Mogen mannen huilen?

Echte mannen huilen niet... Wordt er wel eens gezegd. Maar is het waar? Huilen mannen niet? Of is het misschien zo dat ze niet mogen huilen? Misschien wordt het ons in onze huidige maatschappij zo geleerd. 'echte mannen' zijn sterk en stoer en uiten hun gevoelens niet door een traantje weg te pikken. Dat is typisch vrouwelijk, niet waar? Een paar jaar geleden leek de introductie van de 'metrosexual' daar even verandering in te brengen (ook hij mocht met een zakdoekje en rode ogen naar een ontroerende film kijken), maar ook dat lijkt inmiddels alweer achterhaald.

Een kleine rondvraag leerde ons dat onder de vrouwen en meisjes van vandaag de meningen over huilende mannen verschillen.

Een man die huilt is romantisch
'Ik vind een huilende man heel romantisch. Het geeft aan dat hij zijn gevoelens durft te tonen', zegt inge. 'Waarom zouden mannen alles maar op moeten houden? Huilen kan soms zo heerlijk zijn.'

krokodillentranen
'Mijn ex heeft het een paar keer voor elkaar gespeeld om tijdens een ruzie met mij te gaan een potje te gaan zitten grienen. Daar kan ik dus echt niet tegen!', vindt margret. 'Hij gebruikt zijn tranen als een wapen. Nou, daar hoeft hij bij mij niet mee aan te komen... Ik kan dat in een vrouw al niet uitstaan, laat staan in een man.'

Politieke (en publieke) tranen
Romantische tranen, krokodillentranen... Er schijnen heel wat soort tranen te bestaan (en te vloeien). Zelfs in de politiek komen we soms huilende mannen tegen. Kijk er de historie maar eens op na en je zult opmerken dat er grote politici zijn geweest die hun tranen direct lieten vloeien toen ze in het openbaar betrapt werden 'op iets heel ergs', iets wat ze op geen enkele manier konden uitleggen. Maar misschien komen er in ruzies ook wel 'politieke tranen' voor. 'Toen ik hem met zijn ex in bed betrapte, begon hij spontaan te huilen', vertelt karin. 'Het is toch niet te geloven! Ik wist echt niet wat ik ermee aanmoest'.

Privé-tranen
'Huilen moet'ie maar in privé doen, hoor', vindt petra. 'Ik kan er gewoon niet tegen om een huilende man te zien. Dat vind ik zo naar!' petra is niet de enige die vindt dat mannen zich met hun tranen maar even moeten afzonderen. Het is alsof de grond onder de voeten van ons vrouwen komt te ontbreken, als een man spontaan in huilen uitbarst.

Tranen van verdriet
'Als een man heel veel verdriet heeft, omdat iemand ziek is of gestorven is, dan vind ik het meer dan normaal dat hij huilt', zegt fleur. 'mannen zijn toch ook maar gewoon mensen!' een klein onderzoekje op internet leerde dat 'tranen van verdriet' inderdaad de mannentranen zijn die in het algemeen het best worden geaccepteerd.

Moet je op je hoede zijn voor huilende mannen?

Tot slot aan dit artikeltje - slechts om de discussie op gang te brengen - een citaat van Nora Ephron, Amerikaans filmregisseur en -producer maar ook bekend scenarioschrijfster. Zij zei eens:

'Beware of men who cry. It's true that men who cry are sensitive to and in touch with feelings, but the only feelings they tend to be sensitive to and in touch with are their own.'

(vrije vertaling, ts: 'Pas op voor mannen die huilen. Het is waar dat mannen die huilen gevoelig zijn voor en in contact staan met hun gevoelens, maar ze hebben de neiging alleen gevoelig te zijn en in contact te staan met hun eigen gevoelens')

En jullie? Wat vinden jullie van huilende mannen? Hebben jullie ooit wel eens met een huilende man te maken gehad? Wat zijn jullie ervaringen? Hoe reageer je erop? Mail je reactie, zoals gewoonlijk kun je ons je reactie via het venster hieronder sturen. De meest interessante reacties zullen we hieronder - geheel anoniem - publiceren.

Reacties van Trendystylers
Ik kan best wel tranen van empathie hebben hoor, is ook iets waar ik me niet over schaam. Tranen zijn voor mij meer een vorm van mensen die gevoelens hebben. Alleen gevoelloze mannen en vrouwen huilen niet. Bjorn Streux
Soms huil ik als ik me pijn heb gedaan. Ik voel me dan echt gegeneerd en dan zeg ik tegen mezelf: kom op verman je, je bent geen klein kind. Maar toch kan ik het niet stoppen. Ik voel me trouwens vaak ongemakkelijk als ik huil waar andere bijzijn...
mijn ouders werden alleen maar boos als ik me emotie uite op pijn verdriet woede en het werd me al op zeer jonge leeftijd afgeleerd totdat ik er een trauma van overhield zoals wrokgevoelens.
Ik heb onlangs een heftig gesprek gehad met mijn vriend waarin ik te kennen gaf dat ik het mistte hoe we in het begin waren. Hij is sindskort gaan hockeyen en alles is hockey, zelfs ik moet wijken en zelfs zo erg dat hij steeds meer afstand van me nam en ik snapte niet waarom. Uiteindelijk omdat we een poos verkering hadden had ik hem een foto gegeven met een tekst aan de binnenkant. Hij reageerde heel koel maar zag wel in zijn ogen dat hij het waardeerde maar gewoon niks wist te zeggen. Uiteindelijk was voor mij de maat vol en besloot ik met hem te gaan praten. Hij voelt zich enorm schuldig naar mij toe vanwege zijn gedrag (veel zuipen, meer contact met anderen onderhouden dan met mij, me wegduwen, weinig aanraken, de welkomstkus werd steeds korter en negerenvan berichten). Voor 4 a 5 maanden terug zijn zijn ouders gescheiden, op zn werk krijgt hij weinig waardering en met de hockey krijgt hij de voldoening en de waardering die hij mist, en ik kan maar op komen da!
gen wanneer het hem uitkomt. Tijdens dat gesprek heeft hij letterlijk tranen met tuiten gehuild, snotterneus, heel veel huilen en snikken.. Ik kon het waarderen dat hij wist dat hij me ontzettend veel pijn deed en dit zo uitte, maar ik weet niet zo goed wat ik er mee aan moet.. We hebben besloten dat hij tijd voor zichzelf neemt en ik laat het aan hem over. Ik heb het hier nogal moeilijk mee ook al was het mijn beslissing om te kijken wat hij wil, maar ik voel me ondertussen erg onzeker. Als een man zo huilt om zn gevoelens, wat zegt dat dan.. Want alle tekenen die hij gaf lieten het lijken dat hij een ander had of niet meer om me gaf, maar ondertussen beweerde hij dat zijn gevoelens voor mij niet veranderd zijn.. Ik zou het bijzonder prettig vinden als iemand mij hier meer duidelijkheid over kan geven want ik weet het door alles ook niet zo goed meer. Komt het nog goed? Hij wilde niet stoppen met de relatie, onze foto's moesten blijven staan en de huissleutel moest ik ook houden. Maar ook mijn gevoelens stuiteren alle kanten op op het moment.. Help?
Ik ben zelf een man heb onlangs nog gehuild en af en toe nog, en nee daar is niks mis mee. persoonlijk ben met alle goede bedoelingen op mijn ziel getrapt. Nee ben niet zielig of heb medeleiden met me zelf. Maar als je weet dat er iemand daar buiten is die gevoelens heeft voor mij en ik voor haar en ze sluit me af en geheel buiten, om persoonlijke redenen dan doet dat zeer en dan mag een man (ik)zeker huilen. Waarom zou een man niet mogen huilen, is dat een teken van zwakte. Voormij is het geen teken van zwakte maar dat je om iemand geeft. Uitzonderingen daar gelaten, krokodillentranen als hij of zij is vreemdgegaan.
Als mijn vriend huilt, en dat doet hij niet vaak, doet mijn hart er pijn van. Ik vind het zo mooi maar ook zo naar om hem zo verdrietig te zien.
Mijn ex-vriend waarmee ik 6 maanden heb samengewoond huilde niet bij een ruzie en het beeindigen van onze relatie. Dan ga je enkele dingen afvragen.
Houd hij wel van me als hij mij zo gevoelloos durft achter te laten?
Wat nou als het komt door mij? Durft hij wel met mij te praten?
Wat beteken ik voor hem?
enzovoort enzovoort.

Voor een vrouw doet het ook pijn als een man helemaal geen gevoel toont. Dus tranen mag. Overdrijf niet. Maar het voelt wel goed.

Emma over Tranen deel 2

Wil je graag steun? Aanmoediging van je man als je een moeilijke beslissing moet maken of om iets (eindelijk) af te kunnen maken? Wil je liever horen ''Je hebt heb zwaarste gehad, nu is het alleen nog maar bergafwaards'' dan ''ja je moet nog een heel eind'' dat kun je krijgen en verwachten van mannen met gevoel, en mannen met gevoel zijn mannen die ook hun gevoel kunnen en durven te tonen, en natuurlijk heb je mannen die overdrijven met hun tranen. Maar die begrijpen je wel en zijn er voor je. Als je een man ontmoet die zijn eigen gevoel onderdrukt zegt al gauw, ik weet niet wat ik hiermee aanmoet, ik sta hier ook maar met een mond vol tanden, terwijl jij heel hard een luisterend oor kan gebruiken, of een helpende hand. Deze mannen weten niet hoe ze hiermee om moeten gaan, omdat ze het gewoon weg niet hebben geleerd!

En mannen die geen gevoel kunnen tonen of huilen hebben dat met de paplepen ingegoten gekregen. Zei kunnen ook hierdoor psychische problemen mee krijgen waardoor ze niet praten en domme dingen doen. En mannen doen domme dingen. Het is egoistisch van vrouwen om te verwachten dat de man altijd voor hen klaar zal staan met alle steun die ze kunnen bieden, terwijl hun zelf ook een luisterend oor kunnen gebruiken, en een helpende hand.

Gewoonweg zal elke partner, man of vrouw, moeten luisteren naar hun partner zijn of haar verhaal en tranen etc. iedereen heeft gevoelens en we moeten er allemaal over praten wat het ook is, en daar horen tranen bij! Vrouw én man.

Emma over Tranen

hallo ,
zo banaal zo onzuiver ,
waarom mogen mannen niet huilen, ieder mens op deze planeet heeft een ziel dus ook mannen, ik huil zo af en toe ik ben een man en so what , ik heb het hart op de juiste plek , ik geref te veel liefde weg maar krijg weinig of niks terug , en accepteer ik nu zoals de mensen zijn , maar nogmaals ik schaam mij voor jullie , of mannen ook mogen huilen , zo dom van jullie sorry dat ik zo grof overkom , dit is niet mijn aard , maar meer mijn scherpzinnigheid , ik wens jullie het beste
humphrey.

reactie: Mannen mogen absoluut huilen! Toen ik het net met mijn vriend had hebben we ruzie gekregen toen heeft hij ook gehuild. Het voelde vervelend, maar ook heerlijk. Voor het eerst liet hij z'n gevoel zo duidelijk zien.. Die paar tranen hebben ons veel dichter bij elkaar gebracht.. Ik vind dat mannen zeker weten mogen huilen.. Het zijn ook mensen.. Vrouwen klagen altijd maar over het antifeministische gedrag van mannen maar ondertussen geven wij hen ook weinig ruimte... Mannen laat je gerust gaan! Kus
reactie: Mensen zeggen steeds een man die huilt is geen man, nou ... Mijn oma zei altijd een man die huilt is beeldschoon en een echte man, want hij durft tenminste zijn ware aard te tonen en tegen het beeld van de maatschappij in te gaan.. Ik bedoel wat is het voor onzin dat mannen niet mogen huilen.. Ze hebbe ook gevoel,inderdaad je moet uitkijken voor van die "players" maar dat merk je ook wel aan de type man/jongen die je voor je hebt.. Je merkt echt snel genoeg of iemands tranen gemeend zijn of niet.. (man of vrouw) ik vind dat een man/jongen die huilt mooi is.. Mijn vriend heeft huilend in mijn armen gelegen, ik heb samen met hem gehuild, en dat voelde heel goed, het geeft je toch het gevoel dat hij je iets toevertrouwd (aangezien mannen niet veel huilen)
reactie: Natuurlijk mag een man wel huilen en zijn gevoelens tonen als hij verdrietig is. Maar het moet niet TE zijn. Toen ik het uit maakte met mijn vorige vriendje, lag hij te janken als een kind. Hij liep de deur uit met een grote snik, alsof het een kleuter was die zijn zin niet kreeg. Hij was nog erger dan een vrouw. Pffffffff
reactie: Mijn vriend is een jaar geleden zijn 20 jarige broer verloren. Ik heb dat allemaal van heel dichtbij meegemaakt en jazeker dat mannen mogen huilen. Ik vind het heel belangrijk dat hij ook zijn emoties aan mij toont en gelukkig doet hij dat ook wel. We huilen er vaak samen over en dat helpt. Als iemand het ergens moeilijk mee heeft hoort hij/zij te huilen. We zijn allemaal maar mensen en geef nou toe Huilen lucht op en waarom zouden mannen het dan niet mogen doen?!
reactie: Natuurlijk mogen mannen huilen. Zelf heb ik ook een vriend die veel heeft meegemaakt en ik ontzettend graag willen dat hij ook eens een traantje zou laten. Wij dames mogen ons gevoel uiten dan mogen mannen het naar mijn mening ook. Groetjes een 21jarige dame
reactie: Ik weet niet of ik onder de categorie man val maar ik ben van het mannelijke geslacht en 35 jaar. Ik las jullie stelling en ik heb ook altijd gehoord dat een man niet mag huilen. Ik ben dan waarschijnlijk 1 van de weinige jongens van 35 want waarom zou ik dat niet mogen? Is het alleen toegstaan bij het verlies van een dierbare of wanneer er iets anders ingrijpends gebeurd? Ik persoonlijk vind dat dus grote onzin. Ik denk dat mannen minder huilen als vrouwen omdat zij geacht worden de sterkste van de twee te zijn, zeg maar een soort van hanengedrag. Persoonlijk huil ik best wel vaak, bij een film, gebeurtenis of het nieuws maar zodra ik in de buurt ben van mensen die ik niet ken dan probeer ik me ook groot te houden uit een soort vorm van schaamte. En bij een nieuwe partner is het ook vaak even peilen hoe zij er over denkt. Mijn huidige vriendin vind het wel lief, het getuigd van gevoel in m’n donder en dat ik haar durf te vertrouwen. Tip voor alle niet huilende mannen, laat je zelf eens lekker gaan. Flink doen en opkroppen maakt dat je jezelf gaay verstoppen terwijl vrienden of partner je beter zou begrijpen wanneer je je tranen laat lopen. Het getuigd van vertrouwen en het geeft je lucht omdat het oplucht. Met vriendelijke groet, Een huilende jongen van 35, Rick
reactie: Van mij mogen mannen best huilen
Alleen niet om iemand bij zicht te houden. Ik was bang om het uit te maken met me vriend omdat hij zooo snel van streek was en hij was ook nog derpi dus moest veel huilen. Maar uiteindelijk heb ik er toch een punt achter gezet en toen kwam hij helemaal los en bij mij medelijden wekken om ook nog bij me ouders te gaan huilen en dat is toch wel het hoogtepunt. Gr zoetmeisje
reactie: Mannen mogen absoluut huilen! Ze hebben net als vrouwen behoefte aan het uiten van hun emoties en daarbij wordt soms nou eenmaal gehuild. Ik vind het juist wel iets hebben als een man zo open is, dat hij vertelt wat hem bezighoudt en dwars zit en dan even huilt. Dat zijn pas echte mensen.
reactie: ja wat een vraag , ieder mens heb emoties , mannen zijn geen robots , als wij niet hoorden te huilen hadden we ook geen traanvocht gekregen , dus mannen laat je gaan , groeten een man
reactie: Ja een man huilen en waarom niet?? Wij mannen zijn ook maar gewoon van vlees en bloed.De vrouwen die niet kunnen zien dat een man huild is geen vrouw met een hart.Vrouwen zijn jankepotten dat is algemeen bekend. Kleine opwelling en tegenslag en ze huilen al. Jeetje vrouwen laat je toch nakijken als je er niet tegen kunt als een man huild. Groet van een man die van zijn vrouw wel mag huilen en het is nog gezond ook . O zo dit is gezecht
reactie: Natuurlijk mogen mannen huilen! Wat achterhaald zeg,dat echte mannen niet huilen,dat is van voor de oorlog! Maar ja,dat was een andere tijd,toen mocht je niet over emoties práten.goddank is dat allemaal veranderd! Een (mannelijke)kennis van mij zei ooit eens dat huilen juist gezond is,dus dat geloof ik dat maar. Opkroppen is nergens goed voor!
reactie: Mijn ex-man huilde vrijwel nooit. De enige tranen die ik ooit zag waren tranen uit frustratie. Mijn huidige vriend woont in het buitenland, we zien elkaar een paar keer per jaar gedurende een paar weken. Toen hij me deze zomer naar het vliegveld bracht deed hij onderweg zo koel, zo afstandelijk...ik wist niet wat ik ermee aan moest. Maar tijdens de laatste zoen, vlak voor de gate, kon hij zijn tranen niet bedwingen. Weg was alle stoerdoenerij. Geen dramatische clichés als: "Ik zal je zo VRESELIJK missen..." Alleen maar die tranen van machteloosheid en verdriet in z'n ogen. Hij heeft ze snel weggeknipperd, maar ik had ze al gezien. Het deed me meer dan alle "Ik hou van jou" 's bij elkaar.
reactie: ik ben al 10 jaar met mn man samen maar ik heb hem nog nooit zien huilen hij heeft een zware jeugd door ge maakt en heeft nog steeds last van al die herinneringen het heeft hem gemaakt tot de persoon die hij nu is en ik kan wel zeggen dat het soms niet makkelijk is maar ik hou van hem en hij is zoals hij is ik zou er mn pink voor over hebben om hem een keer te zien huilen want ik denk niet dat ik dat ooit mee mag maken groetjes zn vrouw
reactie: Een man mag best huilen. Sinds een paar maanden heb ik een geweldige vriend die erg ontroerd kan raken alleen al doordat ik bij hem ben en hem verras met kleine attenties. Hij schaamt zich er niet voor om te huilen. Met het overlijden van zijn 2e vader en de opname van zijn moeder in het ziekenhuis kan ik me heel goed indenken dat je het even niet meer ziet zitten en huilen lucht dan echt op. Misschien wordt je ook gevoeliger voor bepaalde dingen als je kinderen hebt of krijgt. Ik zelf ben erg emotioneel met bepaalde zaken. Maar ik weet heel goed wanneer de tranen oprecht zijn of wanneer het krokodillen tranen zijn. Van mij mag een man best huilen. Ook in het openbaar.
reactie: Mag een man niet huilen ? Afgelopen vrijdag gehoord, dat mijn vrouw wil scheiden. Bovendien :
Wij moeten over 14 dagen ons huis uit (gerechtelijke uitzetting) wegens huurschuld, hebben geen enkel uitzicht op een oplossing daarvoor en staan dan met 5 kinderen op straat. Mag ik dan niet huilen ?
reactie: Huilende mannen heb ik zelden gezien. Mijn vriend heeft bij een romantische/aangrijpende film ook wel eens een traantje in zijn linkerooghoek gehad en ontkent dat dan heel stellig. Te geestig! Mijn broer heeft wel eens liefdesverdriet gehad en dan huilt hij echt dagenlang. Verschrikkelijk om te zien dat iemand zo’n verdriet heeft. Maar heel fijn dat hij laat zien hoe hij zich voelt en daarmee ook eens lekker uithuilt omdat het zo oplucht. Ik huil veel vaker. Meestal 10 minuten en dan is het er uit. Heerlijk! Maar ik had wat meer moeite met de tranen van mijn pa na de echtscheiding van mijn ouders. Dat kwam omdat hij alleen oog had voor zichzelf en niet voor mij. En toen werd ik boos omdat ik alles maar kon blijven dragen en de situatie moest pikken. Hell no!! Maar ja, ik zeg dan ook niet: he flapdrol, doe eens even lekker normaal! Dat heb ik naderhand pas gezegd. (begreep hij niet, want hij was met zichzelf bezig....)
reactie: Er is meer man voor nodig om je gevoel te (durven) tonen, ipv je (mannelijk)
Te vestoppen. Meer man
reactie: HEERLIJK mannen die huilen... Geweldig!! Lekker blijven doen dus..
reactie: Natuurlijk mag een man/jongen huilen! Maar soms vind ik het ook een beetje gezeik hoor
Mijn vriendje, toen hij een middag bij mij langs kwam en hij vroeg of ik mee uit ging, zei dat dat niet kon omdat ik naar mijn oma moest... Begint 'ie zo maar te huilen
Dat vond ik wel een beetje onzin maar tja...
(Dit verhaal zou ik trouwens ook getrut vinden als een meisje dat zou doen hoor!)
Hel dikke kus
reactie: ja ik vind dat een man zich ook gewoon moet kunnen uiten
Ik vind dat zo onzin dat lietje een man mag niet huilen
Boel chit en man heeft ok wel zijn gevoelens maar
Miscchien uit doie het ook op een anderen manier
Mij man huild nooit af en toe als er iets romanties is
Of het goed af loopt de goeien dingen in het leven zegt maar
Anders ook niet maar dat is er allemaal op in gepraat denk ik ook bij mannen en ik vind als een man huilt vind ik dat knap en dan laat je idd je gevoelens uiten ik vid dat zo ieder zijn eigen manier heeft ook al is het open baar zo wat laat lekker gaan die traanen als het moet of nodig is

reactie: een man is op zijn sexyest als hij huilt, dan zijn ze zo kwetsbaar. En als een man huilt, heb je na die tijd altijd goede seks(als ze iets goed willen maken)!

reactie: Als je zonder reden huilt dan ben je ziek of achterlijk, ik ben een man van 40 jaar ,opgegroeid in een harde omstandigheden ,zag een goede vriend naast mij dood geschoten , ik heb met heel veel mee gemaakt ,rot en vaak hele mooie ervaren mee gemaakt (in Afrika) in Nederland zag ik meer het onzekere en onnodige door een zwakke vrouw ,,,,,, maar toen mijn kindje voor haar leven kapot werd! Heb ik gehuild . Maar ik heb de beslissing van god geaccepteerd .vier jaren later van de zelfde mensen die ons pijn zorgden nog extra pijn gekregen ,ik hoef nu niet te huilen .voor mij betekenen ze niets, maar toen mijn kindje wel.
reactie: MIJN VADER

Lieve Pap,

Een man een man, een woord een woord. Stoer en verstandig. Inmiddels 85 jaar. Huilde nooit; totdat.. Ik wist niet wat ik zag. Mijn hartje huilde mee MAAR EINDELIJK, die stoere Pappa huilde. Zielig maar zo "fijn" om te zien dat hij DAT OOK KON! Lieve Pap, van mij mag je hoor! Hou van je, je jongste dochter Jeannette. (die kikker)
reactie: Waarom zou een man niet mogen huilen? En wie zegt dat ze dat niet mogen? Vrouwen misschien? Nou, die kennen er anders zelf wat van. Zouden dan ook
Moeten weten dat een huilbui soms opluchting kan geven om weer door te gaan. Geldt voor mannen net zo goed, dus moet ook kunnen. Vrouwen hebben
Vaak de neiging om met tranen hun gelijk te halen en als mannen dat doen is het
Belachelijk. Daar denk ik heel anders over. We zijn beide van vlees en bloed en af
En toe een traantje laten kan geen kwaad. Het is beter dan alles opkroppen. Dus mannen
Van Nederland, als je wil huilen, gewoon doen, is niks mis mee. Ook het huilen
Hoort bij het leven want het is niet altijd Rozengeur en Maneschijn, maar ook op z'n tijd een
Onweersbui en daar mag dan best een traantje om gelaten worden.
reactie: Mannen huilen niet vaak in openbaar. In de intieme kring, vind ik het niet meer dan normaal dat een man ook recht heft op huilen. Huil zelf maar eens niet! Het brengt verluchting, iedereeen heeft daar recht op. Ik ken iemand die door de zware opvoeding van zijn vader niet kan huilen. Als kleine jongen werd huilen afgestraft ('echte mannen huilen niet! Ben jij een seut?') en nu kan hij het helemaal niet meer. Wanneer hij erg verdrietig is, weet hij dan ook geen blijf met zichzelf. Dat vind ik heel erg. Mijn man huilt heel weinig. Alleen als hij met zijn rug tegen de muur staat en niet meer weet wat te doen. Dit is dan wanneer hij depressief was of wanneer het niet goed ging tussen ons. Mijn vader huilt vaker met het ouder worden. Zeker wanneer hij geëmotioneerd is. Vroeger was dit helemaal niet zo. Het verstand is gekomen en de macho is eruit gegaan (gedeeltelijk dan toch). Daarom vind ik het sexistisch als een man niet mag huilen.. In deze tijden mag een vrouw haar menig uiten, een man heeft dan ook het recht om zijn gevoelens te uiten en soms is dit onder de vorm van tranen. Want een traan is veel meer dan water.
GESPONSORDE LINKS