Op zoek naar je tweelingziel? Ja? Maar wààr?

Op zoek naar je tweelingziel? Vroeg of laat komen we op de een of andere manier voor deze vraag te staan: 'Waar moeten we Mr. Right zoeken?'

Trek niet zo'n gezicht! Doe nu niet alsof je niet geïnteresseerd bent in dit onderwerp of erger nog, alsof je het zelfs afkeurt. Want als je eerlijk bent, moet je toegeven, dat wij allemaal, vroeg of laat, op de een of andere manier voor deze vraag komen te staan: 'Waar moeten we Mr. Right zoeken?'

Misschien heb je al een relatie achter de rug, misschien heb je een rits vriendjes gehad maar zat de ware er gewoon niet tussen of misschien zie je gewoon nergens leuke mannen... Wat het ook is. Je zult je vast en zeker afvragen waar je je tweelingziel dan wél moet zoeken.

En jij bent niet de enige. Ook in de mails die wij van onze lezeressen ontvangen, duikt die vraag vaak op, en niet alleen van singles...

Ons advies is om de 'traditionele zoekplekjes' te laten voor wat ze zijn. Dus geen party's of clubs voor singles, en ook geen sites waar ze je beloven dat ze je binnen de kortste keren met je tweelingziel in contact brengen. Waarom niet? Omdat de man die jij zoekt plekjes voor 'eenzame harten' juist mijdt. Bovendien loop je het risico dat je je in de armen stort van iemand die juist in op de traditionele zoekplekjes te vinden is omdat hij op zoek is naar de 'liefde' voor één nacht. Als je op zoek bent naar een 'one night stand' dan zijn dit soort gelegenheden prima, maar de kans dat je hier je tweelingziel tegen het lijf loopt, is (volgens ons) klein. Ben je op zoek naar de liefde met een hoofdletter dan zul je verder moeten kijken dan je neus lang is.

En omdat er in de mails die wij ontvangen, vaak gevraagd wordt hoe je het dan wél moet aanpakken, hebben wij gedacht hier een artikeltje aan te wijden. Hieronder zijn onze tips. En natuurlijk vragen wij jullie weer om actief mee te denken en ons lijstje aan te vullen met jullie ideeën, ervaringen en tips.

In de sportschool

Dit is een fantastische gelegenheid om te zoeken en om op te vallen. Houd vooral de zaal waar met gewichten gewerkt wordt in de gaten en kijk of er een leuke jongen of man bij zit. Informeer dan voorzichtig (niet bij hem maar bij anderen natuurlijk) of hij al een vriendin heeft, of hij misschien getrouwd is. Zo niet, dan is het tijd om in actie te komen. In de sportschool is het altijd heel gemakkelijk om een praatje aan te knopen. Je hoeft hem maar te vragen hoe een machine werkt.

Op het werk (of op school)

Maar let op, want dit kan ook een 'gevaarlijke' omgeving zijn om je tweelingziel te vinden. Want mochten jullie elkaar na het eerste verliefde moment toch niet helemaal liggen en besluiten ermee te stoppen, dan zul je hem toch elke dag nog tegen het lijf lopen... Maar dat is een risico dat je op de koop toe moet nemen, zeker als hij de moeite waard lijkt! Dus houd je ogen goed open!

In de supermarkt!

Dit is een omgeving waar je in eerste instantie misschien niet aan denkt, maar waar je zeker ook interessante mannen tegen het lijf kunt lopen en waar je op een ongedwongen manier een praatje mee kunt aanknopen. Per slot van rekening doen juist single-mannen zelf hun boodschappen. Het beste tijdstip? Even na sluitingstijd van de kantoren. Kijk uit naar kostuums, dassen, en aktetassen in het winkelwagentje. Maar let op, want ook de mannen kennen het 'supermarkttrucje'. Voor je het weet, knoopt hij een praatje met jou aan... In plaats van jij met hem.

Op een feestje van vrienden

Maar ook hier moet je weer je ogen goed openhouden. Want je vriendin zal bij het uitnodigen van de mannelijke gasten vast en zeker aan jou gedacht hebben. Laat je door je vriendin niet een van haar single-vrienden opdringen. Natuurlijk kan het goed gaan. Er zijn grote liefdes uit dit soort ontmoetingen voortgekomen, en daarom plaatsen we deze gelegenheid ook op dit lijstje. Als jij maar in gedachten houdt, dat jij degene bent die beslist of je hem leuk vindt of niet (en niet je vriendin).

En nu is het jullie beurt! Stuur ons je ideeën, ervaringen en tips. De leukste mails zullen we hieronder publiceren.

Reactie

In het park/bos/natuur misschien ? Beetje wandelen, joggen of hardlopen en ondertussen je ogen open houden ! Of zoals ik met de kinderen picknicken, kastanjes zoeken of paddenstoelen bewonderen.

Reactie

Hallo, Ik geloof ook zeker dat iedereen en soul op deze bol heeft. Ik ben die van mij ook tegen gekomen. We zij nu bijna een half jaar bij elkaar (sinds 1-1-2005)
Het ging als volgt, hij heeft een administratie kantoor en zit in een netwerk van boekhouders. Iemand vroeg mij de administratie voor hem te doen en ik had daar geen trek in en vroeg in mijn
Netwerk aan een vriendin als zij die klus wou en zij wou ook niet en gaf mij zijn tel.nr. Van af het momnet dat we de eerste keer via de telefoon spraken , voelde we het. Het ging erg gemoedlijk en vrolijk aan toe. We hebben 3 maal aan de telefoon gesproken. De eerste ontmoeting van pas 2 maanden later. Blijkt het dat hij 2 straten van mij vandaan woont. Het klikt in alles, ondank dat we ook verschillen. Maar hij heeft een relatie. Dus, moeilijk ,we willen niemand pijn doen. Maar de kracht tussen ons is erg groot. En we geloven er ook heilig in dat onze tijd zeker komt, zonder dat we haastig in dingen verwikkeld raken waar we andere, die altijd goed voor ons zijn pijn doen. Dit gevoel is zeker meer dan vlinders in je buik. Je voeld je gewoon alles 1 met elkaar.

Reactie van Marionet

Ja...Die bestaat! Ik denk, dat je met je tweelingziel, heel sterk een gemeenschappelijke interesse deelt, en énkele tegenstrijdigheden hebt. Het gebied van werk is een sterke aanwijzing. Beide partners moeten in eenzelfde richting (vrijwillig) werkzaam zijn. Dus bijvoorbeeld, een schrijver en een journaliste, een schilder en een museumdirectrice, een rechter en een politiebeambte, een apotheker en een arts, een architect en een bouwkundig medewerkster, enz... Het feit, dat je beiden je leven wijdt aan zaken, die elkaar op een bepaald punt raken, is een sterke aanwijzing voor zielsverbintenis. Het is belangrijk om te erkennen, dat je je leven wilt delen, met iemand die jou kan en zal stimuleren je taak op een zo goed mogelijke manier uit te oefenen. Bovendien is het belangrijk, om te beseffen, dat aantrekkingskracht, door mannen en vrouwen op een verschillende manier wordt ervaren. Mannen en vrouwen willen in feite hetzelfde. Tenminste...ze hebben aanvullende behoeften. De manier van uiten en benaderen verschilt echter nogal:
* Een vrouw gaat éérst bekijken, ofdat hij "geschikt" is...ofdat hij haar kan geven, wat zij nodig heeft...(rationele aantrekkingskracht). Vervolgens wil ze ontdekken, ofdat hij haar kan steunen en troosten, op die momenten, dat zij daar behoefte aan heeft...of ze veilig is bij hem...(emotionele aantrekkingskracht). Als dan ook nog, háár lichamelijk verlangen wordt gewekt, door zijn aanrakingen...(fysieke aantrekkingskracht...), is volledige aantrekking een feit...
* Een man wordt in éérste instantie aangetrokken, door zijn lichamelijk verlangen, naar een bepaald aspekt van haar lichaam...iets waar hij voor valt...(fysieke aantrekkingskracht). Dan gaat hij ontdekken, hoe lief hij haar vind in bepaalde omstandigheden en hoezeer hij zich bij haar op z'n gemak voelt...(emotionele aantrekkingskracht). Als hij dan ook nog respect heeft, voor haar persoonlijkheid en haar manier van leven...(rationele aantrekkigskracht), is volledige aantrekking een feit... Vrouwen willen respect, aandacht, complimentjes en liefde... Mannen willen erkenning, waardering, vertrouwen en begrip... Het mooie van een zielsliefde is het feit, dat de man gewoon man kan zijn, en de vrouw gewoon vrouw! Mannen en vrouwen zijn nu eenmaal twee verschillende wezens! En laten we vooral niet vergeten, dat juist die verschillen, voor die overweldigende emoties, spannende momenten en liefdevolle gedachten in ons leven kunnen zorgen... Veel succes!!! Marionet

Reactie van Bibi

Hallo,

Wat interessant om dit allemaal te lezen, het onderwerp "tweelingziel" of "soulmate" boeit mij nl. Enorm! Als ik al de reacties zo doorblader kan ik ook alleen maar zeggen, ja een soulmate die bestaat wel degelijk , de ene zal hem snel vinden, een andere misschien minder snel en sommigen onder ons vinden hem misschien nooit! Ik heb mijn soulmate afgelopen zomer gevonden en mijn verhaal is misschien gewoon, maar ik vond dat ik het jullie toch moest laten weten! Ik heb mijn soulmate nl. Gevonden op bijna 5000 km van mij vandaan, waar hij ook woont, ik was er absoluut niet naar op zoek, want ik zat en zit nu trouwens nog in een relatie. Een relatie die al meer dan 25 jaar duurt, met zijn ups en downs maar toch tot hiertoe tamelijk rustig voortkabbelend. Ik had ook altijd het gevoel dat deze relatie wel ok was, alhoewel ik vond dat ik er meer energie in stak dan dat ik terug kreeg en er bij mij toch altijd op de achtergrond zoiets was van is het dit nou echt? M.a.w. Ik miste toch iets, maar wist nooit goed hoe dat te omschrijven! Tot ik mijn soulmate ontmoette, ik kan niet beschrijven hoe dat was, wel kan ik jullie zeggen het was of er een enorme kracht over mij kwam, een heel gelukzaligmakend gevoel en een gevoel van "dat is het", hier heb ik al jaren op gewacht, hier heb ik jaren van gedroomd, maar ik dacht altijd dat het iets was voor romantische dromers en dat het nooit echt kon bestaan!
We bleken van bij het eerste contact hetzelfde te voelen, een grote passie deelden om te filosoferen, elkaar kunnen begrijpen zonder al te veel woorden! En vooral een enorme aantrekkingskracht tussen ons en niet alleen lichamelijk! Maar het bestaat dus toch, echt! Vanaf dan ben ik ook echt beginnen geloven in het lot van iemands leven, voor iedereen ligt dat uitgestippeld en vroeg of laat kom je je lot tegen! Ik besef ook maar al te goed, dat mijn soulmate & ik in een heel moeilijke situatie verkeren zo een afstand die ons scheidt en zo een verschil in 2 werelden! Toch geloven we er alle 2 in, we zijn voor elkaar bestemd dit is echt en geeft ons alle 2 zo een diep buikgevoel (dat heb ik trouwens nog nooit) meegemaakt! Zo dat was dus mijn verhaal over mijn "tweelingziel". Bibi

Reactie van Cindy

Ik was zwanger van de 2de, liep op een mooie zonnige dag te wandelen met de oudste toen opeens een busje naast me stopte. Daar zat toen mijn man(nu ex) in met zijn collega. Ze kwamen even hoi en zeggen en de koelkast brengen. Ik volede me ongelooflijk aangetrokken tot die collega en hij ook tot mij. We hebben een hele diepe relatie gehad van 2 jaar totdat we de andere relaties verbroken hebben. We zijn nu al weer 5 jaar samen en heel gelukkig getrouwd. Wij geloven wel in je zielsverwant. We hebben het ondervonden. En niet opzoek gegaan het is ons gewoon overkomen. EN HET IS HEEEEEEEERLIJK

Dikke kus van cindy

Reactie van Pat

Wat een nonsens zeg! Ik kwam de WARE tegen tijdens het winkelen met mijn dochters! Zij was met haar 2 zoontjes op stap! Iemand in mijn hart sluiten als DE WARE had ik al jaren naast me neergelegd! Zij is nu net gescheiden en ik bezig om te scheiden! We weten ZEKER dat we voor elkaar bestemd zijn en ze zijn op dit moment al, elke dat mogelijk is, samen (en dat al ruim 3 jaar onafgebroken)! En die sportschool op de 1e plaats.... Totale nonsens! Het gaat niet om de locatie! Jezelf niet vastpinnen aan het idee een speciaal iemand op een bepaalde plek tegen te komen .... Dan komt het vanzelf! Groetjes Pat

Reactie

De ware kom je tegen als je hem tegen moet komen.Ga niet speciaal op zoek want dan vind je hem nooit...

Reactie van Hanneke

Sjongejongejonge.... Waar zijn we allemaal mee bezig? "De Ware"??? Ga toch gauw, die bestaat niet. Althans, niet zoals velen zich tegenwoordig voorstellen. De verwachtingen zijn idioot hoog gespannen, dat kan alleen maar narigheid geven, of je hem/haar nu zoekt in sportschool, kroeg, of supermarkt. Het maakt allemaal niets uit. Je komt iemand tegen, waar dan ook, en het klikt of niet. Zo ja, dan wil die eerste klik nog niet zeggen dat het vijf jaar later nog rozengeur en maneschijn is. Een relatie is ook na de eerste verliefdheid domweg investeren. Aandacht voor elkaar, elkaar niet tezeer proberen te veranderen (zijn het niet vaak de dingen die we in eerste instantie zo aantrekkelijk vonden die ons later mateloos irriteren?), elkaar respecteren en tegemoetkomen. Uit elkaar groeien of: "Het werkte niet." betekent meestal gewoon dan tenminste één van de twee er niet meer aan werkte. Ik krijg een beetje de kriebels van al dat geklets over Mr. Of Mrs. Perfect. Zolang we daar naar zoeken zal de eenzaamheid blijven groeien. Groet, Hanneke.

Reactie

Sja beste mensen,

Nou ging ik al een poosje om met een vriendin ik was naar binnen gerolt om haar pc te maken en zo gingen we steeds meer met elkaar om. Van de week moest ik toch zeggen dat ik haar veel liever vind dan gewoon lief. Ik kon er niet meer tegen dit voor me te houden. We hebben erg veel lol samen en onze smaken zijn bijna het zelfde. Nu ben ik een echte tweeling en ik zoek ook mijn tweelingziel. Ik dacht deze nu eindelijk gevonden te hebben.

Maar helaas zij is nou juist op zoek naar iemand die anders is dan zij zelf en juist niet iemand met de zelfde smaak enzo. Shit das is weer even slikken , ik maak niet snel avances en het duurt heel lang voor ik uit mijn schulpje treed, de steen is nog niet uit mijn maag verdwenen.

Iedereen wil " goeie vrienden " met me zijn nou is daar op zich niets mis mee, maar ik kots er ondertussen bijna van. Goeie vrienden zat , nu nog die ene speciale ,,,,please?

Dag allemaal!

Reactie van Maarten

Ik ben niet eens met de supermarkt liefde. Gewoon omdat je daar bijna altijd armer van wordt en de vrouw, nooit gezien. Die zitten elders tussen de boodschappen waar zo reklame voor gemaakt wordt. Ik ga daar geen praatje mee beginnen. Ik kom in een supermarkt om boodschappen te doen en in een fitness ruimte om te sporten. Wat een supermarkt wel mag leren om geen rotzooi te verkopen. Wie leert ons de slechte dingen zoals snoepen. Cola wat slecht voor gebit is. Enz. In tehuizen vind je je liefde ook niet. Gewoon weg de liefde bestaat voor een aantal mensen gewoon niet.

Reactie

Op 18-03-2005 ben ik alweer 4 jaar lang samen met mijn geweldige vriend
Ik was 13 en hij was 15 toen we elkaar ontmoeten (erg jong zullen de meesten wel denken, om je ware tegen te komen)
Het was liefde op het eerste gezicht, tereijl hij nog iets had met mijn vriendin toendertijd, maar dat hield ons niet tegen
Liefde kun je nou eenmaal niet uit de weg gaan
Na heel wat problemen van ouders, etc. En nog meer gezeik houden we toch nog heel erg veel van elkaar
We hebben elkaar gesteund in dik en dun en zijn er wanneer we elkaar nodig hebben
Ik ben nu 17 en mijn vriend die wordt in april 20 en toch weten we al dat we samen een toekomst aan het opbouwen zijn en willen trouwen met elkaar
De meeste mensen die we kennen zeggen van dat kan niet en jullie zijn te jong jullie hebben jullie jeugd gemist en er is nu toch geen spanning meer
Maar geloof me, wanneer het zo goed aanvoelt als tussen ons 2 dan wil je niks anders meer
We houden oprecht van elkaar, voor altijd!!!

Reactie van Suze

Heb de mijne een jaar geleden ontmoet zeker weten dat hij het is. The one and only…………………………..

Helaas hij is getrouwd en ik ook maar dus niet met elkaar.

Ik sta nu op het punt om te gaan verhuizen want zo dicht bij hem zijn maakt me zo verdrietig dat ik geen andere weg meer zag.

Soms is echte liefde dus letterlijk loslaten.

Suze

Reactie van Jacqui

Hier is mijn reactie op het bovenstaande onderwerp. Ik ben van mening dat je beslist niet op zoek moet gaan. Je moet het juist uit je hoofd zetten, dat je op zoek bent naar en hoopt die "ware"te vinden. (Eigenlijk is het net zoiets als zwanger worden, wanneer je er niet aan denkt overkomt het je, positief gezien dan he?)

Ik heb mijn partner ontmoet in een doodgewoon buurtcafé, overigens niet in mijn woonomgeving. Ik had het idee van de tweelingziel allang uit mijn hoofd gezet en was met heel andere dingen bezig zoals carriére e.d. Ik werd uitgenodigd door mijn broer die voor zijn pianoleraar een klein feestje in het café van een vriend wou geven. Hij verwachtte niet veel kennissen en vrienden vandaar. Terwijl ik zo aan de bar zit te praten met de "cafébaas" komt er een leuk gozer om een pakje sigaretten te kopen. Hij vroeg mij of het besloten feestje was en verontschuldigde zich dat hij zomaar was binnengevallen. Ik zei hem, dat hij welkom was en hij bleef. We hebben de hele avond over van alles en nog wat gepraat en de avond was voorbij voor we het in de gaten hadden. Daarna hebben we adressen uitgewisseld. De volgende avond hing hij gelijk al aan de telefoon en hebben we weer uren gepraat, waarna ik hem zei dat ie dan maar gewoon eens op visite moest komen. (In ieder geval goedkoper)

Je raadt het al, vanaf dat moment waren we onafscheidelijk. We zijn inmiddels 15 jaar samen en hebben 2 kinderen. En echt ik moet er niet aan denken, dat ik zonder hem verder zou moeten. Jacqui

Reactie van Deborah

Hoi,

Het is een tip of niet, maar ik ben inderdaad van mening dat je niet moet gaan zoeken naar je tweelingziel. Als het zo is bestemd kom je hem vanzelf tegen. Zo was ik bijna 8 1/2 jaar samen. Ik dacht het kan niet meer stuk, we houden van elkaar, we waren in gelukkig in de eerste indruk maar toch miste ik wat. We hadden samen al een heel leven opgebouwd. Huis gekocht en nog meer materiele dingen, we dachten aan kinderen. Maar innerlijk was er een onrust ontstaan, ik wist niet wat het was, en erover praten met mijn vriend was niks. We leefde meer naast elkaar dan met elkaar. (oei gaat dat dan nog goed)

Toeval was dat ik de laatste twee jaar van onze relatie kwam te werken bij een verpleegtehuis, daar had ik het ontzettend naar mijn zin. Ik werd als het waren een work-a-holic (ik vluchte weg uit ons huis). Ook niet goed maar goed, het werk ging verhuizen naar het hoofdgebouw waar ik nog meer collega's leerde kennen. Ik leerde een manlijke collega kennen waar ik een hechte vriendschapsband mee kreeg, ik had toen echt de instelling; dat ik het clichee vond dat er geen man-vrouw vriendschap kon bestaan. Iedereen op de werkvloer, dacht dan ook dat we een verhouding hadden. Mijn (inmiddels ex) vriend die had het er wel moeilijk mee. Maar ik zag in mijn collega niets meer dan een goede vriend. Plots besefte ik dat ik verliefd begon te worden. Ik heb dit netjes verteld aan de beide partijen, tevens heb ik er ook bijverteld dat ik er verder niks mee wilde en ik was bang dat ik mijn zielsmaatje zou verliezen. Mijn collega had niet dezelfde gevoelens voor mij. Mijn exvriend ik en mijn schoonouders, gingen op vakantie. Zelf had ik toen al zoiets het is nu of nooit meer. Het moest dus goed gaan, (nee dus) We kregen ruzie, we zaten teveel op elkaars lippen (3 weken bij je schoonouders, was leuk maar ehh, ik neem ze niks kwalijk) De bom barste en er was een ruzie, mijn ex nam het voor zijn ouders op en liet mij in de kou staan. Uiteindelijk kwam het goed, maar na een week toen ik hem confronteerde met mijn gevoelens brak hij deze gewoon af en maakte het (kinderlijk gezegd) uit. Ik vond het vreemd, ik was alleen verdrietig omdat het in de vakanie gebeurde en vond het erg voor zijn ouders, niet voor mezelf. Dat zette me aan het denken. Later die week wilde hij me weer terug en het speet hem enorm. We kwamen terug en dacht toen, ach we zijn al zo lang bij elkaar laat ik het nogmaals proberen. Toen kreeg ik te horen dat mijn contract niet werd verlengt, omdat men moest bezuinigen. Wederom kon ik dit niet met mijn vriend bespreken, hij wimpelde me weg. Gelukkig was mijn collega's en vooral 1 zeer behulpzaam. Hij was er wanneer ik hem nodig had. Ondertussen had ik begrepen dat hij een andere vriendin op het oog zou hebben. Ik voelde een steek, maar ik was gelukkig voor hem. Ik gunde hem al het geluk (klinkt vreemd, maar ik was al blij met zijn vriendschap)
Na een tijdje had ik besloten om toch bij mijn vriend weg te gaan. Was een moeilijke keuze, een koophuis maar er niet in kunnen wonen, geen werk, etc. In de week voordat ik het had besloten, kwam mijn collega naar me toe en zei schoorvoetend dat hij met me moest praten. Hij was al die tijd toch heel erg gek op me maar wilde dit niet omdat ik een vriend had, en hij niet de vriendschap kapot wilde maken. Ik was dolblij toen ik dit hoorde maar nu was het probleem alleen maar groter. Uiteindelijk ben ik toch weggegaan, ik kwam te wonen bij mijn vader die ik al meer dan een jaar niet had gezien. Hij heeft een cafe, en ik sliep hier boven. Mijn ex wilde me terug, ik moets er zeker over nadenken. Na veel denkwerk kwam ik erop dat ik niet meer terug kon gaan. Mijn collega kwam in mijn leven, ik kwam al snel bij hem inwonen, omdat ik toen nog steeds werkte bij het verpleegtehuis, ik zat daar mijn tijd uit. Het was beter om daar te verblijven dan elke ochtend 1 u en 15 min op de brommer te rijden om naar het werk te komen en s ávonds weer terug. Toen ik uiteindelijk weg kon, ben ik er toch maar gebleven. Het voelde zo goed aan, ondanks alle tramelant en verdenkingen van mensen in mijn omgeving. Zeg ik jullie dat het zo had moeten zijn! Ik ben niet vreemd gegaan, etc. Nou moeten juliie niet denken dat mijn ex er slechter van is geworden, hij had zelf ook al snel een nieuwe vriendin (duurde ongeveer 1.5 maand) helaas moet ik mijn ex wel missen als broer zoals ik hem op den duur zag en hebben we alleen nog contact om het huis met een stevig verlies te verkopen, en ruzie maken over de hypotheek die ik niet kan betalen van een ww uitkering (helaas nog geen werk kunnen vinden) en spullen die verdeeld moeten worden. Maar ja hij woont er nog in, ik heb ervoor gekozen om nu in een twee kamer flatje te wonen met drie hamsters, en drie katten. Dat i.p.v een eengezins woning met zolder en tuin op het zuiden. Dus luxe, relatie etc. Zegt niks. Je zielsmaatje, zielsverwant of je tweelingziel (hoe je het ook mag noemen) kom vroeg of laat toch tegen. Ik ben zeer gelukkig en mijn vriend ook!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Groetjes van Deborah

Tip van Monique

Hoi hoi,

Ik ben mijn zielsverwante tegengekomen in de bus hij was de chauffeur we zijn eerst vrienden geworden maar daar bloeide al gauw meer uit. Naderhand blijkt dat we elkaar al veel vaker zijn tegen gekomen zowel in mijn woonplaats als daar buiten maar we hadden elkaar gewoon niet gezien de tijd was er nog niet rijp voor. We wonen nu samen en zijn op zoek naar een huisje. Zo zie je maar weer waar het openbaar vervoer al niet goed voor is ;-))

Monique

Tip van O....

Wat een onzin staat hier!!!

Je komt de ware vanzelf tegen en niet door te gaan zoeken. Als je zoekt vindt je in elke man wel iets en meestal in de verkeerde mannen. IK ben mijn man een tijdje geleden toevallig tegengekomen op een dood normale chatbox. Het klikte gelijk bij het eerste gesprek. Ik waas totaal niet op zoek, want had net een heel vervelende relatie achter de rug. Toch hebben we een paar dagen later met elkaar afgesproken met de bedoeling als gewone vrienden. Je raad het al, we hebbben alle 2 onze soulmate gevonden en zijn dolgelukkig met elkaar!!

Je kunt dus overal de ware tegenkomen en het is onzin om op de plekken af te gaan die hier worden beschreven. Maak gewoon leuke contacten en dan kom je vanzelf wel een man tegen en anders moet je er maar even op wachten.

Groetjes O.....

Tip van Elly

Ik denk zelf ook dat je de juist overal tegen kan komen.. Maar inderdaad gelegenheden zoals supermarkt en op je werk vind ik persoonlijk ook wat minder, omdat je prive en werk gescheiden moet houden en in de supermarkt ben ik tot nu toe nog nooit iemand tegen gekomen waarmee ik oogcontact gehad heb. Normaal als ik uitga of in de friettent ofzo of noem maar op wel maar ik vind de supermarkt niet echt een plek waar je op kan hopen dat je daar je waren tegen ga komen. Waar dan wel vraag je je af?? Je kan je beter afvragen hoe herken ik de ware, als iemand steeds maar bij je in de buurt wilt zijn, steeds oogcontact zoekt en als dat wederzijds is, ook in grote lijnen de zelfde interesses heeft hoeft natuurlijk niet want mijn vriend en ik hebben ook verschillende interesses maar het klikt gewoon!! En dat is het belangrijkste, ga je nou niet afvragen van is hij de ware wel???? Want als het niet zo blijkt te zijn ben je weer helemaal telleurgesteld, daarom in het begin de eerst paar maanden alles beetje op een afstandje houden ga eens een paar keer uit en maak er een leuk tijd van... Als hij de ware voor je is dan heeft hij respect voor je en toont interesse in je... Maar als hij je overspoelt met kadotjes en als het allemaal een beetje erg overdreven word, kan je je beter ook afvragen of er misschien niks achter zit (loverboy), dit geld voor het grootste deel voor meiden tussen de 14 en de 20 jaar....

Elly

Tip van Marisca

De grote liefde ...vind je niet door gespannen op zoek te gaan. Ook dat is mijn ervaring. En ik heb er wel een paar. Ben 17 jaar getrouwd geweest, 2 kinderen gekregen en uit elkaar gegroeid. Na een paar jaar gespannen zoeken en zo steeds de verkeerde mannen tegen te komen liet ik het hele item los. Toen kwam ik bij toeval op een site die een datingsite bleek te zijn. Natuurlijk toch wel nieuwsgierig naar wie daar dan op zouden staan, sprong er een advertentie helemaal voor mij uit. Het klikte onmiddelijk over de mail en daarna bij de ontmoeting ook meteen. Inderdaad eindelijk mijn zielemaat gevonden! We zijn vrij snel daarna gaan samenwonen en getrouwd. Helaas werd mijn grote liefde ernstig ziek, en is bijna twee jaar geleden overleden. Ik heb geen seconde spijt want nu weet ik dat het mogelijk is, hoewel ik zelf helemaal niets meer verwachtte van emaildating. Zo zie je maar. Voor sommigen is dat de weg, voor anderen niet. Op dit moment voelt het voor mij beter om relaxed te zijn hierin. Misschien komt er nog een andere soulmate op mijn weg. Ik geloof namelijk dat er meer zijn. Dus ik houd mijn ogen open. Als de tijd rijp is kun je het niet eens tegenhouden. Maar soms kun je het "toeval" best een beetje helpen. Advies van anderen over wat goed bij je zou passen is trouwens niet verkeerd, gewoon naar luisteren en in je achterhoofd houden. Marisca.

Tip van C....

Vind je iemand leuk probeer dan eerst een goede vriendschap op te bouwen, dan leer je ook meteen de leuke en minder leuke kanten kennen. Vind je die persoon na een maand nog steeds leuk en het klikt goed, dan kun je het proberen, en als het dan toch niet blijkt te werken heb je tenminste nog wel een hele goeie vriend. En houd in ieder geval je ogen goed open, er lopen mannen genoeg, kun je niet goed genoeg contact krijgen....blijf dan niet te lang bij 1 persoon hangen...behalve als je zeker weer dat het mr. Right is. Groetjes C......

Tip van Morgaine

Het is waar...echte liefde vind je niet, die kom je tegen. Ik heb regelmatig vriendjes gehad, en soms dacht ik zelfs van 'ja, dit is die ene', en zo vaak ben ik bedrogen uitgekomen. Op dit moment heb ikweer een vriend, D. Ik heb hem leren kennen bij een concert, puur toeval. We raakten aan de praat, en ik vond hem wel leuk, maar niet bijzonder.En ik had een hele lieve vriend. Dacht ik. Maar goed, aangezien ik dus nog steeds heel goed overweg kon met D gingen we ook regelmatig vanalles doen, en soms, als ik op stap was geweest en geen vervoer terug naar huis had, bleef ik wel eens bij hem slapen. Ondertussen maakte mijn toenmalige vriend het uit; hij was vreemdgegaan. Ergens zat ik er niet zo mee, want ik vond het veel leuker met D. Uiteindelijk was er een paar maanden later weer een concert en D ging ook, en toen kwamen we tot de conclusie dat we eigenlijk niet meer zonder elkaar wilden zijn. Inmiddels zijn we al zover dat we al een tijde samenwonen en zelfs gaan trouwen!!! Dus zo zie je maar; die tips zijn echt geen garantie...Hou je ogen open, zie wat mensen met je doen en heel belangrijk: luister naar je hart! Morgaine

Tip van Ab

Jeetje wat een onzin tips zeg. Allereerst laat 'de ware' als die al bestaat zich niet beinvloeden door deze nutteloze tips. En voor elke tip is een goed tegenargument te bedenken, waarom ze nu juist nu NIET op te volgen. Verder heb ik mijn inmiddels bijna huwelijk te danken aan het internet, volgens jou een plek voor eenzame zielen en eendagsvliegen. Mogelijk zijn je eigen slechte ervaringen de grondslag voor dit, maar ik zie wederom geen enkele overeenkomst in jouw kort door de bochtverklaring. Nee liefde laat zich niet leiden, niet door jou en niet door mij. Je kunt die liefde dus overal tegen komen, maar een paar tips van mijn kant: zoek ze NOOIT op je werk, let niet op een pak of het koffertje, want kleding zegt weinig over persoonlijkheid en de grootste criminelen dragen de mooiste pakken, zoek ze niet in de sportscholen, want dat is 95% patser en is dus juist op die one night stand uit, en als een vriend of vriendin je wil koppelen is daar niks mee, misschien heeft een buitenstaander meer oog voor datgeen dat telt dan jijzelf, want anders had je misschien die vrouw/man al gevonden. Kortom ga geen enkele gelegenheid uit de weg, maar zoek de gelegenheid ook niet op, (zeker niet dit soort geijkte gelegenheden, waar zoveel in misgegaan is in het verleden dat je daar ook geleerd van zou moeten hebben) de gelegenheid weet de weg naar jou toe wel te vinden... Ab...

Tip van Gerda

Stop gewoon met zoeken, want door al het zoeken loop je de ware vaak gewoon voorbij.
12 jaar geleden ontmoeten ik mijn huidige man. Gewoon in de videotheek. Hij kwam er steeds fims huren, en ik werkte daar. Ik was nog getrouwd en was bezig met een echtscheiding, en het laatste waar ik dus op zoek was, was naar een nieuwe relatie, zeker niet met iemand die ook nog eens 16 jaar jongre was. Echter enkele maanden later kwamen we elkaar "toevallig" weer tegen, en raakte in gesprek, en dat gesprek is nu dus nog steeds gaande. Voor mij is hij, werkelijk mijn tweelingziel. We hebben maar halve zinnen nodig om elkaar te begrijpen. Stop dus met zoeken, en bekijk eens wat er om je heen gebeurt. Gerda

Tip van Miranda

Ik ben het niet eens met het supermarkt idee want tegen woordig heb je zat mannen die boodschappen doen omdat vrouwen ook werken, of mannen die behoorlijk onder de plak zitten. Of je moet dat juist zoeken natuurlijk.En dan heb je nog feestjes.Op zich prima idee maar, IK ben enig kind. Heb zelf wel 3 kinderen, maar daar zit nooit de goeie leeftijd bij. Helaas willen de mannen die voor mij veeeeeel te jong zijn WEL, maar IK niet. Dan mijn werkplek nog; ik zit in de verpleging en daar lopen veel vrouwen, weinig homofielen en nog veel minder ongetrouwde mannen. Blijft voor mij alleen nog de sportzaal, en als daar niks te vinden is, weet ik het ook niet meer! Kunnen jullie voor mij ook nog wat bedenken? Ik hoop het wel, maar denk het niet. Succes in ieder geval. Groetjes Miranda.

GESPONSORDE LINKS