Jij, hij & relax. Als vrije tijd een punt van discussie wordt

Eindelijk vrijdagavond! Wat heb je je erop verheugd. Heerlijk op de bank een soap kijken. Je voeten op zijn schoot. Of jezelf verwennen met een warm bad en een body massage (door hem natuurlijk!). Maar dan... blijkt dat hij heel andere ideeën heeft. Een biertje pakken, kroeg lopen. Wat een plezierige avond in het teken van 'relax' had moeten zijn, wordt een punt van discussie.

Zaterdagmorgen... Jij geniet ervan om nu eens niets te hoeven. Rustig opstaan, heerlijk in je pyjama rondlopen, straks even winkelen. En hij? Hij staat te trappelen om te gaan voetballen of hockeyen met z'n vrienden. Weer hebben jullie een ander idee van 'vrijetijdsbesteding'.

Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus

Vreemd? Nee, helemaal niet! Uit onderzoeken blijkt dat mannen en vrouwen (helaas) ook op dit punt verschillen (mannen zijn van Mars, vrouwen komen van Venus, weet je nog?). Waar hij ervan geniet om mensen om zich heen te hebben of om eens flink te ravotten op een voetbal- of rugbyveld, houden wij er vooral van om onszelf in alle rust in de watten te leggen. Om onszelf te verwennen. De S-woorden: shoppen, spenderen, spa-bezoekjes...

Waarom is vrije tijd belangrijk?

Shoppen of voetballen? Waar hebben we het over? Over iets heel belangrijks. De noodzakelijke rustpauzes in ons leven. Die momenten waarop we even niet hoeven te presteren (of je moet het over het scoren van een doelpunt in vriendschappelijke kring hebben). Momenten waarop we ons even niet hoeven af te vragen of we wel aan de verwachtingen van de mensen om ons heen beantwoorden. Of we wel voldoen. Het zijn uiterst belangrijke en waardevolle momenten waarop we tegelijkertijd stoom afblazen en de batterijen weer opladen voor 'de volgende ronde'.

Compromissen sluiten

En als hij en jij elkaar niet kunnen vinden in de vrijetijdsbesteding? Dan wordt het compromissen sluiten. En zo moeilijk is dat eigenlijk niet want gelukkig zijn er raakvlakken, dingen die zowel mannen als vrouwen kunnen aanspreken. Zo blijkt dat zowel hij als jij baat hebben bij het 'pikken van een bioscoopje', een van de meest relaxte bezigheden die er is te bedenken (je moet het natuurlijk wel weer eens worden over de film die je gaat zien). En verder werkt een lange wandeling zowel voor hem als voor haar heel ontspannend. Voor de rest is het een kwestie van elkaar vrijlaten en elkaar wensen en behoeften respecteren. Zo simpel is het!

En jullie?

Wat zijn jullie ervaringen? Hebben jullie discussies over jullie vrijetijdsinvulling? En hoe lossen jullie ze op? We zijn benieuwd.

Reacties van Trendystylers
Hier is het juist andersom. Ik ga graag het huis uit, lekker even weg. Mijn vriend wil juist de hele dag thuis achter z'n voor pc zitten.. :)
Ik vermaak mij ook prima alleen:-) Mijn man mag gerust lekker naar de kroeg met zijn vrienden, dat maskertje smeer ik zelf wel op mijn wangen! Heerlijk!
GESPONSORDE LINKS