Jaloers! Wat een ellende…

We hebben het al vaker over jaloezie in de liefde gehad. We hebben het gehad over jaloerse partners die ons het leven onmogelijk maken. We hebben het ook gehad over eigen, jaloerse gevoelens die onze partner betreffen. Op dit laatste aspect willen we nog een keer terugkomen omdat we hier veel mails over hebben ontvangen. Uit de mails blijkt dat de jaloezie je leven kan gaan beheersen.

'Ik ben zo jaloers', schrijft een lezeres, 'Ik kijk helemaal geen televisie meer want dan zie ik allemaal mooie meisjes voorbijkomen en dan denk ik dat hij met die meisjes in plaats van met mij wil gaan'.

Een andere lezers schrijft: 'Als we samen over straat lopen, word ik al jaloers als ik in de verte een mooie vrouw zie aankomen en dan hoop ik maar dat hij haar niet ziet. Ik doe er dan alles aan om zijn aandacht af te leiden tot ze voorbij is.'

En weer een andere lezeres schrijft: 'Ik ben zelfs jaloers op de krant! Als hij 's morgens de krant leest en geen aandacht heeft voor mij, voel ik me buitengesloten en denk ik dat hij niet meer van mij houdt.'

Jaloezie in de liefde is een veel voorkomend en moeilijk probleem. Gewoonlijk duiden jaloerse gevoelens op een frustratie van de jaloerse persoon. Deze voelt een leegte die de partner zou moeten opvullen. De jaloerse persoon verlangt van haar partner dat hij van haar houdt, wat ze ook doet en hoe ze zich ook gedraagt. Dat hij geheel op haar gefocust is, dat hij haar voortdurend aandacht geeft en precies dat wat zij wil.

In het kort komt het erop neer dat de jaloerse partner haar vriendje helemaal en exclusief wil bezitten. Het lukt haar niet om hem als een zelfstandige persoon te zien. In haar bezitterigheid gaat ze zo ver dat ze denkt dat hij als haar is, een soort verlengstuk van zichzelf. En dus moet elke beweging, elke blik, elk gebaar en alle aandacht van hem naar haar gaan. De jaloerse persoon vist voortdurend naar complimentjes, geruststellende woorden en bevestiging van de liefde van hem voor haar. Krijgt ze niet, waar ze behoefte aan heeft, dan voelt de jaloerse persoon teleurstelling en woede.

Het komt er eigenlijk op neer dat de jaloerse persoon haar partner niet als een 'andere persoon' met een eigen wil en eigen gedachten kan accepteren. Het liefst zou ze hem opsluiten, afsluiten van de buitenwereld en daarmee elke impuls van buitenaf voorkomen. Maar het is nu eenmaal niet mogelijk (gelukkig maar!) om een ander te verbieden zelfstandige gedachten te hebben, interesses te hebben, en nieuwsgierigheid naar andere dingen, of dat nu een auto is, of - waarom ook niet? - een andere vrouw.

Het zal wel duidelijk zijn dat het jaloerse gedrag enorm veel energie kost. De jaloerse persoon is geheel op haar partner gefocust en zoekt bovendien voortdurend naar sporen van ontrouw, maar vergeet daardoor vaak haar eigen leven te leiden. Het enige wat ze wil, is de andere persoon compleet bezitten.

Achter excessieve jaloerse gevoelens (een beetje jaloezie is gezond), gaat vaak onzekerheid schuil. De jaloerse persoon is onzeker over zichzelf en geeft vaak blijk van de onmogelijkheid om lief te hebben. Ze probeert de zekerheid, die ze eigenlijk in zichzelf moet vinden, te putten uit de aandacht en complimenten van de partner. En hoe de partner zich ook zal inspannen om aan haar wensen tegemoet te komen, hij zal haar altijd teleurstellen, want hij is nu eenmaal een andere, zelfstandige persoon met eigen gevoelens en gedachten.

De jaloerse persoon zal moeten leren en accepteren dat haar partner een 'andere persoon' is die ze niet kan bezitten en controleren alsof het een voorwerp is. Om te beginnen, is het belangrijk dat de jaloerse persoon zich afvraagt waarom zij zich zo gedraagt. Dat ze probeert te begrijpen waarom ze jaloerse scènes maakt en dat ze inziet dat de relatie op deze manier niet gezond is. Als de jaloerse persoon inziet wat er aan de hand is, kan ze langzaam maar zeker haar houding tegenover haar partner en de rest van de wereld veranderen. En kan ze beginnen om eindelijk invulling aan haar eigen leven te geven. Om van zich te houden en zichzelf te verzorgen. Maar vooral zal ze moeten erkennen en accepteren dat haar partner een 'andere', zelfstandige persoon is. Lukt het de jaloerse persoon, samen met haar partner, niet om de jaloezie te overwinnen, dan is het raadzaam je tot een therapeut te wenden.

Wil je op dit artikel reageren, mail ons dan via het venster hieronder. De meest interessante reacties zullen hieronder geheel anoniem worden gepubliceerd.

Reacties van Trendystylers
Ik herken mijzelf (deels) in het is niet dat ik jaloers op mijn vriend ben het is dat ik op zijn vriendinnen jaloers ben. Doordat ze allen mooi zijn: sommige zijn modellen en de andere zijn gewoon mooi.
Als we buiten lopen had ik hem vaak betrapt met naar andere vrouwen kijken. terwijl andere mannen mij niet zo veel kunnen schelen, ook heeft hij nog contact met zijn ex (hij weet niet dat ik dit weet) soms lees ik stiekem zijn watsapp en ik weet zeker dat hun 2 vroeger iets hadden gehad. Zij wil binnenkort naar ons komen om ons huis te bekijken of whatever. Ik zie dit niet zitten. Ik weet niet wat ik moet doen, want ik zei al dat ik geen scharrels of exen in mijn huis wil hebben en ik kan niet zeggen dat ik haar ook niet wild hebben want dan weet hij dat ik in zijn dingen ben gaan lezen. ik weet niet wat ik moet doen.
Ik ken mij zelf hier zo in! Alleen gaat het bij mij een stapje verder denk ik. Als mijn vriend mij een compliment geeft dan geloof ik hem niet eens. Dan denk ik dat het niet waar is en dat er veel mooiere vrouwen rond lopen. Ik ben hem ook altijd aan het ondervragen omdat ik steeds aan het zit te zoeken naar ontrouw. Bijv. er loopt een mooie vrouw langs en dan kan ik het gewoon niet laten om te vragen:'vind je dat geen lekkere vrouw?' Meestal zegt hij: 'ik vind jou lekker' of 'je weet toch dat andere vrouwen mij niks doen?. Van dat soort antwoorden krijg ik dus. Goede antwoorden toch? En toch geloof ik hem niet. Films zoals American Pie of Euro trip durf ik niet met hem te zien omdat ik zo bang ben dat hij iets van naakt zie en daardoor opgewonden raakt. Alleen de gedachte al maakt mij bang/boos.

Ik voel mij zo slecht door alle gedachtes van mij omdat mijn vriend altijd zo lief is. Hij kijkt niet naar andere vrouwen, zegt altijd hoe mooi ik ben, geeft mij elke dag complimenten, hij behandeld mij als een prinsesje en is erg zorgzaam. Eigenlijk heb ik geen reden om jaloers te zijn en om hem niet te vertrouwen. Ik snap er zelf niks van. Ik ga ook binnenkort naar een psycholoog want ik heb geen flauw idee hoe ik zo ben geworden en ik wil gewoon van deze eigenschap af. Soms denk ik dat ik de enige ben die zo denk. Hebben jullie tips voor mij?
Lieve groetjes van Esther
Praat met je partner over je jaloezie. Als je echt een goede relatie hebt of wilt opbouwen moet je over je gevoelens kunnen praten.

Probeer wel alles op een rijtje te zetten wat je wilt zeggen en je in te denken hoe de ander hierop zou kunnen reageren. Gekwetest, bang of misschien wel opgelucht en open?
Ik heb sinds 4 maanden een vriend. Hij is 19 en ik ben 22. We hebben elkaar leren kennen via internet. Hij woont in Zweden en ik in Nederland. Ik ben al drie keer bij hem langs geweest in Zweden. 1 keer 5 dagen, de tweede keer 13 dagen en de afgelopen keer was 6 weken. ik studeer nog dus is het moeilijk om langs te gaan wanneer ik wil of o daar eventueel te gaan wonen.

Het gaat goed in onze relatie, we spreken elkaar dagelijks op Skype met de webcam. Toch heeft hij iets wat ik helemaal niet leuk vind.

Vaak als hij bijvoorbeeld plaatjes of in een film een mooie vrouw ziet, dan fluit hij vaak of hij kijkt dan naar mij en zegt: "Jj zou ook zo'n mooie jurk of pakje aan moeten trekken". Of dan zegt hij: "Ze heeft een mooi lichaam" of "Ze heeft mooi haar, kan jij je haar ook niet zo doen?" Of dan hoort hij een sensuele vrouwenstem en zegt hij: "Als jij ook zo zou praten dan zou ik heel de dag opgewonden zijn"
Ook heeft hij de gewoonte om als jij twee vrouwen in een film met elkaar ziet zoenen of als twee vrouwen met elkaar naar bed gaan te grijnzen en ja te knikken alsof hij er echt van geniet om dat te zien. Laatst zag hij een foto waarop 2 mannen aan het zoenen waren. Zei hij: "Gadverdamme, het zouden twee vrouwen moeten zijn" Met die grijns op z'n gezicht.

Ik voel me hier heel erg onzeker door. Dat hij gewoon naar andere vrouwen kijkt en opmerkingen maakt terwijl ik naast hem zit. Ik heb het er wel eens over gehad. Meerdere malen zelfs. Maar het blijkt niet echt te werken. Het kan soms gewoon m'n humeur verpesten. En ik wacht soms gewoon in spanning af als k bijvoorbeeld een seks-scene in een film zie of hij wat gaat zeggen.

Het gekke is, ik hoef me helemaal niet onzeker over mijzelf te voelen. Ik zie er lichamelijk beter uit dan hijzelf. Ook ben ik gewoon een hele mooie meid om te zien. Ik word op straat ook vaak nagekeken. Over mijn uiterlijk ben ik nooit onzeker geweest. Als het om onzekerheid gaat lichamelijk en geestelijk dan spant hij zelf de koon. Maar toch...

Ik vraag me af. Heeft jij niet genoeg aan mij? Moet ik voldoen aan elk aantrekkelijk beeld wat hij heeft van een vrouw?

Het ergste wat mij is overkomen gebeurde tijdens die 6 weken dat ik in Zweden was. Hij stond vroeg op en ik lag nog te slapen. We waren die avond laat naar bed gegaan dus ik was nog moe. Hij deed de computer aan die in zijn kamer stond waar we sliepen en dat maakt altijd zo'n vervelend zoemend geluid. Zeker als je ligt te slapen. Ik vertelde hem dus dat ik verder zou slapen in een andere kamer. Een paar uur later kwam ik terug, uitgerust en wel. Ik rook een nogal vreemde lucht in de kamer en zei: "Het ruikt hier vreemd" Ik heb een goede neus en herken luchtjes goed. De lucht die ik rook was een (hoe gek het ook mag klinken) penisluchtje. Dat zei ik ook, maar ik zocht er niks achter. Hij begon te grijnzen en vertelde mij: "Oh dat was alweer een paar uur geleden" Ik vroeg hem: "Wat bedoel je daarmee?" "Niks" zei hij, met een grijns. Ik zei: "Vertel gewoon, wat heb je gedaan?" "Masturberen" zei hij. Ik vroeg hem waarom. Hij zei "Ik had een geilheids aanval" Mijn maag keerde bij!
na om. Ik voelde me zo laag. Ik, een mooie meid die ligt te slapen in een andere kamer, terwijl mijn vriend zo ongeveer 5 minuten nadat ik in de andere kamer ben gaan slapen zich lekker af loopt te trekken. 's Ochtends vroeg, een 19 jarige jongen achter de computer. Je hoeft mij niet te vragen waardoor hij een spontane geilheids aanval kreeg.

Dat was niet de enige keer. Ook hetzelfde scenario. Hij heeft me wel eens verteld dat als hij masturbeert hij een van zijn onderbroeken gebruikt om in klaar te komen. Nadat het hierboven beschreven scenario had plaats gevonden ben ik daar dus meer op gaan letten. Want die vieze onderbroek bewaart hij als hij het gedaan heeft onder zijn bureau, in het zicht. Na die ene keer (hierboven beschreven) heb ik er op gelet of er misschien wel een onderbroek onder zijn bureau zou liggen. Dat was niet zo...todat ik een keer nog steeds moe was vroeg in de ochtend en hij weer zijn computer aan deed. Deze keer dacht ik, ik ga gewoon naar die andere kamer want ik vertrouw hem. Kom ik terug na een uurtje...je raad het al. Hij ligt te slapen in bed en wat ligt er onder het bureau? Juist...een onderbroek met sperma. Ik voelde me bedrogen. Me voor de gek gezet door mijn eigen vertrouwen. Ik was best pissig en vroeg hem, heb je weer zitten masturberen? Hij ontkende hoog en laag. Ik confronteerd!
e hem met de onderbroek die onder zijn bureau lag. Hij stamelde een beetje en vertelde mi dat hij die vieze onderbroek gevonden had en hem daar had neergelegd...Dat slaat helemaal nergens op als je het mij vraagt.
Ik heb het hem vaker gevraagd maar hij bleef ontkennen. Hij zei: "Waarom zou ik masturberen als ik een mooie vriendn heb, ik zou je dan wel wakker maken en vragen of je seks met me wil. Ik heb gezegd dat ik hem geloof. Alleen om er vanaf te zijn. Maar ik geloof hem niet. Het zou puur toeval moeten zijn met die onderbroek, maar ik ben niet op m'n achterhoof gevallen.
Ik voel me belabberd dat mijn vriend masturbeert terwijl in in een andere kamer lig te slapen. Hij kijkt dan waarschijnlijk porno of naar mooie vrouwen op internet.

Ik zou hem voor geen goud willen missen, ik hou echt van hem. Maar alles wat ik hierboven heb beschreven doet mij heel veel. Het maakt me onzeker, bang, ik voel me laag. Maar wat ik niet wil is dat ik een kibbelende tante word die haar vriend onder de duim heeft en hem niks gunt. Of dat hij dingen gaat zeggen alleen om mij gerust te stellen.

Ik weet gewoon niet meer wat ik moet doen. Ik heb veel verhalen op internet gelezen over hoe jaloezie relaties kapot kan maken. Dat wil ik niet. Ben ik te jaloers? Of ben ik terecht jaloers?

Alstublieft, ik wacht op een antwoord wat mij verder zal helpen en mij gerust zal stellen.

Groetjes.
hallo,

ik ben heel erg jaloers mijn vriend mag niet eens van mij na de winkel,
ik probeer me er echt over te zetten maar ik ben zo bang hem kwijd te raken,ik probeer hem altijd overal vandaan te houden waar andere meiden zijn,
ik weet dat dit niet goed is en ik doe er hard mijn best voor maar het lukt me gewoon niet om me erover heen te zetten,
mijn vriend mag zelfs geen vrienden van mij hebben,omdat hun dan een vriendin hebben,
ik wil heel graag veranderen want ik weet hoe belangrijk vrienden zijn,
ik mag wel heel veel van mijn vriend maar ik kan dat niet trug doen,
mijn vriend mag helemaal niets alleen doen,
tewel dat wel zo hoord ik wil graag dat ik hem wat vrijer kan laten maar dat lukt me niet,
2 jaar geleden had ik een vriend die vreemd ging en vaak loog tegen mij,en mij sloeg,
nu heb ik een super lieve vriend doe alles voor me doet hij verdiend dit niet ik wil zo graag veranderen maar het lukt me gewoon niet,
ik ben vaker zo jaloers dat ik hem gewoon heel hard sla omdat ik zoveel agressie in mij heb.

gr

Hallo, ik wil eigenlijk goede raad, ivm met mijn jaloezie. Ik heb een schat van een meid leren kennen via een dating site. Uren/dagen aan de telefoon gehangen, en uiteindelijk een keer afgesproken. Al met al, te mooi om waar te zijn. Toch blijf ik met een jaloers gevoel zitten, waar zij helemaal niets aan kan doen!!! Mijn ex vrouw heeft me ongeveer 10 jaar terug bedrogen met mijn beste vriend, en dit ruim een jaar lang. Nadat ze met hem heeft gebroken zijn we aan kinderen begonnen, en hebben we 2 schatten van jongens gekregen. Nu 3 jaar terug, vertelde ze me pas over die relatie, waardoor een scheiding het gevolg was. Mijn vriendin verteld me regelmatig, wat voor gevoelens ze bij me heeft, maar ik kan dit niet in me opslaan/geloven, ben immers bedrogen, en dat knaagt nog aan me......
Wie heeft voor mij het passende advies, want ik zou balen als ik deze schat hierdoor ga verliezen
gr R

ik ben heel snel jaloers als hij via hyves berichtjes krijgt van meisjes met cutie daarin, en kusjes is dit normaal dat ik hier boos om wordt. En meestal wordt ik dan boos op hem of ik krop me gevoelens op grroetjes kleinmisschien onzeker meid

Jaloezie maakt een relatie volledig kapot. Ik heb mijn relatie moeten stoppen omdat mijn vriend steeds extremer werd. Op een gegeven moment mocht ik zelfs niet meer bij vriendinnen langs als hun vriendje er was. Hij ontplofte als ik spontaan iets ging doen, even buiten ging wandelen of iets anders. Overal en alles wilde hij mij volgen. 10x per dag bellen, wat doe je, waar ga je, waar sta je. Ik kon niet eens meer normaal uit zijn huis naar mijn fiets lopen. Ook daar stond hij te kijken of er geen andere mannen langskwamen. Mijn gordijnen moesten altijd dicht, die kiertjes werden afgeplakt, mijn e-mail en hyves werden iedere dag gecontroleerd.

Hoeveel wij ook van elkaar hielden, wat ik ook deed of zei. Niets hielp. Uiteindelijk heb ik alles moeten afbreken. Jaloezie is een zieke vorm van onzekerheid. Mensen die jaloers zijn zouden eens bij zichzelf te raden moeten gaan!
hey ik ben linda ik heb een vriend die erg claimerig is ik hou ontzettend van hem maar voel me niet gelukkig in deze relatie.vooral omdat ik niet kan doen wat ik wil en geen eigen leven meer heb.hij wil me het liefst elke dag zien en ik wil dat niet. Hij heeft ook nooit aandacht gehad van zijn ouders en zoek daardoor die troost bij mij.in zijn ogen ben ik het enigste nog wat hij heeft..wat moet ik nu doen met deze relatie? Groetjes linda
ik ben ook heel erg jaloers maar ook echt extreem nu valt het wel mee maar eerst kreeg ik altijd nachtmerries dat hij met andere meisjes flirt enzo, en als er een meisje in de buurt is ben ik opeens een bitch (zacht uitgedrukt) en zeik ik dat meisje helemaal af terwijl t een super aardig meisje is. Is dit normaal ? Normaal ben ik echt een verlegen meisje
Maar als t om me vriend gaat doe ik alles ervoor. Ik wouw eerst ook altijd zn mobieltje controleeren
Maar dan was t zo van geef me mobiel eens terug. Dus dat maakte me ook super onzeker... Als k erover begin denk ik er weer over na bah. Ik hoop van jullie tips te leren

Xx JaloersMeisje
reactie: ja.. Ik ben eigelijk jaloers ik heb sinds 3 maanden met mijn vriend. En daarvoor had hij met mijn vriendin, maar in de ochtend als ik op school kom zie ik hem met haar lopen, ik zie angst in z'n ogen. Hij geeft me een kus en zegt ik breng haar even naar haar klas.. En dat iedere ochtend! Sorry ik ben jaloers. En hij zegt ook in de pauzes ' ik ga even naar haar toe' , oke nu klink ik echt jaloers.. Ik weet dat vriendschappelijk is maar toch.. Groeten. DoodsKopje
reactie: meiden, niets is zo triest als twee mensen die van elkaar houden en vijanden worden. Liefde is zoiets moois, dat moet gekoesterd worden, maar jaloezie is een
Menselijke emotie, en eerlijk gezegd denk ik niet dat er iemand bestaat die
Volledig boven jaloezie staat. Het kan wel dat je er niet zo heel erg
Gevoelig voor bent. Het wordt eng als je zo jaloers bent dat je alle gangen
Van je lief nagaat. Als je snel jaloers bent, zeg dat dan tegen je
Vriend/vriendin. Het is heel belangrijk dat jullie veel van elkaar weten.

eventjes iets van eigen ervaring:
Ik heb een heel leuke jongen ontmoet, hij is echt heel geweldig en we hebben
Ook heel veel gemeen (we hebben (nog)niets samen) maar telkens als ik hem
Zie is hij samen met een meisje waarvan ik niet weet of het zijn vriendin is
Of gewoon "een" vriendin is. En ik geloof dat ik hem echt heel erg leuk
Vind, maar omdat ik niet weet of ze samen iets hebben, is deze liefde heel
Onzeker. Ik weet hoe onbeantwoorde liefde voelt, het is heel pijnlijk (heb
Ook nog nooit een vriend gehad, heel onervaren)en ik ben op een bepaalde
Manier jaloers op dit meisje! Maar het is geen jaloezie die zich uit in
Haat, want het is een heel erg aardig meisje, met wie ik het heel goed kan
Vinden. Kus van een vertwijfelde...

reactie: Hallo ik ben een meisje (1.60 haha) van 24 en kamp al jaren met jaloersieteit,het heeft verschillende relaties kapot gemaakt. Nu ben ik al 2,5 jaar samen met mijn Vriend en ben ook erg jaloers,alleen ik heb hem verteld dat ik dit nooit eerder had,gewoon uit schaamte. Sinds het begin heb ik gezegd hoe is was en ik ben ook eerlijk tegen hem,ik weet dat hij echt doodziek van dat jaloerse word en ik ben al een tijd bezig om er wat aan te doen. Ik heb het nu echt n de gaten dat ik jaloers ben en ik ben al een heel eind verder met er aanwerken dan eerst,want nu herken ik het zelf en ik wil niet dat deze relatie kapot gaat. Soms ben ik zo jaloers dat ik echt bina uit me vel knap en hem helemaal voor rotte vis uitscheld,meestal doe ik dat in me eentje als hij aan het werk is. De buurvrouwtjes hier hou ik ook in de gaten,want ja hij is van mij en hij is lekker lekker lekker en ik weet dat hun dat ook vinden,ik heb op hun gedrag gelet en hoe ze tegen hem doen. Laatst met het hete weer zaten we voor de deur en mijn vriend kwam uit zijn werk en ik zag hoe die sl*t van een bovenbuurvrouw,der tieten helemaal bij elkaar drukte,ik kon er wel vermoorden. Dat is heel ziekelijk,ik weet het en ik wil er ook echt wat aan doen,want ik wil hem niet kwijt. Groetjes een Jaloerse Kreeft
reactie: is jaloezie eigenlijk niet gewoon onzekerheid? Onzeker omdat je denkt niet goed genoeg te zijn en dat je partner daarom weggaat voor iemand die in jou ogen beter is. Onzeker omdat je denkt dat jij niet goed genoeg bent... Maar hé, als je niet goed genoeg was had hij nooit voor jou gekozen! En, als je de concurrentie toch wilt afschrikken moet je zelfverzekerd overkomen. Een beetje naast je love paraderen. By the way: als je naast een vent (die niet op je lijkt, het zou nml familie kunnen zijn) loopt ziet/denkt iedereen wel dat hij bezet is en dan halen ze het niet in hun hoofd om hem in te pikken. Wat mannen betreft: als hij toch bij je weggaat voor een ander was hij jóu niet waard en niet andersom!
reactie: Ik ben een fotomodel danseres ik ben het type speedbabe ,
Je kent het soort dames aan sportauto s lang blond haar supp slank grote borsten gebruind.Ik verkoop mijn lijf dus voor commerciele doeleinden,en verdien er mijn loon mee,,
Ik begrijp maar al te goed dat er mensen jaloers zijn er zijn geen grenzen meer !!het gaat steeds verder en verder
Intimiteit is tussen 2 mensen zo zou het moeten,
Maar alle reklame enz,,, ik moet daar toch geen tekeningetje van maken,waarom hebben mensen daar schuldgevoelens over wel normaal dat het oneerbiedig is?ben je wat dikker,,,word je in feiten uitgelachen door héél de media-
Ook krijgen mensen problemen dat hun partner te veel aandacht zou krijgen voor andere !!alles is ontspoort

Ik schaam me voor wat ik doe dat ik meespeel met het slechte van de maatschappij dat ik maar al te goed kan uitspelen ,in feite moet ik zwijgen maar heb een enorm begrip voor mensen met mensengevoelens
reactie: Hallo daar,
Mijn ex,s wilden mijn jaloers krijgen, maar wat is dat. Weet wat jaloers is, maar het raakt me niet. Daar lach ik om, heb voor hete vuren gestaan. De mensen die jaloers zijn, die zijn gewoon ziek van de jaloezie op andere. Zag overal mooie vrouwe lopen op straat, terrasjes en nog zoveel meer. Waarom krijgen de mannen altijd op hun donder, en de dames niet. Wij mogen toch onze ogen, toch wel gebruiken. Waar heb je die anders voor nodig. De dames mogen wel kijken, maar de mannen niet volgens de dames. De dames kijken ook wel naar de mannen, die denken ook wel wat een leuke vent is dat. Wees blij met wat je heb. Als het echt niet gaat, maak van hart geen moordkuil van. Achter elke deur loert gevaar, blijf bij die gene die je heb. Ik kan er over mee kletsen, wat dat is.
reactie: Mijn vriend doet het ook, alleen dan bij zijn ex, die nu een hele goede vriendin van hem is. Dat frustreert mij heel erg want ik heb al heel weinig zelfvertrouwen, en het helpt ook niet echt als hij zegt dat zij "oh zo knap en mooi" is. Ik word er soms echt heel erg verdrietig en depressief van, maar dat snapt hij niet. Hij ging haar laatst wiskunde bijles geven en de gedachte dat hij daar zat met haar was echt niet fijn. Hij zegt dan dat hij alleen van mij houdt en mij ook mooi vind enzo, maar ik weet, en voel gewoon dat hij dat niet vindt. Hij vindt het ook niet altijd even fijn dat ik zo denk, maar ik kan er gewoon niks aan doen dat ik die jaloezie voel. Hij vindt het ook niet leuk als ik over andere mannen praat, maar ik stel hem altijd gerust en dat doet hij bij mij niet. Dat kwetst me. Bovendien praat ik meestal over mannen die onbereikbaar zijn en niet zo beriekbaar als een ex. Ik vind het dus vaak heel erg vervelend, en ik denk dat andere vrouwen het met me eens zijn als ik zeg dat dat gevoel niet te onderdrukken is of te verhelpen is.
reactie: Waar eindigt gezonde jaloezie en waar begint ongezonde? Eerlijk gezegd denk ik, dat het ook een beetje aan de partner kan liggen. Ik heb een "relatie" gehad met een man die de eerst veel aandacht aan mij gaf. Hij vond het moeilijk als mannen naar mij keken en keek dan op zo'n speciale manier terug. Ik vond het wel een beetje grappig, want zag ik er een soort bevestiging in. Maar na een tijdje begon deze man te vertellen over zijn liefdesleven, een aantal exen passeerden de revue. Ik vond dat niet zo leuk en vertelde hem dat ik geen behoefte had aan die verhalen. Ik geef toe; ik werd er onzeker van. Ik vertelde hem dat ik het ook niet nodig vond om mijn exen te beschrijven. Ik denk eerlijk gezegd dat je met de persoon waar je op dat moment mee bent iets nieuws opbouwt en dan de oude geschiedenisssen niet meer zo er toe doen. Mijn vriend vond dat "hersenspinsels" hij vond dat hij best wel koffie kon gaan drinken met zijn exen, omdat ze gewoon vriendinnen van hem waren geworden. Een aantal exen vond ik niet erg, de moeder van zijn kinderen bijvoorbeeld. Dat is logisch, je blijft een band houden met de andere ouder van je kinderen. Hij ging ook af en toe samen koken met een ex die hij wel wilde, maar zij hem niet. Daar had ik ook niet zo'n moeite mee, ik zocht zelf recepten voor hem, als het zijn kookbeurt was kon hij goed voor de dag komen. Maar toen hij vertelde dat hij het leuk vond om koffie te gaan drinken met nog een derde ex vond ik dat moeilijk te verteren. Zijn reactie naar mij was: Ja ik wil niet met je verder, want ik zie het al gebeuren, op den duur kan ik zlefs geen Panorama meer kopen. Ik stond verbijsterd te kijken. Als dat geen afreageren was, wist ik het niet meer. Hij opende zijn profiel weer op de relatiesite waar we elkaar hadden ontmoet en vertelde me doodleuk dat hij alleen maar even wilde rondklijken wie er weer terug was. Dit werd mij te veel. Ik werd er onzeker van en onbehaaglijk, ik vraag me af...ben ik overdreven jaloers of was hij gewoon een foute vent?
reactie: Zelf ben ik sinds een jaar ook ineens jaloers. Nooit eerder last van gehad. Tot dusver was alles koek en ei met mijn vriend, we hadden het heel goed en leuk samen. Zie ik per ongeluk een sms-je van hem waarin hij intiem sms-ed met een collega. Het bleek al een tijdje aan de gang te zijn, 'ouwehoeren' noemde hij het. Ik zag en zie het zo niet. Maar het ergste vond ik dat hij me er niets van verteld heeft. Ik vind het prima dat hij sms-ed of wat dan ook, als hij er maar eerlijk over is. Nu voel ik me heel gekwetst. Ik kan het ook niet goed uitleggen, maar vergeten kan ik het niet. Die collega van hem moet ik al helemaal niet meer. Ook heeft hij stiekum tijdens mijn vakantie vrouwen uitgenodigd in zijn huis. Kijk, als je dingen bespreekt, is er veel mogelijk. Maar dat stiekeme.. Daar ben ik achterdochtig en jaloers van geworden en dat knaagt nog steeds aan me. Ik vind het ook erg moeilijk om er vanaf te komen. Na een jaar wil ik die gevoelens niet meer hebben maar ze blijven rondspoken in mijn hoofd. Als hij nu een sms-je heeft, vraag ik wie het is, maar liever had ik dat hij het me vertelde en alles net zo open besprak als voor deze gebeurtenissen. Zijn hier nog tips voor om er van af te komen of moet ik gewoon in therapie?
reactie: hoihoi, dat artikel over jaloerzie vind ik echt geweldig. Ik kan mezelf daar helemaal in terug vinden. Ik heb nu 2 jaar en 4 maanden een relatie en de jaloerse gevoelens zijn alleen maar erger geworden. Ik wil echt alles van hem weten, vertelt hij mij het niet dat word ik boos. Ook als hij geen interesse in me toont word ik boos of als hij bezig is met andere dingen in plaats van met mij. Soms word ik gewoon zo moe van mezelf. Me vriend en ik krijgen dan weer eens een discussie erover. En dat loopt altijd uit op een ruzie, omdat ik me dan altijd wel weer op een een of andere manier gekwetst voel. Ik weet het allemaal maar al te goed van mezelf, alleen ik blijf mezelf er maar aan overgeven. Dan weet ik van mezelf dat ik beter iets niet kan doen of zeggen, maar toe doe ik het. Ik wil echt gaan veranderen, voor mijn vriend is het ook niet altijd even plezierig.. Wat wel weer een positief puntje is, is dat hij ook erg jaloers is. We kunnen daarom er goed met elkaar over praten omdat we ongeveer weten hoe het voelt om zo jaloers te zijn. Het is gewoon verschrikkelijk. Je wilt het zelf niet maar het gebeurt toch. Me vriend en ik hebben afspraken gemaakt wat wel en niet mag, dat maakt het allemaal een stukje makkelijker voor ons alle twee. Ik vind het niet erg dat ik sommige dingen moet laten, omdat ik weet hoe hij zich erbij kan voelen. Hij heeft zelf ook zijn beperkingen door mij... Het zou leuk zijn om nog meer over jaloerzie te kunnen lezen! Groetjes
reactie: Ik heb dus ook zo'n relatie meegemaakt, in het begin was het allemaal leuk en gezellig, na mate wij elkaar langer kende kwam de jaloezie, wat uiteindelijk in vooral geestelijk maar ook lichamelijk geweld ging ontstaan. Na onze relatie kwam het stalken en dat is helaas door aangifte te hebben gedaan gestopt, maar desondanks kan ik niet kwaad op hem zijn maar merk ik wel dat dit mijn nieuwe relatie met een geweldige man enorm in de weg staat en ik enorm twijfel maar niet zou weten waarom??? Zou graag in contact willen komen met personen die in zo'n soort gelijke relatie hebben gezeten, mijn ervaring is dat er te weinig informatie is voor dit soort levens ervaringen.
reactie: Hallo,
Ik heb zelf een relatie achter de rug met een vreselijk jaloerse partner,als jaloezie extreem wordt is daar niet mee te leven.Ook was ik geen moment meer alleen,omdat ik overdag werk en hij 'savonds werk had ,maar werk van dien aard dat hij de tijd had om regelmatig even "gezellig"binnen te wippen.Naar mijn werk werd ik gebracht en ook weer gehaald.Op een gegeven moment werd ik werkelijk verdacht van vreemdgaan met wie dan ook.Mijn telefoon en pc werden gecontroleerd met wie ik sprak of sms-te en welke websites ik bezocht had.Het liep zo uit de hand toen mijn partner alcohol had genuttigd(wat de jaloerse gevoelens nog meer deed versterken)hij mijn pc en mobiele telefoon totaal heeft vernield,en naar mij toe heel agressief werd.Ik heb toen de relatie beeindigd,maar hij had zoveel spijt van alles dat ik er voor een 2 de keer aan begonnen ben,omdat ik nog wel veel om hem gaf(en nog doe).De eerste maand ging het goed,maar daarna kwamen toch weer de extreme achterdocht en jaloerse gevoelens bij hem naar boven.De relatie is op een hele nare manier beeindigd met een poging tot zelfdoding van zijn kant.Na een hele nare periode met bedreigingen van mijn ex-partner krabbel ik er weer een beetje bovenop en hebben wij weer een voorzichtig kontakt,maar ik heb hem wel heel duidelijk laten weten,dat ondanks hij hulp heeft gezocht,er voor ons nooit meer een relatie inzit.Misschien is dat niet eerlijk en geef ik hem in principe levenslang,maar al zou ik het willen,een relatie met deze man zou ik niet meer aan durven gaan.Ik zou veel te bang zijn dat er weer zoiets zou gebeuren,is het niet over een maand,dan wel over een jaar,of over 5 jaar.Ik zou het gevoel hebben op een tijdbom te leven die ieder moment zou kunnen ontploffen,en wat ik heb meegemaakt wil ik echt nooit, maar dan ook nooit meer meemaken!!Het gebeuren heeft zo'n impact op mijn leven gehad dat ik eigenlijk geen enkele man meer durf te vertrouwen,temeer omdat ik met mijn expartner al zo'n jaar of 4 een vriendschappelijk kontakt had voordat wij een relatie kregen,en nooit iets van jaloezie bemerkt had.Dat begon pas nadat wij een relatie kregen.Dus het feit dat je iemand al langere tijd kent,wil nog niet zeggen dat je hem ook echt kent.En hij was echt de laatste persoon op de wereld waar ik van had verwacht dat hij deze dingen zou doen.Dus al geef je nog zoveel om iemand,en probeer je hem van jou liefde te overtuigen,als door de extreme jaloezie het vertrouwen er niet is dan heeft de relatie volgens mijn ervaring ook geen enkele kans van slagen.Dus liefde alleen is niet altijd genoeg.(Jammer genoeg)
reactie: ik ben via via op deze site gekomen en plots kwam alles weer boven. Ik was nog maar 13 toen ik mijn eerste grote liefde tegen kwam. We zaten alle twee in het 2e middelbaar, en het leek zeker in het begin een gewoon vriendje voor mij, maar het bleef maar duren. Uiteindelijk zijn we 6jaar en 8 maanden samen geweest, we zijn samen groot geworden, hebben onze jeugd samen doorgebracht, hij was van frans algerijnse afkomst en ik was best trots op hem. Hij was is nog steeds een ontzettend knappe jonge en ik was(nog altijd) geinteresseerd in die buitenlandse cultuur, we hebben samen heel wat gemaakt, hij had een verschrikkelijk harde jeugd achter de rug en was daardoor getekend voor het leven. Ook al zijn we niet meer samen, ik weet gewoon dat hij nooit afstand zal kunnen nemen van zijn verleden. Hij had zijn familie nog in frankrijk wonen dus gingen we geregeld naar daar, ik was echt gelukkig met hem, maar intens gelukkig, we voelde elkaar zo goed aan, alles ging perfect we waren twee handen op in buik, hoe vaak heeft hij me wel niet verteld dat hij het zo getroffen had bij mij, ik was zijn redding zijn alles, en idem voor mij!na 6jaar was ik nog altijd even verliefd, ik kreeg nog altijd kriebels als ik naar hem keek, en hij deed me de princes op aarde voelen. We hebben een prachtige tijd gehad, maar we konden ook fixe ruzies hebben, hij was enorm koppig, en toen ik rond de leeftijd van 15/16 kwam werd hij extreem jaloers, ik mocht niets, niet met vriendinne weg, niet op stap, als ik met de buurjonge stond te praten was hij zo jaloers kan je je niet voorstellen, maar ondanks alles was ik echt gelukkig, waarschijnlijk omdat ik zo kort werd gehouden was hij mijn god! Hij zorgde er wel voor dat ik op geen enkele manier echt in contact kwam met andere jongens, maar voor de rest zat het prima, we werden 18 en 19 jaar en hij ging werken, ik studeerde nog verder, hij kreeg vast werk en hij vertelde al eens over collegas, hij kon goed opschieten met ze en ik werd daar blij van omdat hij zich altijd zo afschermde voor iedereen (kwam door pijnlijke jeugd) dus als hij al eens zei; ja vandaag was het fijn, b van op het bureau heeft mùe goed doen lachen, had ik daar geen erg in, ik liet hem echt vrij in tegenstelling tot mezelf, ik heb echt bijna 7 jaar onderdrukt geleven maar ik merkte dat niet ik was echt zo verliefd op hem! Tijdens mijn examens zag ik hem niet meer, ik moest leren , hij had rijverbod, dus ik zou hem erna wel trg zien. Maar hij bleef gewoon weg, ik maar bellen en smsen maar kreeg geen antwoord, uiteindelijk verplichtte zijn mama hem me te antwoorden!vertelde hij via de telefoon na 7 jaar; ik weet het niet meer, ik ben in de war, het is gedaan tussen ons! Zonder dat er aanleiding was, ......dat was het dan! Viavia kom ik even erna te weten dat hij een relatie heeft met b van de bureau, B was pas een jaar geleden getrouwd en was nu alweer gescheiden, om samen met mijn jongen een relatie te beginne!ik snapte er niets van, mijn wereld stopte gelijk, ik at niet meer, sliep niet meer, kwam niet meer buite, gooie mijn studies aan de kant, viel zomaar even 10 kilo af terwijl ik helemaal niet te zwaar was! Nu is het dik anderhalf jaar geleden, ik heb een schat van een buurjonge leren kennen, ik ben opnieuw gelukkig, maar dat heeft me verdomd zweet bloed en tranen gekost! Sinds kort heb ik een gesprek gehad met mn ex, daar heb ik een jaar op moeten wachten voor een half uur gesprek te hebben, ondanks alles kan ik nt kwaad zijn op hem, maar zijn B mag voor mijn part rotten in de hel! we mailen af en toe en soms een smsje, hij laat soms uitschijnen dat hij me nog steeds graag ziet, dat zij te snel gereageerd hebben, maar ik weet ook dat hij gelukkig is en dat wil ik ook! Zo zalige therapie is dat, alles van je afschrijven dat helpt al eens, ik moet zeggen dat ik stilletjes aan terug kan genieten van alles, en terug zin heb in het leven, al is dat natuurlijk de ene dag tegen de andere! Hoe dan ook: die eerste speciale liefde vergeet je niet!nooit!!!je moet het alleen een plaats in je leven kunnen geven! Doei
reactie: lautje, ken dit probleem ook met een ex hij werd zelfs boos als ik me opmaakte:S
Uiteinderlijk gingdie zelf nog is vreemd meerdere keren, pas op als mensen zo zijn die zo jarloers zijn zijn ze zelf niet te vertrouwe als jij niet alleen uit mag met je zus om wat te gaan drinken gaan ze zelf wel uit met vrienden en ontmoete ze meisjes waar ze mee afspreken
reactie: Ik kan haast mijn eigen leven niet leiden omdat hi j geduurde mij aan het controleren is. Ik ben niet meer zijn partner maar zijn bezit. Elk vriendin zou mij op andere gedachtes kunnen brengen dus contact buiten huis wilt hij liever niet. Kleren die hem te gewaagd staan zelfs een strakke coltrui verscheurt hij, dit is eigen meer dan een obsessie, dit is een gevangenschap. Ik heb vaak gedacht om te scheiden en me rust terug te vinden in mijn leven, maar als je van iemand houdt en je bent al jaren samen. Het jammer hiervan is dat ij nooit zo is geweest het speelt zich nu pas 3 maanden af. Na een avondje uit met collega’s is de het eigenlijk begonnen. Ik zou niet meer weten wat ik moet doen.
reactie: Ik herken dit probleem. Ik ben sinds 28 januari 2006 getrouwd met een geweldige man. Ik houd heel veel van hem en hij houd heel veel van mij. Alleen de jaloezie laat mij niet los. En ik kan uitleggen waarom niet. Toen wij net een maand getrouwd waren, heb ik mijn man betrapt op het Internet op pornosites en flirtsites. Ik was zo ontzettend kwaad en heb hem er wat van gezegd. Ik ging helemaal door het lint. Zo bedrogen voelde ik mij. Sindsdien controleer ik hem vrijwel dagelijks. Ik kijk altijd op het Internet welke sites hij die dag bezocht heeft. Het is eigenlijk te zot voor woorden maar het is een automatisme geworden.
reactie: Hallo ,
Ik heb zelfs alleen maar in jaloers relaties gezeten, het was erg
Moeilijk om daar uit te komen. Mijn exen gingen mij achter volgen of in
Mijn tel, het was echt verschrikkelijk. Ik had geen leven, het is
Moeilijk als je in een relatie zit en als je partner je als een bezit
Is, is geen leven. Op dit moment heb ik een relatie met een lieve jongen
Maar ik durf mij niet helemaal te geven omdat ik bang bent dat hij strax
Ook zo jaloers en bezitterig wordt. Ik ben echt een flirt en ik hou van aandacht, welke vrouw nou niet. Hij
Kijkt ook wel naar andere vrouwen als wij samen zijn maar niet
Overdreven of zo. Ik heb daar niet echt veel moeite mee omdat ik ook om
Me heen kijk, ik ben ook wel een jaloers typje maar niet erg overdreven,
Wel gezond
GESPONSORDE LINKS