Liefde met een groot leeftijdsverschil.

Zij staat nog in de kinderschoenen, hij is in de herfst van zijn leven.

Doe een rondvraag in je omgeving en je zult merken dat in de meeste liefdeskoppels hij iets (maar niet teveel) ouder is dan zij (waarschijnlijk wist je dat al). Het lijkt wel een ongeschreven regel. Een traditie die in de loop der tijden zo gegroeid is. Volgens wetenschappers is er een eenvoudige verklaring voor. Het is een combinatie die bevorderlijk is voor het hebben/krijgen van nageslacht. De man blijft nu eenmaal veel langer vruchtbaar dan de vrouw die te maken heeft met het bekende biologische klokje.

Hij is veel ouder dan zij

Maar wat als hij niet slechts een paar jaar, maar heel veel jaartjes ouder is dan zij? Dan worden de reacties vaak opeens anders. Misschien ook omdat er dan andere factoren in het spel komen.

Sommige mannen zouden, zo zeggen de wetenschappers, graag een veel jongere vrouw aan hun zijde hebben omdat zij zich graag als 'vaderfiguur' ontpoppen. Maar vaak ook wordt de keuze voor een jongere vrouw gezien als een manier om zelf te 'verjongen'. Het hebben van een aantrekkelijke, jonge vrouw staat dan ook voor seksuele kracht, potentie, en levert vooral ook de bewondering van andere mannen op.

Jonge vrouwen zouden op hun beurt voor een oudere man kunnen kiezen omdat zij behoefte hebben aan een vaderfiguur. Eindelijk voelen ze zich 'de geliefde dochter' en hebben zij hun 'vader' helemaal voor zich alleen.

Een andere reden die wel wordt genoemd voor het kiezen van een oudere man, is zijn goede economische en sociale positie. Mannen op een zekere leeftijd hebben immers vaak al carrière gemaakt, terwijl een leeftijdsgenoot vaak pas aan zijn loopbaan moet beginnen. De oudere man lijkt dan te staan voor zekerheid.

Ook zouden er vrouwen zijn die zich goed voelen bij de oudere man, omdat deze meer ervaren in bed is. Geraffineerder in het spel en 'minder gehaast'.

Heeft men in het 'echte' leven soms moeite met (of commentaar op) lovers met een groot leeftijdsverschil, in de bioscoop lijken alle bedenkingen weg te vallen. Het is opvallend hoe Hollywood op het witte doek van oudsher vaak oudere mannen aan jongere vrouwen koppelt. Een sprekend voorbeeld 45-jarige Humprey Bogart werd gekoppeld aan de 19-jarige Lauren Bacall in 'To have and have not'. Maar ook hedendaagse films volgen dit 'patroon'. Vijftigers als Harrison Ford en Michael Douglas worden moeiteloos gekoppeld aan jonge 'blaadjes' als Gwyneth Paltrow. Zestigers als Jack Nicholson en Robert Redford gaan achter op het witte doek veelal achter charmante dertigers aan. Ook in het 'werkelijke' Hollywood zijn dergelijke liefdeskoppels niet ongewoon. En misschien is het grote publiek eerder bereid om ze te accepteren omdat 'die uit Hollywood' nu eenmaal wat excentriek zijn.

Zij is ouder dan hij

Meer stof nog dan een groot leeftijdsverschil tussen een jonge vrouw en een oudere man, doet de omgekeerde combinatie opwaaien: de oudere vrouw met de jongeman (een bekend voorbeeld is Demi Moore met haar jonge vriend). Wat de wetenschappers van dit fenomeen vinden? Er wordt wel gezegd dat het om vrouwen gaat die een nieuwe zekerheid, een nieuwe eigenliefde hebben gevonden. Ze zouden goed in hun vel zitten en juist daarom zouden veel mannen, ook jongere, zich tot deze vrouwen aangetrokken voelen.

En in de praktijk?

Het zijn allemaal theorieën. Maar hoe staat het in de praktijk? Regel één zal toch zeker zijn: als je maar gelukkig bent, of je man nu (veel) ouder of (veel) jonger is. Dat zou toch niet moeten uitmaken.

Ook al zijn er misschien wel voor- en nadelen te vinden. Als nadeel voor de combinatie jongere vrouw - oudere man wordt vaak genoemd dat het leeftijdsverschil zich met het voortschrijden van de jaren sterker doet voelen. Als jonge vrouw met een oudere man zal het misschien ook moeilijker zijn om jezelf helemaal te ontpoppen. Je bent misschien geneigd hem eerder gelijk te geven omdat hij nu eenmaal meer ervaring en levenswijsheid heeft. En als oudere vrouw met een veel jongere man komt het moederinstinct misschien wat vaker omhoog. Nadeel kan verder zijn dat je in je ontwikkeling, anders dan je met een leeftijdsgenoot zou hebben, niet gelijk opgaat.

En nu jullie...

Het zoals altijd zijn het maar gedachten, overwegingen die we aan het papier hebben toevertrouwd en die als gesprekstof kunnen dienen. Want zoals altijd willen we het woord weer aan jullie laten. Wat zijn jullie ervaringen met een veel oudere man of met een veel jongere man? Of zouden jullie zo'n relatie beginnen? Zijn er voordelen? Zijn er nadelen? Wat zijn jullie ideeën hierover? Mail ons je reactie. De interessantste reacties zullen we hieronder publiceren.

Reacties van Trendystylers
Hoi, ik ben Silvia en ik ben 21. Mn vriend is 35. Zijn sinds een jaar aan het daten en we vinden elkaar geweldig. Hij ziet er gelukkig jonger uit, daardoor hebben we minder rare reacties van buitenaf. Alleen als mensen vragen hoe oud we zijn dan is het af en toe wel awkward. Het boeit ons niks. Ik studeer, hij werkt. Het valt allemaal wel op zn plek! We hebben er vertrouwen in. Silvia
Nu heb ik een vaste partner, maar voor die tijd had ik zeker veel dates. Als het klikte bij de eerste date wilde ik seks. Uiteraard als ik daar behoefte aan had, maar eigenlijk nog meer omdat je een man snel leert kennen als je intiem met hem bent. Dan ervaar je pas goed hoe een man is, of hij echt aandacht voor je heeft en het om meer gaat dan seks alleen en je bijvoorbeeld een lang voorspel gunt of goed aanvoelt wat je graag wilt. Ik heb er ook door geleerd dat oudere mannen veel zorgzamer zijn en daar is mijn huidige vaste partner 25 jaar ouder dan ik. Bij hem mag ik mijzelf zijn en geeft mij alle ruimte..Jongere mannen voelen een vrouw veel minder aan. Els
Hallo, ik en mijn man schelen 33 jaar we zijn net getrouwd. We hebben in de loop van onze relatie heel wat moeten strijden om onze relatie te behouden. Maar we zijn er gwn sterker uitgekomen. Dus wat ik wil zeggen de leeftijd maakt niet uit maar dr manier hoe jullie er mee omgaan en ook dat een leeftijdsverschil voor mij zeker geen problemen meebrengt mijne man is zelf jonger van geest soms denk ik is hij nu niet jonger dan mijn :-).
Hallo! Ik was 45 en zij was 29 toen we elkaar leerden kennen, ondertussen hebben we twee kinderen en gaat onze relatie steeds beter; leeftijdsverschil? nooit problemen mee gehad.... Johan
De man (50) van mijn vriendin (50) met 2 pubers werd verliefd op een meisje van 25. Het was en is een groot drama. De kinderen zijn hiervan de dupe en willen geen contact meer met hun vader. Een situatie met alleen maar verliezers. Chantal
Halsoverkop verliefd geworden op iemand die 16 jaar ouder is. Hiervoor 2 jaar relatie gehad met iemand die 14 jaar ouder was. Eerlijk gezegd weet ik niet waarom maar ik val gewoon op oudere mannen. En ja, het is wederzijds! Nicole
Ik ben 44 en woon al 2 jaar samen met mijn grote liefde van 23 jaar. We houden van elkaar, doen leuke dingen, vrienden en familie accepteren het redelijk. Ik heb alleen problemen met het uitgaan; die blikken van de jongere dames! Alsof je een vies stuk vreten bent..... Of ze doen alsof je niet bestaat en draaien rustig met hun kontjes tegen hem aan. Hij wimpelt ze rustig af en geeft totaal geen aanleiding tot dit soort gedrag maar het doet me wel verdriet. Thuis heerlijk maar uitgaan wordt een stress gedoe!!!
Ik ben een man van 54 en woon al een jaar samen met een jonge vrouw van 19. Ik heb haar bij toeval ontmoet toen ze net 18 was. Het klikte meteen en we trokken veel met elkaar op. Zij woonde nog bij haar ouders maar ging op een gegeven moment op kamers wonen, echter na 3 maanden werd haar de huur opgezegd omdat de eigenaar van de woning deze wilde verkopen. Omdat ze niet terug wilde naar haar ouders vroeg ze of ze bij mij mocht komen wonen. Daarna ging het snel. Na een week lag ze al in mijn bed. We zijn echt smoorverliefd op elkaar. Dat was een jaar geleden. Voor haar ouders hebben we geen relatie maar wij weten wel beter. Momenteel staan we op het punt om onze relatie openbaar te maken, tenminste aan haar familie en vrienden. Mijn familie en vrienden weten het al en hebben er totaal geen problemen mee. Om met haar eigen woorden af te sluiten: "Wij zijn sterk, onze liefde is sterk, problemen kunnen we samen overwinnen."
Ben 29 mijn vriend 44. Het is maar hoe je het bekijkt. Sommige 20ers zitten al achter de geraniums. En anderen van 70 nog steeds niet. Nu ben ik waarschijnlijk zwanger, tsja dan krijgt mn kindje een oudere papa. Zolang de papa het kind maar een gewenst gevoel geeft. Tussen mn eigen ouders zit maar 3 jaar en heb er nooit echt een hele leuke vader aan gehad. Mikey
Heb sinds kort ondervonden dat ik me aangesproken voel door mijn eigen geslacht, dat ik dus homo ben. Ik ben zelf 21 jaar en heb iemand leren kennen van 48 die voor de moment nog een vriend heeft. Ik date veel met hem, stiekem dan zonder dat zijn vriend er van weet en kan hem niet uit mijn hoofd krijgen wat ik ook niet wil, want ik ben verliefd op hem en hij ook op mij, hij staat op het punt zijn vriend buiten te zetten, ik zou bij hem gaan inwonen en hij wilt verder met mij, ik wil dit ook. ik twijfel er geen seconden aan, ik heb thuis alleen nog niet kunnen en durven zeggen dat ik homo ben en dat ik dus op een ouder iemand verliefd ben.
Ik ben 30 heb een vrouw van 55 ontmoet waar ik dus een leuke tijd mee heb, waar ik al een tijdje leuk mee praat. Van al dat gepraat en de tijd dat ik met haar om ga , heb ik een liefdes gevoel voor haar gekregen Een gevoel wat ik nog nooit eerder gehad had van een vrouw Hoe ik het altijd zie is dat je gewoon je gevoel achter na moet gaan, Dat heb ik dus gedaan, dan vind ik leeftijd niet belangrijk als ik gelukkig ben met een vrouw van 55 dan zie ik niet waarom ik daar een punt achter moeten zetten vanwegen een groot leeftijd verschil, Vrouw van 55 weet hoe ik over haar denk en wat ik voor haar voel, zij voelt dus het zelfde voor mij wat ik dus voor haar voel, Ik vind dus leeftijd niet belangrijk in een persoon Als ik gelukkig ben met een vrouw van 55 wil ik dit graag doorzetten, ik heb maling aan iedereen om me heen, ben verliefd. Dennis
Ik heb er wat moeite mee ben zelf nu 50 en heb een jonge vrienden kring, en ben verliefd op iemand van 25 en dat is wederzijds, maar ben bang voor reacties van buitenaf. Moet ik daar nu gewoon maling aan hebben en doen wat ons gevoel zegt. Moeilijke beslissing vindt ik, wat is het advies... Marco
Ik vind het totaal niet erg, dat leeftijdsverschil. Ikzelf hou van iemand van 20 jaar ouder. Eerst dacht ik dat het abnormaal was maar blijkbaar toch niet
Prachtig om al die reacties hier te zien. Het geeft mij vertrouwen in de toekomst. Ik heb zelf 36 en heb onlangs een meisje van 21 leren kennen op mijn werk. Ondanks dat ik een gezin heb en een 2e kindje op komst kan ik haar niet uit mijn hoofd zetten. Ze is zo bijzonder en we hebben een geweldige klik. Ik zat wel te twijfelen gezien het leeftijdsverschil maar ik ga gewoon schijt hebben aan de wereld om mij heen! Verliefd
Ik ben 16 en heb een vriend van 27, ik voelde me altijd al volwassener dan mijn leeftijd, en mijn vriend lijkt juist weer jonger dan zijn leeftijd. iedereen die hem ziet schat hem rond de 22. voorheen had ik ook vaak al oudere vrienden (altijd boven de 20) mijn vriendinnen reageren er heel goed op, mijn ouders hebben er veel moeite mee wat ik erg jammer vind, maar we hebben nu een half jaar en ik probeer me gewoon niet zo veel aan te trekken van de mensen die het raar vinden en ik vind het heel goed gaan. ilse
Ik ben zelf 30 en ben er sinds kort achter dat een jonge vrouw van 17 ( in januari 2016 18) mij erg leuk vind. ik moet zeggen dat ik daar normaal niks mee zou doen vanwege het verschil. echter is ze in haar gedrag en doen en laten volwassen en maakt ze op mij best indruk. ik heb haar duidelijk gemaakt dat het verschil het enige is wat mij tegen houd. wat moet ik hiermee doen? Ik heb mij wel bij der ouders laten zien wand die weten inmiddels ook dat ze me leuk vind. graag advies hoe dit aan te pakken. rvg
Ik ben 15 en houd van een jongen van 19 we hebben ook iets gehad en het voelde zo goed,maar het nog officieel niet dus moesten we het geheim houden. Alles werd zo ingewikkeld dat we ermee zijn gestopt.we zien elkaar meer dan 1x per week en elke keer als ik hem zie kan ik het bijna niet weerstaan. Om heb te zoenen. We zijn ook naar bed geweest(meerdere keren) en het was echt geweldige seks! Ik kan het niet weerstaan maar val voor oudere jongens. Toen ik hem probeerde te vergeten (wat nog steeds niet helemaal is gelukt) kwam ik een andere jongen tegen nou eerlijk gezegd een man van 23 en ik viel gelijk voor hem. Ik zag ook aan hem dat hij wat in mij zag.we praten super veel en hebben zoveel gemeen we hebben t over een relatie maar dat het moeilijk door het leeftijdsverschil. Ik ben echt smoorverliefd op hem en ik kan het niet helpen maar ik heb elke keer als ik aan hem denk fantasieën over ons twee Oh dit is zo moeilijk. Anouk
Het is mijn ervaring dat het vooral de vrienden en familie zijn van de jongere dame die de relatie onmogelijk maken. Als een dame nog jong is is ze zeer makkelijk beïnvloedbaar door haar vrienden en familie en ook emotionele chantage kan dan gebruikt worden. Hoeveel het meisje dan ook om je geeft, zolang ze niet stevig in haar schoenen staat en haar eigen hart durft te volgen ben je kansloos. De buitenwereld heeft nu eenmaal mega vooroordelen over oudere mannen die iets hebben met een jonge dame zeker als het een verschil is van meer dan 10 tot 20 jaar. Terwijl de relatie verder helemaal top kan zijn, loopt het dan toch uit op 2 gebroken harten, dankjewel samenleving met uw bekrompen vooroordelen. Bert
Ik ben 17, hij is 29, ik durf niet omdat het 12 jaar is, ondanks het feit dat mijn vader er goed op reageerde.. En toch.. voelt het zo goed als hij me aanraakt, op een bepaalde manier is hij ook gewoon nog geen 29, iedereen schat hem jonger en soms gedraagt hij zich ook jonger omdat hij (hoog functionerend) autistisch is. Ondanks zijn autisme weet hij vaak precies te raden hoe ik me voel en wat ik fijn vind..
Ik ben op reis verliefd (? ik kan het nog niet helemaal toegeven) geworden op een man die 21 jaar ouder is dan mij, ikzelf ben 19. Ik had mezelf daar nooit tot in staat toe gezien. Maar er was gewoon meteen die klik, die alleen maar vuriger werd elke keer ik hem zag. Ik heb nooit geloof gehad in liefde op het eerste gezicht, maar moet daar nu ook steeds meer mijn twijfels bij stellen. Ik erger me aan mijn eigen naiëve gevoelens want er zijn gewoon teveel onzekerheden: het leeftijdsverschil, de enorme afstand, ik weet nog niet eens of hij nog maar überhaupt iets voor mij voelt. Ik ken mezelf, ik vlucht graag, maar deze keer ben ik daar niet zeker van. Ik leef hier nu terug thuis, maar dan alleen lichamelijk. Ik wil alleen maar terug. Er niet over moeten nadenken, het tijd geven en zien of er iets groeit. Ik wens jullie veel steun, aangezien we allemaal een beetje in hetzelfde schuitje zitten, het is niet simpel, en da's misschien maar goed ook.
Ik ben net 19 geworden en heb een hele lieve vriend van 28 jaar ! Ben al ontzettend lang gek op hem en andersom ook alleen dit kon en mocht niet! wat moest toen een meisje van 16 met een man van 26. We zijn toen gestopt met contact hebben enzo. Dit niet erg lang volgehouden want kwam hem geregeld tegen toen zijn we weer gaan whatsappen enzo. Nu zinds 8 maanden zijn we dol gelukkig met z'n 2. Ik zou hem voor geen goud meer willen missen. In het begin was het wel erg vreemd al Zijn vrienden enzo zijn natuurlijk ook 5 tot 10 jaar ouder dan mij. Maar het gaat prima ook de onze ouders zijn er blij mee en weten dat dit echte liefde is en we echt gek op elkaar zijn
Allemaal clichés? Het is voornamelijk het gevoel dat een rol speelt, misschien wel een chemische reactie, een momentopname, maar toch echt wel het hart dat spreekt. Wel eens echt verliefd geweest? Wat mij betreft een 'ziekte' die onderschat wordt. Op het moment dat het toeslaat speelt leeftijd geen rol. Alle andere psychologische bespiegelingen ten spijt. Het zijn argumenten en verklaringen achteraf. Maar een ding is wel waar. Naarmate de jaren strijken speelt het verschil voor de jongere partner een steeds grotere rol. Mijn situatie? Ik ben een man van 63 en zij is een vrouw van 38. Voor mij maakte de leeftijd nooit wat uit. Voor haar wel, altijd. Weggepoetst, vaak besproken, nooit echt een probleem. Tot aan de kinderwens. Lange gesprekken, veel twijfel bij mij, maar toch de roep van de natuur bij een jonge vrouw kan je niet negeren. Het leven daarna was niet makkelijk, zeg maar gerust problematisch. Altijd wat, veel gedoe, financieel problematisch en vaak ruzie,!
steeds vaker. We zijn nu 16 jaar verder en dan duikt er ineens, ogenschijnlijk uit het niets, een kaper op de kust. Een jongere man die zijn prooi ziet en toeslaat. "Ik zie dat je ongelukkig bent" zegt hij tegen haar. En vervolgens is zij in de war, trekt haar plan, maakt dubieuze valse plannen; bedriegt en liegt en gaat er onder het mom van vriendinnenbezoek er stiekem op uit; bijna een jaar lang, tot dat ik haar confronteer. Eerst glashard ontkennen, maar dan verraad de glimlach haar bij mijn vraag, "verliefd"?. Ontkennen heeft dan geen zin meer. Nu twee maanden verder, nadat er van alles boven komt, overwegen wij, ik eigenlijk, relatietherapie. Om het gevoel te hebben er alles aan gedaan te hebben. Want ja, we hebben een zoon van 13 en een gezamenlijke woning. Wat is wijsheid. En dan ineens komt de opmerking, "ik realiseer mij nu pas wat het leeftijdsverschil betekent" na 16 jaar!!!???
Maar zoals Heinrich Heine zei, ...wie is toch die mens?? ...en een dwaas die wacht op antwoord.
Hii ik ben 17 en ik ben verliefd op een man van 35 hij is heel charmant en lief en hij snapt vaak wat ik bedoel naast dt heeft hij ook 3 kinderen Ik kan de laatste tijd alleen maar aan hem denken ik heb het aan 2 vriendinnen en mijn zus verteld en zij keuren het met gesloten ogen af maar ik wil het dus jaa hij weet dat ik 17 ben eerst wou hij me niet geloven want ik oog niet zo jong hij heeft belooft een beetje rustiger te doen. Ik heb dit nog nooit meegemaakt en ik keurde het ook af nu ben ik head over heels verlief op iemand die 18 jaar ouder is dan mij.
Ik (15) heb gevoelens voor een jongen (23).
Ik weet heel goed dat dit een heel groot leeftijdsverschil is, maar toch krijg ik hem niet uit mijn hoofd.
Ook hoor ik vaak van anderen dat wij een leuk stelletje zouden zijn. Dit omdat hij nog wat kinderlijk is vergeleken zijn leeftijd en ik al wat volwassener omdat ik veel heb meegemaakt.
Ik weet niet wat ik hiermee moet...
Iemand tips?

mijn leeftijdsverschil is 40 jaar :) ik ben 20 en hij is 60, we houden al vanaf me 16e van elkaar, en hebben 1,5 jaar al verkering. we zien mekaar elke week en spreken mekaar zoiezo elke dag.

ik kan niet zonder die lieverd, we hebben samen gelachen en gehuild, en mooie en minder mooie momenten gedeeld. nog nooit ruzie gehad, en geen gekibbel, het is altijd fijn, als er wat is dan praten we er altijd over.

hij is niet alleen mijn vriend, hij is mijn steun en toeverlaat, ik heb ook veel respect voor hem en hij toont ook respect naar mij.

hij deelt mij zijn levenservaring en ik deel de nieuwe dingen met hem die ik geleerd heb, we zijn allebei ook wel nerds en lezen heel veel boeken samen, we leren graag en overhoren mekaar dan, het is gewoon heel erg leuk met hem, ik heb nu al een mooi leven en daar levert hij de grootste bijdrage aan.

dit is mijn keuze en samen zijn we gewoon heel gelukkig, de verliefdheid is overgegaan naar echt 'houden van'ik was eerst echt heel verlieft op hem, maar onze band is gewoon anders geworden, veel beter, alsof we 1 mens zijn.

onze eerste beproeving komt nog... het de omgeving bekend maken dat we een relatie hebben, wij hebben al voor elkaar gekozen en daar komt niets meer tussen, hij maakt zich wel zorgen over hoe mijn familie's reactie zal zijn'maar de enige die mij nog kan kwetsen is hij, dus daar maak ik me geen zorgen over. hij is mijn leven. punt.

ik hou van hem en hij van mij en die zekerheid is heerlijk.

Ik ben een 46j man en onlangs volledig de pedalen kwijt geraakt voor een meisje van 18 die ik al jaaaren ken. Niet om het jeugdige lichaam maar om de jeugdige ingeteldheid die ze had en natuurlijk ook de klick. Hoewel ik denk dat er bij haar op een gegeven moment ook wel iets was denk ik, heb ik nooit stappen ondernomenom haar mijn liefde te verklaren in persoon. Big mistake, want nu blijft het gissen. Mss was het ouderdomsverschil net iets te veel voor haar, ik weet een ding zeker moest ik het weer tegenkomen, me niets zou tegenhouden om het te zeggen. Want moest zij morgen aan mijn voordeur staan ben ik de gelukkigste man ter wereld.
Ik ben 16 en ben verliefd op mijn leraar (hij is 48!!) Ik dnap mijzelf niet maar altijd als we oogcontact hebben (en dat hebben we echt heel vaak) zievik alleen maar zijn ogen en de rest van de wereld valt weg. Ik heb nog nooit zo'n gevoel gehad en ik merk aan dingen dat hij mij ook leuk vindt. Dit klinkt nu net zo'n cliché verhaal: leerling vindt leraar leuk. Dit is niet zomaar. Ik dacht dat ikal een keer verliefd was maar WOW volgensmij is dìt de eerste keer dat ik verliefd ben. Hij heeft een vrouw en kinderen en ik weet dat het nooit wat zou worden. Maar ik heb nog wel altijd mijn fantasieën

Mijn vriendin en ik schelen 16 jaar. Ik ben 46 en zij is 30. Onze omgeving reageerde heel ok. We zijn dol op elkaar, delen heel veel humor, serieuze zaken en ook speelsheid. Vrijen met elkaar is heerlijk; ze geeft mij veel sexuele energie!
Ik ben alleen bang dat ik haar niet helemaal kan geven wat ze wil; ze wil heel graag met mij het ouderschap aangaan...en ik worstel nog met mijn scheiding (2 jaar geleden) en mijn doch ter van 11 (uit dat huwelijk).
Ook dat kunnen schaduwen opwerpen in zo een fantastische relatie met mijn mooie, jonge vrouw.
Hallo allemaal. ik ben 23 jaartjes jong. ik heb een vriend van 57 jaar. we zijn nu al meer dan 2 jaar met elkaar. eerder had ik een jongere vriend van 26 maar hy sloeg me, behandeld mij niet goed en sindsdien was k heel voorzichtig om aan een andere relatie te beginnen. vanaf ik deze heb gekent heb ik geen interesse in geen enkele andere man. Hij is begripvol, ik kan goed met hem communiseren, hy kent zijn verantwoordelijkheden als man, hy zorgt heel goed voor me, hy verrast me vaker al is het met een klein cado,hij is op het financieel gebied stabiel, hy bevredigt me heel goed hoor dat moet k wel toegeven, want hy kan het beter dan me ex vriend die jonger is, want die had nooit tyd voor me. hy had altyd haast. alleen heeft hij zijn gezin :(. maar ik wil zijn gezin vooral zijn echtgenote niet pijn doen. soms bidt ik tot god waarom ik dit moet meemaken in et leven. ik heb dit niet gewild. hy is my komen zoeken en my liefde gegeven. het is mijn bedoeling niet om and!
ere mensen pijn te doen. ik kan hem niet verliezen. hy doet alles voor me. als god dit wilt voor my dan moet k maar zo door et leven gaan. but i will always love him no matter what...

Ik ben een meisje van 18, bijna 19. Mijn ouders schelen 21 jaar. Het zit duidelijk in de genen want ook ik ben ondertussen samen met iemand die een pak ouder is. Hij 46.
Al altijd had ik het meer voor mensen die een stuk ouder waren. Zo zijn ook heel wat vriend(inn)en een pakje ouder dan ikzelf.
Wat tussen ons begon als een vriendschap werd langzaam aan meer. Zelf konden we het eerst ook niet geloven, tot hij uiteindelijk als eerste bekende dat hij gevoelens had voor mij. Een hele opluchting was het. Ook voor mij! Ondertussen zijn we al enkele maanden gelukkig samen. Er is echter 1 probleem en dat zijn de reacties van de omgeving. Hij heeft reeds een huwelijk achter de rug en 2 fantastische kinderen waarmee ik maar 3 en 5 jaar scheel. De kinderen weten het, zij zijn gelukkig en vinden het helemaal geen probleem. Vooral zijn dochter heeft er al helemaal geen problemen mee. Ook mijn ouders hebben er geen probleem mee.Toch blijven we nog veilig binnen of gaan we naar afgelegen plaatsen om zo niemand bekends tegen te komen. Want als je dan al eens polst bij de omgeving wat zij van zo een relatie vinden komen daar heel wat slechte reacties op jammer genoeg. Waarom al dit taboe??? Iemand tips om de omgeving hier misschien toch wat op voor te bereiden en dit misschien op e!
en voorzichtige wijze toch te vertellen? We willen het echt aan de hele wereld kunnen laten zien hoe graag we elkaar zien en dat het niet alleen is zoals velen denken... Dat het voor hem enkel te doen is om "aan zijn trekken te komen", voor het geld,... Nee, wij zien elkaar echt graag, het is zo veel meer dan al dat taboe!
Ik heb afgelopen zondag een man leren kennen die 17 jaar jonger is dan ik. We hebben elkaar 10 minuten gezien en toen telefoonnummers uitgewisseld. Ik ben echt smoorverliefd op hem geworden. Het was liefde op het eerste gezicht.De tijd zal het verder leren.

Ik zit in een (grote) 2 strijd. ik zelf ben 29, heb iemand leren kennen van pas 19 jaar. Niet alleen veel jaar leeftijdsverschil, maar ook hele belangrijke jaren qua ontwikkeling. Ik heb al eerder een relatie gehad met iemand die jonger was, en dat was goed te merken. Blijkbaar val ik op jonger. Door mijn slechte ervaring ben ik heel huiverig en bang dat het niet gaat lukken. Gedachten als: als ik tien jaar ouder ben word ik gedumpt voor een jonger iemand. Echt wel jammer, want ik vind diegene heel erg leuk en andersom. Ik weet dat je niet teveel moet denken in de liefde en het op je af moet laten komen, maar ben toch wel bang om verdriet gedaan te worden. Bovendien zullen vrienden zeggen: had je kunnen weten... Ik ben benieuwd naar soort gelijke gevallen, voornamelijk de ervaringen enzo..
Ik ben een jonge vrouw van 25 en moeder van een kleine man <3 ik heb nu een relatie met een jongeman van 18. Toen ik zijn leeftijd hoorde schrok ik me een hoedje want hij gedraagt zich ouder dan dat tie is en het idee om met zo een jonge jongen te gaan dat ging me te ver. Maar we hebben het samen erg fijn! Hij is gek op m'n zoontje en me zoontje op hem. Hijzelf ziet het probleem niet maar de omgeving geef me een schuine blik omdat ik het naar me zin heb met een 18 jarige. Hij is ontzettend lief en koestert mij en me kleintje. Mijn familie weet nog van niks en dat is denk ik maar beter ook.
ik ben zelf 16 en mijn vriend 32
ik ben smoor maar ben bang voor de reactie van me familie maar mijn moeder word dit jaar pas 36
het was liefde op het eerste gezicht van pingen naar bellen van bellen naar afspreken en sinds die bewuste dag 26'09'12 zijn we samen niemand weet het alleen zijn beste vriend en mijn vriendin wat moet ik doen ik vind het rot om teliegen tegen me familie
Hallo....dit jaar 50 geworden de 2 e jeugd, weduwe 2,5 jaar, mijn man was 13 jaar ouder, nooit last ervan gehad, was gewoon goed! Nu zijn de rollen omgedraaid, sinds een maand heb ik een lieve vriend......16 jaar jonger, voel me fijn erbij, geen moederrol, gewoon zijn vriendin! Voelen elkaar goed aan en ik ben gewoon blij met hem ........en verliefd! Gewoon ervan genieten, luister naar jou gevoel.....het gaat om jou liefde en leven!
Liefde is niet leeftijds gebonden......!
Ik ben nu 6 jaar samen met een man die 26 jaar ouder is.
De jaren zijn eerst mooi super verliefd en je denkt samen de wereld wel aan te kunnen. Tot je man toch stiekem wel een beetje oud word en je beide andere dingen zoekt.
Kinderen of niet sparen of alles opmaken. Je merkt steeds sterker dat je beide in een andere fase zit.En dan komen de problemen je kan niet weg omdat je nog erg veel om elkaar geeft maar bij elkaar blijven word je beide ook niet helemaal happy van. Het is niet alleen maar rozegeur en maneschijn
Ik ben een heel normale, gezonde denkende vrouw/meisje ;-) van 44, 2 kinderen van 13 en 9, uit een gezellig dorp. Nu heb ik sinds ruim een half jaar een klik en 'scharrel stiekem' met een kanjer van 26 uit hetzelfde dorp. Ik denk dat ik wel verliefd ben, sluit het nog af en spreek het niet uit. Vraag ook niet wat hij voelt, bang het te verliezen.... Ik denk ook niet dat hij, als hij al wil, zou durven kiezen voor mij, wat ik kan snappen. Wat de omgeving er van zal gaan vinden, vind ik niet belangrijk, maar familie wel. Voor mijn ouders zal het niet zo'n probleem zijn, maar zijn ouders zijn ontzettend degelijk en zitten in een keurslijf.... Hebben natuurlijk andere verwachtingen van hun zoon. Hij wil wel graag enigzins voeldoen aan de 'verwachtingen' van zijn ouders, wat ik heel goed kan begrijpen. Mijn ouders zijn ook heel belangrijk voor mij, hun mening kan wel een rol spelen. Een relatie heeft in de meeste gevallen ook een goede kans van slagen als het met de ouders en familie leuk gaat en geaccepteerd wordt. Ik kan het niet voor 100% inschatten, maar ik zou graag willen dat hij het aan zou durven met mij. Garantie heb je in geen enkele relatie.... Nu ben ik heel nieuwsgierig naar meningen en reacties van mannen/jongens die in ongeveer dezelfde situatie zaten/zitten en hoe dit uiteindelijk gelopen is....
Het onderwerp leeft, lees ik.Ben een vrouw van 45 en heb een te gekke man van 30 leren kennen. Ik dacht dat hij ouder was en hij dacht dat ik jonger was.We daten nu met mekaar.Veel dezelfde interesses.Willen soms beiden op hetzelfde moment hetzelfde zeggen.Allebei bagage. Veel respect voor elkaar.Luisteren naar elkaar.Het is nog heel prematuur allemaal. Ik heb altijd relaties met jongere mannen gehad.Oudere mannen vallen nog niet eens op me.Dat zijn de vibes die je uitstraalt.Nou zitten we op het punt, dat we beseffen dat 15 jaar leeftijdverschil niet niks is.We willen elkaar geen pijn doen.Mijn ouders weten van niks maar die zullen dit nooit goedkeuren.Zo fijn om te lezen dat er mensen zijn die gelukkig zijn en zich niks aantrekken van hun omgeving.We laten het nog gaan zo, misschien passen we op de lange termijn niet bijmekaar, maar dan hebben we het wel een kans gegeven.
Mijn vriend is 34 jaar jonger dan mij, onze liefde is zo sterk, het zijn mijn beste jaren die iemand mij ooit gegeven heeft, ware liefde heeft niets met leeftijd van doen, hij voelt zich wat ouder en ik voel me nog erg jong, het gaat gewoon niet, wat de buitenwerled ervan vindt dat boeit ons niet, het ons leven, onze mooie liefde, die laten wij niet varen doordat een ander het belachelijk vindt.
Ik ben 38 en mijn vriendin is 19.Ja ik ben verliefd , ja ik ben bang omdat zij nog zo jong is.Is er een toekomst mogelijk of is deze relatie gedoemd na 10 jaar ? Ik weet het niet en wil er nu niet aan denken. Als je gelukkig ben ook al is het maar voor 10 jaar neem je dat met beide handen !
ik ben 26 jaar en heb 2 jaar geleden een man leren kennen van 27 jaar ouder dan mij,we hebben de mooiste momenten beleefd van ons leven,maar hij zegt dat hij op termijn niet bij mij kan blijven omdat ik ongelukkig zal worden,ik zie hem doodgraag en weet niet wat te doen om hem te houden,het doet zoveel zeer
Ik (39) vrouw mijn vriend is 57 ..ik ben gescheiden voor hem ..ik hou heel veel van hem ,we zijn zonder dat iemand het weet getrouwd 4 maanden terug ..mijn ouders ,vrienden ,en familie hebben er geen moeite mee ...en als je echt van elkaar houd kan je alles aan ,wij hebben Ook het nodige gehad,maar zijn er sterker uitgekomen ..ik zou zeggen volg je hart...
Ik ben 48 en mijn man is 26 en we hebben elkaar 5 jaar geleden leren kennen en zijn gelijk getrouwd.
We houden heel veel van elkaar.Maar het drukt soms wel een stempel met hoe mensen reageren of kijken.
Gelukkig is onze liefde wel sterk.Maar het maakt het soms niet makkelijk.Een tip, je moet gewoon lekker jezelf blijven in een relatie.Je hoeft niet alles samen te doen.Als je elkaar accepteert zoals je bent en elkaar niet wil veranderen dan gaat het wel lukken.We hebben ook een cultuurverschil, en dat maakt het ook niet moeilijker , het gaat gewoon om respect en liefde.En mijn familie is gek met mijn man , ook met mijn kinderen gaat het goed.En zijn familie houd ook heel veel van mij.
Ik zou zeggen maak er geen drama van want mensen hebben toch altijd wel wat te zeiken.Zorgen moet je doen en niet maken.
Veel geluk allemaal en leef gewoon je eigen leven.
Het leeftijd verschil tussen mijn vriendin en mij is 25+ jaar, zij is een stier van 24 en ik een kreeft van 51,
Wij hebben het nooid over ons leeftijdverschil, hebben tot nu toe ook wijnig last van de omgeving, ik denk meer omdat we er maling aan hebben, mijn zoon(20) uit en vorige relatie zij "goedzo pa!" toen ik het hem vertelde, het zal wel
in de toekomst voor kunnen komen dat een jongere man denkt dat ik haar vader ben, het is wel zo dat ik mij kleed en
ook een beetje uit ziet als laate 30er en ik denk dat, dat het verschil maakt, verder zijn we maatjes en is het vuurwerk tussen ons, ikzelf heb een goedde contitie en heb totaal geen moeite om haar bij te houden, sterker nog, zij
geeft mij zoveel energie dat ze mij van tijd tot tijd moet afremmen, kinderen hebben we het nooid over gehad, maar
over 10 jaar nee dat zal ik niet willen, maar heb me voorgenomen "als ze er zelf niet over begind" als volgend jaar 25 word haar te vragen of ze kinderwensen heeft, ik vindt het geen probleem, ik houd van kinderen.
Dacht dat het me nooit zou gebeuren, maar smoorverliefd op een meisje van nog geen 18... Zelf al in de 50. Kan haar niet uit m'n hoofd krijgen. Zelf denkt ze dat het niet goed is, maar komt elke keer toch weer terug, omdat ze mij ook niet uit haar hoofd kan zetten. Gaat mij niet om 'kicken op een jong ding', integendeel. Ze is gewoon een prachtige meid, zowel uiterlijk als innerlijk. Telt leeftijd dan? Ik denk het niet! Toch houd je het geheim, want anderen denken daar vaak heel anders over.
Je kan er allemaal een mening over hebben. Tot je zelf in die situatie komt. Dan ga je erover googelen dus. ;)
ik ben een meid van 29 jaar, En ik vind een jonge leuk en die is 23jaar is dat gek? Gevoel of verstand?
Ik..;de oudere vrouw met de eigenlijk veel te jonge man...19 jaar verschil... maar na 2 intense jaren blijkt dat dit slechts een getal is. Het gaat om de innerlijke wijsheid, die is niet leeftijdgebonden. Sommige mensen worden met een oude ziel geboren en zullen zich nooit kunnen binden aan een leeftijdgenoot. Dus in ons geval is gebleken dat het wel degelijk mogelijk is om dat getal te overbruggen. Wij zijn in alle opzichten aan elkaar gewaagd, geestelijk, fysiek, emotioneel, spiritueel...name it.... En al die buitenstaanders met hun commentaar....geen enkele relatie kent garanties, zo ook de onze niet, maar zolang je oprecht en eerlijk tegen over elkaar staat, ook de moeilijke kanten bespreekbaar maakt en elkaar respecteert daarin, denk ik dat wij in staat zullen zijn om van elkaar te houden in de breedste zin van het woord....soulmates...ageless, timeless...!!!
Ik ben een meisje van 17, In september word ik 18. Mijn vriend is 28, bijna 29. Dat scheelt dus dik 11 jaar. Mijn vriend en ik gaan door een moeilijke tijd. Mijn ouders accepteren mijn vriend niet vanwege het leeftijdsverschil en omdat ze denken dat mijn vriend een loverboy en een junk is. Ik zelf weet erg goed dat hij dat niet is. Wij zijn al 10 maanden bij elkaar, hij wacht nog steeds op mij. Mijn ouders weten niet dat ik wat met hem heb en denken dat ik hem allang heb gedumpt. Als ik naar mijn vriend toe wil, moet dat altijd stiekum. Binnenkort wil ik daar een eind aan maken en normaal naar mijn vriend kunnen. Het nadeel is, mijn vader en broer zijn dan in staat mijn vriend wat aan te doen, daar ben ik bang voor,,, Ben in iedergeval blij dat ik deze site heb gevonden en sowieso niet de enige ben.
hallo, de leeftijdverschil maak me helemaal niet uit, ik ben 17 en ik ben verliefd op een man van 35, hij is super lief, onze gedachten zijn allemaal het zelfde hij is echt gek op me en ik ook dus ik kan een dagje niet zonder hem maar toch komt een problemen met ouders enzo zij willen niet dat ik met zo oude man omgaan omdat ik zo jong ben. maar ik hield gwn van hem en ik zie mijn leven alleen met hem zitten. als je maar die persoon lief vindt en alles kan geven aan jou en je gelukkig voelt wat wil je anders , ik hou van hem en ik blijf van hem houden voor altijd en ik zal alles voor hem doen om samen bij elkaar te blijven want liefde gaat voor!!
Ik ben 22 en mijn vriend 37. In eerste instantie wilde ik totaal geen relatie met hem omdat ik het een smerig idee vind dat hij 15 jaar ouder is. Maar ik kon hem maar niet uit mijn hoofd krijgen. Ik hou zielsveel van hem en heb mij nog nooit zo goed bij iemand gevoeld. Wij wonen hebben bijna 2 jaar een relatie nu, wonen anderhalf jaar samen en ik ben in verwachting van hem!
Toch ben ik wel altijd bang wat anderen hiervan vinden. Maarja, anderen zijn er ook niet bij om mij te troosten als ik ongelukkig alleen thuis zit. Ik volg mijn hart. Dat zou iedereen moeten doen!
Ik ben 51 en heb sinds kort een geheime vriendin van 27 jaar. Ik begrijp niet wat ze in mij ziet. Ik ben verliefd op haar maar soms maakt ze me gek. Dikwijls denk ik dat dit niet kan en ik durf er niet aan denken hoe haar omgeving zal reageren als deze dit te weten komen. We vinden het allebei een onmogelijke relatie maar we kunnen elkaar niet missen. Ik stel me ook dikwijls de vraag wat binnen 10 of 20 jaar? Zij ziet hierin niet direct het probleem.
Ik ben 15 en vind een man van 52 ( over 2 maanden 53) gewoon lief maar niet gewoon lief..
Er valt gewoon niets over te zeggen ondanks alle regels en de wetten en leeftijdsgrenzen enz..
Als ik hem aankijk is het gewoon alsof ik hem al letterlijk 20/30 jaar ken.
Echte liefde is onbeschrijfelijk, als wij elkaar aankijken zijn wij gewoon 1.
Ik zal hem nooit vergeten en blijft voor altijd in mijn hart... want ik weet diep van binnen dat hij ook om mij geeft maar dat niet zegt zoals alle andere mannen die eigenlijk ook vallen op jonge meiden.

Wat kan het leven toch zwaar zijn als de wetten de mensen dwingen om pijnlijke en kwetsende geheimen te bewaren/verbergen.

Ik hoop dat het in de toekomst een stuk gemakkelijker zal gaan met een ieder die het met de liefde moeilijk heeft in deze harde maatschappij.
Gewoon je hart volgen! Ik ben 23 en heb een jaar een relatie met een man van 49 wij schelen dus 26 jaar. De liefde is groot, wij blijven samen voor altijd.

hart volgen of verstand. ik ben 23
sinds een week geleden heb ik toevallig tijdens het uitgaan een meisje leren kennen,
ik wist niet hoe oud ze was maar heb toch voor de eerste keer in mijn leven al mijn moed bij elkaar geraapt en een gesprek met gaan voeren.

wat een pracht van een meisje! was op slag verliefd
het is 7 jaar geleden dat ik nog dit gevoel heb gehad bij iemand,,
nu zijn we een weekje samen en ben dolgelukkig
maar ze is 16.. heb schrik voor de reacties van familie en omgeving ,
ik ben verliefd op haar, het gaat niet om de sex of om een jong strak ding te hebben en toch denken de meesten dat dan.. zal ergens wel logisch zijn zeker ?
ik zie in haar ogen dat ik haar gelukkig maak

3 zomers lang krijg ik hevige gevoelens voor deze man.. Hij is 40 en ik ben 20 ik heb hem deze zomer voordat ik naar huis ging hem een brief gegeven met mijn gevoelens voor hem, hij voelde zich vereerd en vond het heel lief van me en toch zei hij dat het onmogelijk is tussen ons. Waarschijnlijk omdat die vind dat hij te oud is voor mij of ik te jong voor hem.. Ik ben het hier niet mee eens, ik hou van deze man en daarbij speelt leeftijd voor mij geen rol.. Ik ben benieuwd hoe aankomende zomer zal zijn als ik hem weer zie.. Hij weet het nu en misschien denkt die er dit maal anders over..

Zucht, ik ben sinds kort verliefd geworden op een jongen van 16. En hij is ontzettend verliefd op mij geworden. Hij komt over als iemand van minimaal 25. Hij is heel volwassen voor zijn leeftijd. Heel lief en heel respectvol naar mij toe. Hij behandelt mij zo goed! Maar inderdaad...ik zit ook met het moraal. Ik vind het fijn om hier reacties te kunnen lezen. Geeft me iig het gevoel niet de eenige te zijn. Ik zelf heb kinderen....ons leeftijdsverschil is 17 jaar. Ik had noooooit gedacht dat dit me zou overkomen. En weet niet goed wat ik nu moet doen. De drang om hier aan toe te geven is heeeeel groot. Het is wel stiekem tussen ons, en zo blijft het iig tot hij de ' volwassen' leeftijd heeft bereikt. Maar we willen beide zo graag bij elkaar zijn. Iemand ervaring hiermee...ik zou graag wat advies willen! Liefs van iemand die ontzettend verliefd is.
ik met verbazing geluisterd toen een vriendin zei dat haar man 39 was, ze was toen 20. Vond het toch echt apart, ze zijn getrouwd hebben 2 kids.
Zelf had ik een relatie (23) hij was 30, dat is compleet mis gelopen, en ben nu zo gek met een man van 39 .. oeff.. Ik voel me geweldig met hem.. maar toch hangt er een angst..
OMG dit voelt fijn! eindelijk mensen die het zelfde hebben! Ik ( 20 ) Ben al 2 jaar samen met mijn vriend ( 36 ). maar nog STIEKEM.. Mijn vriend is de liefste die er is, en we gaan het mijn familie bekend maken als ik ben afgestudeerd. Hij zegt me elke dag hoeveel hij om me geeft, en ik val eerlijk gezegd geneens op leeftijds genoten. Mijn familie zal me voor gek verklaren.. maar ik ben nu eenmaal gelukkg zo :)
hay ik ben een jonge vrouw van 21 jaar , en mijn huidige partner is nu 52 jaar , we kennen elkaar ng niet zo heel erg lang maar ik ben stapel verliefd op hem en hij op mij , maar ik ben ban voor wat er zal gaan komen ! want vor nu maakt het allemaa niet uit maar wat ovr 10 jaar ??
ik wil hee graag kinderen maaromdat ik een operatie krijg mag dat pas over 2 jaar , dan ishij 54 jaar en hij zeg dat hij he gaag wil maar is dat mogelijk om at nog allemaal bij te kunnen benen ??

xxx mij
Beste Lezers,

Ik heb er ook een.Zelf ben ik een jonge vrouw van 20.. en mijn geliefde is 32! jaar ouder...is ook een vrouw. DAT IS PAS MOEILIJK!
Ik wens iedereen kracht.en je weet: never give it up! Leeftijdsverschil 32 jaar
ik ben 15 en vind een jongen van 26 leuk, hij mij ook dat voel ik, aan alles ook hoe hij doet. ik weet niet wat ik met dit moet, ik weet dat het leeftijdsverschil groot is, maar gevoel kan je niet dwingen en dus ook niet opzij zetten.
25 jaar leeftijdsverschil en nog nooit zo gelukkig geweest!
leeftijd zegt weinig, zoals ik hieronder ergens lees: de levensfase waar je je in begeeft die telt meer! Die kan dus, zoals in mijn geval, totaal afwijken van leeftijd.

Volg je hart en leef bij de dag!!!
Ik heb een relatie met een veel jongere man van begin 20.
niet iets waar ik bewust voor gekozen heb maar het is nu eenmaal zo gelopen.
voorheen nooit jongere parner(s) gehad.
ik was zelf nuist meer voor wat ouder dan ik zelf.
maar liefde laat je niet dwingen.
we zijn erg gelukkig samen maar uiteraard kom je ook nadelen tegen.
niet alleen van buitenaf maar ook qua levenservaring en dergelijke.
maar we zijn ervan overtuigd dat het goed zal blijven gaan.
we houden van elkaar om wie we zijn niet om hoe oud we zijn.
ik ben stapelgek op een man van 62 en hij op mij, ik ben 42, mijn ouders hebben me voor alles uitgemaakt en dat ik dit had kunnen vooorkomen, maar ik wil dat niet, ik geniet intens van de aandacht en liefde die hij mij geeft, ik hou van hem....waarom is leeftijd zo belangrijk voor mensen, het gaat toch op de innerlijke mens en het geluk.....
ik ben 22 en mijn vriend is 48. We zijn enorm gelukkig met elkaar en alle theorieën die over zo'n groot leeftijdsverschil worden neer gezet kunnen mij gestolen worden. We hebben een moeilijke start gehad en waarom eigenlijk? omdat de we bang waren dat vrienden familie en werk het niet zouden accepteren. (we werken bij het zelfde bedrijf alleen allebei op een andere afdeling) het heeft lang geduurd voordat we het de wereld in brachten en zeker van zijn kant. Hij was bang voor de negatieve reacties. Maar nu iedereen het weet kunnen we niet gelukkiger zijn als te voren. Als ik samen met hem ben heb ik totaal geen gevoel van leeftijdsverschil. Bijvoorbeeld samen naar het strand kunnen we enorm met elkaar lachen klooien en genieten. Natuurlijk kijken mensen wel twee keer naar je als je daar samen hand in hand loopt (aangezien hij ook nog eens 2meter is en ik 1.60) maar dat doet me niets. Op het moment dat jij je op je gelukkigst voelt kan de rest van de wereld je geen bal meer schelen. We zijn nu een dikke 2 jaar verder en hebben het nog steeds heel goed, mijn ouders (die eerst in het begin toch moeite hadden) zijn hartstikke gek op hem dus als boodschap geef ik mee; zit je in zo'n dergelijke situatie, ga op je gevoel af, want anders heb je er je leven lang spijt van
Ik (18) heb sinds kort een relatie met iemand van 39. 21 jaar leeftijdverschil. Het is echt ingewikkeld. Ik ben helemaal gek met hem. Maar iedereen om me heen is er tegen, en dat maakt het niet makkelijker. En natuurlijk gedachten over de toekomst. Maar op dit moment is het zo leuk, en het wordt alleen maar leuker en serieuzer.. Ik vind het in iedergeval fijn om te lezen dat ik niet de enige ben!
Ikzelf ben een 34-jarige receptioniste, nu reeds 4- jaar gelukkig getrouwd met een 56-jarige schrijnwerker. Van het leeftijdsverschil merk je (op enkele uiterlijke kenmerken na:-), niet echt veel. We delen dezelfde interesses, geloofsovertuiging, vakantiebestemmingen, en zelfs onze vriendenkring bestaat uit 20-60 jarigen:-). Naar mijn bescheiden mening, maakt de leeftijd niet het verschil, maar wel de fase van je leven waarin je je bevindt. Hetgene waarnaar je verlangt, naar tracht... als dat ongeveer hetzelfde doel is... waarom niet samen op weg gaan? In ons geval lukt het wonderwel, en is het één gelukzalige reis.
Ik vind het wel oke mijn vriendin is 19 jaar ik 54 jaar we hebben samen veel lol. Ook met sex weten we omtegaan, we slaan geen dag over.
Ik ken iemand,die is 43,en hij is 29 jaar.
Ze kennen elkaar maar 5 dagen,en ze wil met hem verder in Nederland,maar wie wil niet weg uit guatamala,armoede,en dan komt een oude vrouw waar je mee naar bed gaat,en die denkt dan,wou wat een leuke knul.En hij denkt,kan ik lekker naar Nederland komen,waar hij dan later bij haar weggaat,net als die enen wat ik laatst gesproken had,zij heeft hem het lot uit de loterij gegeven,en nu is hij bij haar weg,maar het gezegde zegt niet voor niets liefe maakt blind.
Je hebt die 5 dagen alleen maar seks gehad en leuke dingen gedaan,en het kost je klauwe vol geld,waar je niet voor terug krijgt.
Liever een oudere vriend. Hij heeft veel geduld, is veel liever dan jonge mannen. Heeft veel meer respect, en is nooit gauw boos.
Ik ben 19 en mijn vriend 29. Het is niet zo'n groot verschil maar het zijn nog steeds 10 jaar. Mijn ouders weten het niet en waarschijnlijk zullen ze het ook niet accepteren.
Ik 22 mijn vriend 36 ,we zijn niet beoordeeld.omdat de mensen het volgens mij niet merken dat hij wat ouder is(hij ziet et max 28 uit).dat is ook wat ik dacht toen ik voor het eerst contact met hem had.maar wat niet weet niet deert,want tegenwoordig zijn mensen zo bevooroordeeld over relaties.groetjes meisie:) van 22 jaar.
Ik ben 29 en er is een meisje van 17 op mij verliefd, die toevallig de zus van mijn ex is :-) geen idee wat ik hier nu weer mee moet...
ik ben 43 zij is 19,en we zijn smoorverliefd.al twee jaar.alleen onze beste vriend en vriendin weten het.wat moeten we doen,afkappen,of doorgaan.
Ik ben een 35-jarige realistische vrouw, die reeds 7 jaar samen is met een 56-jarige man. We zijn 4 jaar getrouwd. Om alle clichès te vermijden: Mijn man is niet schatrijk, geen Bradd Pitt, en ikzelf zie er niet uit als Barbie:-).
We zijn gewoon twee nuchtere mensen die elkaar tijdens onze levensloop zijn tegengekomen. Het klikte... Pas na een 3-tal maanden kwamen we tot het besef dat er 21 jaar leeftijdsverschil tussen ons bestond. Mijn man ziet er niet bepaald 56 uit :-).
Sta je bij zoiets stil? Uiteraard, je probeert je gezonde verstand te laten spreken, en praat er samen over. De toekomst, het heden, het verleden, het dient allemaal een plaatsje te krijgen. Maar is dat niet in elke relatie zo? We hebben veel gemeenschappelijke interesses, zijn mentaal op elkaar afgestemd, en ook fysiek ondervinden we (voorlopig toch:-), geen problemen. We zijn beiden blij ons hart te hebben gevolgd, of we zouden de liefde van ons leven zijn mislopen.
26 jaar huwelijk achter de rug met een 18-jaar oudere man; nu...; na 2 jaar het single leven geproefd te hebben, inmiddels in een relatie met een 19 jaar jongere man....alweer ruim een jaar; en met duidelijk toekomstambities...hou ik van extremen? Nee...,ik respecteer de ziel binnen de mens, het lichaam is slechts een tijdelijk onderkomen wat me meteen aan het volgende doet denken....ken je het gezegde, " een oude ziel in een jong lichaam? Andersom bestaat dit fenomeen net zo goed, dus wat is leeftijd anders dat de verpakkingsdatum van je lichaam?

Ik volg mijn hart, laat iedereen maar oordelen, zolang wij maar gelukkig zijn,
En onze buitenwereld; die heeft een heerlijk onderwerp om te roddelen....vooroordelen, taboes, het zegt in mijn ogen meer over de persoon die problemen heeft met alles wat buiten het zogenaamde "toelaatbare" valt....denk vrij...voel vrij; en beleef vrij, zij die dat niet kunnen begrijpen zijn zwaar onderhevig aan "opgelegde waarde"...jammer, hierdoor mis je veel waardevols....
ik ben zelf nu 15 en ik ben helemaal smoor op iemand van 28, hij heeft wel met me geflirt, mijn vrienden en vriendinnen vinden het verkeerd, maar ik zie zelf het probleem niet...
Ik ben 19 en heb 6 maanden een relatie met een man van 41 die een jaar achter me aan heeft gezeten maar ik dacht nee het kan niet zo'n leeftijd verschil
Maar uiteindelijk was ik zo verliefd op hem en hij op mij dat het niet meer uitmaak welke leeftijd we hebben.. Niemand snapt ook dan ook.. Maar hij zegt zelfs dat ik een goed karakter heb en goede principes niet eens een puber maar als een volwassen vrouw van 30..
Dus en het is ook zo dat hij zich lekker jong kan gedragen bij hem.. Mensen schrikken altijd als ze t verschil horen maar als ze ons even samen zien zeggen ze altijd dat we echt een leuk koppel zijn en samen nog ver kunnen komen
Ik(39) en mijn vriendin(54) schelen 15 jaar. We waren 16 jaar geleden al smoorverliefd op elkaar maar deden er niks mee, omdat we dachten dat het niet kon dat leeftijdsverschil. We gingen elk onze eigen weg en na verschillende relaties kwamen we elkaar 1,5 jaar geleden terug tegen en er was van deze gevoelens nog niks verandert.

Nu wonen we zeer gelukkig samen en denken we aan trouwen. Ben ergens blij dat we hier op oudere leeftijd aan begonnen zijn, want achteraf bekeken was ik toen nog te wild en teveel kind voor haar. Nu niet meer..
Mijn vriend is 11 jaar jonger dan ik, en veel volwassener en relaxter dan de mannen van mijn eigen leeftijd met wie ik relaties heb gehad.
Toch denk ik dat we beter vrienden kunnen blijven: mijn familie doet namelijk erg moeilijk, en die stress wil ik hem niet aandoen. Zijn familie vindt het juist helemaal geen probleem.
Mijn vriend en ik schelen 10 jaar, hij is 32 en ik ben 22. Mijn vader vond het niet zo tof, maar me moeder vond het niet erg. Ze kon het zich heeeeeel goed voorstellen dat ik geen jong broekie wou. Maar soms merk je het leeftijdsverschil wel, ik zit in een totaal andere levensfase dan hem.
ik heb altijd, en zeg nog altijd leeftijdsverschil maakt niet uit. al vind ik wel de leeftijd belangrijk waarop het start.
mijn dochter van 26 is nu een relatie aangegaan met een jochie van 16, en 10 jaar vind ik geen enorm verschil, maar wel dat hij nog maar 16 is.
mijn dochter woont nog thuis, en wil wel op haar zelf maar ze moet nog 2 jaar fulltime naar school, heeft het over een gezin stichten en loopt al een paar jaar dat ze graag kinderen wil. Ik zie deze relatie niet goed gaan, ten eerste wat voor ervaring heeft een 16 jarige jongen, hij moet nog lekker met vriendjes uitgaan dingen ontdekken, geestelijk groeien. Hij moet nog minimaal 4 jaar studeren, terwijl mijn dochter dus met hele andere dingen bezig is. maar ze zien dit zelf nog niet en dan vind ik dus het leeftijdsverschil groot.
Ik ben 19 en heb een stiekeme relatie met een man van 48, hij is de enige met wie ik verder wil, hij is anders, veel leuker en ik neem oudere mannen serieuzer en andersom ook. Het gaat me er niet om hoeveel vermogen hij heeft, hij laat me sexy en speciaal voelen en dat vind ik fijn. Ik word niet gepusht om dingen te doen die ik niet wil, zeker geen type als de gemiddelde twintiger. Hij is altijd lief voor me en wil de leukste dingen met me doen. Maar helaas is hij getrouwd en kunnen we elkaar amper zien.
Ik ben gelukkiger dan ooit met hem, zo'n persoon als hij zou elke vrouw willen.
Oudere mannen worden onzeker in de loop der tijd. OOk als je van alles doet om hem je hele liefde te geven, moet hij toch toegeven dat hij niet gelooft dat jullie samen zullen oud worden. Resultaat: Hij vertrekt.

Gr.
nou bij mij ligt het wel een beetje anders,ik ben een jonge 30tiger,goed uitziend,totaal geen carriere tijger..maar sinds 6 maanden is hij een jongen van 14 helemaal weg van me,smoorverlieft,hij heeft het me openlijk verteld.echt het is een schatje hoor,maar ik kan toch geen relatie met hem beginnen...alleen hij snapt het niet en wil zelfs zijn ouders om toestemming vragen...mensen dit kan toch niet ik zit hier echt erg mee
Ik ben een 40jarige vrouw en heb een relatie met een 21 jarige jongeman. Natuurlijk heeft deze jongeman een uiterlijk van eind 20 en vooral een geest/ervaring als een man van boven de 30.
Vaak voelt dit fout daar het maatschappelijk heel fout is. Je wordt bekeken als een vrouw die een toy heeft en hij word bekeken alsof hij een moederfiguur mist. Hoe meer ik nadenk over wat men zou kunnen denken hoe moeilijker alles voelt. Als ik niet denk wat de maatschappij wel zou denken dan is onze relatie perfect.
Wat helpt is door te genieten in het nu zijn en niet teveel over de toekomst te denken. Ik was ooit getrouwd met een leeftijdsgenoot maar deze relatie liep stuk en zijn er ook 2 kinderen de dupe. Is dit dan wel normaal? Of geld liefde als nr.1?
Hallo, tussen mijn vriend en mij zit 30 jaar leeftijdsverschil. Ik ben 17 en hij is 47.
Er zijn heel veel voordelen aan, want we zijn heel gek op elkaar en we hebben respect voor elkaar! Ben in mijn leven nog nooit zo gelukkig geweest! Wel kost het heel veel strijd en tranen. Je krijgt veel mensen tegen je en je word nagekeken. Gelukkig zijn er ook mensen waar je veel steun van krijgt en die je helpen en moed bijpraten. Door die dingen kom je er wel achter of het echt liefde is en dat liefde alles kan overwinnen! We zijn nu ruim een jaar heel gelukkig samen. Het is niet altijd makkelijk en er vloeien heel veel tranen. Mijn ouders vinden het natuurlijk helemaal niet goed, omdat ik nog maar 17 ben. Ze gaan er dan gelijk van uit dat het een viespeuk is. In mijn leven ben ik een aantal keer verkracht en misbruikt. Dat is nog maar weinig, maar ga jullie de rest van mijn leven besparen. Ik kan je vertellen dat in ruim een jaar tijd we nog geen 1 keer sex hebben gehad, omdat ik daar nog niet aan toe ben en ik op dat gebied teveel beschadigd ben. Zijn liefde is dus wel oprecht en hij zal me nooit pijn doen! Er zijn dus zeker wel mannen die niet alleen een jong meisje voor sex willen!!! Niet iedere oude man is een viespeuk!
Voordat je aan zo een relatie begint moet je daar wel zeker van zijn anders is mijn advies om het gelijk af te kappen! Mocht er wat gebeuren achtervolgt dat je je hele leven!!
Leeftijd is maar een getal!! IK ben al 4,5 jaar samen met mijn viend van 26. Volgende week 27. Zelf ben ik bijna 38. Ik ben nog steeds super verliefd!! Zijn moeder had in het begin veel moeite maar nu al lang niet meer. Ik heb 2 kinderen van mijn ex en wij hebben samen afgelopen aug. samen een kindje gekregen. We zijn super gelukkig nu met z,n vijfjes. Ik moet zeggen al is mijn vriend jonger dan mij hij is wel 10x volwassener als mijn ex-man terwijl die 5 jaar ouder was dan mij. Ik ga graag met jongeren om(nog steeds). Dit heb ik van mijn pa geerfd ;-). Ik ga nog steeds graag op stap en zie er graag goed uit. Na de bevalling van on s kindje 2 weken later zag niemand dat ik net een kindje had gekregen. Je bent zo jong als je je voelt. Ik en mijn vriend horen gewoon bij elkaar en niemand vindt het raar wij 2 samen. Onze vrienden snappen het allemaal goed.
Als ik zo vluchtig eea doorlees zie ik leeftijdsverschillen van tussen 20 en 5 jaar verschil e vergeleken met wat ik mee maak is dat helemaal niks. Ik ben zo ontzettend verdrietig dat mijn moeder een vriend heeft die bijna 40 jaar jonger is dan zij! Ik begrijp er helemaal niks van! Zij is 58 en hij is 21! Zelf ben ik 30 jr en heb een dochtertje van 4 jr! Wat moet ik hier nou weer mee!
Ik ben een jongen van 23 en ben op dit moment smoorverliefd op een meisje van 16. Er zit 7 jaar leeftijdsverschil in en het maakt mij helemaal niets uit. Ik wil haar gewoon! We hebben laatst écht een lange, lange opwindende (tong)zoen sessie gehad en ze was allemaal aan het kreunen tijdens het zoenen, pakte mijn haar stevig beet en het was gewoon écht geweldig. Ik heb écht genoten van dat moment.
mijn man is ook 20jaar ouder dan ik .de problemen zijn begonnen na zijn operatie dan kreeg ik pas een oude man we schelen 20jaar
Wat ik me nou juist afvraag, waarom is dit onderwerp nou zo een zonde, we zijn toch allemaal gelijk aan mekaar ? Dus even in theorie.
Situatie 1, een Turk en een Nederlander lopen samen hand in hand over de stoep, komt er een groepje aan.
Die trappen de Turk in mekaar omdat hij buitenlands is, dat is dan discriminatie.
Situatie 2, een man en een vrouw hebben een leeftijdsverschil van 12 jaar. De ouders van de vrouw zitten er al vanaf de begin van de relatie op te zeuren dat de man te oud is etc. etc. Op den duur kan dat dan toch ook omslaan in een soort van discriminatie voor het koppel.

Het is gewoon de verandering, ik weet niet wie er op het idee van 'de taboe op het leeftijdsverschil ' begonnen is, maar ik vindt het gewoon raar.
Zelf ben ik op het moment single, maar als ik late r een vrouw tegen zou komen die 6 á 7 jaar ouder is dan mij, of juist jonger, zou ik persoonlijk er geen probleem mee hebben. Het is alleen maar een cijfer die aangeeft hoelang je al in deze maatschappij draait. En ga je er 6 of 7 over of onder de lijn, dan heb je bonje.
Mijn man en ik schelen 12 jaar en ik merk daar weinig van zelf. Het is vaak de buitenwereld die ons er even aan herinneren ....waarom? geen idee.
Een keer per jaar hebben we een weekje leeftijdtijdsverschil namelijk met de Top 2000. We zijn 4 jaar samen en ben nog elke dag even verliefd. Liefde kent geen grenzen qua leeftijd. Dus wanneer je twijfeld gewoon doen je kan beter spijt hebben van de dingen die je hebt gedaan als van de dingen die je niet hebt gedaan

ik heb een vriend die 10 jaar ouder is dan ik en het gaat hartstikke goed ik ben 16 en hij is 26. Wij zitten vaak op het zelfde denk niveau. Het is natuurlijk voor vele wel schrikken maar een jongere vrouw en oudere man kan best.

Ik heb sinds kort een relatie. 5 jaar ouder dan mij. Ik heb nog amper ervaring. Hij heeft al 6 lange relaties gehad.
Ik ben altijd onzeker geweest en heb heel erg veel moeite om maar gewoon alles uit te trekken en mij dan volledig te laten gaan. En omdat hij veel ervaring heb ben ik bang dat ik het allemaal fout doe. Het goede is dat ik het er wel met hem over heb. Aan de andere kant is de situatie voor mij moeilijker omdat ik denk dat hij nu verwacht dat je er ook echt wat aan gaat doen en dat ie binnen no time initiatief wilt zien. En die druk is vervelend. Soms twijfel ik of ik er wel goed aan heb gedaan om het probleem bespreekbaar te maken. Ik merk nu al de verandering in onze relatie...

ben 17 en die man waar ik ben voor gevallen 34. we smsen nu veel. we hebben niks verder het is allemaal nog wat lastig. voor mij is het hellemaal niks om zn leeftijds verschil te hebben. maar ik kan er gewoon eenmaal niks aan doen. niemand weet hier verder van hij is ook nog eens mij baas! Tatatadamm. ik zit hier toch wel mee 17 jaar verschil is niet niks. ik ben bang dat we straks te veel gaan merken van een andere leeftijdsfase. En ben ook wel bang op de reaties. ik ben nou eenmaal een meisje die iedereen kent en met iedereen bevriend is. we zullen zien!

Ik ben een jongen van 18 jaar en heb een vriendin van 25, 7 jaar verschil dus. Ze ziet onze relatie niet meer zitten omdat ik te jong ben. Ik zit hier heel erg mee. Ik probeer mij zo volwassen mogelijk op te stellen, maar dit werkt niet. Onze relatie dreigt uit elkaar te vallen en ik ben er echt kapot van. We houden van elkaar, dus alleen door het leeftijdsverschil gaat t kapot, kann iemand mij helpen? Gr onzekere jonge van 18
ik ben 16 en ben verliefd op een man van 33 en het lijkt ook wederzijds te zijn das best groot leeftijdsverschil

xx

twee jaar geleden heb ik een goede vriend leren kennen we gingen zomers altyd naar het strand kwam veel bij mij en hadden sex en ik kreeg geen hoogte van hem uiteindelijk toch na een jaar een andere jongen leren kennen en een relatie mee gekregen uiteindelijk liep dat stuk en ik belde die goede vriend op en ik weet nu zeker dat ik verliefd ben op hem maar niet of dit wederzijds is hij komt weer regelmatig bij mij en dan is het altyd goed leuk en gezellig...
soms krijg ik een smsje snel weer afspreken want het is altyd gezellig bij...ik wacht maar af wat er ga komen het is weer zomer en dan weer stappen bij hem in de buurt aan de kust ongv.. drie kwartier bij mij vandaan dan zie ik hem meer...
en ik zit er niet mee dat hij jonger is dan mij
Ik ben 25 en scharrel momenteel met een jongen van 18. Hij zit nog op het VWO, ik ben als WO-er al 2 jaar aan het werk. Ik ben heel erg zoekende of dit allemaal wel kan, gaat lukken etc. Ik durf dit nog niet naar buiten te brengen, omdat ik bang ben voor allemaal vragen waar ik ook nog geen antwoord op heb, zoals over de toekomst. Voor nu genieten we maar samen en laten we alles maar rustig z'n beloop

Geruststellend is dat m'n broers vriendin ook 7 jaar ouder is dan m'n broer. Maar ja, zij leerden elkaar kennen toen ze beide werkten... En het is een fantastische match!

Hallo,mijn mening over dit onderwerp is,dat leeftijdsverschil geen probleem mag zijn.
Het belangrijkste is dat je je goed voelt bij die persoon.En dat deze gevoelens bij beiden zo zijn.Het aantal jaren dat je ouder of jonger bent mag geen obstakel zijn voor anderen.Iedereen moet voor zichzelf uitmaken of hij gelukkig is met de persoon waar hij of zij zijn leven mee wil delen.
Ikzelf val op jongere mannen en ondervind dat zij zich ook aangetrokken voelen tot mij.
Ben ondertussen 46 en heb iemand leren kennen die 12jaar jonger is dan mezelf.
Vanaf de eerste ontmoeting was er die magische click bij allebei,....en die is er nog steeds.
Dat is een overheerlijk gevoel!!!
We voelen ons heel goed bij mekaar en dat is wat een relatie zo mooi en de moeite waard maakt.
Ik zou zeggen laat anderen zeggen en denken wat ze willen.Volg je eigen gevoelens en geniet van elkaar!

Hai , ik ben 49 ( bijna 50) en mn vriend is 29. Zooooooooooon lekker ding. Ik ben gelukkig ook nog strak in het pak hoor. Mn dochter van 17 had laatst een vriend van ook 29 , was wel lachen! Z'n moeder is net zo oud als ik. Ik kan het goed met haar vinden en ze is blij met mij. Eigenlijk zegt mn hele omgeving als jullie maar gelukkig zijn en dat zijn we!!!Het is begonnen met een sex-date en tja toen waren we verloren..... Verloren? We hebben gewonnen !!!! Kus allemaal en geniet van het leven!
Ouder of jonger, er word helaas nog steeds moeilijk over gedaan door vele mensen. Echte liefde kent geen grenzen dus ook niet van leeftijd. Het gaat erom of je zelf je laat beinvloeden door de buitenwereld of dat je parter zelf er geen punt van maakt. Er word nog teveel gedacht aan status, geld, wat vinden mijn vrienden of familie ervan? Als je daar overheen kan stappen dan ben je een sterk persoon die weet hoe zijn eigen leven te leven. En er zijn zat mensen van dezelfde leeftijd die het niet redden in een relatie ( vanwaar al die scheidingen dan???)En als er mensen zijn die er bekrompen over blijven doen dan zijn ze of jaloers, achterlijk, bemoeizuchtig of gewoon gefrustreerd over hun eigen leven. Het draait allemaal om je eigen gevoel. Er zullen altijd negatieve mensen met commentaar zijn, als hij veel geld heeft zal het wel weer om het geld draaien,etc. gewoon schijt hebben aan diegenen met negatieve reacties en je leven leiden die je op dat moment gelukkig maa!
kt.
Garantie is er voor niemand...

we hebben 32 jaar verschil we hebben 4 jaar verkering. hij is pas hal jaar geleden gescheiden. ik ben een mislima hij is nederlander. zijn oudste kind is net zo oud als ik. iedereen is tegen. maar wij zijn samen zo gelukkig... is niet te beschreven. een maand geleden zijn we buiten getreden en ja hoor iedereen is tegen. en het bracht ons alleen maar stres. maar we steunen elkaar zo goed.. dat bevestigd ons liefde en dat we voor elkaar gemaakt zijn. ik hoop dat ik ooit met hem in een grote feest kan trouwen.....

Hallo, ik ben een vrouw van 33 en ik heb een vriend van 26!! Ik ben tot over mijn oren verliefd!!! En dit is wederzijds!! Ik ben nu benieuwd hoe zijn ouders reageren, mijn ouders vinden het prima!!!

Ik ben 18 en hij is 28, dus 10 jaar verschil.
Eerlijk als die grote mannelijke handen mij vast houden en me heerlijk strelen! En dan nog die sexy stobbeltjes ( baard groei) oeh, heerlijk zo'n vent naast me en niet zo'n iel jongetje!
hallo ik ben een meid van 21 en heb een vriend van 16 ! we zijn super gelukig samen maar mijn ouders vinden een leeftijds verschil van 5 jaar erg veel wat moet ik doen ik wil het niet uitmaken want wij zijn echt gek op elkaar wat vinden jullie ?
liefde ken geen getallen.
het maakt niet uit hoe veel verschil er in zit.
zoals je bent 11 jaar en je bent op jongen van 25 jaar. kan dat patrica paay heeft een jongen van 26 jaar!!!!.
ik heb inmiddels al 15 maanden een serieuse realtie met me vriend het feit is allen dat mijn vriend 13 jaar ouder is dan mij, we hebben wel vaak ruzies, en nu is zijn leifde voor mij verdwenen. hij voelt nog wat zegt hij maar houdt niet genoeg van me om door te gaan. ik hou vreselijk veel van hem. hij wilt nu een time out en wilt dat ik hem met rust moet laten. maar ik kan dat niet. aub weten jullie hoe ik misschien iets aan mijn relatie kna doen, ik wil zoiets mooi niet weggooien. alsjeblieft ik heb echt jullie hulp nodig. wat kan ik het beste doen zodat hij zijn gevoelens terug krijgt?
Mijn probleem is het volgende; mijn schoonvader wil mij niet accepteren..Ik ben 8jaar ouder en heb al kinderen.Dat je als ouder iets anders voor ogen hebt voor je kind, snap ik absoluut.Alleen zijn we nu al 4jaar gelukkig met elkaar en nog boycot die man alles wat mij betreft...zelfs vakanties!!!ik wil en ga niet meer dupe worden van die man.Maar mijn vrien d heeft een bedrijf met zijn vader dus ligt het best ''moeilijk''.Hoe kan ik dit nu tactvol en rustig in goede banen leiden, en vooral hoe kan mijn vriend dit nu het beste aanpakken met zijn vader die nogal dominant is!!
Wat jullie nou weer verzinnen.
Ik ben C. ben 21 jaar, mijn inmiddels verloofde is 40.(leeftijdsverschil is 19 jaar voor de mensen die niet kunnen rekenen) We zijn nu bijna een jaar samen. Het gaat goed. En nee hij is niet mijn vaderfiguur of wat dan ook en nee ik ben ook niet die jonge chick die hem opnieuw laat opbloeien.

Er is tussen ons echte liefde. Liefde die veel problemen heeft overleeft. Pijnlijke, heftige, gelukzalige liefde.
Ik voel dingen aan als het met hem super goed gaat of juist niet en hij heeft dit ook bij mij. We kunnen niets voor elkaar verbergen, 1 blik en we weten wat de ander wil zeggen of denkt.

En ja hij heeft 2 kinderen. Ja dat is soms moeilijk.

Maar mensen ik ben nog nooit zo gelukkig geweest en we hebben samen al heel veel dingen overleeft.
Heel veel mensen die het eerst niet accepteerde, accepteren het nu wel.

Leeftijd speelt geen rol als er liefde in het spel is. Hij is mijn maatje, de andere helft van mij. Hij is mijn rots waar ik me aan vast houd als het allemaal even te veel word. Hij is er voor mij. We kunnen samen schreeuwen, gillen en huilen. Soms gaat alles rustig en soms alles in een stroomversnelling. Maar wat er ook gebeurt en wat er ook aan de hand is.
Wanneer het ook speelt we zijn met zijn 2.
Samen kunnen we alles aan, samen kunnen we bergen verzetten.
ik ben een meisje van 15, de jongen die ik leuk vind is 19. Hij heeft laten weten dat hij mij ook leuk vind. Hij is niet het soort jongen die je na een avondje lekker dumpt. Ik wil heeeeel graag reacties van jullie! IS HIJ TE OUD VOOR MIJ? Xx anoniem
ik ben 17, hij 33. mijn ouders weten van niks, we houden het al 1,5 jaar geheim. afgelopen 1,5 jaar was wel de mooiste tijd van mijn leven (en ik weet zeker dat ik met hem eindig).
Ik ben er 64 en mijn vrouw is er 34 ,ok een enorma leeftijds verschil ,veel is er gepraat geworden eer we de relatie begonnen maar ik kan het eigenlijk alleen maar aanraden; het is een fantastische ervaring en ik moet zeggen dat de band steeds hechter word.Ieder van ons twee heeft zijn zeg en probleemtjes worden uitgepraat ,ja er is al eens een discussie maar na het uit praten is de band nog hechter. Ik heb laat me zeggen de levenservaring ,zij heeft het dynamisme ,de jeugd het optimisme ; Wij hebben ook dikwijls gepraat hoe het verder meot als ik moest vertrekken voor haar en als antwoord krijg ik ,niemand weet wanneer men sterft; Met de famillie is ook veel overleg gepleegd voordien enzonder problemen is alles aanvaard geworden ; Voor de restye laat de andere maar rodellen of denken
ik heb sinds 4 jaar een vriend die 15 jaar jonger is wij hebben samen een dochtertje van 15 mnd.uit mijn vorige 13 jaar durende relatie[hij 7 jr ouder] heb ik 2 kids eentje van 12 en een van tien! mijn vriend en ik zorgen samen voor deze 3 heerlijke kinderen en genieten volop! toch hebben we ondersteuning van een pycholoog want 15 is niet niets en wij willen onze relatie laten slagen dus!! natuurlijk geloof ik dat liefde alles overwint maar dat wil niet zeggen dat het makkelijk is!! gr carin
Ikzelf ben op dit moment 24, ik heb een man leren kennen van 45 en moet eerlijk toegeven dat ik smoorverliefd ben geworden, iets wat ik vroeger nooit voor mogelijk had geacht. Het gevoel is wederzijds. We hebben intussen al heel wat tijd zitten praten over ons leeftijdsverschil en onze mogelijke relatie, en hij heeft me ook gevraagd goed na te denken over of dit echt is wat ik wil. Het is uiteraard een feit dat dit niet makkelijk wordt. Enerzijds zijn er de reacties van familie en vrienden, en ook de blikken van buitenstaanders... (een vriendin van me vroeg laatst nog over een koppeltje: is dat z'n vriendin of z'n dochter? En de airhostes zei tegen hun zoontje dat hij straks bij opa zou mogen gaan zitten)
Anderzijds zijn er ook nog een heel aantal zaken binnen de relatie zelf waar rekening mee moet gehouden worden. Ik heb het geluk dat hijzelf nog geen kinderen heeft en er toch heel graag één wil. Op dit moment ziet hij er nog een heel stuk jonger uit dan hij eigenlijk is, en is hij ook nog zeer actief voor zijn leeftijd, maar anderzijds zal dit op een dag veranderen... Wat met de dag waarop hij een looprekje nodig heeft en ik nog lekker fit ben? Of met de dag dat er op seksueel vlak zoveel verandering komt? Hoe zal het opvoeden van een kind verlopen? Lukt het een man van 60 om te gaan met een rebelse tiener? En dan m'n grootste angst: Wat met de dag dat ik hem moet laten gaan? En de tijd die mij dan nog rest? Allemaal zaken die grote vraagtekens oproepen... Als hij zegt dat hij een oud ventje is, krijgt hij een mep van m'n handtas... Maar wat als ik nu niks liever zou willen dan dat hij de komende 30-40 jaar mijn oud ventje zou zijn??? Mensen met gelijkaardige vragen en/of verhalen zou ik graag beter leren kennen, ook mensen die vb. Samen kinderen hebben, of die al een hele stap verder staan in hun relatie en die temaken krijgen met deze moeilijkheden...
Hij is 32 jaar ouder maar ik voel mij gewoon heel erg goed bij hem. Ik wilde er 2 jaar lang niet aan toegeven, omdat ik niet speciaal op oudere mannen val, maar het stopte niet. Toen ik het hem in tranen vertelde troostte hij mij alleen maar. Weer 'n jaar later heb ik hem op 'n mooie avond dronken gevoerd en verleid. Over 6 maanden ben ik uitgeteld en als alles goed gaat dan krijgen wij 'n kindje dat van ons samen is. Dit is ware liefde.

Twee weken geleden heb ik er eindelijk aan toe gegeven.. Ik heb twee keer gedate met een oudere man (17 jaar verschil). Eerder viel ik al op oudere mannen en nu bedacht ik me dat ik misschien maar eens een date moest proberen. En jee, het beviel enorm. We bleken een enorme klik te hebben. Na twee dates moest ik helaas weg voor een paar weken en nu zit ik de hele tijd na te denken over de verschillen tussen ons. Het voelde zo goed, maar het is toch ook wel heel anders.. Hebben meer van jullie dit gehad en wat is jullie advies hiertegen?
Mijn man is 14 jaar jonger dan ik, en niemand merkt het dat we in leeftijd verschillen. Na een huwelijk van 27 jaar met een man die 3 jaar ouder was dan ik, kwam ik mijn huidige partner tegen, het klikte vanaf het eerste moment. We zijn nu 9 jaar samen en 7 jaar getrouwd, maar ik heb in al die jaren nog geen negatief woord over ons gehoort, ook zijn familie vond het niks erg. En we lachen samen wat af, mannen van mijn eigen leeftijd vind ik zo vaak oude afgeleefde mannen. Ik vind het een aanrader een jongere man, je blijft er zelf ook veel jonger door, je dut niet in:)
Ik ben 55 en had een vriend van 30. Leeftijd doet er niet toe als je op hetzelfde level zit qua intelligentie. Ik ben een jong ogende vrouw en hij is een serieuze intelligente jongen. Onze relatie is over omdat er ook een cultuurverschil was maar we zijn nog steeds dikke vriendjes. Mijn huidige vriend is 10 jaar jonger.
Ik ben 23 en mijn vriend is 39. We zijn al bijna vijf jaar samen! Ik heb gewoon totaal geen overeemkomsten met jongens van mijn leeftijd (op liefdes gebied)
hallo ik ben een jonge vrouw van bijna 17 mijn vriend is 40 dus 23 jaar ouder. We hebben reeds 6 maand een schitterende relatie.Het is een fantastische man waar je uren mee kan praten en vooral iemand die uren gezellig kan luisteren. Ik studeer nog en hij steunt me in alles wat ik doe. Hij is de vader van mijn beste vriendin en zij vind dit ook zeer goed. Wij gaan om als vriendinnen en zij heeft er geen problemen mee dat we een relatie hebben. Zijn familie heeft onze relatie aanvaard en vind het zelfs fijn. Hij is een zeer verdraagzame en interessante man. Hij is attent, speels, lief, vriendelijk en altijd goed gehumeurd. Wat je van mij niet altijd kan zeggen. Zijn moto is je kan de dag op 2 manieren starten goed- of slechtgehumeurd. Hij kiest altijd voor het eerste. Hij vertrekt met veel plezier naar zijn werk maar komt met nog meer plezier naar huis. Nooit heeft hij me tot iets gedwongen of gepushed. We knuffelen veel en hij geeft graag massages, en dan denk je d! An volgt de rest wel vanzelf. Maar nee hij is geduldig en wil wachten met sex tot ik 18 ben. We fantaseren wel eens hierover en dan probeer ik hem te verleiden maar steeds weet hij me liefdevol te overhalen om niets te doen voor ik er echt klaar voor ben. Dus ik zal nog wel een jaartje maagd blijven. En dat vinden we allebei fantastisch zoveel begrip en liefde had ik nog nooit gekend. Sommige vriendinnen zeggen me wel het is het knappe vent waarom hou ik me in maar ik respecteer hem zo. We houden van romantische avondjes met gezellig eten en knuffelen en leuke gesprekken echt alles is bespreekbaar. Het spijtige is dat mijn eigen ouders me de rug toe keerde sinds het uitkwam. Zij vinden dat hij veel te oud voor me is. Maar zij waren er nooit voor mij en hij is heel lief en attent.
heb een keilieve vriend van 11 jaar jonger en voel me zekerder en meer tevreden dan ooit
Ik 36 en hij 25
So what? Als het klikt dan klikt het
Het is de buitenwereld die er de negatieve draai aan geeft maar die zijn er ook niet als ik me ongelukkig voel dus who cares? Als mijn familie en meest close vrienden mij gelukkig willen zien en het volledig accepteren is er totaal geen probleem toch?
Ik ben een vrouw van 37 met een vriend van 26. Hij woont samen en ik heb een man en twee kinderen. Wij kennen elkaar nu zo'n 10 maanden en zijn vanaf dag 1 hopeloos verliefd op elkaar. We spreken elkaar een paar keer per dag en zien elkaar een paar keer per maand, soms een paar keer per week. Wij zijn supergelukkig samen en de sex is echt geweldig!
We houden zoveel van elkaar dat we ons leven met elkaar zouden willen delen. We hebben het zelfs al over trouwen en kinderen gehad. In mijn relatie van 17 jaar is de liefde allang over en ben eigenlijk alleen nog voor de kinderen bij hem. Slechte reden..dat weet ik. Maar zij zijn dol op hun vader en wil hen niet tekort doen. Ik weet niet hoe ik dit moet aanpakken. Als ik mijn gevoel volg, zullen veel mensen hier onder lijden. Maar zo doorgaan lijkt ook geen optie. Erg moelijke situatie... Zijn er nog meer mensen die voor zo'n moelijke keus staan?
Ik(vrouw) ben 42 en heb een vriend van 20. Had het er in eerste instantie heel moeilijk mee( eigen waarde en normen).maar in feite merken we het zelf niet in onze relatie..Ik ben in uiterlijk en gedrag een heel stuk jonger..( men schat mij gemiddeld tussen 28 en 31) en hij is zo ontzettend wijs. Heeft veel mensenkennis, vele malen meer dan ik en soms voel Ik mijzelf een kind bij hem..dus..tsja..het gaat geweldig tussen ons..maar voor de buitenwereld durf ik er echt niet voor uit te komen. Dat taboe is zo groot..enne..niemand weet dat ik AL 42 ben..haha
leeftijdsverschil maakt niet zoveel uit.. Zelf ben ik 17 en ik heb iets met een man van 27 en we zijn heel gelukkig samen!!
Leeftijdsverschil maakt echt veel uit,
Als je minderjarig bent . Diegene heeft andere behoeften dan jou! =S
Ik ben 14 en hij is 19. Mijn mening is dat leeftijd geen rol speelt. Als je maar van elkaar houdt en elkaar begrijpt toch?
Ik zelf ben 14 en mijn vriend is 21.. Zelf snap ik af en toe nog steeds niet wat hij met iemand moet die 7 jaar jonger is. Maar nu maakt het ons beide niet meer zoveel uit, als we samen maar gelukkig zijn, toch?

ik ben 18 en mijn vriend is 26 acht jaar verschil, maar de reacties waren in het begin wel een beetje ontmoedigend... Ook mijn vriend is buitenlands, en spreekt slecht Nederlands...
Als je verliefd wordt, word je simpelweg verliefd. Mijn partner is 14 jaar ouder dan mij, zelf ben ik 28. Het leeftijdsverschil heb ik niet in vraag gesteld. Wel dat hij al een leven achter de rug had. Daar hij al 2 kinderen heeft van 12 en 6, ligt de kinderkwestie wat gevoeliger. Moest hij hier radicaal in zijn, zou ik misschien anders gedacht hebben. Nu is hij niet vragende partij, maar hij staat er wel voor open. Met de vrienden ligt het iets moeilijker. Je hebt nu éénmaal andere interesses. Soms moet je wat water bij de wijn doen. Maar je merkt dat mannen het onmiddellijk accepteren, terwijl zijn vrouwelijke vrienden je anders bekijken. En ik voel de behoefte niet om mij te bewijzen aan zijn vrienden. Je kiest uiteindelijk voor je partner, de vrienden krijg je erbij. Ik heb van het leeftijdverschil nooit een punt gemaakt, mijn vrienden zijn dan ook gewoon blij voor ons. Voor mij is hij een echte man met de positieve en negatieve kantjes. Ik zou he! M niet anders willen. Iedereen mag zeggen, denken & doen wat hij of zij wilt - het verandert niets aan onze liefde voor elkaar. Wij zijn gelukkig met elkaar en dat is het enige wat uiteindelijk telt.
ik ben op vacantie gewest in cuba.ik komt zelfs uit colombia,maar ik woont in Nederland.ik wordt verlief op een cubanse man. Hij is 30, en ik ben 44. Dus... Grote lieftijdsverschil.maar hij is ook verlief. Hij wil een seriouze relatie met mij; en hij is bereid om hier komen om mij beter leren kennen. Maar ik heb twijfels, zoals leftijd verschil,cultuur verschil, enz...maar in andere kant denk ik;als wij de kans niet geven om samen te zijn. Weet ik niet op dat werk o niet. Dus..! Is moelijk op een juiste beslissing nemen.maar ik wil graag hem weer zien en samen kunnen zijn.wat adviser jullie mij?.!.
hey hallo ik ben 33 en heb een relatie met iemand van 24 en het gaat nu hartstikke goed we zijn een periode van 2 jaar uitelkaar geweest en nu weer bij elkaar en hebben ook een dochter maar hij vindt het juist heel erg opwindend dat ik ouder ben dan hem maar ik moet wel zeggen dat ik geestelijk net zo oud als hem ben en ik lijk ook helemaal geen 33 eerder 25 maar ik houdt met heel mn hart van m.
ik was 15 en hij al bijna 24. Ik wou echt iets met hem beginnen.We gingen uit en alles leek goed te gaan.Alleen de volgende dag beantwoorde hij mijn smsjes niet meer. En de volgende dag belde hij dat hij het niet kan. Volgens mij ging het hem niet eens om het leeftijdsverschil.Maar hij vond mij niet serieus genoeg en dacht hij dat ik ook met 40 andere jongens ging. Tja, het was niet leuk maar ik heb wel evaring opgedaan en dat is het belangrijkste toch? En ik vind dat ik met mijn 15 toen veel volwassener was dan hem.
Ik ben een meisje van 16 en heb een relatie met een jongen van 24.In het begin van onze relatie werden veel reacties gegeven over ons.. De meeste mensen vonden dit maar raar, maar uiteindelijk wat is 8jaar verschil. Nu lijkt dit veel erger of wanneer ik 10jaar ouder ben.. Dan pas lijkt dit normaal. Ik voel mij goed bij hem en dat is belangerijk. Veel discussies heb ik nog niet gehad omtrent ons leeftijdsverschil. Ik ben dan ook een meisje die wat voorop loopt met mijn leeftijd. Jongens van mijn leeftijd intereseren me helemaal niet. Doen waar je, je het beste bij voelt is het belangerijkste!
16-37
They're my Lucky Numbers !
Onlangs vroeg een vrouw me, haar vriend was 17 jaar ouder, hoe ik tegenover een dergelijke relatie stond. Ze was bevreesd voor het ouder worden want nu konden ze samen skieen, tennissen etc.. Ik heb haar geantwoord dat, indien ze een sterke relatie had , zich geen zorgen moest maken! Mijn vrouw was 13 jaar, werd terminaal ziek en ineens was zij de 'oudere' vrouw. Geen sprake meer van tenissen, skieen etc.. Ik kan je verzekeren dat die laatste jaren de mooiste van onze relatie waren...Tot d elaatse druppel morphine heb ik mijn vrouw verzorgd.. En net voor ze overleed vertelde ze me.. Indien ik mocht kiezen tussen een lang leven met iemand anders of dit korte leven met jou ( zij was 42 ) dan koos ik toch voor dit korte leven met jou. Wanneer je van iemand echt houdt speelt leeftijd echt geen rol.. Liefde is tussen wat jou en je partner! De omgeving heeft het doorgaans moeilijk met heel grote leeftijdsverschillen, maar het kan ook echte liefde zijn...
Ik ben verliefd op een jongeman die 14 jaar ouder is dan ik. Die jongeman is ook verliefd op mij!!! Hij heeft veel voor me over en is erg lief, dus de leeftijd boeit niet, het gaat zich erom hoe lief degene voor je is, toch? En hij en ik denken vaak hetzelfde, houden van dezelfde dingen en hebben dezelfde mening... En wat andere zeggen trek ik me al helemaal niets van aan, hij wordt mijn vriend en niet die van hen....
eeejz.. Ik ben nog 15 word over een maand `6 en mijn vriend word over 1 maand 21. We zijn nu al een half jaar gelukkig samen en zijn van plan om vanaf volgend jaar te gaan samenwonen.
lang leve de liefde.. Niet de leeftijd! Geniet intens... Leer van elkaar, hou van elkaar en respecteer elkaar. Zielsgeluk hangt slechts van liefhebben af. Dan is er niets dat kan vervelen... Al is iemand heel wat ouder, dan betekent het nog niet dat hij/zij veel ervarender is dan de ander. Het is maar wat je allemaal hebt meegemaakt.(Ervaring is niet dat wat je overkomt;ervaring is dat wat je doet met wat je overkomt)
En hou elkaar gewoon niet voor de gek, kap er anders mee (volg je intuitie..),want anders wordt het hartbrekend voor de een en een gemiste kans voor de ander om het leven met andere dingen te verrijken!
Ik heb een vriend gehad en hij was-is 17 jaar ouder als mij. Ik ben 20 en hij is sinds kort 37 geworden. Ik heb het uitgemaakt. Meredeels omdat ik me er onwijs voor schaamde. Ik heb ongeveer een jaar met hem gehad, alleen mijn beste vriendinnen wisten ervan voor de rest niemand. Tegen mn ouders loog ik steeds. Hij kwam niet bij mij thuis en ik wel af en toe bij hem. Ik kan mn leven niet delen met zo´n iemand. Ik wil gewoon eerlijk zijn en me niet hoeven schamen voor mijn vriend.. Ik heb t uitgemaakt met m.. En nu ben ik verliefd op een jongen van 19 :S terwijl ik deze zomer 21 wordt.. Gaat lekker met me!!
Ik (vrouw) ben 24 en mijn vriendje is 21 jaar. We zijn nu 3 1/2 jaar samen. Dus toen we elkaar leerde kennen was ik 21 en hij net 18.... Voor veel mensen een raar iets. Maar nu na 3 1/2 jaar hebben mensen eindelijk door dat wij goed bij elkaar passen ongeacht het leeftijdsverschil. We zijn nog steeds gelukkig en zitten op 1 lijn!
Mijn grote liefde was precies 40 jaar ouder
We hebben 15 jaar een vreselijke mooie tijd
Gehad. Vorig jaar juli is hij overleden hij is
80 jaar geworden. Ik mis hem nog elke dag. Wat ik mis is teveel om op te noemen. Er zal nooit
Meer iemand in mijn leven komen die mij zoveel
Zou kunnen bieden. Maar je moet er nooit naar zoeken het is een klik een aantrekkingskracht tussen 2 mensen.
voor en tijdje is het leuk maar zou het leeftijdsverschil Op ten duur niet vervelen ? Ook heeft hij veel geld, en kan hij je zekerheid bieden een is hij met levenservaring wijzer. Is het niet zo dat je ook zelf levenservaring op moet doen. Wat als je allen komt te staan , dan heb je van toetern en blasen geen verstand,om dat je die ander het altijd voor heb gedan.Wat heb je aan dat alles,als je niet gelukkig bent. Als de sleur enmaal in de relatie komt,een dat in ieder relatie. Voor demannen is het leuk zon lekker jong ding
Maar er is ook maar en kwestie van tijd dat hun het gaat vervelen. Omdat zon jong ding geen ervaring van het leven heb. En hij gaat zich afvragen , wat moet ik met zon jong ding, wat mijn dochter kan zijn.
ik ben nog steeds (22jr) hoteldebotel op een 50 jarige man... Kon hem al een tijd en had vorig jaar een kortdurende relatie. Body over mind was zijn argument om de relatie uiteindelijk te beeindigen, terwijl mijn verstand: 'mind through body' zei, tenslotte kun je je gevoel niet uitsluiten. Ik probeer er over heen te komen, want hij heeft er een punt achter gezet en heeft een nieuwe vriendin. Tja... Ondanks dat denk ik dat het had kunnen werken, want een conclusie kun je niet snel trekken wanneer er allerlei omstandigheden hebben afgespeeld die de oprechte houding in de relatie hebben geblokkeerd (bij mij in ieder geval)... Dus veel spijt en pijn achteraf dat je je opeens realiseert wat je mist en vooral weet wat de ander zal missen, dan wel niet heeft gekend... Zonde, misschien lot... Ach ja ik zal proberen het in te zien dat hij iets zal moeten missen en dat is pure, zuivere liefde die ik voor hem heb... Mijn advies is dan ook, liefde is ook vechten voor de nadelen die er zijn (ook allerlei andere verschillen die ik heb met deze expartner, zoals levensfase en cultuur) voordat je zomaar afbreekt. Communiceren is ontzettend belangrijk, maar ook respect voor elkaars situatie en inzien dat je van elkaar kunt leren nadat je e.e.a. Over elkaar weet. Als de relatie per ongeluk uit liefde is ontstaan, dan kun je dat niet tegenhouden en bovenal; moet je je niet door de omgeving laten beïnvloeden. Ditlaatse is meestal de grootste blokkade. Maar goed, het is maar wat je overhebt voor een geliefde (van je leven?). E.
Hallo. (een jaar geleden..)
Ik was 21, hij 49. Dat was zelfs niet ons enige verschil. Levensfase, geloof en cultuur waren ook een van de verschillen, maar in opvattingen blijkbaar niet zo verschillend. Dát o.a. Verbond ons dan ook, denk ik. We vonden elkaars karakter leuk, interessant en aantrekkelijk en ik denk dat we op een zelfde/intense manier over dingen konden praten en van dingen konden genieten. Dus vanuit mijn (helaas inmiddels gebroken) ervaring gesproken vind ik dat relaties met een groot leeftijdsverschil (die per ongeluk uit ware liefde zijn ontstaan) acceptabel. Uiteindelijk gaat het in de liefde om: steun en toeverlaat, kracht, passie, weerspiegeling van jezelf/de ander, intimiteit, emotioneel/spiritueel verbond, maar ook met liefde vechten voor de nadelen die er zijn. Welke andere moeilijke omstandigheden er ook mogen zijn! Nou ja goed, je kiest er uiteindelijk wel of niet voor, maar kies wel met heel je hart. Helaas kiest niet iedereen met heel hun hart voor de persoon en wordt het gevoel (voor sommigen: het verstand :(
Bepaald door de omgeving... Ik blijf hopen... En verlangen :)

Een liefdevolle groet van 'n verlaten jongedame
nou ik ben 18 en mijn vriendje is 26. Ik vind opzich niet zo erg hoor. Ik ben blij met hem en hij leert mij mieuwe dingen die een leeftijd genoot me niet zou leren!!! Ik zie het zo: als hij mij maar gelukkig maakt en ik hem dan is alles goed!!
Ik zag net dat ik een poosje terug al gereageerd had. Mijn mannetje is dus 13jr jonger maar in gedrag net zo * misschien zelfs nog wel volwassener * als ik * of ik net zo kinderlijk hahaha *
Maarre ... Als ik zo sommige reactie's lees met : dat kan nooit goed gaan (gaat nog altijd hartstikke goed), de bagage die je meeneemt in je leven (hij heeft meer bagage als menig man van 50 ) enz enz .. Leuk nieuwtje dan misschien voor de zwartkijkers onder ons: wij verwachten over 5 weken ons eerste kindje en guesse what ... We zijn dol gelukkig!!! Groetjes M.l.
ik ben 18 en verliefd op een man van 39
Mijn man en ik schelen elkaar bijna 10 jaar.Toen we elkaar leerden kennen heb ik er niet eens bij nagedacht. We waren verliefd en het ging allemaal super. Ook mijn ouders en vrienden besteedden er geen aandacht aan. Wij zijn inmiddel bijna 36 jaar getrouwd en hopen nog heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel lang bij elkaar te zijn. Gr. Marga
ik heb n 4 jaar jongere vriend. Tja dat was leuk, nu irriteer ik me al 2 jaar aan t feit dat hij onnozel is en alle verantwoordelijkheden uit de weg gaat. Tis echt een kind, onvolwassen. Na 3 jongere vriendjes heb ik besloten: niet meer.
Mijn ouders scheelden 10 jaar. Na een huwelijk van 15 jaar (in totaal kenden ze elkaar toen al bijna 25 jaar) zijn ze uiteindelijk uit elkaar gegaan, voornamelijk omdat mijn vader (de oudere) altijd alles regelde en mijn moeder ergens begon te voelen dat ze ook iets voor zichzelf moest hebben. Dit kwam zo nadat ze met mij in haar eentje op vakantie was geweest. De zelfstandigheid die ze zo lang had opgegeven omdat mijn vader toch alles wel regelde en wist miste ze toch wel hoewel ze dat heel lang niet doorhad. Dus waarschijnlijk ligt het er vooral aan hoeveel twee mensen die zoveel jaren verschillen de dingen regelen en laten regelen. Gewoon een kwestie van goede afspraken maken.

ej! Mijn vriend is 10 jaar ouder dan ik. Het gaat super en de sex in ongelofelijk goed :P,
We hebben vaak wel menings verschillen over wat belangerijker is zoals feestje of sparen..duh...maar we zijn gelukkig en ik heb mn feestjes toch, sparen is voor ouwe lullen :P xx
ik vind dat het moet kunnen
Het ligt er aan hoe jij je voelt
Ik was 15 (1 maand voor ik 16 werd) toen ik met mijn vriend van toen de tijd 27 ging
Ik ben nu 19 en hij is 30 we zijn onwijs gelukkig wonen al 2 jaar samen en hebben niks te klagen
Ik zou het meiden juist aan raden jongens van mij leeftijd zijn veelste veel met hun zelf bezig en met dingen ontdekken een man van 30 wilt gewoon huisje boompje beestje
En dat wil ik ook

Xxjes Atike
ik ben drie jaar samen geweest met de vader van mijn dochter, hij was 14 jaar ouder dan ik en wijzer dacht ik ook. Helaas heb ik me hier behoorlijk in vergist. Nu heb ik sinds kort een relatie met een 7 jaar jongere vriend, van het leeftijdsverschil merk ik weinig. Leeftijd is maar een getal, het gaat erom hoe jong je je voelt.
mijn vrouw en ik verschillen 23 jaar. Ik ben dus <het mannetje> veel ouder. Toch zijn wij pas 22jaar samen en intens gelukkig. Wij houden niet veel Maar alles van elkaar! Hebben het geluk bekroond gezien, met een schat van een dochter ,nu inmiddels al 10 jaar Ik was vroeger zoals men noemt : financieelrijk, nu geestelijk, want wij hebben een sociale uitkering al 3 jaar. DUs hier zit het als het echte liefde is ook niet. En komen prima met het weinige geld uit, dank zij mijn vrouw. Zijn nooit getrouwd, die stap ben ik nog niet aantoe ,zegt sandra,mijn vrouw. Nadat ik verschillende malen dat festijn .op het laats afgezegd had,ook zonder problemen. Ook als men sandra vraagt,hoe zo een lelijke ma aan zo een mooie vrouw komt, is haar andwoord steevast: misschien is hij wel heellief en bijzonder.Zij is gisteren 39 jaar geworden ,samen met onze dochter in disneyland en papa past op het huis Ons motto is :men blijft kort bij elkaar door lengte te geven. Dit is onze ervaring van een groot leeftijds verschil.Als je weinig in een relatie stopt . Komt er ook weinig uit! En wanneer je doet wat je deed, blijf je krijgen wat je kreeg.
Mijn vriend is 12 jaar jonger.Ik ben 44 en hij 32.Ik ben gewoon en niet echt mooi.Ik denk toch, dat mensen moeten bij elkaar passen en in leven kan altijd iets komen wat je niet verwacht. En een vroeuw moet haar eigen leven hebben en van zichzelf houden , dan komt alles goed.
ik val niet op oudere mannen, ik val op mijn man die 31 jaar ouder is. Hij is (net)70 en ik (nog)38. We zijn al 15 jaar samen en hebben prachtkinderen. Wat willen we nog meer?
ik ben een meisje van 16 en heb nu al 3 jaar een relatie met een 'man' van 25. Het gaat super alleen elke keer dat comentaar als ze vragen of je een vriend hebt. Daar word je wel moe van. Wij merken zelf weinig van het verschil alleen dat hij wat meer ervaringen heeft maar dat vind ik alleen maar fijn. Dan kan ik nog veel van hem leren en hij weet waarvoor ik moet oppassen. Ik snap gewoon niet dat sommige mensen je geluk van je af willen nemen! Groetjes
ook ik ben verliefd geworden op een man van 26. Ik zelf was toen 38.!!!ooooo wat een reacties.maar als je verliefd bent ben je blind...en doof.dat is gewoon zo.hij overladen mij met aandacht.belde en smste de hele dag.we hebben 12 jaar een relatie gehad.hij was een muzikant en hield van oudere vrouwen....andere mensen moesten me zeggen dat hij vreemd ging...! Hij is gewoon een foute man..een groot verwent enigs kind met een moederkomplex.bha ik vind het zo gemeen dat hij misbruik van mijn eerlijkheid en liefde heeft gemaakt.door hem vertrouw ik nu niemand (mannen)meer.nu zeggen ze....je wou toch niet luisteren.
ik had een vriend die 19 jaar jonger was dan mij. Ook hierbij speelde de familie een grote rol. Ik heb na 6 jaar zelf de relatie beeindigd omdat ik het gevoel had dat het hem te moeilijk werd gemaakt door zijn familie. Wij hebben samen een kindje van 5 jaar en de band tussen ons is prima. Hij is inmiddels getrouwd met een veel jonger meisje en ze hebben nu samen ook een kind. Ik hou nog steeds van m, maar dan meer als vriend en niet als partner. Soms is houden van ook loslaten. Ook al is het een moeilijke keuze geweest ik heb er achteraf geen spijt van. Qua leeftijdsverschil merkte je weinig je voelt je zelf nog jong en vaak gedraag jij je daar ook naar. In elke relatie moeten partners naar elkaar toe groeien dit heeft in princiepe niet zoveel met leeftijds verschil te maken. Als je van elkaar houd heb je veel voor elkaar over. Heb nu een vriend die 12 jaar jonger is dan mij maar het voordeel wat ik nu heb is dat de familie er geen bezwaren tegen heeft. Of je nu wi! Lt of niet maar dat geeft wel meer toekomst perspectief voor je relatie.
Op dit moment heb ik een relatie met een 16 jaar oudere man, ikzelf ben pas 16 jaar jong, hij 32. Op het moment dat ik hem leerde kennen was hij getrouwd met de vrouw waar hij al tien jaar samen mee was. Dit is anderhalf jaar geleden, pas sinds een half jaar hebben we iets met elkaar, in het geheim is het begonnen, niemand wist iets. Na 3 maanden weet de rest van de wereld het ook, inclusief zijn vrouw. Zij gaan nu eindelijk scheiden. Wij samen zijn op het moment erg gelukkig samen, en hopen dat alle tegenslagen die we hierdoor hebben gehad het waard zijn geweest.. Groetjes..

Ik vind dat het tot op een bepaalde hoogte kan, zelf ben ik 15 en heb al 7 maanden een relatie met mijn 21-jarige vriend, m'n ouders vinden het goed, omdat ze hem al een jaar of 2 kennen. Maar als dit niet het geval zou zijn waren ze er totaal niet mee eens. In het begin zaten we wel met het leeftijdsverschil, maar ja... Liefde overwint alles zal ik dan maar zeggen!
ik ben 56 en mijn vriend is 44 en ik moet zeggen het houd mij jong je doet meer aan je figuur en hij kan nog wat leren van me want een oudere vrouw heeft toch haar trucken vind hij en ik voel me gewoon fantastisch en dat is toch wel wat telt of niet soms
Hoii,

Ik ben zelf 16 jaar en mijn vriend is 27 jaar! Ik kon hem via een site... Het was liefde op het eerste gezicht.. Hij wou eerst helemaal niets met me temaken hebben... Ik was te jong.. En ik vond hem te oud... Maar ik begon steeds meer voor hem te voelen, ik werd verliefd! En ik ken hem nu al een jaar en we hebben al vaak afgesproken nu en een relatie.. Ik begrijp best dat sommige mensen er raar van opkijken maar ik ben gewoon zo ontzettend verliefd en hij op mij! Nadeel is dat hij ook nog eens heel ver weg woont maar 3 uurtjes in de trein heb ik er zeker voor over... Ik zie hem totaal niet als een vader figuur. Maar gewoon als mijn vriend waar ik super dol op ben. Hij ziet er ook wel uit als een jongen van 23 jaar. Maar het klikt enorm goed van beide kanten. Maar het blijft natuurlijk wel 11 jaar verschil.
ik ben sinds een paar weken aan het daten met een jonge man van 25 jaar, zelf ben ik nog 17. Hij is 7 jaar ouder als mij ( binnekort word ik 18) maar doordat hij al halverwege zijn 20-ger jaren zit en ik in principe nog een "tiener" ben reageren de mensen uit mijn omgeving niet al te best. Zelf heeft hij hier geen problemen mee, maar zelf twijfel ik nog. Zou ik als jong, mischien zelfs naïef meisje wel iets moeten beginnnen met iemand die veel meer levenservaring heeft als ik? Ik vind het maar lastig.
Ik ben zelf 29 en mijn vriend is 63.Ik ben stapel gek op hem..ik kan mezelf geen leven voorstellen met een jongere man..Het gevoel van geborgenheid en veiligheid is zeer sterk tussen ons en in bed durven we meer..zelfs als er geen sex zou zijn is het gewoon in zijn armen liggen voldoende..
helaas ik had een 14 jaar jongere vriend (ik 35 hij 21) en het is twee jaar goed gegaan. Zijn familie was ertegen en heeft hem weggehaald. Hij moest met een'jongere' vrouw zijn volgens zijn moeder. En nu nog geen half jaar verder heeft hij een zwangere vriendin. Daar gaat mijn geluk die ik met hem zou hebben. Wij zouden al getrouwd zijn, ware het niet dat ik degene was die nog even wilde wachten. Helaas is dit dus fout gelopen. Voor de rest mijn advies: volg je hart, ongeacht leeftijd, ras of andere verschillen. Groet: ongelukkige
Ik ben zelf 21, mijn vriend is 44 jaar. We wonen nu bijna een jaar samen en we zijn helemaal gelukkig! Het nadeel is wel dat mijn ouders het er totaal niet mee eens zijn. Ook omdat hij al kinderen heeft. Maar ik hou van hem en voor mij maakt het leeftijdsverschil niets uit. Eigenlijk merken we er niets van.. En jongens/mannen van me eigen leeftijd?? Nou daar loop ik zo met beiden benen overheen. Ik ben gelukkiger dan ooit!
Ik zelf ben 16 en m'n vriend is 20 (binnenkort 21) en ik voel me er goed bij. Ik vind het sowieso prettiger om te gaan met mensen die ouder dan mij zijn. Op de één of andere manier kan ik beter met wat oudere mensen omgaan dan met mensen van m'n eigen leeftijd of jonger.
Ikzelf ben 54 , en ja ik val letterlijk en figuurlijk op jongere mannen. Ze houden me jong , OMDAT ik me JONG VOEL. Maar in deze maatschappij, ben je na 50 een SENIOR je wordt nog net niet bij het oud vuil gezet. Ik vind mannen tussen 47 en 54 op dit moment aantrekkelijk. Ik zal hem vinden ook.
zelf ben ik 18 jaar en heb ik een vriend die 10,5 jaar ouder is. Het grootste verschil is dat hij werkt en ik studeer, verder vullen we elkaar goed aan, we hebben dezelfde interesses etc. Tot nu toe gaat het goed, alleen de reacties van de omgeving waren niet bepaald positief in het gegin.
Mijn ervaring is, een jongen die wat jonger is dan een vrouw, zoekt meer een moederfiguur die zorg draagt naar hem toe. Een vrouw is sneller volwassen en voelt zich hierdoor ook moeder. Dan de midlife wat de mannen door maken, om zichzelf te moeten bewijzen, opzoek naar zichzelf een soort van inditeitcrisis. Ik ben nu op een leeftijd gekomen, dat ik zelf opzoek ben naar een man die ook stabiliteit zoekt een soort van balans zijn in en met elkaar. Het is meestal de karater verschillen dan de leeftijd die het doet botsen.
Mijn vriend is 9 jaar ouder dan mij. In het begin was ik een beetje bang wat mijn omgeving hiervan zou vinden en of dit wel ging werken. Maar we zijn nu een tijd verder en ik heb er absoluut geen probleem meer mee. Ik merk weinig van het leeftijdsverschil, ja hij heeft meer levenservaring en ja hij is in sommige dingen wat serieuzer dan mij...maar het zijn geen zaken die voor problemen of irritaties leiden. Mijn visie is: Liefde kent geen leeftijd. En ik kan dit nu ook uit ervaring zeggen. Wij vullen elkaar prima aan!! En in het begin kan het lastig zijn om aan je omgeving te vertellen dat je vriend zoveel ouder is en reageren ze misschien, naar jouw mening, dom en niet leuk. Maar je moet proberen om jezelf hierover heen te zetten. Als je echt gek op hem bent, de relatie is gezond en de liefde is wederzijds...dan maakt het je helemaal niet meer uit wie welke mening heeft. En het is ook waar, oudere mannen hebben meer levenservaring, ook in bed en dat is zeker een p! Ré!:)
Ik vind dat het moet kunnen. Heb het momenteel zelf ook ondervonden. Vriend van 20 jaar en ik 41 jaar. Hij accepteert mij zoals ik ben en zegt veel dat hij van mij houd. We kijken vaak samen film. Maar sex is er nog nooit bijgekomen.
ik ben 23 en mn vriend is 31. Ik ben heeeel blij met hem EN met het feit dat hij ouder is, ik ben nl nogal een wildebras en hij is lekker rustig en verstandig en ik leer een hoop van hem! Heerlijk! In tegenstelling tot mn ex die 2,5 jaar ouder was en mij niet aankon!
Veel reactie's ... Daar ben ik wel blij om, in onze omgeving is het niet zo normaal met een groot leeftijdsverschil. Terwijl wij dus ook 15 jaar schelen. Maar we zijn echt super gelukkig! We hebben nu zelfs een tweeling van 5 maanden.
idd leeftijd is maar een getal.... Ik ben 15 jaar getrouwd geweest met een man die 6 jaar ouder was dan ik. Nu heb ik een vriend die 10 jaar jonger is dan ik en dus 16 jaar jonger dan mijn ex. Ik merk geen verschil. Het gaat om het karakter, en je gevoel tov van hem. Ik voel me nu gelukkiger. Hij neemt me zoals ik ben en dat is heel belangrijk. Mijn ex heeft dat nooit gedaan....alles draaide om hem en niet om mij of onze kids. Eerst hij en dan de rest!!! Zo werkt dat niet in het leven. Alles heeft een reden...ook dat mensen in je leven komen en dat heeft niets met leeftijd te maken!!!!
ik ben 15 mijn vriend 20. We zijn gelukkig dat is wat geldt..
mijn vriend en ik schelen 14jaar en we zijn inmens gelukkig samen al bijna 5 jaar. Vroeger toen hij net volwassen was en een auto had moest ik niks van hem weten. Had ik het geweten dat hij zo geweldig was en zoveel liefde kon delen met een ander... Helaas toen, maar nu inmens gelukkig met de buurjongen van een straat verderop! Greetz Herma
Hela,
Ik zelf ben (bijna) 19 en mijn vriend 35. En we wonen samen, ik ben uit Nederland weggegaan om bij hem te wonen mét ouderlijk medeweten en toestemming. Familie en vrienden reageerden over het algemeen positief, tuurlijk maken sommigen zich een beetje zorgen, maar van elke ervaring leer je veel! Ik merk zelf niets van het leeftijdsverschil, dat is ook niet belangrijk, belangrijk is dat we van elkaar houden en emotioneel en karakterwijs aan elkaar gewaagd zijn. Hij mag dan ouder zijn en meer ervaring hebben, dat is geen garantie dat hij ook overal beter in is. We leren allebei nog ;)
zelf heb ik een jongere vriendin al meer als tien jaar. Toen ik haar leerde kennen was zij net 32 en ik 53. Na twee jaar zijn we bij
Elkaar ingetrokken. Un is zij 44 en ik niet 65 . Gaat prima geen klagen ook op sex gebied geen problemen.

En wat als de man 10 jaar jonger is dan de vrouw? Mijn vriend is 38 en ikzelf 48 en ik kan het iedereen van harte aanbevelen! Mannen van tegen de 50 zijn vaak al helemaal uitgeblust (uitzonderingen natuurlijk daar gelaten), die van tegen de 40 beginnen pas.
Heey
Mijn vriend en ik schelen ook veel. Ik ben 20 en hij 35 dus dat is ook niet niets. In onze omgang met elkaar merken we er helemaal niets van! Ik heb zelf ook veel meegemaakt (gescheiden ouders en dergelijke) en ik denk niet dat een jongen van mijn eigen leeftijd dat allemaal op zich zou kunnen nemen want ik heb natuurlijk wel mn bagage mee.. Mijn vriend heeft natuurlijk ook zijn bagage maar omdat we allebei veel hebben meegemaakt klikt het "gewoon" super goed. Nu moet ik wel toegeven dat hij er uitziet alsof hij half/eind 20 is dus van de buitenwereld hebben we eigenlijk weinig tot geen last. Onze families accepteren het heel goed en vinden het heel fijn voor ons dat we elkaar gevonden hebben. We hebben pas 7 maanden maar dat gaat nog veeeeel langer worden:)
We hopen ooit samen nog te trouwen, maar daar wachten we nog maar een tijd mee ivm studies, werk etc. Veel plezier en genot iedereen die in hetzelfde schuitje zitten! Geniet ervan en trek je niets aan van de buitenwereld als die eventueel rottig doen! Het gaat om jou/jullie geluk en laat de rest maar kletsen!
Mijn vriend is 9 jaar jonger dan ik ben (30), in het begin hebben we hier veel over gesproken en we zijn er altijd vanuit gegaan dat onze relatie een houdbaarheidsdatum heeft! Nu bijna 2 jaar verder zijn we nog steeds heel gelukkig en gek op elkaar. Juist doordat je door het leeftijdsverschil en de houdbaarheidsdatum leeft je in het hier en nu en niet in de toekomst! Zolang je blij bent met elkaar: geniet!
mijn vriendin is 16 jaar jonger dan ik. Het is zoals velen schrijven, de buitenwereld kijkt er anders naar dan dat wij dat zelf doen. Vooral haar moeder heeft er op dit moment veel moeite mee.. Benieuwd hoe dat verder zal aflopen.. Ikzelf merk vrij weinig van het leeftijdsverschil, het lijkt soms of mijn vriendin meer levenservaring heeft dan ik.. Ik voel me in ieder geval gelukkig op dit moment!
Als je een 'jongen' van 20 leuk vint, wordt het best lastig als vrouw van 30. Zelf wil ik kinderen en iemand van 20 is daar nog niet mee bezig. Dat weerhoudt mij er in ieder geval al van om met hem uit te gaan. Verliefdheid zou het dan alleen maar lastiger maken...
Mijn leven lang ben ik al gefascineerd door oudere mannen. De eerste keer dat ik merkte dat ze ook op mij konden vallen was toen ik 14 was en hij 26. Hoewel er niks gebeurde, was er spanning en wensten we alletwee dat ik 10 jaar ouder zou zijn. Onlangs heb ik mijn relatie met een 10 jaar oudere man beeindigd. In het begin was het prima en voelde het heel vertrouwd aan. Hij was niet als de mannen van mijn eigen leeftijd. Hij was volwassen, behandelde me met respect, nam de tijd en speelde geen spelletjes. Dit gaf mij veel rust. De andere kant van de medaille was dat hij dingen op zijn manier wilde doen, mij ook met regelmaat ongezout en ongevraagd 'advies' gaf al veel had meegemaakt waardoor er na een tijdje behoorlijk wat problemen de kop op staken. Dit is de crime van een oudere man. Toch zal ik altijd een zwak blijven hebben voor oudere mannen.. Waarom? Omdat ze tenminste niet meer hoeven te 'scoren' en gewoon respect hebben voor vrouwen (over het algemeen dan)
tja, ik heb een vriend van 52 jaar en ik zelf ben 32. Toen ik heb had leren kennen zei hij dat hij 40 was maar ik geloofde dat niet omdat hij uitgeleefd uitzag. We zijn bijna 3 jaar bij elkaar maar elke keer heb ik wel eens mijn twijfels omdat hij niet te porren is voor het uitgaans leven. Hij heeft natuurlijk alles al meegemaakt waarvoor het voor hem niet meer hoef. Maar ik vind dat we af en toe best kunnen uit gaan.bij: naar de bioscoop of uit eten,etc. Hij zal het niet vanuit zich zelf vragen schat zullen we vandaag uit gaan vind hij niet nodig. Als we allebei de hele werk hebben gewerkt is ons weekend gewoon gezappig in huis blijven hangen. Echt verliefd ben ik niet het is meer het veilige haven dat hij biedt door mijn de aandacht te geven. En dat komt omdat hij mij type niet is en dat weet hij omdat ik het eerlijk heb vertelt,maar z'n hart is op de juiste plaats alles wat hij voor mij kan doen doet ie ook. En dat maakt dat het moeilijk is dat ik nog steeds nie! T weg ben bij hem omdat het mij geestelij knagt, de leuke mannen die ik hebben nooit zoveel voor mij gedaan.
leeftijdsverschil hoeft niets uit te maken, inderdaad. Het gaat om de click, de liefde, wat er samen is. Ik vind het wel erg dat steeds meer mannen rond de 55 jaar stelen dat zij absoluut niet meer een vrouw van hun eigen leeftijd willen. Hiermee gooien zij hun vrouwelijke leeftijsgenoten als afgedaan en aftands overboord, het lijkt wel discriminatie. Ook triest voor de vrouwen. Veel mannen van rond die leeftijd voelen volen zich jeugdig , en denken dat zij er nog goed uitzien. Veel vrouwen van die leeftijd ook. Soms lijkt het wel een wedloop onder sommige mannen, hoe jonger de vriendin hoe beter. Het zou mooi zijn als mensen, mannen en vrouwen, nooit meer op hun leeftijd worden beoordeeld!Gerrie.
nou ik heb een relatie met een 16 jaar oudere man en het gaat goed die relatie.we zijn nu 2 en half jaar bij elkaar en hebben een dochtertje gekregen we zijn erg gelukkig met elkaar.gegroet een gelukkige vrouw.
Ik(29) heb ook een vriend die 6 jaar jonger is dan mij. We zijn al 3 jaar samen. In het begin kreeg ik ook veel commentaar over het feit dat hij jonger was, maar waar staat geschreven dat dit niet kan? Moet ik dan zo'n saaie vent van 35 pakken? Bah het idee alleen al. Tot nu toe heb ik eigenlijk nog nooit last gehad van het leeftijdsverschil. Maar nu wil ik graag samen een huis kopen en daar is hij duidelijk nog niet aan toe, en wat doe je da? Wachten natuurlijk, je houd toch van elkaar!
heb een korte relatie van ongeveer 3 maanden gehad met een man die 11 jaar jonger was.Aantrekkingskracht was enorm,beide verliefd.uiteindelijk is t over gegaan,hij vond mij niet in zijn leven passen,was bang hoe mijn kind zou reageren op hem en andersom.Ook reactie van vrienden en vreemden kon hij niet goed mee overweg.Zijn familie en broer mochten t niet weten.Schaamte? Ik weet het niet.We konden t fantastisch met elkaar vinden.Leeftijdsverschil nekte ons uiteindelijk.
Ik heb nu 2 jaar een relatie en we wonen 1.5 jaar samen. En het gaat perfect. Mijn vriend is 28 en ik ben 19. Het is maar net wat je er zelf van maakt. Leeftijd zegt niet altijd alles.
Ik vind dit allemaal wel fijn om te lezen, want mn moeder heeft een nieuwe vriend die ouder is dan mijn opa. Zij is 49 en hij 72. Maar ik merk wel dat ze helemaal gelukkig is dus ik vind het allemaal prima!
hallo,

Ik ben 19 jaar en mijn vriend 31, en we zijn al ruim tien maanden gelukkig samen... Iedereen in de omgeving van mij accepteert dat hij veel ouder is en ik heb ze er eigenlijk ook nooit over gehoord haha. Als ik gelukkig ben met iemand die veel ouder is, moet dan geen punt zijn. Het klikt gewoon zo goed tussen ons, we stemmen zo goed op elkaar af...dat je het leeftijdverschil niet eens merkt,
We voelen ons goed bij elkaar, houden van elkaar en hebben allebij een dezelfde toekomst beeld, huisje, boompje beestje :D
Want ik andere mensen wil meegeven, volg altijd je hart of hij nou vijf jaar ouder is of twintig, doe wat jouw gelukkig maakt! Maar verlies nooit jezelf en kies altijd voor jezelf, dat is een goede basis....
Staan jullie er wel eens bij stil dat het ook gewoon liefde is tussen 2 mensen en dat het helemaal niets heeft te maken met het zoeken naar compensatie?
Zoals een reactie hier, verschil van leeftijd speelt bij ons geen rol. Hij is 22 jaar ouder, relatie is gebaseerd op liefde. Hij speelt totaal niet de vaderfiguur. Hij is wel een fantastische vader, geduldig en praat altijd met de kinderen. Degene die hier reageert over reactie van familie en vrienden. Ze zullen bij ons best gedacht hebben, voordat ze hem ontmoetten, dat het niet helemaal hun ding is of begrijpen. Mijn ervaring is dat toen ze hem ontmoetten ze hem direct in hun hart hebben gesloten, zo hartelijk en lief. Wat mijn omgeving echt opviel is dat hij niet onder stoelen of banken steekt dat ie erg veel van mij houdt. Daar gaat het om !! Een ander verhaal is dat wij het de oudste niet adviseren, misschien heel krom. Ik denk dat wanneer je 18 bent en je hebt nog helemaal niets meegemaakt je niet die keus voor de rest van je leven kunt maken. Wij hadden beiden al een huwelijk achter de rug, ik denk dat dat een verschil uitmaakt. Je hebt het allemaal wel gezi! En. Maar mocht de oudste die keus wel maken, dan is het haar keus en accepteren we die keus uiteraard. Geld speelt helemaal geen rol bij de relatie. Je hebt toch ook stellen zonder of met weinig leeftijdsverschil, die enkel met geld verdienen bezig zijn en een relatie zonder veel inkomen niet zien zitten?? Of wat denk je van vrouwen die - hoe verliefd ook - pertinent niet de relatie doorzetten omdat de man bijv.loodgieter is en haar niet dat leven kan geven wat ze van huis uit gewend is? Geloof het maar het gebeurt!! Heel triest! Ga voor het geluk, niet voor het geld, want dan ben je pas ARM!!

Ik ben net 21 geworden en mijn vriend wordt dit jaar 39. We hebben het super samen wel veel gezeik gehad van andere mensen (die het altijd zo goed weten te vertellen over een ander) Maar daar hebben we lak aan gekregen we hebben nu samen een huis gekocht waar we heel gelukkig worden!!!!
ik ben ouder dan hem, 6 jaar en we genieten iedere dag van elkaar, of het een probleem is?? Nee helemaal niet
tjah, wat moet ik zeggen. Op zich val ik ook wel op oudere mannen, bedoel heb wel vaker sjans gehad met dertigers terwijl ik zelf bijna 18 ben.. Vind persoonlijk niet zo erg al maak ik wel duidelijk dat het niets zal gaan worden. Vind het ook wel een heel verschil hoe oud je als vrouw ben op het moment dat je op een veel oudere man valt. Het lijkt mij dat er een veel groter psychisch verschil is als zij 20 en hij 40 is dan tussen iemand van 40 en hij 60. Lijkt mij dat je psychisch beter op elkaar aansluit als de vrouw op een wat oudere leeftijd een nog (veel) ouder iemand tegenkomt, want naar mijn mening heeft ze zich dan wel meer een mening kunnen vormen in het leven dan dat je een broekie van twintig of nog jonger ben. Al met al keur ik een groot leeftijdsverschil niet af maar ik weet wel dat een leuke oudere man tegenkom, dat ik dan wel tien keer daar over nadenk om dan nu al een relatie te beginnen. Denk dat de interesses vaak ook anders zijn. Maarre: ieder zi! Jn eigen ding he. Succes met je oudere of jongere lover..
Ik heb een lat-relatie van bijna 2 jaar met een 20 jaar jongere man. Ik durf er niet helemaal voor uit te komen naar anderen. Ik ben 47 jaar (maar zie wel veel jonger uit!)
Ik heb een zoon van 27 jaar en mijn vriend is bijna even oud als mijn zoon
Ik ben bijna achttien en mijn vriend is 26 jaar ouder dan ik. Negatieve reacties van mensen zijn bevooroordeeld; de een is op vroegere leeftijd volwassen dan de ander. Reacties als "wat een viespeuk" kloppen niet altijd, ook niet in mijn geval, want ik heb de eerste stap genomen. Dus, neem eerst de kans om de andere kant van een relatie te bekijken, in plaats van vooroordelen te geven. Als een stel gelukkig is samen, wie ben jij om er iets tegen in te brengen?

Ik ben 17 en mijn vriend is 28. We zijn nu een paar maanden bij elkaar maar héél gelukkig. Onze ouders reageerden ook heel goed hierop..
Er is maar één reden waarom ik voor een oudere man heb gekozen, ik hou van hem. Dat is alles. Er is geen andere reden.
Zelf ben ik nu ook aan het 'daten' met een oudere man. Het verschil is 5 jaar! Misschien lijkt niet zo groot maar omdat ik 19 ben en hij 24 heb ik toch het idee dat het 5 belangrijke jaren zijn. We hebben het heel leuk samen en af en toe zijn er natuurlijk ook meningsverschillen! Deze gaan dan voornamelijk over de levensstijl. Ik studeer nog en hij heeft al een jaar een baan. Daardoor merk ik ook wel dat hij al een stuk verder is dan ik. Maar toch vind ik het niet erg ergelijk en hij (hoop ik) ook niet. Ik denk dat als het voor je gevoel goed zit je het zo lekker moet laten en er niet al te moeilijk over moet doen want zo verpest je het alleen maar voor jezelf en voor je partner.
Mijn vriend is zo goed als 5 jaar ouder. Er zit een zekere kenr van waarheid in dit artikel. De financiële zekerheid is zeker een van mijn (onbewuste) redenen dat ik in de meeste gevallen op oudere mannen val. Ik zit zelf nog op school, hij heeft al cariere gemaakt, binnenkort een eigen huis etc. Ik denk dat ik een zelfstandige man met levens ervaring erg aantrekkelijk vind. Dit is in mijn geval moet ik bekennen dat het een groot voordeel is voor mij.
Ik ben zelf 27, hij 21, en ik heb nog nooit zo'n fijne relatie gehad! Het enigste nadeel is dat ik al werk en hij nog studeert, dat geeft strubbelingen met samenwonen. Ik ben er aan toe, hij nog niet...
hallo
Mijn man is 13 jaar ouder,en ik ben nog nooit zo gelukkig geweest!we zijn al 7 jr samen,5 jr getrouwd en een prachtige dochter rijker! En dat zal voor altijd zo zijn!en nee,ik ben niet naief!!! Es

hij is 43, ik ben 22 en ik heb alle vooroordelen hierboven gelezen en alle oordelen hieronder. We zijn bijna drie jaar samen en ik zou er geen dag van willen missen laat staan hem in mijn leven. Wat ik weet is dat we dit allebei niet hadden verwacht maar dat het is gebeurd, helemaal vrijwillig en zonder bijbedoelingen. Niet voor het geld of alle andere onzin en ook niet omdat ik er zo fris uitzie en strak vel heb en ook niet omdat hij zijn mannelijkheid wil bewijzen zoals hierboven en hieronder beschreven. Ik probeer gewoon gelukkig te zijn en geen enkele relatie met of zonder leeftijdsverschil zal lopen of aflopen zoals je denkt of zou willen.
Ik Heb zelf ook een relatie gehad met een ouderen man.. Ik was 20 en hij 43. Ik was hevig verlieft en hij ook op mij.. Naar mate onze relatie vorderde ging er toch wat mis, ik wilde graag uit en hij zat liever thuis op de bank.. Hier hebben we een aantal keer flink ruzie over gehad.. Want ik ging gewoon uit, maar dan was hij jarloers.. Ik had nog geen zin om als een dooie mus op de bank te zitten.. Hij vond ook dat ik wel zijn huishouden ff kon runnen, maar hij vergat dat ik ook een baan had en ik ook een eigen huis had.. Hij zocht meer een vrouw (lees sloof) dan een leuek vriendin.. Ook hier hebben we regelmatig een gesprek over gehad, en hij heeft daar gelukkig wel wat mee gadaan.. De omslag kwam toen ik zwanger van hem raakte, Hij vond zijn eigen te oud voor een kind en stond er op dat ik het weg liet halen.. Ik wist dat het bij een ex van hem ook gebeurt was en dat zij het wel heeft laten doen (abortus).. Ik ben hier heel erg op tegen en ik besloot het niet te doen, ik heb hem dat toen verteld en toen begon de elende.. Hij wilde me niet meer zien en de liefde was ineens over van zijn kant.. Ik heb toen nog alles gedaan om hem terug te krijgen.. Nu heb ik een heel ander leven met me zoontje en me nieuwe vriend.. Hij is 29 en ik zelf ben nu 24.. En ja deze relatie werkt wel.. Met de man uit het verhaal heb ik geen contackt meer.. Hij wil niet voor zijn zoontje zorgen, dus iemand kan nog zo oud zijn.. Maar hij heeft totaal geen vrandwoordelijks heid gevoel..
Leeftijd is slechts een getal, het gaat erom hoe je je van binnen voelt. Ik heb al bijna 12 jaar een relatie met een man die 27 jaar ouder is en ik zou hem voor geen goud willen ruilen want hij is perfect voor mij juist door ons leeftijdsverschil. We hebben een geweldig mooi, lief kindje samen wat de ultieme kroon is op onze liefde. Het interesseert me helemaal niks wat anderen van ons denken zolang wij maar gelukkig zijn!
Hoi
Ik heb zelf ruim 2 jaar een relatie met een man,die op een maand na, 20 jaar ouder is als mij en dat gaat prima, zelf met mijn kinderen uit een vorige relatie gaat het goed. Hij heeft kids die bijna net zo oud zijn als mij maar dat gaat prima.
Mijn vriend is 6 jaar ouder dan mij,
Maar ik zie hem niet als vader figuur. Het gaat om wat je voelt voor diegene, niet om de leeftijd. Mijn ouders hadden in eerste instantie wel zoiets van ; 24!? Maar toen ze hem leerde kennen, vergaten zij zijn leeftijd. Ik merk wel dat onze relatie wat sirieuser is dan relaties met iemand van mijn eigen leeftijd(18). Hij denkt aan samenwonen, trouwen, kindjes krijgen. Ik heb daar geen problemen mee, want hij is de persoon waar ik dat mee zou willen:)!
(Maar die gedachten ZOUDEN in een andere relaties wel problemen KUNNEN bezorgen, vanwege het leeftijds verschil!..)

Liefs, Suus
hallo, ik ben 17 jaar en mijn vriend is 24. We zijn heel gelukkig samen! Dat is toch waar het om gaat?!
Het verschil van leeftijd heeft bij ons nooit een rol gespeeld, hij 18 jaar ouder. Tot op heden. Hij is nu 60. Ik merk nu dat zijn invulling van het leven verschilt van het mijne. Ik ga graag voor mijn job en de uitdaging daarin, terwijl hij liever 6 maanden zou gaan overwinteren. Wij hebben daar samen een compromis in gevonden en goede afspraken over gemaakt en het werkt. Ik zie hem niet als een vader figuur en hij heeft niet voor mij gekozen om te kunnen laten zien dat hij een jonge vrouw kan krijgen. We zijn 14 jaar gelukkig getrouwd en ik denk zoals ieder echtpaar ook met de bijbehorende downs, hoewel die maar weinig voorkomen. We waren gewoon echt verliefd op elkaar en hij was toevallig 18 jaar ouder.
Ben zelf 19 en ik val ook echt op oudere "mannen." (denk 5 tot 10 jaar ouder) Zou dit komen omdat mijn vader op vroege leeftijd is overleden. Zoals het hierboven in het stukje staat omschreven lijkt het wel dat ik een vader figuur zoek.. Hmmm.
een algemene vraag:
Hoe reageerden familie, kennisen & vrienden.. Toen zij te horen kregen dat je een relatie had met een (veel) oudere man??? Heb nl. Een man leren kennen van 35
En ikzelf ben 18.. Hij is leuk.. Dat is alles wat ik zeg :D
liever een leeftijdverschil en gelukkig dan even oud en ongelukkig
Ik weet niet hoe dom je bent zoals iemand hieronder zei dat jonge meiden alleen maar kiezen voor een oudere man die geld heeft. Ik ben 24 en mijn vriend 52. Mijn vriend is niet asociaal rijk ik geld. Wel asociaal rijk in liefde. De liefste man die ik ken. Het gaat er niet om hoe oud iemand is. Het gaat erom hoeveel je van iemand houdt.
Oh ik dacht dat ik een van de weinigen was. Mijn vriend is 15 jaar jonger dan ik. Ik voel me daar vaak slecht over, ivm de buitenwereld en hoe die tegen ons aan moet kijken. Maar wij zijn erg gelukkig met elkaar. Seks is geweldig en geen last van moedergevoelens. Die heb ik wel met mijn kinderen
Tja ik zit nu met zo'n dilemma, heb n hele leuke vent leren kennen, mn buurman, en hij is 6 a 7 jaar jonger dan ik, weet nog niet wanneer hij jarig is. Maar er is wel n klik, we vinden veel dezelfde dingen leuk alleen ik ben bang dat het hem afschrikt dat ik ouder ben (33). Terwijl als het toch klikt dan klikt het toch !!!! wat maakt leeftijd dan toch uit zou je zeggen. Dus weet nu niet zo goed hoe ik dat verder moet aanpakken. Kom ook net uit n gebroken relatie met veel verdriet en had ook niet verwacht om zo'n leuke vent tegen te komen die speciaal chocolade broodjes voor me zou bakken, dat heeft nog nooit iemand voor me gedaan !!! Niet dat je je meteen er weer vol in moet storten maar n hint dat hij je wel leuk vindt zou toch wel fijn zijn! Ach je kan n man treffen van je eigen leeftijd wat n klein kind is en je kan n jongere man treffen waar je wel alles mee kan delen.... Natasja
Hoi, ik ben een vrouw van 34 jaar en mijn vriend/verloofde is 56 jaar. Zolang je in je relatie gelijkwaardigheid heb is het leeftijd geen probleem misschien meer voor de buiten wereld als voor ons. Zijn nu alweer 3 jaar same gaat nog steeds top en in bed lijkt wel op een kerel van 30. Ik heb altijd mannen van 20+ jaar ouder gehad dus zal wel zo moeten bij mij he, maar nog nooit geen probleem mee gehad. Groetjes
ik ben 17 bijna 18 en heb een vriend van 32 hij is zeker geen vaderfiguur maar soms lijkt het wel zo maar ik vind ben zo ik zie hem maar eens in de paar maanden maar spreek hem wel elke dag
Zelf vind ik het ook raar dat hij zo oud is maar ik beslis niet op wie ik verliefd word
Nadelen zijn voor mij dat hij in de fase zit dat die al eigelijk wil beginnen met huisje boompje beestje
Hallo,

Ik ben het ook niet eens met de uitspraken. Mijn man en ik scheen 22!! Jaar met elkaar en we gaan met elkaar om als leetijdsgenoten. We zijn gelukkig dus So What... Groetjes,
Letty
:)))) Mijn vriend is 12 jaar jonger als mij. Ik mag zelf ook niet klagen want elke dag hoor ik nog dat mensen mij 22 jaar schatten...... Heerlijk gewoon en weet je wat ik ook zie in
Mijn liefde van mijn leven,dat hij veel volwassener is dan zijn leeftijds genoten. En wij hebben nooit zo iets gehad van,,kom laat mij even een jongere man nemen of kom laat mij even een oudere dame nemen. Nee het was toevallig allemaal zo en weet je wat mij helemaal gelukkig maakt....dat we samen gelukkig zijn!!
Ook ik had een jongere vriend. Negen jaar jonger dan ik. Hij heeft altijd volgehouden dat ik de ware voor hem was. Maar zijn manier van leven maakte mij vaak heel verdrietig. Heb altijd aan zijn woorden getwijfeld, altijd gedacht dat hij op een dag ervan door zou gaan met een ander... En nu..heeft hij mij verlaten, maar niet voor een ander. Waarom? Omdat ik in de jaren dat ik met hem ging een aantal keer vreemd was gegaan en hij er uiteindelijk achter is gekomen. Helaas is het voor mij te laat. Hij hield echt van mij!
ik ben dus inderdaad verliefd geworden op een oudere man. Ik was zelf 17 jaar en viel voor een man van 33.Het was niet mijn bedoeling om verliefd te worden, maar het gebeurde gewoon we hadden zo'n leuke tijd samen gehad en ik begon hem echt te leren kennen. Hij is veel verstandiger dan wanneer ik iemand zou hebben van mijn eigen leeftijd. Hij is zoveel verder dan die pubers. Maar ja maar wat het ook is ik voelde me er toch niet prettig bij want ik heb altijd in mijn achterhoofd van ja hij is toch veel ouder dan mij, en daar maakte ik altijd een probleem van. Sommige mensen die dan raar naar je kijken. Dit is wel ongeveer wat ik kwijt wou, maar als ik echt alles alles moet vertellen dan ben ik morgen nog niet klaar. Want ja mijn gevoel voor hem is echt echt geworden
Mijn man is 20 jaar ouder en ik heb ook de reacties gelezen en er werd gezegd, dat je het nooit als partner wint, als je jongere vriendin moet kiezen tussen haar familie en jou. Mis. Ik heb ook voor die keus gestaan, en voor mijn, toen nog vriend, gekozen en intussen zijn we 15 jaar getrouwd. Er is nog steeds geen contact met familie, en ook hij is zijn familie kwijtgeraakt, maar we hebben voor elkaar gekozen en daar nog geen dag spijt van gehad. En daarbuiten, wat is leeftijd, je valt niet op de leeftijd maar op de persoon.
age is only a number........wat maakt het uit wat mensen om je heen denken het gaat erom hoe je zelf in de relatie voel....toch
En of je gelukkig bent
Ikzelf heb altijd jongere vrienden.....mijn vriend nu is 10 jaar jonger...had hiervoor een soort sex relatie met iemand van 24 en ik ben 38 zoo waht...........zolang het goed is
Ben zelf niet ingesteld voor kids ze boeien me niet....i just love my life single en free
Ben gene huisje boompje beestje
Gewoon lekker af en toe een vriend........als het wat serious word dan zie ik wel
Maar ben altijd te druk met me eigen bedrijfje...dus
Who cares like i said age is only a number
ik ben zelf getrouwd met een oudere man,7 jaar ouder
Tuurlijk zitten dr nadelen aan,maar t gaat altijd om de manier hoe je dr zelf mee omgaat. Zo was ik nog heel jong toen ik hem leerde kennen, maar hij heeft mij altijd vrij gelaten om op mijn eigen manier te ontwikkelen
Scheelt ook dat de meeste mannen wat langzamer volwassen worden ;) en nu nog 7 jaar later gaat t allemaal prima
C
sorry dat ik het zo even er tussen door gooi, maar niet alleen de leeftijds verschiltussen mannen en vrouwen zit erin. Ook bij vrouwen met vrouwen en mannen bij mannen. Dat laatste is bij mij van toepassing. Ik zelf ben 18 en mijn vriend is 31. Heeft een eigen woning en een eigen bedrijf en toch verloopt onze relatie super. Ik geloof niet dat een jongere vrouw met een oudere man een soort van vader figuur is, omdat die ouder is dan zij zelf. Maar wat maakt het uit als je maar gelukkig bent. Toch in ieder geval zijn wij dat wel en zijn gek op elkaar. Mensen kiezen niet om zomaar verlieft te worden al is het op een ouder iemand. Het is je gevoel en je gevoel kan je niet verbergen. Dus wat maakt het uit of je met een leeftijds genoot gaat of met iemand die ouder of jonger is.als je van elkaar hou en je maar gelukkig bent

Gr john

War een gezeur ik heb een vriend die is 17 jaar
Jonger en het gaat al vier jaar goed
Vrouw 45 jaar
Ik, vrouw, had een relatie met een man, 20 jonger dan ik. Helaas vond hij het een probleem, dat de buitenwereld er misschien slecht over zou denken en in zijn land van herkomst is men nog iets conservatiever op dit gebied. Daarom heeft hij de relatie verbroken...
wij hebben een leeftijd verschil van 13 jaar en zijn al jaren super gelukkig. Maakt dus niets uit.
Leeftijd is echt serieus onbelangrijk!! Ik ben zelf 23 en mijn vriend is 37. Scheelt 14 jaar dus. We zijn nu al 8 jaar bij elkaar, en zijn gewoon gelukkig. We hebben 2 kinderen, en hij heeft echt niet altijd gelijk ook al denken mannen dat soms, gewoon omdat ze man zijn! Dit is een gelijkwaardige relatie. Heb ook vriendjes van mijn eigen leeftijd gehad, en zelfs jonger , maar dat waren dus geen gelijkwaardige relaties. Dus, wat maakt het uit....... Als je maar van elkaar houdt! Daar gaat het om. Liefs J.
Ik ben 17 en mijn vriend 42, dat scheelt dus 25 jaar. De reacties in de omgeving zijn inderdaad erg moeilijk, maar het is het meer dan waard. Onze realtie is fantastisch. Ik ben het niet zo eens over het hem gelijk geven, mijn "sterke wil" is namelijk een van de dingen die hem zo aanspreekt. Ook de sex is geweldig, zijn ervaring op dat gebied maakt het zo veel beter. Ik ben dus hartstikke voor zulke relaties!
Connectie heeft geen leeftijd maar wordt door de maatschappy geconditineerd. Ik zelf heb in mijn realtie's met mannen bijna altijd een man gehad die meer dan 11 jaar ouder was. Waar ik achter kwam was dat het probleem niet bij mij lag maar bij de ouder wordende man die onzeker over hem zelf werdt en niet begreep waarom ik beter af was bij een (mooier,jonger) exemplaar of dat hij zichelf een 'pedofiel'vondt (okal waren we beide volwassen)en ook mijn omgeving die denkt dat ik mijn vruchtbare jaren verdoe. Mijn persoonlijke keuze voor een oudere man is niet bewust maar vindt wel meer een gelijke bij hen, dan bij mannen rond midden 20 tot 30 jaar. Een leeftijd naar waar ik het gevoel heb dat het mannen zijn die zichzelf nog moeten bewijzen (voor familie en zichzelf) of het zijn mannen die jong aan gezinsleven willen begin. Terwijl als je een oudere(ongebonden) man kiest vaak mannen zijn die een doel voor ogen hebben en beter weten wie ze zelf zijn doordat ze zichzelf vooropstellen en dat is het gene wat mij in een persoon aantrekt en waardoor ik vaak terug kom op een oudere man. Gr.......
pardon?? Een leeftijdsverschil van 10 jaar is optimaal omdat het aftakelingsproces bij de vrouw 10 jaar eerder begint? (schrijft iemand hieronder). We hebben het hier over liefde, een match, een partner in iemand vinden in alle opzichten en juist niet om uiterlijkheden!! Dat is juist waar mensen die een groot leeftijdsverschil hebben mee te maken krijgen met dat soort opmerkingen en vooroordelen. Als je van elkaar houdt is dat allemaal helemaal niet belangrijk.
mijn vriend is 23 en ik ben 17 we hebben al 2 jaar een relatie en het gaat heel goed! Karin
Hoi, ik heb een relatie gehad met een man die meer dan 25 jaar ouder was. Het nadeel is dat zon man op liefdesgebied een stuk ervarener is en er gewend aan is geraakt. Hij heeft op een gegeven moment het contact verbroken, terwijl ik wel verliefd was en hoop had ontwikkeld. Voor hem betekende het allemaal veel minder. Kortom; ik was heel erg naief. Als ik veel ouder was en ervarener op liefdesgebied had ik mezelf emotioneel misschien minder laten gaan omdat ik dan dingen in een ander perspectief kon plaatsen. Dus een tip: meiden, kijk uit als je verliefd wordt op een (veel) oudere man. Ze zijn soms geraffineerder dan je denkt.. Groetjes
Penny
Ik ben een man van bijna 55 jaar oud. Ik ben zeer energiek, jong van geest en jong van lichaam en heb al negen jaar een spetterende relatie met een bloedmooie 17 jaar jongere buitenlandse vrouw. Het is fantastisch, flinders in de buik, heerlijk. Zij is alles dat mijn (streng gereformeerde en sexueel gefrustreerde) ex niet is en ik wil haar dan ook voor geen goud meer kwijt. We kunnen het uitstekend met elkaar vinden en in de praktijk merken we helemaal niets van het leeftijdsverschil. Ik moet er niet aan denken om ooit nog weer een relatie met iemand van mijn eigen leeftijd te beginnen. Dan ben ik liever alleen.
ik ben 36 jaar en ben al bijna 9 jaar getrouwd met een man die 25 jaar ouder is... Gaat op zich goed. Maar leeftijd maakt wel verschil!!! Je hebt snel andere interesse en hobby's maar zolang je elkaar daarin vrij laat en respecteerd gaat het prima. Bij mij wel in ieder geval!!
ik val gewoon op oudere mannen niks aan te doen. Bij mannen met dezelfde leeftijd als ik voel ik niks. Een oudere man begrijpt mij gewoon veel beter dus k weet het al een vriend die jonger is dan mij zal ik dus egt nooit hebben!
mijn vriend is 6 1/5 jaar ouder en zelf ben ik net 20.. Het gaat erg goed tussen ons en heb in de omgeving alleen de reactie gehad: hij is wel ouder dan jij he? Verder vind iedereen het leuk en vinden ons goed bijelkaar passen.. Ik denk als ik 2 jaar jonger geweest was er wel veel mensen op tegen zouden zijn.. Als je echt van elkaar houd maakt leeftijd geen verschil meer uit.. X lieke
Hij is 24 en ik ben 41, 17 jaar verschil. Als we samen zijn merken we daar niet s van maar de buitenwereld heeft er veel problemen mee, vooral zijn vrienden. Dat maakt het wel moeilijk voor ons, want hoe je het ook draait of keert, je luistert toch naar de buitenwereld! Hoe het af gaat lopen weten we niet, we zien wel, feit is wel dat we hartstikke gek zijn op elkaar!
Ola,

Ik ben 26jr en mijn vriend is 37jr. Het gaat alweer meer dan 4,5jr goed tussen ons. Je merkt het leeftijds verschil helemaal niet. Wij zijn erg gelukkig samen en hopelijk blijven we dat voor heel lange tijd. Xxx
M
Uit ervaring kan ik melden dat er een reden is waarom de meeste mensen toch gaan voor iemand van ongeveer de eigen leeftijd... Ik was 24, mijn ex 2 keer zo oud tegen de tijd dat we uit elkaar gingen, en dat was niet zomaar! Iemand die zó veel ouder is, heeft nu eenmaal veel meer meegemaakt, en hoe goedbedoelend ik ook was, écht begrijpen wat het met iemand doet om bedrogen te worden en te scheiden etc. Lukt je op die leeftijd nog niet. Dus het is niet zozeer de leeftijd waar het op stukloopt, maar op de bagage... Dat wil overigens niet zeggen dat het nooit goed kan gaan, hoor! Als je geestelijk wél dicht bij elkaar zit, dan maakt fysieke leeftijd écht niet uit, denk ik
hoi ik ben 52, mijn vriend is 40. Het is heerlijk en houd je jong van geest en body. E.
Volgens mij kan het nooit echt helemaal goed gaan. Je zit inderdaad met ontwikkeling en wat een mens al dan niet meemaakt in z'n of haar leven. Een ouder iemand heeft al veel meer bagage dan een jonger iemand. En als je niet echt weet wat diegene heeft meegemaakt is het ook veel moeielijker om jezelf in te leven in zijn of haar emotie. Ik zou zeggen niet aan beginnen, gaat bijna toch nooit goed op inderaad uitzonderingen daar gelaten. Karin.
leeftijd is geen hoofdzaak
Het hart spreekt de talen der liefde
Jong of oud , als je geluk mag hebben
Krijg je het van zelf .
Mijn mannetje is 13jr jonger dan ik en daar bestaan erg veel vooroordelen over. Maar het belangrijkste is dat WIJ gelukkig zijn. En weet je wat ... Dat zijn we! Groetjes Marie-Louise
hallo, mn vriend en ik hebben al 4 jaar een relatie zij 39 hij 28 helaas moederinstict heb ik nooit echt gehad wist al vroeg dat ik geen kids wilde (kids zijn leuk hoor maar geniet voornamelijk van de kids van mn vriendinnen) samen hebben we het super en nog steeds leren we van elkaar zowel ik van hem als hij van mij... Maar feit is dat er meer mannen zijn met jonge blaadjes dan andersom! Ben dus wel benieuwd eigenlijk of er meer vrouwen zijn zoals ik met een jongere vriend... (kom dat namelijk zelden tegen :))
Ik ben het niet helemaal eens met de bovengemaakte uitspraken. Volgens mij hoeft het niet per se zo te zijn. Ik ben zelf een vrouw van 23 die een relatie heeft met een oudere man. En ik kan jullie vertellen het is niet omdat ik een vaderfiguur zoek of om de economische positie. Het is gewoon verliefd worden en klaar, geloof het of niet maar het is mogelijk. Maar een ding is inderdaad waar, we worden soms heel raar aangekeken als ze ons vragen hoe oud we allebei zijn. En ik geef hem al helemaal geen gelijk in alles. Ik ben echt een vechterbaasje en vertel hem precies hoe ik over alles denk, dus hij past wel op met verwachten dat ik hem in alles zijn zin geef. We zijn nou ook al ongeveer 4,5 samen en we gaan volgend jaar trouwen. Ik denk niet dat ik met mijn vader zou trouwen en ik heb ook nooit problemen gehad met mijn vader, ik ben nog altijd het lievelingetje van mijn vader, dus ik hoef ook geen nieuwe te gaan zoeken. Ik ben blij met de ene die ik heb, en ben gewoon stapelverliefd op mijn vriend/verloofde.
Ik heb nu al twee keer een jongere vriend gehad en het bevevalt me uitstekend de eerste keer was het verschil 19 jaar en nu 13 jaar ben er nog steeds mee samen.Geen gezeur over ik ben moe geen gehang op de bank enz. Gewoon leuk en gezellig hebben en ik heb absoluut geen moedergevoelens gehad voor ze. De sex is top gewoon.
mijn vriend is 8 jaar ouder dan mij,,,veel mensen vinden het raar en mijn omgeving is het er niet mee eens vooral mijn moeder niet...maja ik hou van hem!
OP dit moment heb ik een relatie met een man die 6 jaar jonger is dan ik. We voelen elkaar prima aan en kunnen elkaar feilloos lezen. We zeggen wel eens dat hij een oude ziel in een jong jasje is. Of misschien ligt het aan zijn opvoeding. In ieder geval merken we weinig van het leeftijdverschil....behalve dan dat ik meer rimpels heb dan hij...hihi
Mijn vriend en ik schelen 20 jaar en zelf merken wij daar niets van! T gaat echt super goed. En weet je, liefde kent geen leeftijd... "Vroeger" vond ik het eerlijk gezegd ook raar als je hoorde dat mensen met een groot leeftijdsverschil een relatie hadden. Maar nu ik zelf zo'n relatie heb zijn mijn meningen volledig omgekeerd. Wij houden van elkaar en daar gaat het uiteindelijk om! Groetjes
Zelf heb ik allebei de situaties meegemaakt. Dus ik heb een veel jongere vriend gehad en nu heb ik een vriend die veel ouder is dan ik zelf ben. Maar voor beide situaties kan ik zeggen dat het leeftijdsverschil voor de buitenwereld vaak een groter probleem was dan dat het binnen de relatie was. En mijn huidige (oudere) vriend wordt beter door mijn vrienden en familie ge-accepteerd, dan destijds mijn jongere vriend. Maar eigenlijk valt er maar één ding te zeggen hierover: 'age is but a number'
Knoop dat goed in je oren! Het gaat er uiteindelijk toch om dat je gelukkig bent met elkaar!
Hmmm Ik weet niet of ik er altijd bewust voor gezocht hebt, maar heb mijn hele leven al vrouwe die jonger zijn en in de loop der jaren werd het leefstijd verschil grote. Niet dat ik speciaal een jong blaadje wou, maar ik leefde mijn leven nu eenmaal in een jongere leefdstijd groep. En heb daar nooit problemen of voordeel aan ondervonden. Ben nu 48 en mijn vriendin is 27 en beide hebben er geen probleem mee of zien dat grote verschil. Alleen soms met een grapje dat is alles
Nou ik zit zelf ook in een relatie warbij mijn man jonger is dan mij...en dan bedoel ik ook een jongere man...wij verschillen 19 jaar met elkaar. En tuurlijk heeft het zijn voor en nadelen, in alle opzichten
leeftijd is niet belangerijk in de liefde, heb zelf eerst een relatie met een oudere man gehad(21 jaar ouder)daarna getrouwd geweest met een 9 jaar oudere man en nu heb ik een relatie met een 15 jaar jongere man. In de toekomst zien we wel weer wat er komt. T gaat niet om de leeftijd maar om de persoon en of hij of zij bij je past op dat moment in je leven.nu is een jongere man veel leuker en gezelliger voor mij en de kinderen. Hij heeft nl genoeg energie om ons allemaal bij te houden!
mijn vriend en ik schelen 21 jaar (hij is ouder) en wij hebben geen last van het leeftijdsverschil. Hij heeft meer rust, hoeft niet zo nodig als de jongens/mannen van mijn leeftijd (± 30 jr), is met de belangrijke dingen in het leven bezig.
Heb een realtie gehad met een vrouw 22 jaar jonger (ik was toen 40 en zij 18) de eerste 2 jaar gingen top maar toen kwam haar jalourse kant omhoog de laatste 3 jaar (waarvan we 1 jaar uit elkraar zijn geweest) was eigenlijk een kleine hel...... Alles en over werd ik geconroleerd uiteindelijk bleek zij al meer dan 3 maanden vreemd te gaan met iemand 3 jaar jonger dan ik. Nooit meer dit! Liever iemand van mijn eigen leeftijd de sex is beter en je accepteerd elkaar.
mijn mannetje is 10 jaar jonger en het gaat super!
Mijn vriend is 16 jaar ouder als mij en wij gaan al 10 jaar met elkaar. Toen wij wat met elkaar kregen was ik 19 en in een economisch betere positie als hij. Een vaderfiguur is hij ook niet, want ik kan (financieel) prima voor mezelf zorgen. Ik regel thuis de (financiële) zaken en het huishouden en hij helpt. Hij is gewoon een erg lieve man en we passen goed bij elkaar.
als het meisje een vrouw is (>21 jaar) maakt het geen bal meer uit hoe oud de vriend/man is. Een man wordt juist mooier tot zijn 60 waarna het aftakelingsproces begint. Bij een vrouw begint dat 10 jaar eerder dus een leeftijdsverschil van 10 jaar is optimaal qua, zekerheid, geborgenheid en sex
Mijn ervaring is dat de meisjes, welke op een oudere man 'verliefd" worden, nooit een man hebben die niet bemiddeld is. Een"gewone werkman"zien zij in de meeste gevallen echt niet staan. Daar worden zij niet verliefd op. De mannen denken dat ze een betere aanzien hebben in de maatschappij. Dit is zeker niet het geval. Ik vind de mannen die met een jong meisje aan de haal gaan niet slimmer dan de de man die al meer dan 20 jaar bij zijn vrouw en gezin is. Zo'n jong meisje kost wel wat maar dan heb je ook wat, hoe dom moet je zijn als man.
Hallo,
Ik denk dat meedere factoren een rol kunnen spelen bij leeftijdsverschil. Zelf heb ik een relatie met een man die 15 jaar ouder is en dat gaat heel goed. Je moet gewoon.... Wat heet gewoon maar net de juiste persoon voor jou tegenkomen. Ik heb meerdere relaties gehad maar de echte klik was er gewoon niet,vaak toch andere toekomstverwachtingen ect, maar nu heb ik een man naar mijn hart en tja dat die dan enkele jaren ouder is maakt mij niet uit. Afgelopen jaar hebben wij een kindje van ons samen gekregen en genieten daar nu intens van, ons leven is goed zo wij zijn gelukkig!
Mag ik het omdraaien? Ik ben namelijk een man die altijd een veel jongere vriendin (15 jr verschil) heeft gehad en nog steeds heeft. Waarom mij deze jonge vrouwen zo aantrekt is toch wel het mooie strakke huid dat ze nog hebben en doorgaans zo "fris" uitzien.
ik heb een leeftijdverschil van 8 jaar hij is dus acht jaar ouder dan ik en dat gaat tot nu toe prima
Mijn man en ik verschillen 14 jaar. Hij is 50 en ik ben 36. Ik zie hem absoluut niet als een vaderfiguur. Beter in bed dan jongere mannen kan ik ook niet vaststellen. Hij is gewoon leuk en we hebben samen een leuk dochtertje van ruim 2 jaar. Ik ben soms wel een beetje bang voor later. Nu merken we niets van het leeftijdsverschil, maar wat als hij 75 is en ik dan (nog maar) 61.....daar denk ik wel eens over na.
Ik heb een veel jongere vriend gehad maat uiteindelijk is het na acht jaar relatie toch fout gegaan en heeft hij weer gekozen voor een 13 jaar jongere vrouw.
Ik ben een man van 40 en heb tot ruim een half jaar geleden twee jaar een relatie gehad met een vrouw van 20 (toen het uitraakte). Toen we een relatie kregen was ze dus bijna 18. Dat leeftijdsverschil is heel erg groot maar dat hebben we zelf maar zelden zo ervaren. Wat ONS de das omgedaan heeft is de omgeving. Met name zij had heel veel last van de reacties om haar heen. Haar vrienden en vriendinnen, maar met name haar familie konden het niet accepteren. Zij moest op een gegeven moment echt een keuze maken tussen mij, en een aantal mensen die haar ook ongelofelijk dierbaar waren. Zo'n keuze "win" je als partner nooit !!!!! En onze relatie is dan ook met veel verdriet geeindigd. We zien elkaar nog regelmatig en ze heeft nu weer een vriend die een stuk ouder is (14 jaar ouder). Misschien is haar omgeving er nu een beetje aan gewend, of zullen die laatste paar jaar leeftijdsverschil zoveel uitmaken ??
ik ben een vrouw van 32 en ik ben met een man van 25, hij is dus 7 jaar jonger, we hebben een hele goede band, we houden van dezelfde dingen. We ervaren geen problemen met het leeftijds verschil. Moet niks uitmaken.
tuurlijk gaat het in de eerste plaats om de persoon en niet zijn/haar leeftijd. Ik ben sinds 2000 in een relatie met een 15 jaar oudere leuke vent .passie ten top! Ik ben nog altijd erg gek op hem ,maar het blijft een feit dat hij al een levensfase met relaties ,krijgen van kinderen ,relatie met hun moeder die minder werd en getouw trek vd kinderen achter zich heeft .dat vormt iemand en maakt het intens aangaan van een andere nieuwe relatie niet makkelijk.hopelijk niet onmogelijk
zoals zovelen met mij had ik er ook mijn twijfels over om een relatie te beginnen met een veel jongere man dan ik (12 jaar verschil) maar hij heeft me wel overtuigd (misschien wel om onze eigen redenen en om te krijgen wat wij wilden)maar goed, zo goed en zo kwaad als kon zijn we een relatie begonnen en nu bijna 1 jaar geleden ben ik toch tot de ontdekking gekomen dat het bij ons niet zal werken om veel redenen (het gevoel zit er wel) hoeveel pijn het ook met zich heeft meegebracht.wat ik wil zeggen, bij sommige koppels werkt het wel en bij andere weer niet. Het ligt er veelal ook aan hoe je beide in het leven staat er is geen zekerheid op het gebied van relaties/liefde en vaak ook uit culturele overwegingen of in de familiaire sfeer lukt het gewoonweg niet.Liefde overwint alles dacht ik altijd maar dan moet je er wel allebei in geloven. Zoals ik al zei, het ligt eraan hoe je beide in het leven staat maar het zal mijn geloof in de liefde niet afnemen alleen maar om! Dat het niet werkte. Je ondergaat de pijn en het verdriet maar ik blijf wel hoopvol op het gebied van de liefde anders eindig je misschien wel als een verbitterde alleenstaande vrouw en wie heb je daarmee? Alleen jezelf. Geloof, hoop en liefde. Alles in het leven is een test daarmee verzacht ik de pijn en de wonden die het bij mij achterlaat en de ervaring neem ik mee. Het is heel mooi geweest en ik ben dankbaar. Xxx Juli
ik word deze maand voor de 16de keer 25 en mn vriendin is 25.. Nix mis mee.. We kunnen het prima met elkaar vinden.. Ik val op jong omdat ik ook jong tussen mn oren ben. Misschien brengt het werk dat met zich mee in mijn geval. Mijn grootste aantrekkingskracht denk ik, is het vrijere (niet zo huisjeboompjebeestje) denken van de jongere generatie. En ze ziet er natuurlijk er fris en fruitig uit haha
hoi mijn vriend is 15 jaar jonger en het gaat prima tussen ons. We wonen nu 4 jaar samen heerlijk hoor grtjs
je kan toch ook gewoon verliefd worden op een oudere man zonder er bijbedoelingen bij te hebben? Ik heb een vriend die 13 jaar ouder is dan ik. Terwijl ik altijd geroepen heb van ik wil een man van mn eigen leeftijd maar die zijn er dan maar weinig te vinden omdat ik 2 kinderen heb en daar schrikken de meeste toch van terug. En toen ik mn vriend 2 jaar geleden zag toen viel alles waar ik op tegen was helemaal in t niet. Was gelijk verliefd en dat ben ik nog.
Je kunt er niks zinnigs overzeggen, behalve dat het gaat om gevoel, de ware en geestelijke gesteldheid en spiegeling van de ziel die je bij de andere ervaart, het samenwerken, het samen doen. De geest van beiden en in elkaar opgaan. Is belangrijke facetten. En als je dat niet doet en er niet voor elkaar bent.En liever je vrijheid kiest! Ga je vroegtijdig uit elkaar, want dan komt het gezeik, onbegrip en ga zo maar door. Daarom heb je veel echtscheidingen. De een leeft voor geld en aanzien. De ander geeft echt om het leven!
Ik ben al 20 jaar getrouwd met een man die 12 jaar ouder is dan ik. Het scheelt misschien dat hij al heel lang bij ons in de familie bekend was als vriend van mijn oudste broer, daardoor was een langdurige kennismakingsprocedure niet nodig. Ze wisten wie hij was en wat ze aan hem hadden. Voor mezelf heb ik niet het idee dat het afremt o.i.d. Misschien krijg ik juist meer mogelijkheden tot ontplooiïng omdat hij voor mij 10 jaar alleen gewoond heeft en ons gezin met 3 kinderen zich dus prima redt zonder mij. Hij heeft zijn carrière al gemaakt, gaat met plezier naar zijn werk, en kan mij daardoor de tijd gunnen voor het maken van mijn eigen carrière. Ik heb natuurlijk geen idee hoe het over 10 jaar gaat als hij met pensioen gaat en ik 53 ben, maar omdat ik studeer met de bedoeling om een eigen bedrijf te starten gaat hij na het beëindigen van zijn eigen administratieve carrière dan ws aan de slag als administrateur in mijn bedrijf. Wat wel een voor ons opvallende bijkomstigheid is, is dat onze kinderen een oude opa en oma hebben.
Mijn aanstaande man is 9 jaar ouder dan dat ik ben. Dat ik verliefd op hem ben geworden heeft vooral te maken met zijn uiterlijk en zijn karakter. Bovendien gedragen de mannen van mijn leeftijd zich vaak erg onvolwassen. Ik zou nooit voor een leeftijdgenoot kiezen, minstens 7 jaar ouder.
Tsja... Ik ben een van de gelukkige oudere mannen met een jongere vriendin. Ik ben 35 en zij 21. Ik moet zeggen dat dit de beste relatie is welke ik heb gehad. Het is wel zo dat ze niet zo'n blije is maar gewoon serieus en verantwoordelijk. De gesprekken met elkaar zijn erg goed en voelen/vullen elkaar erg goed aan. De sex is super!
liefde kent geen leeftijd
nou ik heb al allerlei leeftijden gehad maar kan nie zeggen dat r verschil zit in het omgaan met liefde en sex,merk wel de laaste tijd dat veel jonger mannen op me vallen en war dat mee te maken heeft kan ik precies nie vertellen maar of ze het ook aan kunnen of durven dat is de ham vraag vaak zien ze mij toch als een lekkernij voor tussen door want op een oude fiets moet je het leren zeggen ze,en ook omdat ik nie eendoor snee vrouw ben ,vrouwen van tegen woordighebbeneen bepaalde states gaan werken verdienen veel geld voeden hun kids op tussen door ,dat heb ik allemaal nie dus kan nie echt zeggen wat nu beter is een ouder man of jonger man groetjs B
er is een wezelijk verschil in de denkwijze van mannen en vrouwen. Mannen zullen vrouwen nooit helemaal begrijpen en vrouwen mannen niet, heb je een oudere man die weet zogenaamd alles beter en wil dus altijd gelijk hebben.daarom heb ik gekozen voor een 20 jaar jongere vriend,een heerlijkheid om naar te kijken, nog vol vuur en vlam in t leven staand,lief en behulpzaam,gewoon een goddelijk persoon! Ik raad het iedere vrouw aan eens te proberen.
Juist, :s mn man is 22 jaar ouder dan mij, en heb in hem meer gevonden als de meeste van mijn leeftijd, diegene van mijn leeftijd verveelde me op elk gebied, bij hem kan ik mezelf zijn, en we werken overal ook samen aan, mn ouders zijn hier makkelijk in, en tevens was het vroeger al zo dat oudere mannen me meer aantrokken als diegene van mn eigen leeftijd. Waarom geen idee, de relatie met mn vader en moeder is vergeleken met de meeste, goed te noemen, en heb echt geen vader figuur nodig, mn man zegt ook wel eens dat ik soms te vrij ben in mn doen en laten, vadertje spelen lukt hem dus echt niet, we zijn gelijk, en daar draait het om in een relatie, van mn eigen leeftijd wilde ze juist de belangrijkste zijn, bepalen hoe of wat. Bij mn man is dit niet zo we overleggen hoe of wat, en met argumenten praten we het tenminste als volwassenen uit. Een goede tip voor elke relatie, praat over alles, ga niet boos naar bed toe, maar praat het uit ook al betekent dit dat je pas om half drie in bed ligt ;) praten praten en geef ook toe als je fout zit, wees eerlijk tegenover elkaar en zeg ook wat je wel en niet wilt, en wat je samen wilt bereiken en wat je als individu wilt bereiken, en laat elkaar in je waarde, ga niet de ander afvallen als het even niet lukt, en respecteer elkaar ook als er andere bij zijn, praat problemen samen en thuis uit en gaat er niet de hele massa (lees vrienden of zelfs familie of nog erger vreemde) bijhalen. En wees eerlijk tegenover jezelf, zoalsje hierboven kon lezen zullen sommige het doen voor een "vaderfiguur" of voor "financiele zekerheid" als je het daarom doet is je relatie heel heel snel over... Of je wordt gebruikt, wees altijd gelijk in welke relatie je ook zit, als je niet gelijk bent is er geen relatie namelijk, maar een machtsverhouding die de zwakste zal verliezen..
Tja....zij 31 en ik 46...da's een verschil, niet? Ik vond het een duidelijke "nee"...niet aan beginnen. Mijn voorbehoud kwam van de wetenschap dat ik wist wat ik wou, maar van een zo jongere (overigens bloedmooie en erg lieve) meid alleen twijfel, tijdelijkheid en wegrennen kon gaan verwachten. Mijn verstand zei dus "nee", maar zij overtuigde mij al snel met argumenten dat zij betrouwbaar, standvastig en geen player was...dat ze bewust koos....en niet teleurgesteld wou worden en mij dus ook niet teleur zou stellen; ze kwam ouwelijk over...ouder dan haar leeftijd, lees hier intellectueler, wijzer. Zij zou bewijzen dat het vooroordelen waren en dat leeftijd er niet toe deed. Dat ging weken aaneen goed......ik was totaal hoteldebotel en ervaarde voor het eerst echte liefde...zo mooi, zo samen....zo'n eenheid....hele bijzondere meid....echt waar. Nu, meer dan een jaar later....heb ik nog steeds liefdesverdriet, ik mis alleen haar....dagelijks. Zij?...ze ging van het ene op het andere moment weer weg.....ze zou "verward" zijn.(jullie kennen deze cliché dumpmethode wel)..niet goed weten wat en hoe ze moest doen. Ze ging terug naar haar vriendje die haar (als ik haar mocht geloven) zo onwaardig, rot en ziekmakend behandelde, die al te lang zo vervelend en vrouwonwaardig deed dat ze van hem weg wou....maar nu zoekt ze een woninkje met haar Ray, waar ze maandenlang op afgaf, die ze vervloekte en waar ze voorheen dagelijks ruzie mee had.... Ik vertrouwde haar volledig....maar strande op mijn oorspronkelijke vooroordeel....te jong...stuiterend...zoekend....wegrennend....niet-serieus...onbetrouwbaar...onware beloftes....onware woorden... Jammer...gemiste kans.... Maar ik mis haar nog steeds.....en ben nog steeds stapelmesjogge op haar....niet omdat ze jonger is, niet vanwege het leeftijdverschil...maar gewoon omdat ze (voor mij) zo erg lief en mooi was, ik iets bijzonders met haar had (en nog steeds voel).vreselijk....nooit verwacht dat zij mij dit aan zou doen....nooit gedacht dat ze gewoon kon doen zoals veelal kerels met vrouwen omgaan, dat ze keihard zo kon doen zoals ze zelf nooit wenste te ervaren....keiharde pijn...veel verdriet....en ik wou en wil haar, maar mis haar... Zij?....zou zo maar kunnen dat ik plaats maakte voor een volgend slachtoffer..ze koos bewust oudere mannen omdat die niet zo snel klagen, zei ze vaker......Het ging allleen deze keer mis: ze werd zelf ook stapelverliefd.....en dat verwarde.....toen zou ze echt moeten kiezen.....en koos het veilige, niet verstandige.....het behoudt van ellende.....dan kan je jezelf verstoppen voor het maken van een keuze als volwassene...dan kan alles blijven zoals het is........maar ik bleef achter in ook diepe ellende......ik had beter moeten weten....het was te mooi om waar te zijn, dus niet waar. Sprookjes bestaan niet....woorden zijn maar lucht, daden soms pijnlijk. Eric.
Hallo,
Mijn vriend is 17 jaar ouder dan mij (ik 21 en hij 38). We zijn nu 3 jaar samen en net zoals alle relaties zijn er ups en downs. Het is een groot leeftijdsverschil wat vooral voor de toekomst (gezin? Hij al veel eerder met pensioen enz.) misschien moeilijk wordt. Ik denk dat het belangrijk is om samen erover te praten en vooral ook voor jezelf af en toe stil te staan bij de beslissing die je maakt. B.v.K.
mijn man is 19 jaar ouder. Maar dat wist ik niet toen ik verliefd op hem werd! Pas na de eerste date kwam het leeftijdsverschil naar voor. En tuurlijk sta je daar dan wel even bij stil...maar voor mij was het veel belangrijker dat hij nog niet getrouwd was en nog geen kinderen had, en dat we op dezelfde golflengte zaten...Mijn man is jong van hart..en een huwelijk en 2 kinderen later, houden we nog steeds van elkaar!
Als vrouw van 52 met een 8 jaar jongere vriend krijg je al commentaar genoeg!! Wat vinden jullie hiervan dan! Jullie gaan alleen maar uit van veeeeeeel jongere mannen. Er is ook een tussenweg en dat verschil merk je niet als je 45-55 bent.Hoewel ze wel schrikken als je je leeftijd zegt( de man dan) Als je je maar net zo oud voelt en er nog goed uitziet is er niks aan de hand!
Het is belangrijk dat beide mensen volledig achter de relatie staan en begrip kunnen opbrengen voor de "eigenheden" gepaard aan de leeftijd van de ander. Ik (m) ben met een vriendin die 15 jaar jonger is dan ikzelf en dat gaat perfect. Zij is 24 en ik ben 39. Ik ben zelf echter zeer fit en jonger qua doen en laten en zij is gewoon een volwassen vrouw. Ik merk het wel in emotionele zin bij haar. Als je jong bent heb je over het algemeen wat meer onzekerheden en ga je anders met ervaringen om dan wanneer je ouder bent. Maar het is geweldig met iemand te zijn die jonger is, omdat het jezelf jong houdt, het verfrist. En zij vindt bijvoorbeeld dat ze veel van mij kan leren. Verder zijn we gelijkwaardig en denk ik niet dat we dagelijks bij de leeftijd stilstaan. Het is denk ik wel belangrijk dat je veel deelt qua interessen, en dat je beide in een levensfase zit die aansluit. Het beste is het natuurlijk om samen een gezin te stichten.....dat bindt nog veel meer en geeft je beide extra gezamelijke doelen!!! Aantebevelen voor eenieder!!!!! H., Amsterdam
Ik heb het echt verder nog nooit meegemaakt, maar... Ik ben echt zó verliefd op een jonge knul. Hij is 24 en ik 54. Ik weet dat het geen lange toekomst zou zijn, maar een tijdje met elkaar was me heel wat waard geweest. Eerst zag hij mij ook wel zitten, hij was stapel op me, het klikte zo goed... Maar door de reacties van z'n omgeving liepen we stuk. Het blijft vreemd dat mannen minder snel veroordeeld worden dan vrouwen, in zo'n geval. Mannen mogen iemand die veel jonger is beminnen, als een vrouw dat doet is ze niet goed in haar hoofd o.i.d. En dat is classeren.
Mijn vriend is 16 jaar ouder dan mij..We hebben al 8 jaar een relatie..Ik heb nog geen grijze haren en hij is helemaal grijs..Mensen denken vaak dat hij ouder dan mij is...We zijn gelukkig met elkaar...Ik stoor mij niet aan negatieve reacties...Het is ons leven...
Ik heb een relatie met een 13 jaar oudere man, ik 21, hij 34. We zijn nu 2 jaar bij elkaar en wonen samen. Ik denk dat vrienden wel even moesten slikken in het begin(en natuurlijk de ouders)maar het werd heel snel normaal gevonden. Wij zelf voelen het verschil niet, het is gewoon een normale gelijkwaardige relatie. We zijn nu zelfs bezig zwanger te worden! Ik zou geen relatie met een jongen van mijn eigen leeftijd kunnen hebben. Vaak zijn die nog erg kinds en staan heel anders in het leven. Ik val gewoon op een oudere man haha. Ieder heeft natuurlijk zijn voorkeur en ideeën maar ach.. Wij zijn super gelukkig!!
ik jonge dame (40) en mijn vriends is 36 en gelukkig al bijna 3 jaar
Ik heb ervaring met jongere man(nen). Vertel ze wel dat ik ouder ben dan dat ik eruit zie. Dat vinden zij geen probleem...het gaat hoe iemand is. Hoe je je voelt bij iemand die jonger of ouder is. Als je goed met elkaar kunt praten dingen kunt delen en het intiem ook goed is. Wat kan een mens nog meer wensen.
Ik ben een man van 49. Zij is 19! Ik ontmoette haar in mijn zaak. Van het moment dat ik haar zag, en haar hoorde praten voelde het enorm goed. Ze is erg intelligent en haar benadering en uitleg van vele onderwerpen verbaasde me enorm. Zij verteld en voelt de dingen zoals ik die ook voel en zie. Er was direct een klik, zeker van haar zijde. Zij kan moeilijk met leeftijdgenoten overweg, omdat ze een enorme kloof voelt tussen hun belevingswereld en de hare. Ze voelt zich beter bij oudere mensen. Waarom? Ze oogt en praat volwassener en vind haar leeftijdgenoten kinderlijk. Ik was nog bezig met de verwerking van mijn scheiding en was wel gecharmeerd van haar aandacht meer niet, ze was ook maar 19, kom op! Toch bleef ze me aandacht geven en werd verliefd op me, iedereen zag het, en niemand die het weten mocht. Heel voorzichtig en onschuldig maakten we wat afspraakjes, stiekem. We kregen meer en hebben vele malen de hemel gezien. En dan praat ik hier niet alleen over sex.! Hoe vaker we afspraken, hoe gewoner het werd. Mijn verstand zij, dat kan niet, maar het voelde zo goed. Zij vond mij de liefste en geweldigste man. Wie wordt daar niet vrolijk van. Toch eiste het voortdurend verstoppertje spelen, voor de buitenwereld, haar tol. Zij kon er niet meer tegen om, de mensen die zij lief heeft, steeds voor te liegen waar zij naar toe ging. Ondanks dat ik zo veel om haar geef, hebben we enkele weken terug besloten om te stoppen. De stress van het stiekem doen, de vele gesprekken van onze onmogelijke relatie, de consequenties van als we dit openbaar zouden maken. Hoe vervelend voor ons beiden ook, er is geen toekomst. Het verdriet is erg groot. Zij heeft nu een ander, een jongen van 24. Als ik echt van haar hou, moet ik haar loslaten. Loslaten, ik weet het, maar nu ben ik verliefd. Zij heeft me in haar web. Met die honderden smsjes, lieve woorden, haar begrip, en haar geweldige uitstraling. Loslaten, loslaten ... Dat is nog een hele klus. Mopje.
Ik heb een relatie met een man die 14 jaar ouder is dan dat ik ben. We hebben nu al 5 jaar een relatie en het gaat goed. Soms merk je wel eens het leeftijdsverschil maar het is ook wel weer een uitdaging. Ik zou zeggen laat de liefde niet lopen omdat het verschil misschien wat groot is. Groet uit Noordwijk
Héél moeilijk. Waarom is dit onderwerp zo taboe? Ik ervaar dat dus zelf in mijn eigen omgeving. Dan praat ik over 10 jaar verschil. Er spelen ook, voornamelijk, sociale factoren een rol. Trek jij je veel van je omgeving aan dan zul je eerder geen relatie aangaan met een oudere man als de mensen in je omgeving hier afkeurend tegenover staan. Als je vrienden en ouders het accepteren/zelf ook een oudere partner hebben, zul je zelf waarschijnlijk eerder ook de 'sprong' wagen. Maar liefde laat zich niet dwingen. Het wordt heel vervelend wanneer je zelf wel wil, maar het 'niet kan maken' ten opzichte van het thuisfont bijvoorbeeld. Ik bedoel dus mensen van 20 jaar ofzo, ik ben niet echt voor meisjes van 15 die dan met een kerel van 27 de hort op gaan-dat vind ik weer niet kunnen. Vanaf een bepaalde leeftijd, 20 bijvoorbeeld, wanneer je stevig op je eigen benen staat, weet wat je zelf wil en je niet (te veel) laat beinvloeden/meeslepen door de wil van een ander,dan kun je!
'zelf' kiezen. Maar al met al, het is waarschijnlijk leuk voor een tijdje, maar een lange instandhouding van de relatie zie ik niet gebeuren, daarvoor zijn er te veel verschillen. Of je moet allebei héél meegaand zijn...
Ik vind het helemaal niet erg.. Ik ben zelf nét 18 geworden en heb een relatie met een man van 40. Maar in de liefde maakt leeftijd helemaal niet uit. Het gaat om wat je voelt en dat je gelukkig bent! Helaas denkt niet iedereen zo over. X Sher
GESPONSORDE LINKS