Heb jij een 'office spouse'?

Een moderne term voor een verschijnsel dat velen van jullie vast wel zullen herkennen: de 'office spouse', ofwel 'je beste vriend op je werk'. Let wel 'vriend', want de relatie met een 'office spouse' is puur platonisch.

Wat is een 'office spouse'?
Een 'office spouse' is een collega, mannelijk natuurlijk, waar je het fantastisch mee kunt vinden. Het is de collega waar je een (soms diepe) vertrouwelijke band mee hebt. Hij weet alles over je privé-leven en respecteert dat ook. Bij hem stort je je hart uit als er iets misgaat en met hem deel je problemen op het werk.

Wat een 'office spouse' niet is...
Een 'office spouse' is niet iemand waar je verliefd op zou worden of waar je in het dagelijkse leven voor zou vallen. Sterker nog, meestal beantwoordt hij helemaal niet aan het ideaalbeeld dat jij van een man hebt. Niet qua karakter, en niet qua uiterlijk. Maar zolang jullie elkaar binnen de muren van het kantoor zien, is alles koek en ei.

Het voordeel van een 'office spouse'
Een 'office spouse' maakt het werk minder zwaar. Hij is het lichtpuntje tijdens zware werkdagen. Hij is de kers op de slagroomtaart, hij is de persoon waarop je in moeilijke momenten kunt terugvallen. Na het weekend of een vakantie heb je geen zin om weer aan het werk te gaan, maar het wederzien met je 'spouse' geeft je moed en energie. Bovendien is hij het die je door een crisis op het werk heen sleept, die beter dan wie ook begrijpt waar de problemen op het werk zitten en is hij degene met wie je - laten we eerlijk zijn! - heerlijk vrijuit over je andere collega's kunt roddelen.

Het nadeel van een 'office spouse'
Omdat de relatie met een 'office spouse' intens, en soms zelfs in zekere zin intiem is, kunnen er wel eens lelijke roddels op je werk de ronde gaan doen. Trek je er niets van aan en bedenk dat je collega's je alleen maar benijden om wat jij en je 'spouse' hebben. Want wat jij met je 'office spouse' hebt, is bijzonder en draagt bij aan de werkvreugde. Pas wel op dat je geen olie op het vuur van de roddels gooit en wees altijd duidelijk tegenover je collega's over de relatie die jij en je collega hebben.

De 'office spouse' en je relatie
Een 'office spouse' is een 'office spouse' met het accent op 'office'. Laat hem dan ook daar. Maak geen afspraken buiten het werk en wees ook naar je partner toe duidelijk over hoe dingen ervoor staan. Namelijk, dat jij en je 'office spouse' niet liefde, maar alleen werk en een werkomgeving gemeen hebben. Werk is de basis van jullie relatie. En mochten jullie in de toekomst niet meer samenwerken, dan is dat tevens het einde van jullie 'werkhuwelijk'.

Hebben jullie een 'office spouse'? Mail ons je ervaring via het venster hieronder. De leukste reacties zullen we hieronder publiceren.

reacties van trendystylers
reactie: Een office spouse heb ik zeker wel gehad. Een super collega waarvoor ik nooi zou kunnen vallen. Uiteindelijk groeiden we zo dicht naar elkaar toe dat we toch een afaire met elkaar kregen. Niet echt goed als het je office spouse is maar ik denk dat wanneer je zoveel van elkaar weet en elkaars diepste en treurigste momenten met elkaar deelt dat je dan toch een bepaalde band schept.
reactie: ik heb er meerdere gehad, maar ik vond het moeilijk om het bij het werk te houden, omdat je elkaars"vriendinnen"bent weet je ook wat je aan elkaar hebt en is een relatie een hele makkelijke volgende stap
reactie: Hallo, Ten eerste, 'office spouse', leuk woord. Ik had er nog nooit van gehoord, maar vind het wel geinig. Ik denk wel dat ik een office spouse heb. Alleen zoals het kan gebeuren in relaties, ga ik denk ik vreemd. Ik kan het namelijk heel goed vinden met heel veel collega's. En er zijn er een aantal waar ik zo goed als alles mee deel. Ik heb dus meerdere office spouse-n. En omdat ik met de een wel eens wat roddel over de ander (niet kwetsend, niet over dingen die hij mij in vertrouwen verteld, en niet over zijn privé-leven), zal het wel een soort van vreemd gaan zijn. In mijn relaties met de spouse-n, klopt het wel wat het artikel zoal vermeldt. Alleen een ding is bij mij niet waar, het zijn wel mannen waarin ik in het dagelijks leven voor zou vallen. Ik denk ook dat ik ooit een office spouse zal vinden, die uitgroeit in een echte relatie.
reactie: Hallo, Ik ben 2 keer gescheiden, 2 keer door het rouwproces gegaan. Ben er overheen en heb weer een nieuwe vriend. Ik heb 1 keer een office spouse verloren, wegens vertrek buitenland, is al ruim 10 jaar geleden,
Ben er nog niet overheen en zal nooit meer een andere spouse hebben.
reactie: Hierbij een reactie op jullie artikel: Office spouse

Ik heb 5 jaar een Office spouse gehad bij mijn vorige werkgever (ik was zijn assistente), en zoals jullie vermelden in het artikel, deelden we lief en leed mbt ons werk. Ook kwamen er privezaken aan de orde.. Als het met mijn relatie wat minder ging, luchtte ik mijn hart en dat deed hij ook bij mij (zonder dat er enige vorm van verliefdheid ontstond). Dit hebben wij zo'n 5 jaar vol gehouden, tot de dag kwam dat hij tegen mij vertelde dat hij ander werk had gevonden en dat hij binnen 2 maanden het bedrijf zou gaan verlaten. De dag kwam en hebben toen afscheid van elkaar genomen. Ik ben bij het bedrijf blijven werken, maar 1 jaar nadat mijn Office spouse weg was gegaan, heb ik ook een andere baan gevonden. Op een dag was ik op een festival aanwezig en toen liep ik mijn office spouse tegen het lijf (we hadden elkaar 2 jaar niet gezien of gesproken), ik had via een wederzijdse vriend vernomen dat het slecht ging met zijn relatie, dus ben ik naar hem toe gelopen om gedag te zeggen en om te vragen hoe het allemaal met hem ging, mijn relatie was ondertussen ook al een maand of 6 over. Na dit contact is er een vriendschap ontstaan, we hebben zelfs een maand of 8 een relatie met elkaar gehad (maar dat is helaas fout gelopen). We zijn tot op de dag van vandaag nog steeds maatjes van elkaar en bespreken weer lief en leed. Ik ben weer heel erg blij dat we nu al weer 1,5 jaar maatjes zijn, ik heb hem achteraf toch wel heel erg gemist. Dit was mijn verhaal over mijn Office spouse.
GESPONSORDE LINKS