Help! wat is hij saai...

In het begin ben je smoorverliefd. Samen smeed je plannen voor love weekendjes, voor romantische avondjes uit. Zelfs een boswandeling wordt iets bijzonders. Maar als de eerste verliefdheid over is (sorry, maar zo gaat het nu eenmaal in het leven), kan het gebeuren dat die fascinerende man, de man voor wie je als een blok gevallen bent, verandert in een... Saaie piet. In zo'n man die 's avonds uitgeput op de bank neervalt, die meer aandacht heeft voor zijn biertje en voetbal dan voor jou. Of zo eentje die alleen maar over zijn werk praat, ook als je uit eten bent met vrienden.

In het begin valt het je niet op. Je neemt zijn kleine 'eigenaardigheden' voor lief. Maar soms vallen opeens de schellen van je ogen. Misschien omdat je de vriend van een vriendin hebt gezien, die briljant van het ene sprankelende onderwerp op het andere overgaat, zonder het ooit over voetbal of werk te hebben. Of misschien ben je al weken in mineur en zoek je de oorzaak bij jezelf, maar merk je dat het juist beter met je gaat.. Als hij de deur uit is. In een moment van eerlijkheid rijst dan opeens de vraag: 'waar is die briljante man vroeger gebleven? Of misschien denk je wel: 'zijn fascinerende en charmante mannen misschien gewoon fantasie? Komen ze alleen maar in liefdesromannetjes voor?' het antwoord is dat 'charmante mannen' een soort is dat aan het uitsterven is en dus moeilijk te vinden, maar - en dat is positief - ze bestaan!

Als we eenmaal voor onszelf hebben toegegeven dat die sexy kerel van vroeger niet meer zo voorkomend en boeiend is, dan is er maar één ding dat je kunt doen: redden wat er te redden valt. En laten we dan bij onszelf beginnen. Zorg ervoor dat je zelf niet 'saai' wordt. Moeten we daar duidelijker over zijn? Denk dan even aan die echtgenotes of vriendinnen die zich helemaal aanpassen - in alles en overal - aan hun man of vriendje. Die - het is maar een voorbeeld - opeens ook fervente voetbalfans worden, en dan wel van een voetbalclub waar ze kort daarvoor nog nooit van gehoord hadden. Dat is het gevaar dat je loopt als je man 'zijn masker afwerpt', als hij zich verliest in zijn eigen dingen. Dat hij je 'meesleurt'...

Want het allerbelangrijkste in een relatie is: je eigen identiteit behouden, je eigen smaak, je eigen passies en hobby's. Wat hij leuk vindt, hoef jij niet per se leuk te vinden. Als jij het leuk vindt om lange avonden bij vrienden door te brengen, voor de openhaard, met een lekkere fles wijn, en hem krijg je met geen stok het huis uit, ga dan alleen. Blijf je eigen hart volgen. Vind hij jouw vrienden niet leuk? Ook geen probleem. Je zoekt ze wel alleen op of je nodigt ze uit als hij een avondje stappen is met vrienden (of als hij moet overwerken). Als jij graag naar een tentoonstelling of museum gaat en hij is er niet voor te porren, sleur hem dan niet aan zijn haren mee. Maar neem in ieder geval zijn smaak en zijn interesses niet over.

Dit is de basis voor een langdurige en gezonde relatie, waarin jullie allebei je eigen interesses en bezigheden hebt en waar je niet per se met hem hoeft mee te doen. En misschien zal de kerel die vroeger zo energiek was maar nu voor een voetbalwedstrijd op de bank hangt, dan opeens veel levendiger worden, en minder afhankelijk, als hij eenmaal doorheeft dat hij zijn vleugels kan uitslaan en ook zijn eigen gang kan gaan binnen jullie relatie. Maar als al je pogingen op niets uitdraaien, en jullie relatie 'saai' blijft... Neem dan de benen!

GESPONSORDE LINKS