Ik houd van 'rijpe' mannen!

Zo iets als: zij is 22, hij is 54. Of zij is 30, hij is 62. Er zijn vrouwen die hun mannelijke leeftijdsgenoten geen blik waardig keuren en die steevast op 'rijpe' mannen vallen.

Waarom? Zijn zij op zoek naar zekerheid? Of heeft het iets met het zogenaamde oedipuscomplex te maken? Of is het gewoon 'gemakzucht' die deze vrouwen in de armen van oudere mannen drijft? Of spelen al deze factoren samen? Of zitten we er misschien helemaal naast?

De 'rijpe' man heeft ongetwijfeld zijn charme. Een charme die hij dankt aan zijn levenservaring, die vaak gepaard gaat met een gerespecteerde sociale positie en een 'koopkracht' waar een 'normale' twintiger alleen (nog) maar van kan dromen. En verder onderscheidt hij zich van de jongeren door de rust en elegantie die hij uitstraalt (arme twintigers!). Eigenschappen die een jongeman die net komt kijken, gewoon (nog) niet kan bezitten.

Maar waarom sommige vrouwen steevast voor oudere, rijpere mannen vallen, wat de redenen daarvoor zijn, dat zal weer afhangen van ontelbare omstandigheden en factoren. Laten we eens proberen er een paar op een rijtje te zetten. We zijn weer eens door alle mails die we van jullie hebben ontvangen, gelopen en hebben de meest voorkomende redenen voor jullie samengevat. Daarna hebben we het lijstje nog eens aangevuld met de informatie die wij vergaarden door navraag te doen bij vriendinnen die op 'rijpere' mannen vallen.

- Hij verwent me. Ik zie hem niet vaak (hij is getrouwd...) maar als ik hem zie, is het feest. Hij weet wat ik leuk vind, en hij zorgt er altijd voor dat ik me speciaal voel.

- Hij heeft dezelfde interesses als ik, iets dat ik van mijn mannelijke leeftijdgenoten niet kan zeggen. De jongens van mijn leeftijd denken alleen maar aan stappen, de discotheek, voetbal, hoe ze de meisjes in bed kunnen krijgen...

-Hij weet me te waarderen, hij neemt me niet als een vanzelfsprekendheid.

-Willen we het over seks hebben? Hij is honderd, duizend keer beter dan jongens van mijn leeftijd. Hij weet me te 'bespelen', hij neemt de tijd, hij wacht op mij... (jongens, krijgen jullie de boodschap?)

-Oké, laat ik eerlijk zijn. Hij beschikt over een dikke portemonnee. En dat betekent dus niet een 'patatje' om de hoek, maar romantische etentjes in exclusieve restaurants. Dat is niet niets, toch?

- We brengen hele avonden met praten door. Ik heb heel veel van hem en zijn verhalen geleerd.

- Hij is een goede vriend van mijn vader geworden. Eerlijk gezegd, is hij twee jaar ouder dan mijn vader :-)

- Hij laat mij mijn vrijheid. Hij is niet bezitterig of jaloers, integendeel.

- Hij is als mijn vader, maar dan zonder de negatieve kanten die de vader-dochter relatie nu eenmaal met zich meebrengen. Hij luistert naar me, hij troost me als ik daar behoefte aan heb.

- En nu is het jullie beurt... Hebben jullie iets aan dit lijstje toe te voegen? Hebben jullie ervaring met een 'rijpe' man. Mail ons je reactie via het onderstaande venster. Vermeld er wel even de titel van dit artikel bij ('ik houd van rijpe mannen'). De leukste reacties zullen we op deze pagina publiceren.

Reacties van Trendystylers
Ik ben een meid van 20 en ik trek altijd oudere mannen aan. Ik heb een van 31 jaar gehad en pas ben ik een van 40 jaar tegen gekomen en ik moet zeggen dat het idd beter is dan alle jongens. Hij heeft gevoel, zijn charme en is erg zorgzaam. Rijpere mannen Zijn totaal anders hij vervult jou verlanglijst wat je nodig hebt in een relatie. Ook wilt hij mij gelukkig maken en er alles voor doen, zijn leven met mij delen. Ik ben nog nooit zo een man tegen gekomen. En het is een feit dat rijpere mannen alles hebben die jou hart vervult en ook nog is beter is in bed op een of ander manier voel ik me erg aangetrokken bij oudere tussen 30 en 40 jaar. Wij Verschillen wel 20 jaar maar wij kunnen wel erg gelukkig zijn met elkaar maar mijn vraag is nog steeds is 20 jaar verschil normaal? Wat vinden jullie?
alhoewel ik nog maar 15 ben, kan ik me dit verhaal heel goed voorstellen. Ikzelf heb verschillende vriendjes gehad, waaronder iemand van 24. Hoe dit kwam? Ik kende hem al zo'n 6 jaar, en daarnaast was hij ook nog een collega op een muziekvereniging! Onze relatie ging van 'collega's-vrienden' over tot 'Verliefd-op-elkaar-vrienden' gelukkig kregen we weinig problemen vanwege het leeftijdsverschil. Iedereen kende ons, en ze wensten ons al het geluk toe. Het feit is en blijft: oudere mannen blijven niet wachten tot de ander klaar is om 'het' te doen. Ik ben er simpelweg gewoon niet klaar voor. Bovendien is de norm 16 tot 17 jaar wanneer je ongeveer ontmaagd word. Om die reden is het ook uitgegaan. Enig probleem is: hij is met een ander ervandoor gegaan. Nu zie ik hem twee of misschien wel driemaal per week in de muziekvereniging, en nu wisselen geen woord meer met elkaar uit! Het is alsof 'collega' niet meer bestaat. Er bestaat nog wel een soort van chemie tussen ons.. Ik weet niet wat ik van de hele situatie moet denken. Amaar ik persoonlijk vind dat je als 24-jarige volwassen genoeg bent om te weten dat je iemand van 15 behoorlijk kwetst als je vreemdgaat. Blijkbaar kunnen mannen van deze leeftijd nog erg kinderachtig zijn. Mensen van mijn eigen leeftijd zijn ook erg kinderachtig, maar ze geven je aandacht op een manier die ik niet wil. Ik wil een man die weet wat een vrouw wil, kan en verlangt van de ander. Waarom ik alleen op mensen val die stukken ouder zijn als ik? Wat is nou precies een norm? Wat is nou de norm van het MAXIMALE LEEFTIJDSVERSCHIL die er tussen een tiener en zijn of haar vriendje mag zitten. ( het zelfde geld voor volwassenen)

Misschien een nieuwe topic?: 'Leeftijdsverschil: te oud of te jong vriendje/vriendinnetje?'
oudere mannen zijn te pervers en te bezitterig
Wat ik zo fijn vind aan mijn relatie. Hij is dan 45 en ik 23. Hij is de enige tot nu toe die mij een beetje kan corrigeren. Hij zorgt dat ik rustig blijf en niet gelijk uit mijn vel spring, zoals ik altijd al heb gedaan. En het is inderdaad zo, met sex is de vrouw simpel weg eerst aan de beurt en dan hijzelf pas. Zeker als hij me een keer niet kan verwennen, door maandelijkse problemen baalt hij. Het is alleen erg jammer dat hij ook getrouwd is. Maar ik heb heb voor mijn verjaardag een echtscheiding gevraagd. Dan zijn we ook bijna 11 maanden samen. Hij heeft dit al in zijn agenda opgeschreven, ik heb hem ook verteld, dat als hij een smoes heeft om het uit te stellen, dat het dan over en uit is. Ga niet een jaar verspillen in een relatie waar geen toekomst in zit. Het leuke is dat ik 2 vriendinnen heb die ook een veel oudere vriend hebben. Beetje raar, maar wel grappig. Het komt dus veel vaker voor dan dat mensen denken. En ik kan het zeker aanraden, als hij vrijgezel is dan, dan leef je ten minste niet zo in onzekerheid.
Bezette mannen , betekent simpelweg , AFBLIJVEN!!! Heb zelf ook van die dingen meegemaakt , verlaten door mijn ex voor een ander! Nu ben ik daar ook niet al te rouwig om , want wat de relatie betreft , deze was voor mij gewoon een hel! Nu ken ik ook een hele leuke man , waar ik maar eens een kaartje naartoe heb gestuurd(naar zijn werk),gewoon om eens wat meer duidelijkheid te krijgen,nou die douche was wel heel erg koud! Ik dacht iedere keer maar dat ie bezig was met mij te versieren , want ik werd iedere keer wel heel erg enthousiast door hem begroet en de manier waarop hij naar mij keek en een mp3speler omruilen zonder bon,deden mij hele andere dingen denken,waarbij ik mezelf voor gek verklaarde,want dat zou zo wel niet zijn. Totdat ik hem afgelopen zondagmiddag tegenkwam , keek hem recht in zijn gezicht , zegt ie niks ,was zijn vriendin of vrouw bij hem,dan heb je naar mijn idee wel iets te verbergen,want wat steekt er nu voor kwaads in om gewoon iemand gedag te zeggen?Helemaal niets toch? Had gewoon een hele verkeerde indruk gekregen,ik wilde hem gewoon eens onder 4 ogen spreken om een aantal dingen duidelijk te krijgen ,kwam de boodschap helemaal verkeerd over! Hij dacht waarschijnlijk dat ik stiekem af wilde spreken , maar dat was niet zo , dus dat heb ik maar teruggemaild , dat ik me liever niet in dat soort dingen begeef en dat ik daar niet van hou , blijf altijd open en eerlijk,da's mijn motto en behandel elkaar met respect. Maar misschien heb ik hem met mijn kaartje overrompeld en is ie erg geschrokken. Nou ja , hij moet het eerst maar eens goed laten bezinken,hoor misschien wel weer van hem ,ik zie wel. Dus dames , laat getrouwde of bezette mannen met rust , je bereikt er niks mee , ja een heleboel verdriet en ellende en we hebben wel iets beters te doen toch?Heb een beetje meer zelfrespect! Groetjes van mij,

Assie
mijn man is 10 jaar ouder dan ik. Zowiezo val ik op rijpers mannen. Mijn man is zeer attend voor mij. Hij is de rust zelve in de meeste gevallen. Heeft veel meer levenservaring en coacht mij als het ware. Op sexueel gebied is hij een ware meester. Alle standjes past hij toe, dan weer hard, dan weer erg teder. Speeltjes worden ook zeer vaak gebruikt, zalig! Nooit zal hij als eerste klaarkomen, altijd wacht hij op mij. De meeste keren kom ik meerdere keren gillend klaar en kan hij mij minstens 2 keer vullen. Goddelijk is dat. Voor mij dus, laat de broekies en leeftijdsgenoten maar zitten, geef mij maar een echte oudere man! A very happy women
ik 21, hij 47...en het is zo ontzettend heerlijk. Herken hier echt dingen als het grijze haar, de lachrimpeltjes rond de ogen. Hij heeft alle tijd en aandacht voor me, leeft niet zo gejaagd als de gemiddelde man/jongen van mijn leeftijd. Galant en nee, het is me echt niet om het geld te doen!
Ik ben een vrouw van 42 jaar en ben net aan de kant gezet door een vent van 51! Hij, gescheiden met een 20-jarige dochter. Hij kon zich niet "openstellen" voor mij, wou z'n vrijheid, blijkbaar last van bindingsangst. Dus daar gaat het fabeltje over rijpere mannen en stabiliteit...Hij heeft het per sms en email uitgemaakt. Volgens mij heeft volwassenheid dus niks met leeftijd te maken. Voor mij dus NOOIT meer!
hij schenkt me veel aandacht ook buiten de slaapkamer
Hij bied meer stabiliteit.
ik heb nu al 3 jaar relatie met een man van 41 ik ben nu 18 ik was toen 15 en hij 38
We hebben tuurlijk veel problemen gehad en nog steeds maar we kunnen gewoon niet zonder elkaar het is gewoon anders zo vertrouwd onder zijn vleugels..
Ik heb enige tijd gewerkt in een winkel met uitsluitend maatkleding voor de man , en ik moet inderdaad kwijt dat ik viel voor de charmes van oudere mannen , ze zijn galant ,weten wat ze willen,stijlvol en nemen je inderdaad niet mee naar de snackbar om de hoek !
Veel rustiger, meer levenservaring ( net als ik nu al op mijn 35e ), stabiel, vertrouwen kortom alles wat iemand van een relatie verwacht. Maar soms mis ik wel het ontuimige wat ook z'n charmes heeft
Oudere mannen zijn gewoonweg meer sexy, beetje grijs aan de slapen en wat lachrimpels in de ooghoeken...
Een oudere man betaalt vaak dingen voor je. Zijn ouderwets want de mannen van tegenwoordig laten de vrouwen ook veel betalen. Oudere mannen nemen je mee naar dure hotels terwijl jongere je meenemen naar hun huis.
ze zoenen beter dan jongens van je eigen leeftijd
Andersom is het ook vaak het geval.. Ik ben een man 21 jaar en heb het grootste gedeelte relaties gehad met oudere vrouwen.. Mijn vriendin is 29 en ik merk zelf dat ik vaak wijzer en volwassener in het leven sta als haar.. Leeftijd is geen beperking en uitzonderingen zullen er altijd zijn, soms moet je de goede persoon alleen nog tegenkomen.. Ik vind het naief om te zeggen dat leeftijd zorgt voor meer wijsheid en ervaring, aangezien er ook mensen van 50 zijn die veel fouten maken en soms ook meer als jongere mensen. Kijk niet naar de leeftijd maar naar de persoon zelf, teleurstelling in jongere mannen vind ik geen reden om ze allemaal het zelfde te behandelen.
Mijn vriend is 12 jaar ouder dan ik(30)hij (42) veel levenservaring,serieus en kwa uiterlijk vind ik de wat oudere mannen toch aantrekkelijker.

ze hebben meer respect voor je, geduld, als het wat moeilijker gaat, ze laten je in je eigen waarde er is zoveel te vertellen over rijpere mannen en waarom ze gewoon veel leuker zijn.
Hij geeft me het gevoel dat ik een echte vrouw ben. Charmant, liefdevol maar vooral de sex is geweldig!
De meeste punten die genoemd worden kunnen ook aanwezig zijn bij twintigers. Ik ben zelf een man van 23. Punt1: bespreek ik niet eens, ik heb geen respect voor de 3e in een relatie. Punt2: Interesses zullen altijd wel verschillen, de mijne liggen bij games, stijldansen en fictieve verhalen. Ken je publiek, en er zullen geen problemen zijn. Ik zal nooit met vrouwen over games praten tenzij ze er zelf over beginnen, en dan let ik er nog goed op dat het ze niet gaat vervelen. Stijldansen is dan een veel beter onderwerp. Punt3: verschilt per man, ik vind het zelf moeilijk om een goede relatie te vinden. Wanneer ik dat vind weet ik zeker wel de dame in kwestie op haar waarde te schatten, anders zou ik niet eens een relatie met haar hebben. Complimenten geef ik alleen als ze gemeend zijn. Punt4: ervaring komt inderdaad met de jaren, maar de instelling hangt niet van de leeftijd af. Het plezier van de dame komt voor mij altijd eerst, ik voel me schuldig als een dame zich onprettig voelt in mijn gezelschap, waar dan ook. Punt5: het gaat niet om hoeveel geld er uitgegeven wordt, er kunnen hele leuke en romantische dingen gedaan worden met weinig geld. Als er naar een net restaurant gegaan wordt, zal het alleen maar meer betekenen aangezien het weinig voorkomt. Punt6: luisteren is ook iets wat jongere mannen kunnen, sommigen hebben alleen meer jaren nodig om het te leren. Als je did niet meemaakt met mannen van je eigen leeftijd dan heb je met de verkeerden gepraat, zoek verder. Punt7: je vader heeft meer gemeen met je vriend dan jijzelf, over sommige dingen zal je vriend het dan ook vaker met je vader eens zijn en een eenheid tegen jou vormen. Punt8: dit komt ook niet met de jaren, oudere mannen kunnen ook bezitterig zijn. Als er vertrouwen is, hoeft er geen jaloezie te zijn. Er is iets niet goed in je relatie als je elkaar niet kunt vertrouwen. Punt9: vraag eens naar je vaders jeugd, hoe hij was toen hij rond jouw leeftijd was. Dat is mischien een beter voorbeeld om naar te zoeken.
Ik wil ook nog wel even wat nadelen belichten (ik ben dezelfde van de reactie oa dat ze gewoon lekkerder zijn...)

Enkele nadelen zijn:
Ze zijn vaak al bezet. En hebben al kinderen. Of ze hebben een behoorlijk emotionele/relationele bagage die iemand die 20 jaar jonger is meestal nog niet heeft (bv. Gescheiden, weduwe). De familie en vrienden van beide personen vinden het vaak vreemd en kunnen er soms niet mee omgaan. De wereld om je heen kijkt je raar aan (zijn dat vader en dochter?). Ze weten al heel goed wat ze willen. Zitten verder in het leven. Willen bijvoorbeeld al settelen; huisje, boompje, beestje, maar ik persoonlijk wil dat nog niet. En een niet onbelangrijk nadeel, de kans is heel groot dat je ze overleefd. Maar de voordelen winnen het dik van de nadelen! Once you go grey, there is no other way...
oudere mannen weten wat ze willen, ze hebben veel meegemaakt veel vrouwen gezien. En toch kiest die man voor jou. Dan voel je je toch speciaal??? Geweldig!
ik ben een vrouw van 28 en val graag op oudere mannen omdat ze volwassen zijn en ik vind ze super aantrekkelijk, niet dat kinderachtige jongens achtige gedoe.
Wat de oudere man aantrekkelijk maakt:
(in m'n opzicht dan)

Hij is niet in zijn levensfase waarin hij zoveel mogelijk vrouwen wilt veroveren.. Dat is nou een majoy turn-on voor mij.. Hij weet een vrouw te waarderen, hij heeft immers genoeg ervaring opgedaan.. Hij is hoffelijk...ook in bed!! Ge-wel-dig.. Hij is een goede gesprekspartner..
oudere mannen weten precies wat vrouwen willen en maken daar uitermate slinks gebruik van. Ze gedragen zich als de perfecte man.. Je verliest compleet je lichaam en ziel en wat blijkt altijd weer..een vos verliest misschien zn haren maar nooooit zn streken. Hou m een worst voor en hij grijgt m..en wij maar denken dat we zn enige worst zijn. Hahaha!! wij vrouwen dromen vna perfectie door alle teleurstelilngen en een oudere man weet dat als geen ander te bespelen enkel voor de aandacht en de seks. Wij kunnen enkel genieten van de droom totdat we weer wakker worden.
hij is het leven, de ervaring, de bewonderaar, hij is liefde. Alles wat ik kan geven is voor hem omdat zijn liefde alles is. Hij is zelfstandig, vrijheid, begeerlijk maar boven alles lief en aanhankelijk. Hij is 64 en ik ben 41 hij is mijn grote tweede liefde, hij is heerlijk. Mijn eertse grote liefde was 20jaar ouder enook nog steeds een kanjer! Lang leve de vijftig plus.
ja ik herken dit allemaal wel hoor. Heb een tijdje relatie gehad met een oudere man ik was 26 en hij 45 ( collega van mijn vader)
Ken hem eigenlijk mijn hele leven al (heeft voreger toen ik klein was nog met zijn ex vrouw op mij gepast .. Zijn beide in hetzelfde jaar gescheiden dus we hadden veel ervaringen samen uit te wisselen...hij heft ook twee kinderen 10 en 12 ( heb ik op zien groeien.. ) is raar om daar tegen aan te kijken alsof het je stiefkinderen zijn... En doordat je veel dingen gemeen hebt en de leuke dingen van vrieger weer omhoog haalt vind je een soort van "comfort" bij elkaar.. Veiligheid..( hij weet hoe het voelt allemaal) en al heel gauw komen de gevoelens naar boven...inmiddels zijn we niet meer bij elkaar en zien wwe elkaar ( omdat collega van mijn vader is) nog wel regelmatig... Erg vreemd
Maar hij is en blijft speciaal! Groetjes nensz
Ik ben een jongen van 20 die dit toevallig las en vind het voor de helft onzin. Ook tussen leeftijdsgenoten zitten goede en vind dat vrouwen van 22(ook nog meisjes eignelijk) echt te raar ermee om gaan.
mmmm... Als ik dit lees krijg ik toch een ander beeld te zien dan de relatie tussen mij en mijn man, ik ben 22 jaar en hij 54. Bij ons zit het helaas toch iets anders, inderdaad hij heeft een volle portemonee, maar ik voel me daardoor juist schuldig en ik wil doodgraag zelf geld verdienen om niet steeds te hoeven vragen om geld. Vriend van mijn vader :S nou dat kun je niet bepaald zeggen, ruzies zijn er niet, maar echt met elkaar praten hebben ze ook nooit gedaan om eerlijk te zijn. En wat me vooral irriteerd is me steeds zo klein te voelen :S volgens mij ben ik de enige vrouw die het liefst een paar jaartjes over wil slaan om een beetje van zijn gezuur af te komen dat ik zo jong en onbekwaam ben. Anyway, wt blijft er nog over... Jaloers is hij juist de s te meer, ook al ontkent hij en noemt hij dat eigenwaarde... <hij ziet mij niet graag met andere mannen, al is het iemand vn zijn leeftijd :S
Waarom ik juist hem gekozen heb, en 2 kinderen wilde?? Ik heb geen flauw idee. Liefde is gewoon blind volgens mij...

Ik heb ervaring. Mijn laatste vriend was 17 jaar ouder (toen: ik 24, hij 41). Het zit gewoon zo met rijpere mannen:

Ze luisteren echt. Kijken ook verder dan alleen uiterlijk. Ze praten echt. Ze hebben ook echt iets over te praten. En inderdaad, de interesses van mij komen met rijpere mannen veel meer overeen dan met mijn leeftijdsgenoten. O, (maar dat is persoonlijk) ik vind ze er ook veel lekkerder uit zien. Ze hoeven namelijk vaak niet meer zo. En zeg nou eerlijk, een beetje grijs is toch leuk?! Verder gaan ze seksueel gezien veel rustiger met je om. Het is ze niet te doen om te scoren, maar om jou te verwennen. Rijpere mannen zetten zichzelf vaak op de tweede plaats. Een groot nadeel (staat ook al in het artikel) is wel dat deze rijpere mannen vaak al bezet zijn. Waarschijnlijk kan ik nog wel meer dingen noemen, maar ik kom er nu niet direct op. Een ding wil ik nog kwijt; een dikke portemonnee is het me zeker niet om te doen. Daar zorg ik zelf wel voor. En dat accepteert dan een rijpere man meestal wel, terwijl een jongen van mijn leeftijd zich dan vaak voelt aangetast in zijn (macho) mannelijkheid.
Ik ben zelf 25, mijn vriend is 39... Nou is het verschil niet enorm maar toch merk ik het verschil. Hij houd van me op de manier hoe ik ben en dingen doe, ziet een toekomst samen, wil werken voor een relatie, we doen heel veel dingen samen (fietsen, wandelen, bios, uitgaan, sauna) Hij doet normaal tegen andere mannen/vrouwen en idd, hij heeft gelukkig geen haantjes gedrag. Bij hem weet & voel ik dat hij van me houd, dat is aan de kleinste dingen te merken, en dat is erg belangrijk!

wijn zijn al 21 jaar getrouwd en verwend me nog altijd. Ik ben 54 (+26 leeftijdverschil)Wij hebben heel veel jonge vriende en iedereen is onder de indruk van mijn man. Mensen die hem niet kennen schatten hem wel voor 65 en dat is dus een jongere vrouw houd een oudere heer wel jong.
ze zijn van het haantjes gedrag af. Ze weten wat ze hebben en wat ze kunnen. Vaak kijken ze ook anders tegen het krijgen van kinderen aan, waar (zoals ik) soms vrouwen ( ik 22) al eerder behoefte aan hebben dan leeftijds genoten. En eerlijk is eerlijk wat er in het stukje al staat, de heren weten alles goed te vinden
GESPONSORDE LINKS