Wat als je hem wilt terugwinnen

Situatie 1
Je bent een paar keer met hem uitgeweest. Je had het gevoel dat het iets ging worden, en dan hoor je opeens niets meer van hem. Geen sms'je, geen telefoontje, taal noch teken. En jij wilt het niet accepteren. Je bent verliefd en hebt er alle hoop op dat het iets tussen jullie gaat worden.

Situatie 2
Jullie hebben een relatie maar op een gegeven moment maakt hij het uit omdat hij vindt dat de relatie geen toekomst heeft. Maar jij houdt van hem, en wilt het er niet bij laten zitten. Je wilt hem terugwinnen.

Hoe doe je dat? Of beter gezegd: wat kan je proberen?

1. Probeer te begrijpen wat er aan de hand is; denk probleemgericht
Waarom hoor je opeens niet meer van hem? Is er iets voorgevallen? Heb je iets verkeerd gezegd? Iets verkeerd gedaan? En als jullie al een relatie hadden, waren er dan problemen die er de oorzaak voor kunnen zijn dat hij ervan door is gegaan?

Wees eerlijk tegenover jezelf. Probeer de situatie te analyseren. Heeft zich een reëel probleem voorgedaan, vraag je dan af of er een oplossing voor is. Neem pas contact met hem op als je de situatie duidelijk voor ogen hebt en met een mogelijke oplossing kunt komen.

2. Let op de signalen die hij afgeeft
Je kunt bij jezelf nagaan wat er aan de hand is, maar vaak geeft hij ook - gewild of ongewild - signalen af. Hoor je dat hij al een tijdje niet meer is gaan stappen, dan kan dat een goed teken zijn en kun je 'terugwinstrategie' daarop afstemmen. Hoor je echter dat hij een nieuwe vriendin heeft of weer volop aan het daten is, dan zal het duidelijk zijn dat hij verder wil (zonder jou, hoe hard het ook klinkt). Als de signalen zo zijn, dat alle hoop vervliegt, dan is er maar één oplossing. Zet ideeën over terugwinnen uit je hoofd, en pik de draad van je eigen leven weer op. Ga uit, zoek je vrienden op, concentreer je op jezelf en probeer hem te vergeten. Kan je het idee dat er nog iets te redden valt (ondanks zijn negatieve signalen) niet uit je hoofd zetten, dan zou je kunnen overwegen om hem op de man af te vragen waarom hij bij je weg is of waarom hij je niet meer belt. Het kan een harde confrontatie worden (ik ben niet verliefd op je, ik vind een ander leuk, ik heb een ander) maar als je de reden weet, is het wel gemakkelijker voor jezelf om er een punt achter te zetten.

3. Probeer de rollen om te draaien
Kom je hem nog vaak tegen, hebben jullie dezelfde vriendenkring of loop hem op straat nog wel eens tegen het lijf, dan kun je proberen om de rollen om te draaien. Zorg ervoor dat je er altijd goed uitziet, kleed je mooi (ook goed voor je eigenwaarde) en houd daarbij rekening met zijn smaak. Zeg hem tijdens jullie toevallige ontmoetingen kort en vriendelijk gedag en loop dan door (heupwiegen mag als je denkt dat hij daar gevoelig voor is). Doe alsof het je onverschillig laat dat hij je niet meer het hof maakt. Misschien keert hij op z'n schreden terug. Het is een tactiek die in sommige (maar zeker niet alle) gevallen werkt. Kies je voor deze strategie heb er dan niet al te hoge verwachtingen van, maar bedenk bij jezelf 'dat niet geschoten altijd mis is'.

4. Wat je moet níet moet doen
loop niet achter hem aan, geef hem niet het gevoel dat hij je kan bespelen, verneder jezelf niet en vervolg je leven als een zelfstandige en onafhankelijke, sterke vrouw (hij zal je erom bewonderen en wellicht gaat dan de knop bij hem om). En ga vooral niet flirten met zijn vrienden. De neiging kan groot nog zo groot zijn, het kan heel averechts uitpakken.

5. Wees realistisch
Kortom, het zal niet gemakkelijk zijn om hem weer terug te winnen. Je 'terugwinactie' zal alleen succes hebben, als hij je leuk vindt. Maar ziet hij je niet zitten, dan kun je doen wat je wilt, maar zijn hart zal je niet voor je kunnen winnen. En dan kun je maar één ding doen. Je conclusies trekken en doorgaan met je eigen leven.

GESPONSORDE LINKS