Wat als je je man betrapt met andere... man?

Het leven kan soms onverstelbaar vreemde wendingen nemen. Sommige dingen gebeuren gewoon. En vaak reageer je er anders op dan je je had voorgesteld. Een lezeres mailde ons over haar ervaring: ze heeft haar man met een andere man in bed aangetroffen. Nooit van haar leven had ze gedacht dat ze in zo'n situatie verzeild zou raken. Onze lezeres besloot om direct een streep onder de relatie met haar man te zetten. Maar wat zou jij doen als je met deze situatie zou worden geconfronteerd?

Je komt thuis, hoort in de slaapkamer gestommel, loopt niets vermoedend naar boven en treft je man met een ander in bed aan. Op zich al een schok. Maar wat als er niet een vrouwenhoofd maar een mannenhoofd uit de lakens opduikt? Is dat erger of misschien minder erg?

Is het vreemdgaan?

Op internet worden er heel wat discussies gewijd aan de vraag of seks hebben met iemand van hetzelfde geslacht - als je een heterogene relatie hebt - wel vreemdgaan is. De meningen lopen uiteen. Veel mensen menen dat je 'vreemdgaan' heel breed moet opvatten. Als een zoen met een ander al als 'overspel' geldt, dan is seks met een ander - of het nu een man of een vrouw is - in ieder geval 'vreemdgaan'. Soms wordt de lijn nog verder doorgetrokken. Vanaf het moment dat er een derde persoon in de relatie gaat meespelen - man of vrouw, seks of niet - dan is er al sprake van vreemdgaan, wordt er wel betoogd.

Maar er zijn ook mensen die het van een heel andere kant bekijken en die menen dat seks hebben met iemand van hetzelfde geslacht niet als vreemdgaan moet worden beschouwd. De verhouding man-man is niet gelijk aan die van vrouw-man. Dus kun je als vrouw ook niet jaloers op een man zijn en is er geen sprake van vreemdgaan. Twee redeneringen die haaks tegenover elkaar staan.

Weggaan? Of meedoen :-)

Je reactie op de aanblik van je eigen man met een andere man in bed, zal mede afhangen van je mening of je het als vreemdgaan beschouwt of niet. Uit de reacties op internet maken we op dat veel vrouwen het als een dubbele schok zullen ervaren hun man met een andere man te betrappen. Ze voelen zich tweemaal bedrogen. Ten eerste omdat hij het met een ander - of dat nu een man of een vrouw is - doet en ten tweede omdat hij nooit verteld heeft dat hij (ook) van mannen houdt. De koffers pakken en wegwezen is vaak de eerste reactie. Maar er zijn ook vrouwen die het anders zien. Zij voelen zich door de aanwezigheid van een andere manspersoon juist minder bedreigd dan ze zich door de aanwezigheid van andere vrouw zouden voelen. Je gaat toch niet concurreren met iemand van het andere geslacht? Er zijn er zelfs die overwegen om mee te doen! Weer andere vrouwen trekken de deur achter zich dicht en nemen eerst eens de tijd om goed na te denken over een situatie waarvan ze nooit hadden gedacht dat ze er ooit in verzeild zouden raken. En dan begint er een lang en moeilijk traject van veel praten en wikken en wegen om te kijken of de relatie nog te redden valt.

En jullie?

Hebben jullie je eigen man ooit aangetroffen met een andere man? Hoe hebben jullie gereageerd? Of hoe denk je dat je zou reageren? Zou je hem direct veroordelen en de bons geven of zou je, na van de schok bekomen te zijn, er met hem over praten en proberen ook zijn kant te begrijpen? GESPONSORDE LINKS