Single tegen wil en dank. Wat te doen?

Niet iedereen is gelukkig als vrijgezel. Maar wij hebben altijd gezegd - en daar blijven we bij - dat je beter alleen kunt zijn dan in slecht gezelschap te verkeren. We hebben maar al teveel voorbeelden gezien van vriendinnen of kennissen die zich in een liefdesrelaties storten om de eenzaamheid te ontvluchten. Ze storten zich in de armen van de eerste de beste man die ze tegen komen om alsjeblieft niet als 'oude vrijster' te eindigen. Maar hoeveel van hen eindigen uiteindelijk, na de zoveelste mislukte relatie, niet toch als single 'tegen wil en dank'?

Er is niks mis met de wens om een zielsverwant, een tweelingziel te willen hebben. Integendeel. Jammer genoeg is het niet zo gemakkelijk om die wens in vervulling te zien gaan. Het is moeilijk, heel moeilijk om je zielsverwant te vinden. En naarmate de jaren verstrijken, wordt het er alleen nog maar gecompliceerder op.

Als je jong bent, ziet alles er rooskleurig uit. Je bent achttien, twintig, leert iemand kennen, wordt verliefd maar voelt je vrij om je eigen weg weer te vervolgen als het niet blijkt te klikken. Het laatste waar je op die leeftijd aan denkt, is snel een relatie aangaan 'omdat ik anders de rest van mijn leven alleen blijf' (ook al laten veel moeders niet graag de gelegenheid voorbij gaan om hun dochters hieraan te herinneren). Op die prille leeftijd heb je alle tijd om elkaar te leren kennen, om samen te groeien.

Maar heel anders ligt het als je 30, 40 jaar oud bent. Misschien heb je al een relatie achter de rug, een scheiding, kinderen. En je vriendinnen dringen erop aan dat je weer 'aan de man' gaat. Je familie kan het niet nalaten om op te merken dat je echt niet je hele leven alleen kunt blijven. En jij? Jij brengt je avonden alleen door en vraagt je af waar je die zielsverwant in hemelsnaam kunt vinden.

Dit is zo'n beetje de situatie die in de vele mails die wij van jullie ontvangen, naar voren komt. Jullie mails hebben ons aan het denken gezet en we hebben een klein lijstje met adviezen, do's en don'ts, opgesteld over wat je kunt doen als je 'tegen wil en dank' single bent en je je nog steeds aangetrokken voelt tot het idee om je leven met je (een?) zielsverwant te delen. Natuurlijk rekenen we weer op jullie hulp om dit lijstje verder uit te breiden. Maar hier eerst onze ideeën.

1. Wanhoop niet en stel je eisen niet naar beneden bij. Het is belangrijk dat je niet wanhopig overkomt, maar misschien is het nog veel belangrijker om ervoor te zorgen dat je je ook niet wanhopig voelt! Dat is niet altijd even gemakkelijk, we weten het, maar probeer je vrijgezellenstatus positief te benaderen. Je eerste prioriteit is innerlijke rust en jezelf naar waarde schatten.

2. Wees voorzichtig met social networks op internet. Daar vind je werkelijk van alles. In goede en in slechte zin. Veel mannen zijn zien deze virtuele ontmoetingsplaatsen eerder als jachtterrein dan een plek om echte vriendschappen (laat staan relaties) tot stand te brengen. Houd dat goed in gedachten.

3. Vertrouw op je vriendinnen, maar dan alleen op echte vriendinnen. Willen ze je iemand presenteren, geef het dan een kans maar informeer eerst wel goed naar 'wat voor vlees je in de kuip hebt'.

4. Ga niet op je vrienden af! Er zijn natuurlijk uitzonderingen, maar mannen hebben de neiging hun eigen vrienden naar voren te schuiven, of die nu geschikt voor je zijn of niet.

5. Vermijd clubs voor 'eenzame harten'. Laat je niet in dit hokje plaatsen.

6. Schrijf je in bij een druk bezochte sportschool van goed niveau. Zo heb je altijd een plekje waar je even onder de mensen kunt zijn, waar je nieuwe mensen kunt leren kennen en waar je 'hem' misschien wel tegen het lijf loopt...

7. Een vriendin vertelde ons over bepaalde supermarkten waar aantrekkelijke vrijgezellen in (krijtstreep)pak 's avonds rond zes uur, dus na het werk, boodschappen gaan doen... Of het een legende is, weten we niet...

en nu is het woord aan jullie. Hoe denken jullie erover, wat willen jullie bereiken, adviseren, vertellen? Hoe gaan jullie om met de status van vrijgezel tegen wil en dank?

Reacties van Trendystylers
ik ben het 100% eens met alles wat hierbiven staat. Lastige van vrijgezel zijn is vooral de negatieve reacties van mensen in de omgeving (dat zijn dan vooral degene die zelf de eisen naar beneden bijstelden volgens mij ...)
Alleen zijn is niks mis mee,
Op jacht gaan wel. De markt een beetje verkennen is al heel leuk,ervaren wat voor mannen er allemaal rond lopen is prima en geeft je ook een beter beeld van jezelf. En je mag ze best "uit proberen"!!
Profiteer van de dingen die je nu wel alleen kan doen zoals groepsreizen, opleidingen of cursussen, uitstapjes met moeder of vriendinnen. Leer jezelf beter kennen door nieuwe ervaringen op te doen, nieuwe hobby's uit te kiezen,...
sta altijd goed stil bij je gevoel op het eerste moment dat je iemand leert kennen. In het begin ben je waarschijnlijk mild, je hebt eindelijk een date met een eindelijk deftige kerel... En dan probeer je onprettige indrukken (hij praat vooral over zichzelf, hij is toch wat braaf...)weg te duwen met excuses als: "hij heeft waarschijnlijk even wat extra aandacht nodig", "zijn andere ruigere kant zal ik nog wel te zien krijgen, ik moet tolerant zijn en wat geduld hebben..."
JE EERSTE INDRUK IS ALTIJD DE JUISTE. Komt hij de eerste keer egoïstisch over, dan is er veel kans dat dit ook later voor jou als pijnpunt naar voor komt mochten jullie een relatie hebben. Wees dus eerlijk met jezelf en spreek na die eerste date niet meteen opnieuw af maar laat het goed bezinken en praat met vrienden en vriendinnen opdat zij jou helpen herinneren hoe jij naar die persoon kijkt; zij zijn jouw spiegel en herhalen misschien op een cruciaal moment wat jij met de mantel der liefde wou bedekken... Denk preventief!!! Niemand wil een relatie waar je na de breuk over denkt dat hij eigenlijk nooit ècht je type was!
Na ruim 9 jaar worstelen, scheiding, burned out, relatie met foute en gebonden man, heb ik een jaar geleden eindelijk mijn innerlijk rust gevonden, nieuwe baan, nieuwe weg. Kortom na een zware worsteling werd eindelijk die happy single. Ben heel gelukkig met mijn dochter, maar inmiddels zijn ook mijn laatste vrijgezellen vriendinnen weer aan de man. Ik stel mijn eisen zeker niet bij, maar ben inmiddels happy maar eenzaam single!!!!!!! Was als eerste van de groep vrijgezel, nu ook als laatste over!!! Pffff wel zwaar om positief te blijven!!! Zou echt heel graag de juiste tegenkomen, ben het daten zat, doe ik ook al een jaar niet meer, ga niet meer investeren in iets waarvan ik toch al weet dat het niks wordt, zoiets voel je!! Maar waar ik m tegen ga komen weet ik niet, sta midden in het leven, ben op zich niet onaardig om te zien, aan aandacht geen gebrek, maar ik wil alleen nog maar die ene!!! Tja dat voel je gelijk, het is er of niet! Maar dat gevoel is uniek en maak je maar een paar keer in je leven mee!!! Dus ik blijf rieel en weet dat het ook nog wel 10 jaar kan duren, dus blijf de enige manloze vrouw in mijn midden en blijf hopen op..... Geen mens is toch gemaakt om alleen door het leven te gaan....... Groetjes Inge
Ik ben zelf een man. En tsja inderdaad er bestaan ook mannen die op zoek zijn naar de wederzijdse ware liefde. Degen waarmme je graag in een liefdesziel opgaat. Persoonlijk als man zoek ik de ware vrouw voor 1 op 1 relatie, en waarin je gezamenlijk lichamelijk en geestelijk groeit en egniet (ook van de kleine dingen). Wat locatie betreft heeft de schrijfster zeker een punt, met uitgaan en op het werk loop je de nodige risico's. Zelf ben ik het meer spiritueel gaan zoeken (zonder nou meteen te soft te acteren natuurlijk:-) Echter ik ben ook nog niet samen met de ware liefdesziel, en vraag me net als vele vrouwen af, bestaat de ware zielsverwant wel? Nu al mijn chakra's openstaan hoop ik dat, ook al ben ik nog niet samen met de ware, mijn gidsen en onze zielen alvast meer en meer naar elkaar toegroeien..en wie weet komt het er ooit van.
GESPONSORDE LINKS