Hoe vaak bellen jullie? Hoe mobiel is jullie liefde?

Vorige week publiceerden we 'check jij zijn mobieltje?'. Ook deze week willen we het over mobieltjes hebben. Een communicatiemiddel dat niet alleen de wereld, maar ook de liefde heeft veranderd. Tijdens een middagje shoppen met een vriendin, is haar telefoontje welgeteld negen keer afgegaan. Aan de andere kant van de lijn haar geliefde die de behoefte voelde haar constant zoete woordjes toe te fluisteren. Het werd er een onrustige middag door. En ik stond op het punt haar te suggereren het toestel maar even uit te zetten.

Overal waar je op straat kijkt, zie je mensen bellen. Overal hoor je mobieltjes rinkelen. Overal worden druk gesprekken gevoerd. Een telefoontje is heilig en gaat vòòr alle andere bezigheden, zeker als het van 'hem' afkomstig is.

Dankzij het mobieltje zijn we op de hoogte van de kleinste details in het leven van onze geliefde. Elke kleine gebeurtenis, elke frustratie, elk goed moment kan direct telefonisch met elkaar worden gedeeld. Je hoort de gesprekjes overal. 'ja, schat', 'nee, lieverd', 'wat wil je vanavond eten, schat?'. Op je werk, in de bus, in de supermarkt.

Maar was het vroeger niet veel leuker toen je samen thuiskwam of voor de avond afsprak, en elkaar nog echt iets te vertellen had? Toen je je nog echt kon verheugen op het vertellen van een nieuwtje? Toen je zijn gezichtsuitdrukking er nog bij kon zien omdat je het 'm in persoon vertelde?

En is het eerlijk gezegd, niet ontzettend vermoeiend om de hele dag (en nacht) voor honderd procent bereikbaar te zijn. Hoeveel keer sta ik niet midden op straat verwoed in mijn tas te graaien om mijn mobieltje (altijd en eeuwig onvindbaar) te zoeken omdat het weer eens afgaat. Hoeveel keer is het niet gebeurd dat ik de douche - een moment van relax - moet uitrennen, omdat er weer even moet worden bijgepraat.

Vooral geliefden (zeker in de eerste fase van verliefdheid) hebben er een handje van om elkaar de hele dag te bellen. Leuk misschien, maar ook ontzettend vermoeiend omdat iedere keer weer je aandacht door andere dingen wordt opgeëist. Zou het niet heerlijk zijn om je telefoontje gewoon even uit te kunnen zetten om je even op jezelf te concentreren? Helaas is het tegenwoordig bijna onmogelijk om onbereikbaar te zijn. Ben je dat, al is het maar voor even, dan gaan alle alarmbellen rinkelen ('er zou toch niets gebeurd zijn?').

Ja, het mobieltje mag dan reuze handig zijn, maar nee, het respecteert je privacy niet bepaald. Zeker in de liefde ligt het moeilijk, want kun je 'ongewenste' nummers nog onbeantwoord laten, aan zijn telefoontjes zul je toch gehoor moeten geven, of het is ruzie ('je hebt vandaag geen zin om met me te praten, hè? Ben je boos?'). En dus antwoord je maar weer, ook al heb je op dat moment heel andere dingen aan je hoofd of gewoon even zin om te relaxen.

Oké, natuurlijk, hoe je het precies ervaart, zal per man of per vrouw verschillen. Niet elk liefdespaar houdt voortdurend telefonisch contact, niet elke verliefde man voelt de behoefte zijn liefje om het uur te bellen. Niet iedere verliefde vrouw deelt elke minuut van haar leven telefonisch met haar vriendje of man. Maar feit blijft dat het telefoontje weer voor heel veranderingen heeft gezorgd, en of die allemaal even positief zijn...

Wat vinden jullie? Zitten jullie qua telefoongedrag met je vriendje op één lijn? Hoe vaak bellen jullie? Ervaar je het soms als storend als hij vaak belt? Is het misschien zelfs een punt van discussie? Hoe 'mobiel' zijn jullie? Mail je reactie. De leukste of meeste interessante reacties zullen we hieronder publiceren.

Reacties van Trendystylers
Ik kan er ook niet goed tegen als ik een paar uur op een sms moet wachtten eigenlijk, ik maak mij dan onmiddelijk zorgen...Ik denk dan altijd dat hij mij mss niet meer zo leuk vond als in het begin
We hebben een relatie van 1 jaar en we waren altijd samen aan het kletsen. Hij belde me elke dag en zaten lang aan de lijn, maar sinds kort belt hij me niet meer maar piept hij me alleen op hele dag. ik weet niet wat ik moet doen
Ik heb sinds kort een relatie en ik vind mijn vriend erg leuk maar nu belt hij me ingeveer on het uur en dat stoort me enorm! Ik wil wel met hem praten maar heb liever 1x of 2x per dag telefonisch contact met hem want op den duur heb je niets meer te vertellen. Als hij me mist kan hij me toch ook gewion ff smsen, ik zal dan wel antwoorden wanneer het me past. Hij klinkt ook altijd geirriteerd als ik niet opneem en hen wat later terugbel, ik kan er echt niet meer tegen. Ik ga morgen met hem afspreken en het er met hem over hebben, ik vind hem echt leuk als persoon maar als zijn gedrag niet verandert hoeft deze relatie niet meer voor me.
Ik bel iedere avond even met mijn vriend om toch wat contact te hebben. Mijn vriend is namelijk militair en slaapt op kazerne. Dus je ziet hem een week niet. Dan is iedere dag bellen toch wel normaal of overdreven?
Ik vind het vreselijk. Mijn vriend belt me om iedere 'scheet' die dwars zit. Ik heb het al een paar keer uitgelegd dat ik dat niet leuk vind, maar hij luistert gewoon niet. Nu denk ik erover om o.a. Hierom de relatie te beeindigen.
Eigenlijk ben ik hier nog nooit bij stil gestaan. Hij (nu tevens me ex) en ik belden elkaar alleen als ik hem wou zien, of hij mij. We hadden niet zoiets van met elkaar wonen, of iedere dag moeten we elkaar zien.. Maar op een gegeven moment was het wel zo dat hij me iedere dag wou gaan zien, dus daardoor belde hij me ook iedere dag. Als ik dan niet opnam stuurde hij me een sms-je dat ik hem terug moest bellen. We waren ook niet echt van die koppels die hele levensverhalen gingen vertellen aan de telefoon. Het was meer van "wat ga je vandaag doen schatje", "hoelaat ga ik je zien" of "baby waar zit je". Als hij dan uitging sms'de ik hem nog van dat hij niet te ver moest gaan, en hij sms'de me dan midden in de nacht dat hij dan wenste om bij me zijn. Ik ben écht niet zo'n persoontje die om alles en nog wat moet bellen. En vooral als het om liefde gaat al helemaaaaaal niet, liever face 2 face!
Heb nog niet zo lang met mijn vriend,maar kan wel zeggen dat ik het nooit zo erg vind als ik wat laat een sms krijg.. Zo vaak smsen we niet en zou het ook niet willen, als je elkaar ziet heb je tenminste elkaar veel te vertellen.. Nu is hij op wintersport en moet ik hem nog +/- 4 dagen missen, gister hem opgebeld en even 10 minuutjes gepraat.. Hij heeft het gezellig daar, maar mist me wel :) komt de volgende dag dat hij thuiskomt gelijk even langs.. Sweet! Heb niet de neiging om hem contstant te bellen of smsen, we hebben ons eigen leven (druk, druk met werken) en smsjes kunnen ook vaak verkeerd worden opgevat.. Dus spreek ik hem liever in persoon

Mooi artikel!! Zet je aan het denken, zie verschillende meningen..
Wij bellen om de dag om of om de 2 dagen zo kunnen beide van onze rust genieten en tevens fijner. Je moet elkaar pas bellen als je iets te melden hebt.
Hij belt me niet elke dag. Dat zou ik ook niet willen, ik heb wel een beetje privacy nodig. Maar we spreken wel iedere weekend af om elkaar weer eens te zien.
Wij bellen eigenlijk heel weinig.. Hij moet vaak werken (horeca) dus heeft die sowieso weinig tijd. Maar als die dan even tijd heeft belt die wel altijd wel even. Geen langdurige gesprekken maar gewoon even zn stem laten horen, vragen of alles goed gaat. Het is ook altijd dat hij mij belt. Ik sms hem maar bel hem eigenlijk nooit..
Ik wou dat ik een vriend had die mij hele tijd belde. Hij belt nooit uit zichzelf en als ik hem zelf bel neemt hij zelden op. Hij vindt het ook erg vervelend dat ik hem bel. :(((
Ik vind dit nergens meer over gaan. Vaak zie ik bij vriendinnen dat ze worden gebeld bijvoorbeeld als ze iets voor zichzelf aan het doen zijn of bijvoorbeeld op vakantie lange gesprekken op de mobiel met daaraan torenhoge kosten, get a life allemaal! Vertrouw je iemand dan ga je niet de hele tijd checken waar die uithangt. Gun iemand zijn vrijheid en tijd voor zichzelf en als jullie samen zijn jullie het leuk hebben met mekaar,dat is het belangrijkste! Jullie lijken wel een stel pubers hier!
ik bel veel met mijn vriendje...althans mijn vriendje belt mij veel!! Ik vind het niet zo gek want wij zijn net begonnen en we kunnen elkaar niet missen... Mijn vriendinnen vinden heel verleden als we even iets samen doe en dan rinkkelt de telefoon weer!! Ik vind het verleden voor mij vriendinnen maasr ik ben eenmaal verliefd en kan me vriendje niet missen... Soms kan het ook verlend zijn dan ben ik bezieg met iets die ik echt wil afmaken en mij telefoon gaat weer!! Niet opnemen kan ik niet het is mijn vriendje ik zal me dan heel rot voelen als hij dan later niet terug belt... Je kunt beter tijd besteden met je vriendje/vriendin je beseft pas wat je had als je het kwijt bent!!
Ik (man) word gek van mijn vriendin: waar ben je? Hoelaat kom je? Soms denk ik beland te zijn in "how to.....in 10 days..." zo vaak als ik wel niet een verwijt naar mijn hoofd geslingerd krijg. Net alleen van mijn vriendin maar ook van vorige "flirts". Wil je me weg hebben? Dan moet je opsturen: <Ik werd vanmorgen wakker en keek op mijn mobiel: niks, lekker weer.>
Wat moet ik ermee? Nog een paar keer vertellen dat ik graag leef als vrijbuiter? ( Nee, ik doe geen rare dingen maar wil gewoon lekker niet gestoord worden als ik mijn ouders help bv lekker aan het schilderen ben ofzo..) Schrijf liever en mooie brief, desnoods geparfumeerd, maar dat schijnt een kunst te zijn die tot het verleden behoort.... :) Misschien is een sms beantwoordmachine wel een mooie uitkomst, iemand uitvinder?
ik ben nu in die 'eerste fase' en vind het vooral heerlijk om lang met hem te bellen voor het slapen gaan. We hebben een telefoon abonnement thuis met onbeperkt belminuten, 'bij normaal belgedrag'. Vonden mijn oduers ook niet zo leuk toen die belminuten op waren en we twee weken geen telefoon hadden =)

wij bellen vaaak als we elkaar tegenkomen op straat(vaak moet 1 van de 2 snel weer door en zeggen we even hallo of een gekke opmerking), of als we ff snel iets willen weten.. En soms kunnen we een uur bellen en eigenlijk weinig te weten komen, gewoon even niet serieus doen.. En gewoon even kletsen over andere dingen.. Bij mijn vorige relatie belde we bijna elke avond, hij woonde 2 uur reizen van mij vandaan en zat in het leger... Dus dan gebeurt er wel veel en wil je elkaar ook wel ff spreken.. Nu bellen we nog steeds regelmatig, maar dit is puur interesse hebben in hoe het met de ander gaat.. Gelukkig vind mijn vriend dit allemaal goed, zolang ik heb maar voor ik ga slapen even weltruste sms ;)
Maar gelukkig woont mijn vriend gewoon in dezelfde stad, waardoor we weinig bellen omdat we elkaar meer zien.. En anders bellen we even dat we er zo aankomen..
ik ben 19 en ik ga nu 3.5 jaar met mijn vriend en we bellen minstens 4/5 keer op een dag :)en we zien elkaar ongeveer 3 keer per week. Meestal belt hij mij want ik kan nooit bellen :p maar ik vind het heerlijk om zo vaak met hem te bellen, we missen elkaar al na een uur :D ciao....
Wij bellen ook elke dag, dan hangen we ook lang aan de telefoon, hij woont niet in hetzelfde plaats als ik woon, dus is het handig. We smsen ook elke dag een lief smsje meestal en als ik met hem afspreek praten we niet veel dan zijn we bezig met andere dingen :$
HET rustpunt na een beeindigde relatie............je hoeft niet meer als een neuroot op je mobiel te letten,natuurlijk doe je dat zelf want wat voel je je gestreeld door al zijn aandacht maar op een gegeven moment heb je het gevoel te leven met mobiel. Het is benauwend,elke minuut van de dag te moeten uitleggen waar je bent en hoe en met wie? Aandacht is heerlijk maar probeer elkaar vooral ook momenten van rust te gunnen door te zeggen ik hoor/zie je vanavond wel. Dan kan je uren met de hond gaan lopen,in bad gaan liggen zonder steeds te denken :hoor ik m nou? Ook al roep je dapper,dan belt hij wel weer maar in de praktijk is het anders,je bent bang dat hij denkt.........wat zou ze stiekem doen?wil ze me niet horen?
Wij hebben een jaar een relatie en bellen elkaar meermaals per dag; als er iets bijzonders is, maar ook met vragen als; 'Wat wil je eten vanavond?'best klef eigenlijk.. Want eigenlijk is het gewoon om elkaar even te horen.. Maar ik vind het gewoon wel heel fijn dat we elkaar ieder moment van de dag kunnen bereiken.. Ook smsen vind ik prettig.. Zomaar even iets liefs sturen of krijgen maakt je dag toch goed? Dat zijn vaak dingen die je niet hele dagen tegen elkaar zegt, maar in een smsje 'best kunnen'..
Telefoons worden niet gecheckt en bellen is ook niet iedere dag...we zien elkaar alleen de weekenden en als we elkaar spreken is dat net voor het naar bed gaan..tenzij we elkaar ergens echt voor nodig hebben, kan het een ander moment van de dag zijn....
hallo
Heb nou al meer dan een jaar een vriend en smsen nog net zoveel als in het begin.. 1000 smsjes per maand:P bellen doen we bijna nooit.. Komt omdat ik niet van bellen hou.. Maar ik vind het wel leuk hoor dat smsen... Heb je tenminste wat te doen de hele dag haha.. Groetjess..
Mijn vriend belt mij bijna nooit, en ik heb ook geen zin om hem ALTIJD maar te moeten bellen, wat kan ik hieraand doen?
Mijn vriend en ik zijn 6 maand samen en we bellen elkaar meermaals per dag. Soms al een telefoontje tijdens de kantooruren, maar dat is niet alle dagen zo. De dagen dat we niet samen slapen (3 dagen) bellen we elkaar twee keer op een avond. We hebben altijd heel wat te vertellen tegen elkaar. Gauw gaan samenwonen nu zodat onze gsm-rekeningen weer wat zakken
Wij belden elkaar eerst om de 3 dagen. Maar toen vond ik het echt weinig. Nu bellen we elke dag en als ik een dag niet bel komt meteen die vraag:''Waarom heb je me niet gebeld?'' Wat kan ik daarop nou zeggen. Mjah.. Dus wil ik eigenlijk wel terug naar die om de 3 dagen..XD
Ik bel en sms eigenlijk nooit met mijn vriend, alleen om iets te vragen of af te spreken eigenlijk. De rest komt wel als we bij elkaar zijn. En als ik een relaxmoment heb of als ik slaap gaan mijn geluid en trilstand altijd uit. Een telefoon is leuk maar ik heb wel mn rust nodig!
zeurpiet. Ga dan ook de was gewoon weer doen met de hand. Je HOEFT er geen te kopen als je niet wil. Wedden dat je een trendy toestelletje in dat tasje van je hebt zitten. Wat je best wel graag wil laten zien aan al die sociale kontakten van je. Miep
Hoi allemaal

Vindt het wel fijn dat je tegenwoordig een mobieltje heb. Mijn vriend en ik bellen en sms ook veel. Als je elkaar niet elke dag kunt zien is dat toch prettig. Maar als we van elkaar weten dat we met andere weg zijn gaan we elkaar niet heel de dag bellen of sms. Maar smorgens en savonds bellen we altijd toch wel even. Is altijd prettiger wakker worden en te gaan slapen toch? Vindt het ook niet erg als die vaak belt maar we zeggen elkaar ook wel als het op dat moment niet uitkomt en bellen we gewoon later naar elkaar. Andere mensen moeten er geen laast van hebben of der eigen aan storen. Groetjes Jojo
ja ik vind het ook heel apart allemaal. Ik word helemaal gek als me mobiel weer afgaat en als ik in me tas kijk, en hem eindelijk heb gevonden heeft diegene die belt net opgehangen.. Maar als ik hem uithebb,, denk je weer van: zuccht.. Straks gebeurd er wat..
Ik controleer wel mn mobiel.. Ma we smsn veel en soms bellen.. Ik vind et niie irritand hoor als die beld..!! Lief juist..:D
ik heb een vriend en hij heeft een vriendin.. Ik vind hem heel erg leuk maar ik weet niet hij van mij ( hij heeft geen vaste relatie en is onverschillig over zijn 'relatie' nu) hij belt me heel vaak.. Soms 3 keer per dag, elke avond (vaak nacht) standaard en soms ochten en soms middag.. Ik bel hem ook zo af en toe, het moet natuurlijk van twee kanten komen.. Ik vind het zelf altijd heel prettig als hij beld.. Ik kijk er zelfs naar uit! Dan weet ik dat hij aan me denkt.. Ik hoop dat het ooit in de toekomst wat word, want ik vind hem echt meer dan leuk!! Ik durf het alleen niet te vertellen.... Maar ja we spreken elkaar ook vaak op msn en dan belt hij alsnog, ik voel me echt goed bij het idee dat hij mij zoveel aandacht geeft.. Dat we elkaar niet vaak zien ligt aan de afstand, is wel jammer... Groetjes een cofused girl
Ik vind echt dat er drastische veranderingen moeten komen in de maatschappij. Want het is tegenwoordig niet normaal als je in een relatie niet elke dag met elkaar belt of smst. Ik vind dit echt onzin, het is veel gezelliger om later op de dag (tijdens het eten) de dag door te nemen. Dan heb je elkaar tenminste nog wat te vertellen. Tegenwoordig moet hij of zij alles per direct weten wat je aan het doen bent. Dit vind ik echt onzin, maar heb zelf ook door dat ik me zorgen ga maken als ik binnen 5 min geen sms terug ontvang. Belachelijk eigenlijk..
hallo
Hier mijn reactie.. Ik en mijn vriend bellen eigenlijks wel veel te veel maar ik persoonlijk vind niet op een vervelende manier mijn vriend is vrachtwagenchauffeur en is door de weeks altijd van huis ik daar in tegen heb mijn eigen winkel en sta dus ook 6 dagen per week in de winkel aan het werk.. Ik geloof dat mijn vriend en ik wel 15 keer per dag bellen soms iets minbder soms iets meer.. Jullie hebben wel gelijk wat betreft wat als je een keer niet opneemt dan inderdaad zijn er direct al alarm bellen of je hebt geen zin he ben je boos wat is de grote vraag.. En toch ondanks dat vind ik het heerlijk dat ie mij altijd belt en hij vind anderom ook zo.. We bellen om gewooon even elkaars stem te horen of als hij bv moe is achter het stuur zodat ik hem even bij de les hou bijwijze van spreken maar ook om onze gevoelns naar elkaar te beantwoorden ik denk dat als hij mij ineeens bijna niet meer zou bellen er bij mij ok alarm bellen zouden rinkelen heeft ie een anders vind ie mij niet meer intressant de onzeker kant van de meeste geloof ik ja of ik moet de enige zijn.. Wat betreft als ik aan het douchen ben of met een vriendin ben en hij belt zeg ik meestal even van schat het komt even niet uit sta onder de douche of ben even in gesprek of bezig.. Meestal bij vriendinnen bel ik wel even maar dan de korte versie kan me voorstellen dat het voor de vriendinnen wel vervelend kan zijn dus doe ook echt verschrikkelijk mijn best het zo weinig mogelijk te doen.. Door dat ik dit geleest heb vraag ik me eigelijks af is het wel goed voor een relatie om zveel te bellen of op een bepaald manier te reageren en mag je dat van elkaar eisen ik denk als je allebei zo bent het niet echt moeilijk is of een kwestie van aanpassen maar inderdaad wat als ze niet zo zijn of 1 daar van niet het lijkt mij dan wel een probleem opjeckt.. Uit eindelijk zal het dan ook leiden naar niks en het de relatie breken.. Ach ja zo komt er van alles in dit hoofje rond haha ik dacht reageer even dus bij deze.. Groetjes silvanna
Ik laat de telefoon van mijn vriend met rust, hij die van mij. We hebben geen reden om in elkaars telefoon te kijken. In het begin van onze relatie belden we dagelijks. Hij is internationaal chauffeur dus de kosten liepen aardig op. Daarnaast heb je volgens mij na een tijdje niks interessants te vertellen. Wat we nu doen is dat hij me smst als hij stil staat en smst als hij weer gaat rijden. Zodat ik weet dat hij veilig stil staat en 's ochtends weer wakker is. Meestal bellen we 1x per week. Eventjes om elkaars stem te horen en eventueel dingen te bespreken die geregeld moeten worden. Mijn gsm is 1 van de belangrijkste dingen die ik bij me heb. Ik ga zelfs terug naar huis als hij nogop tafel ligt.

Bellen en smsen is hartstikke leuk alleen tot een bepaalde grens. Ik vind het niet nodig dat mijn vriend mij 3 smsjes stuurt als ik met een vriendin naar de bios bent. Als we elkaar op bepaalde dagen niet zien dan bellen we misschien 1x of 1x een smsje maar meer ook niet. Zo heb je elkaar tenminste weer wat te vertellen als je elkaar weer ziet! De gsm is over het algemeen wel heel erg handig want je kunt elkaar in iedere situatie altijd bereiken.
mijn vriend en ik zijn lekker bellerig hij heeft in de maand zon 400 euro aan telefoon kosten en belt me lekker 5 keer per dag haha :) als hij dat niet doet dan word ik ongerust want het is altijd al zo geweest je raakt er aangewend
ik had een vriendje dat me het liefst 30 keer per dag smste en 5 keer belde.. Ik werd er gillend gek van, ik zag het als een inbreuk op mn privacy en vond het zonde van het geld. Bovendien had hij nooit iets zinnigs of leuks te zeggen en werd het wel erg voorspelbaar. Het werd zelfs zo erg dat hij beltegoed voor me haalde en ik hem op een gegeven moment verbood me nog langer te bellen en smsen. Daar kwam nog eens bij dat hij het liefst iedere dag af wilde spreken! Zulke mensen moesten ze een mobieltje verbieden ;) uiteindelijk heb ik het uitgemaakt omdat ik niet meer verliefd was en hem te klef vond.
reactie: ik laat de berichtjes (soms erg ondeugend) van andere vrouwen in mijn mobiel staan en vertrouw erop dat mijn vrouw niet mijn inbox leest. Mocht ze dat wel doen dan vertrouwd ze mij niet. Als ze haar nieuwschierigheid niet kan bedwingen mag weten wat ik uitspook, ik vertel haar niet alles om haar niet te hoeven prikkelen met vervelende gedachtes maar als ze die graag zelf wil zoeken...... Ik hou van haar en van niemand anders!
reactie: Ik kan maar een ding zeggen, mijn vriend mag mijn smsjes checken hij heeft ook mijn wachtwoorden van emaild en dergelijke. Dus waarom zou ik zijn GSM niet eens mogen checken. Uiteindelijk alle mannen zijn "Dogs".
Ik doe het soms niet omdat ik hem niet vertrouw want dat doe ik. Vind het gewoon leuk om zijn berichtjes te lezen :)
En als hij een berichtje krijgt mag ik het gewoon lezen.
reactie: Hello ladies,

Als jullie relatie een beetje goed zit hoeft hij niet geheimzinnig te doen met zijn mobieltje. Dat is mijn mening hierover. Uit eigen ervaring kan ik jullie wel vertellen dat als hij geheimzinnig doet met zijn mobieltje dan heb jij 100% reden om deze even door te spitten. En dan nog iets. Zelfs als staat er netjes niets in zijn telefoon dan is dit nog steeds geen garantie dat hij niets achter jouw rug om doet. Mijn advies is dus om zo nu en dan toch even in zijn mobieltje te kijken want zeg nou eerlijk als hij niets te verbergen heeft dan maakt dat toch niets uit?
reactie: hangt af van de situatie, als je elkaar vertrouwd dan is het niet nodig maar als je sterk de indruk heb dt het fout zit waarom dan niet. Anders blijf je in die onzerheid lopen en zo weet je waar je dan aan toe bent
reactie: ik check de mobiel van mijn man niet, als hij er iets over wil zeggen doet hij het wel. En hij heeft ook recht op zijn privacy. Dat geld ook andersom
reactie: gewoon doen joh!je hebt toch geen geheimen voor elkaar. En moest iemand die wel hebben...heb je altijd nog je email.

reactie: Ik heb 2half jaar een vriend, en ik pak inderdaad wel eens zijn telefoon, een slechte gewoonte. En inderdaad staan er wel eens wat smsjes van meisjes in maar daar zeg ik verder niks van. Andersom is dat natuurlijk ook zo. Als ik nou opeens niet meer in zijn telefoon mag kijken weet ik wel meteen dat hij iets te verbergen heeft. Maar zoals ik al zei het is gewoon er in geslopen en nu een gewoonte dat ik heel soms doe. Eigelijk verkeerd maar zolang hij er geen last van heeft? Vind ik het ook geen probleem.
reactie: we zijn beide vaak in t weekend weg en hetgene wat voor ons telt is dat we 'savonds weer naast elkaar liggen. We flirten wel met andere maar meer ook niet dus vind t ook niet nodig om in zn telefoon te kijken.
reactie: ik heb in de telefoon van mijn vriend gekeken en smsjes gelezen, wat ik heb gelezen vond ik niet leuk en we hebben daar beetje ruzie om gehad want ik ben een beetje jaloers aangelegd. Zijn ex smst hem nog steeds en ze valt mij ook lastig, ze zegt dat ze nog met hem ga enz. Maar hij heb haar en mij duidelijk gemaakt dat hij alleen met mij heb en met niemand anders iets heb of zou willen dus dat is weer positief.
reactie: Ik check nooit zijn mobieltje. Als we samen zijn en hij krijgt een sms verteld hij ook altijd wat er in staat en van wie het is. Andersom ook. Ik heb er ook absoluut geen problemen mee als hij met mijn mobiel zit te spelen, ik heb niks te verbergen. Hij gelukkig ook niet. Ik ben het ermee eens dat je mobiel privé is, maar ik vind ook dat wanneer je niks te verbergen hebt, je niet moeilijk hoeft te doen als je partner in je mobiel kijkt. Het is prettig om alles te kunnen delen en om niet in stress te hoeven schieten wanneer je vriend/vriendin je mobiel in zijn/haar handen heeft. Dan heb je dus duidelijk wel iets te verbergen. Ik weet niet hoe het met anderen zit, maar ik deel alles met mijn vriend en vertel hem ook alles. Alles wat er tussen ons besproken wordt, blijft ook tussen ons. Als mijn vriend moeilijk zou doen over het feit dat ik zijn mobiel heb, dan zou ik me zorgen gaan maken.
reactie: wij bellen elkaar iedere dag 1 maal en ik vind het heerlijk, daarnaast sms en we veel we vinden het beide heerlijk en genieten er van
Het is niet een must het gaat gewoon spontaan

We zijn 2 jaar samen maar zij nog steeds erg verliefd
reactie: ik vind dat je helemaal gelijk heb, maar helaas ik ben er ook zo 1.. Niet dat ik me vent iedere uur bel maar om de paar uur voel ik wel degelijk de drang om hem te bellen. Af en toe komt het doordat ik hem niet vertrouw en soms omdat ik hem heel erg mis, terwijl ik al 8 jaar een relatie heb met hem. Ik vind het bereikbaar zijn voor me vriend en familie zeer belangerijk, en als ik een avondje geen zin heb in telefoontjes dan respecteren ze dat gewoon.
reactie: Bellen...af en toe. We zien elkaar best vaak. Maar iedere dag wel eens wat sms-en. Leuk! Niemand die er echt last van heeft. Vooral tijdens school of in vrije tijd. Het is iig minder vervelend dan bellen.
reactie: Heel goed artikel en het klopt helemaal! Ik en mijn vriendje zijn ondertussen 2 jaar samen en we sturen elkaar zeker één keer per dag een lief smsje, soms ook wel spannende berichtjes en we bellen elkaar ook nog elke dag. Soms is het gewoon maar om even te laten weten hoe laat ik thuis ben of dat ik vandaag niet meer naar zjin thuis ga (jammer genoeg wonen we nog niet samen)
Ik vind het best leuk zo. Maar jammer genoeg heeft die zijn gsm vaak in zijn zak zitten en die trilt niet als je belt dus als ik hem nodig heb of wil bellen hoort die dat vaak niet en dan kanik hem dus niet bereiken en ik haat dat zo hard! Daar erger ik mij echt zo hard aan!!
reactie: haha ik en mn vriend zitten daarin totaal niet op 1 lijn, als er iemand constant belt is hij het wel, ik probeer het zo min mogelijk te doen - zo hou je het meer spannend + je ziet het aan je telefoonrekening ;)
reactie: waarom zou je in de telefoon van je vriend neuzen..als je een goede relatie hebt vertrouw je elkaar...en als er geen vertrouwen is, dan zit er iets niet goed in je relatie

reactie: Mijn ervaring is niet altijd postief te noemen; het leuke van een relatie kan er afgaan. Ik MOET niet altijd zin hebben om voor het slapengaan een sms te krijgen, ik WIL gewoon eens de telefoon uit hebben staan om lekker te relaxen maar dat wordt dan volkomen verkeerd begrepen..en ga zo maar door. Mijn telefoon staat voor het slapengaan op STIL; slapen wil ik en als ik dat niet wil zet ik dat ding wel aan hoor. Tsja, nee, het is niet bepaald een vooruitgang te noemen in mijn relatie.

reactie: Het artikel klopt inderdaad wel. Toen ik bijna met een jongen had ging me telefoon de hele dag door vanaf het moment dat we opstonden tot het moment dat we gingen slapen. We smsden alleen niet met elkaar als we elkaar spraken op msn. Maar helaas is het nooit wat geworden!
reactie: Ik vind het echt totaal nergens opslaan, ik ga dus zeker zijn mobiele telefoon niet uitspitten op berichten van anderen, ik vertrouw hem dus waarom zou ik hem controleren. Helaas controleert hij soms STIEKEM wel mijn telefoon, hij verraadt zich zelf door over een sms te beginnen. Ik vind het niet kunnen en dat hem ik heb gister ook duidelijk gemaakt.
reactie: nou ik heb zelf ook veel gebeld in het begin maar nu is dat over ik heb sowieso een handig zijvakje voor m'n mobieltje dus die kan ik in m'n tas goed vinden en als ik aan het douchen ben laat ik hem gewoon gaan meestal is het toch een sms'je want we bellen niet meer zoveel :P en we hebben elkaar nog wel genoeg te vertellen 's avonds en als we niks te vertellen hebben vullen we die tijd anders op
reactie: ik bel & sms te vaak.. Heb abo. Dus is gemakkelijk om er snel over heen te gaan.. Het liefst bel ik elke dag men vriend.. Maarjah men budget laat het me niet toe.
reactie: Mijn vriend houdt niet van smsen, en heeft zijn telefoon ook nooit bij zich. Hij heeft er een hekel aan. Ik kijk wel eens in zijn Inbox, maar daar staat gewoon niks in. Wat dat betreft, hoef ik mij gaan zorgen te maken.
reactie: wij doen onderweg en in gemeenschappelijke ruimtes smsen we maar als we thuis zijn in eigen omgeving in alle rust dan kunnen we met elkaar bellen!!
reactie: ik bel ook altijd, ik zou echt niet zonder mobiel en computer kunnen,
Smsen ben ik ook goed in! =D
Ik vind bellen altijd wel gezellig!
reactie: mijn vriendje en ik bellen en smsen heel veel.. Toen ik laatst met vrienden naar de bios was had ik ineens 3 smsjes van mijn vriendje:P
Ik vin dat wel liief. We bellen ook bijna elke avond want we wonene allebei nog bij onze ouders;)
Mijjn beltegoed is wel heel vaak te snel op;)
reactie: Mooi artikel, en aan de reacties te zien speelt het dus wel heel erg! Ikzelf heb nu een maand een vriend, en de eerste paar weken belden we echt elke dag. Hij belde me soms wel meerdere keren per dag. We hebben het er toen over gehad, en allebei vonden we wel dat het een verplichting werd om te bellen elke dag. We hebben toen afgesproken dat we alleen bellen als we ook echt wat te vertellen hebben en zin hebben, en dat is toch een stuk relaxter. Het is echt belangrijk om ook dit soort dingen met elkaar bespreekbaar te maken, zo weet je ook weer waar je aan toe bent met elkaar. Ze zeggen weleens dat communicatie een voorwaarde is voor een goede relatie, maar je kunt het ook overdrijven naturlijk ;)
reactie: Interessant onderwerp:) Ik vind mobieltjes ontzettend handig, maar het is inderdaad heel vervelend om er de hele tijd mee bezig te moeten zijn. Ik en mijn vriend houden allebei niet zo van bellen en smsen, dus daar hebben we gelukkig geen problemen mee. We bellen alleen als we een afspraakje willen maken of als we iets graag meteen willen vertellen. Maar iedereen verschilt...sommige mensen maken zich juist zorgen als hun partner bijna nooit belt enz. Daarom vind ik het altijd wel handig om het er even met elkaar over te hebben!
Xxx M.
reactie: Het is inderdaad wel heel erg, al dat gebel en gesms. Ergens snap ik het ook wel en is natuurlijk ook fijn dat mensen er zo gelukkig van kunnen worden maar sommige mensen overdrijven het wel een beetje. Ikzelf laat 'm soms gewoon 'n keertje bij diegene overgaan, zodat diegene weet dat je aan hem of haar denkt. Ik denk dat dat vaak eigenlijk alles is wat je hoeft te weten en het kost je niks, slechts enkele seconden!
reactie: Ik en myn vriendje bellen elkaar een x per dag en dan nog 1 smsje ofzo, maar we msnen vooral heel erg vaak. Omdat hij niet in hetzelfde dorp dan my woont.. Dan vind ik het persoonlijk wel handig zown mobiel of pc (A).. Maar we hebben wel afspraken gemaakt over waneer je wel en niet kunt bellen.. Want er bestaat ook zoiets als privacy xD
reactie: Ik vind het ook een goed onderwerp! Mijn zus en haar vriend, die al vijf jaar een relatie hebben, bellen elkaar nog steeds elke dag minstens vier keer; 's morgens, 's middags als ze weer thuis zijn en 's avonds steeds. Ik snap het echt niet! En als ze elkaar daarna weer zien hebben ze nog vanalles te vertellen. En dat terwijl ik helemáál geen beller ben, en mijn vriend en ik doen dat dan ook zelden, behalve als er iets afgesproken moet worden of als er iets bijzonders aan de hand is. Ik vind dit vooral fijn omdat ik op die manier nog iets te vertellen heb. Ik ben al niet zo'n prater, en dan zou ik ook nog eens alle gespreksstof kwijt zijn voor ik iemand reallife zie. Mij niet gezien! Ik houd van die unieke, bijzondere momenten dat mijn vriend en ik elkaar eindelijk weer zien, en alle dingen eruit te gooien die ik mee heb gemaakt..
reactie: Als we elkaar iets te zeggen hebben, boos of niet, en we zijn niet bij elkaar, dan bellen of smsen we. Vaak eindigt het in enorme drama's waarbij de telefoon opgehangen word in andermans oor, omdat we ten eerste de gezichtsuitdrukking niet kunnen zien en dingen zeggen die eigenlijk nergens op slaan maar via de telefoon klinkt het wat dreigender. Aan de andere kant is de mobiel een geweldige uitvinding...het kan ook héél erotisch uitpakken..
reactie: IK bel bijna elke dag!..
reactie: Ik ben het er ook zeker mee eens! Af en toe word ik helemaal gek van die telefoon, maar dan zet ik hem ook gewoon lekker uit! Mijn vriend en ik zitten redelijk op 1 lijn qua bel gedrag. Hij moet vaak voor zijn werk een paar dagen weg en dan bellen we wel eens hoe het gaat enzo. Over huishoudelijke dingen nemen we gewoon zelf een beslissing! Hij of ik gaan niet bellen in de supermarkt over het aantal appels dat mee naar huis moet. - Gelukkig! -
Hij is wel gek op smsen en aan het begin kreeg ik inderdaad wel eens van die boze smsjes: waarom reageer je niet??? Maar ik heb hem duidelijk uitgelegd dat ik niet om de 5 minuten op mijn telefoon kijk en dat ik dus wel eens een sms mis (of gewoon geen zin hem om wat terug te sturen!). Gelukkig heeft hij het nu eindelijk begrepen en wordt de telefoon voornamelijk gebruikt voor belangrijke dingen!
reactie: Misschien ben ik heel cliché, maar ik vind mijn mobiel dé uitvinding van de eeuw! Nu 9 maanden een relatie met mijn huidige vriend en een uur reistijd, dus niet altijd tijd om elkaar vaak te zien (huiswerk, werk, etc, het studentenleven is zwaar), smsjes zijn hierbij een verademing! Het trilsignaal in mijn broekzak geeft me weer energie tijdens die saaie les of laat me wakker schrikken tijdens dat slaapverwekkende college, lieve smsjes toveren een glimlach op mijn gezicht zelfs nadat ik die dag een belangrijk tentamen ongenadig verkloot heb. Smsen in de pauze's op het werk zijn vaste prik en bellen in een gezamelijk tussenuur kan ook zeker geen kwaad. Zelfs in slaap vallen en elkaar weltrusten wensen doen we elke avond mobiel. Dus hoezo, mobiel uit? Heerlijk toch om de stem van je geliefde wat vaker te horen dan 2x per week!
reactie: Zo heel goed artikel,, ik heb er ook last van.. Ik heb nu een jaar met mijn vriendje en als ik eens niet opneem is het meteen raak. Laatst ging ik naar mijn oma, de dinsdag en woensdag, en ik zei tegen m. (mijn vriend) dat ik mijn tel. Thuis zou laten. Maar mijn moeder dacht, nou laat ik hem toch maar meenemen. Toen ik daar die avond bij mijn oma achter kwam, ging ik even kijken of ik nog wat ontvangen had. Maar in Drenthe heb je heel weinig ontvangst dus je moet even wachten voor je wat krijgt. Nou is het probleem ik was vergeten dat hij nog aanstond. In de tussentijd had hij al 4 keer gebeld en een smsje gestuurd, terwijl ik heb gezegd dat ik hem woensdag zou smsen als ik thuis was. Volgende dag: Ik zat om 5 uur terug naar huis in de auto, ik kreeg mijn tel. Deed hem aan en huppaaa,, 9 SMSJES EN 14 KEER GEBELD!! En die smsejs naaaaaaa... Allemaal kwaaie smsjes, hoe hij opeens aan ging, of ik met een ander aan het smsen was en vooral of ik boos op hem was of hem niet meer boeiend vond. OMDAT IK FF TWEE DAGEN VOOR MIJN OMA ER WILDE ZIJN. Mijn hele dag was verpest, dan denk ik,, kunnen die mannen gewoon niet het respect opbrengen om dat gewoon te wachten tot ik een smsje stuur.. Waarom MOET er altijd gebelt worden...!! En als je niet opneemt is het foute boel!! Die telefoons moesten er alleen zijn om iemand te waarschuwen bij een ongeluk ofzo,, of voor je werk.. Maar wel een goed artikel:P
reactie: myn vriend vind het storend als ik vaker bel want ik ben degene met de lieve woordjes
Achter het stuur van adres naar adres is dat ook wel storend maar het maakt wel wat wantrouwend want je vind vanzelfsprekend dat ie altyd voor je klaarstaat.
reactie: Bellen is Juist leuk En sms ook maar de hele dag door das niet leuk
reactie: voor mij is het echt moeilijk om onbereikbaar te zijn. Mijn vriend kan dat wel, als we even ruzie hebben, als ie gewoon geen zin heeft om op te nemen, dan neemt ie gewoon niet op!Vroeger was het wel anders, in begin van ons relatie was ie altijd bereikbaar en kreeg ik vaak leuke smsjes van hem. We hebben weleens discussies over waarom hij zijn mobiel zo vaak niet opneemt! Maar dat maakt voor hem echt niet uit, hij doet lekker waar hij zin in heeft. Soms vraag ik me wel af hoe doet hij dat? Toen ik het artikel las dacht ik zelf van ja dat is wel waar, van begin tot het eind! Ik zou ook wel eens gewoon een hele dag rust willen ,zonder mijn mobieltje!
Wil het gewoon afleren! Of het mogelijk is...zien we wel. Groetjes,
Anoniem
reactie: Goed artikel!! Ik ben het er helemaal mee eens, belachlijk belgedrag en torenhoge rekeningen, en vergeet het smsen niet!! Altijd op ongewenste momenten en als je niet vlug genoeg reageerd krijg je ook al vlug reactie's van "nou jij reageerd ook laat of smsjes darna met ?????? Doodmoe wordt ik er soms van, alsof er niets anders te doen is als alleen maar de hele dag bezig zijn met je GSM, afschaffen?? En terug naar hoe het was?? Dan denk ik dat de hele wereld op zijn kop staat, maar ik niet hoor! Groetjesss Ellen
GESPONSORDE LINKS