Een relatie binnen je werkkring

Alles wat je zou moeten weten, zou moeten vermijden en goed voor ogen zou moeten hebben, als je binnen je werkkring een relatie begint. We gaan je niet uitleggen hoe je indruk moet maken op die nieuwe, knappe collega die je sinds een week steeds maar weer voorbij ziet komen en je met zijn sexy achterwerk van je werk afleidt. Nee, we zijn al een stap verder (zoals veel van onze lezeressen). Jij en je sexy collega hebben elkaar al gevonden en nu gaat het om de vraag: hoe ga je om met een relatie binnen je werkkring.

-Moet je het binnen je werkkring bekend maken of niet? Een moeilijke kwestie. Kleur bekennen zou kunnen leiden tot problemen met andere collega's of met de baas. Maar als je het niet zegt, kunnen er allerlei wilde roddels de ronde gaan doen (het is nu eenmaal erg moeilijk een relatie strikt geheim te houden). Misschien is het uiteindelijk het verstandigst om het gewoon maar te vertellen (tenzij het om een 'clandestiene' relatie gaat maar dat is een heel ander verhaal) en te wachten tot de tijd verstrijkt en je collega's hun interesse in het nieuwtje verliezen.

- Vermijd kusjes, gevrij en andere intimiteiten in publiek, ook als iedereen van jullie relatie op de hoogte is. Respecteer je werkkring en geef je collega's geen aanleiding voor lelijke praatjes achter je rug.

- Neem je problemen in je relatie niet mee naar kantoor. Probeer je privé-leven en je werk zoveel mogelijk gescheiden te houden. Je collega's zullen het zeker op prijs stellen als jij duidelijk laat zien dat je weet waar de grenzen liggen en zullen je er nooit van kunnen beschuldigen dat je werk van je relatie binnen je werkkring te lijden heeft gehad. Neem omgekeerd ook niet teveel problemen van je werk mee naar huis (maar dat geldt voor iedere relatie).

- Wees niet jaloers. Beperk hem niet in de vrijheid die hij voor zijn werk nodig heeft. Soms zal hij intensief met een andere (vrouwelijke) collega moeten samenwerken. Soms kunnen er vervelende opmerkingen worden gemaakt en het kan gebeuren dat een collega misschien net iets te aardig tegen hem is. Je doet er natuurlijk goed aan om je ogen open te houden, maar stel je niet jaloers op (tenzij hij te ver gaat, natuurlijk).

- En wat als het uitgaat (het kan gebeuren)? Soms loopt een relatie helaas niet zoals je dat graag zou zien en besluit je uit elkaar te gaan. Je zet een punt achter je liefdesrelatie maar niet achter je relatie op het werk. Hoe ga je om met deze pijnlijke situatie? Met stijl, zouden wij zo zeggen. Lukt dat niet, vraag dan om overplaatsing naar een andere verdieping of misschien zelfs wel naar een andere vestiging. Zijn deze mogelijkheden niet voorhanden, overweeg dan om een andere baan te zoek of probeer nog eens met hem te praten om te kijken of jullie in ieder geval op het werk tot een 'wapenstilstand' kunnen komen.

GESPONSORDE LINKS