaat worden of er kinderen gaan komen en er dan blijkt dat de gedachtes daarover totaal uiteen lopen. Doe veel dingen samen, durf ook dingen te minderen voor je relatie en praat ook over de toekomst met elkaar. Natuurlijk is het gezond dat je allebei je eigen dingen hebt, een sport of een hobby. Maar gemeenschapelijk delers zijn ook erg belangrijk als je wil dat je relatie in stand blijft. Groetjes

Reactie van karin

Ik moet zeggen dat ik ook niet altijd met mijn man op vakantie wil want vaak heb ik meer plezier wanneer ik met vriendinnen op stap ben dan met hem.

Ik herken me ook in het feit dat je denkt dat je relatie niet goed is wanneer je die mededeling rauw op je dak krijgt maar ik ben van mening dat het juist heel gezond voor je relatie is.

Ik zie het zo: Ik heb mijn leven en hij heeft zijn leven en samen delen we veel. Maar ik wil niet mijn eigen leven verliezen omdat ik een relatie met hem heb. Het kan juist heel goed werken om een paar weken zonder elkaar door te brengen. Je gaat je relatie in een ander perspectief zien, dat klopt maar je blijft ook zelfstandig en dat is wat ik graag heb. Bovendien kun je dan weer even lekker tot jezelf komen en evalueren, weer tijd aan jezelf en aan je vrienden besteden en daarna kun je met frisse moed weer verder met je relatie. Of je moet tot de conclusie gekomen zijn dat je relatie toch niet is wat je ervan verwachtte ???

Als je veel tijd met je partner doorbrengt normaal gesproken dan pas je je toch steeds aan aan elkaar. Maar als je een paar weken alleen hebt hoef je alleen maar rekening te houden met jezelf. Heerlijk toch?? Groetjes, Karin

Reactie

Zij wilde met haar ex en hun kinderen op vakantie naar Parijs... Dat is de nieuwste trend: het is ooit aan de kinderen beloofd en twee nieuwe relaties moeten het maar accepteren: NIET DUS!

Reactie

Ik zou met m'n vriend op vakantie gaan, maar ik kan niet gaan. Ik moet namelijk geopereerd worden (ik heb iets ingewikkelds met m'n knie) en dus gaat hij nu zonder mij, met z'n vrienden. Op zich moet dat kunnen, maar de manier waarop het gegaan is was niet zo netjes. Alles achter m'n rug om al regelen en dan mij ermee overvallen. Ik heb maar ja gezegd, hij gaat toch wel. Ik heb wel tegen hem gezegd als ik geopereerd wordt en hij in het buitenland zit dat ik hem dat nooit vergeef. Op zich moet het dus kunnen, maar wel in een heel goed overleg is mijn mening. Al had ik liever in mijn geval dat m'n vriend bij mij was gebleven.

Reactie

Ik ga dit jaar ook op vakantie zonder mijn vriendin. Ze heeft erg feestbeestelijke en erg "vreemdgaande" vrienden waar ze mee op vakantie gaat. Ik hou mijn hart vast maar geef haar de voordeel van de twijfel. Een beetje vertrouwen in een relatie mag wel. Daarintegen heb ik haar ook maar even terug gepakt om haar even bang te maken en heb ff met me beste maatje twee weekjes Turkije geboekt! Dames tip van mij..!! Gewoon ook een vakantie boeken en gaan met die banaan! Groetjes

Reactie van Nikki

Wij gaan altijd samen op vakantie (altijd!!!) maar zijn ook een keer apart geweest, hij met een vriend en ik met een vriendin, ik vind dat dat moet kunnen!!! En ik laat mijn vriend altijd (uiteraard!!!) vrij als hij met zijn vrienden op stap gaat, altijd!!!
(ik vind het uiteraard niet erg, ik vind het voor mijn vriend belangrijk dat hij ook met zijn vrienden uitgaat en op stap gaat (lekker mannen onder elkaar, vind ik belangrijk voor hem!!!) en ik hoef niet altijd mee, ik vind het soms ook weleens heerlijk om niet uit te hoeven!!! (niet altijd mee!!! Niet nodig!!!

Geen probleem en vice versa ook niet, hij gunt het mij ook om met mijn vriendinnen op stap te gaan etc etc, no problem van beiden niet (idem de vakantie/s enof weekendjes weg (maar dat doen we eigenlijk altijd samen of er gaat weleens een vriend mee wat betreft de weekenden) en dat is het dan zowel!!! No problem, wij hebben er nooit een probleem van gemaakt!!!
Waarom, zou ik zeggen??? Bij ons iniedergeval niet!!!

Reactie

Mijn vriend en ik gaan 3 jaar met elkaar maar we zijn nog nooit met z'n tweeen op vakantie geweest! Wel dagjes weg enzo. Ik ben vorig jaar wel met een vriendin van mij naar Spanje geweest! Het was heel gezellig en hij vertrouwde me ook. Als hij dit jaar met vrienden op vakantie wil moet hij dat doen. Ik vertrouw hem wel. En de relatie kan er alleen maar sterker van worden! Het is ook goed om met je eigen vrienden dingen te ondernemen en elkaar wat vrij te laten. Maar ik hoop dat we dit jaar wel met z'n tweeen op vakantie gaan. Groetjes

Reactie van daphne

Ik.. Vind dat als mijn vriend zou zeggen: ik wil dit weekend liever met me vrienden op vakantie..(dan bijvoorbeeld shoppe ofzo). Dat zou ik wel accepteren..ik bedoel.. Het is zijn keuze..!! Ik vertrouw mij vriend dat wel toe.. Maar als we al samen plannen hadden voor het weekend..bijvoorbeeld een vakantie.. Dan zou ik het niet pikken als die OPEENS.. Zou zeggen. NOU SORRY..maar ik ga liever met me vriendne..dan zou ik wel zo iets hebben van : WAT? WAAROM? Maar ik zou er wel vrede mee hebben .....NA EEN FLINK GESPREK.. Maja..dat was dus mijn mening:).. Kusjes Daphne...

Reactie

Mijn vriend gaat ook met een vriend op vakantie naar Spanje. Ik vind niet dat dit betekent, dat hij niet met mij op vakantie wil of dat er iets gaat veranderen in onze relatie. Hij vind het gewoon gezellig om met zijn beste maat weg te gaan, maar hij zorgt er dan ook voor dat hij ook nog met mij op vakantie kan. Het is niet het één of het ander, maar het kan ook allebei. Ik vind het ook belangrijk, dat wij beide contact onderhouden met onze eigen vrienden. Dit hoeft niet ten koste te gaan van elkaar. Ik vind vrijheid belangrijk in een relatie. Ik zou het zelf ook niet leuk vinden, als hij er op tegen zou zijn dat ik met vriendinnen op vakantie zou gaan. Natuurlijk ben ik wel een beetje ongerust, als hij straks weg gaat. Maar je moet wel vertrouwen in elkaar hebben. Ik zou in ieder geval de eerste zijn om hem veel plezier te wensen.

Reactie

Na bijna 30 jaar huwelijk ging ik vorig jaar alleen op vakantie naar een chatvriend in Amerika en ik heb er erg van genoten. Deze zomer gaat mijn man alleen een bootreis maken naar scandinavië en we gaan samen ook nog leuke dingen doen.met elkaar getrouwd zijn of samenwonen impliceert niet dat je ALLES samen moet doen. Je behoudt toch je persoonlijke smaak en het is verfrissend volgens ons om ook dingen alleen te ondernemen!

Reactie

Ijn vriend vertelde me 3 dagen van te voren dat hij met een vriend op
Vakantie ging. In eerste instantie vond ik het geen groot probleem vroeg
Hem wel of hij het voortaan misschien eerder wilde overleggen. Toen kwam
De aap uit de mouw dat hij twijfels had over onze relatie en geen
Contact meer met mij wilde tot hij terug was. Toen raakte ik overstuur
Want ik had niets zien aan komen en ineens ging m´n vriend met een
Vrijgezelle vriend op vakantie. Ik heb me die 2 weken erg onzeker gevoeld, niets had hij laten horen. Toen hij terug kwam zei hij dat hij me vreselijk gemist had en mij niet
Kwijt wilde. Ik was heel erg opgelucht en probeerde de vervelende
Periode te vergeten. Maar nog geen 2maanden kwam hij er weer mee dat hij
Toch niet toe was aan een relatie, beetje vreemd als je daar na 2 1/2
Jaar achterkomt

Reactie

Ook mijn vriend gaat met een vriend op vakantie. Ik vind het niet erg, ik ga nu ook gezellig met een vriendin. Maar toch ben ik wel bang dat hij iemand anders tegenkomt,
Ik ben niet jalours maar hij is toch weg met een vrijgezelle vriend.. We gaan daarna samen ook nog op vakantie!

Reactie

Mijn man gaat ieder jaar een lang weekend naar duitsland. Hij gaat dan naar Höckenheim, naar dragracen. Mijn zege heeft 'ie, het stinkt en maakt een heidens lawaai! Ik heb dan lekker het huis voor mijzelf en dat bevalt prima. Eens in het jaar trek ik ook aan mijn stutten, heerlijk een weekendje naar een andere stad. Maar 1X per jaar gaan we samen ook op vakantie en beiden vinden dit perfect!

GESPONSORDE LINKS