Beinvloedt de crisis jouw relatie?

Beïnvloedt de crisis jouw relatie? Wat een vraag, denk je misschien op het eerste gezicht. Maar denk je er even dieper over na dan zul je zien dat de gedachte zo gek nog niet is.

De koopkracht is behoorlijk teruggelopen en dat kan tot spanningen in de relatie leiden. 'elke uitgaaf moet nu besproken worden', schrijft een lezeres. 'ik krijg er de kriebels van'. Nog moeilijker wordt het als de beide partners verschillende prioriteiten stellen. De een wil misschien besparen op kleding, de ander op uitgaan, de ander op uitgaven voor het huis of voor de tuin.

Maar ook als beide partners het erover eens zijn dat er bespaard moet worden en op welk front dat moet gebeuren, dan nog kan de crisis een bron van onrust binnen de liefdesrelatie vormen. Het is nu eenmaal bekend dat er vooral op de luxe uitgaven wordt bespaard. Wat minder etentjes buiten de deur, een keertje minder naar het theater of een ander soort vakantie dan gebruikelijk. Het wegvallen van gedeelde pleziertjes en uitjes kan ervoor zorgen dat er verveling optreedt. Laten we het even heel gestileerd voorstellen. Je zit wat vaker samen op de bank, kijkt elkaar aan en denkt 'wat nu?'. Misschien merk je dat je het samen eigenlijk helemaal niet zo gezellig hebt als de 'entourage' komt te vervallen.

De onzekerheid over de toekomst en misschien wel over het behoud van de baan maken de situatie er natuurlijk niet beter op. Spanningen en stress zijn van oudsher vijanden van een goede relatie en verstandhouding. En steeds meer publicaties komen met raadgevingen wat je moet doen als je partner zijn baan verliest. 'onderschat de impact hiervan niet', is het advies. 'de man ontleent een (groot) deel van zijn identiteit aan zijn baan'. Sus het verlies niet met een 'alles komt goed', blijf positief en overlaad hem niet met personeelsadvertenties maar gun hem de tijd om zelf in actie te komen...

Word je van dit artikel niet vrolijk, bedenk dan dat we allemaal in hetzelfde schuitje zitten. Gedeelde troost is halve troost. Dus... Reageer op dit artikel en deel je ervaringen met ons. Je kunt je reactie via het venster hieronder mailen.

Reacties van Trendystylers
Als een relatie stuk loopt omdat je allebei in een schuldsaneringssituatie zit, elke dag op elkaars lip zit omdat je je banen ook nog eens verliest en zij dan ook nog eens weer terugverlangt naar zg. foute mannen en 50 Tinten Grijs...

Yeps, da's heftig... Zo heftig dat je er serieus aan gaat denken om ... ... ...
GESPONSORDE LINKS