Beter bedrogen of verlaten?

Wat is erger: als hij het zomaar uitmaakt of als hij er met een ander vandoor gaat?

Doet het meer pijn als hij vreemdgaat en er vervolgens met een andere vrouw vandoor gaat of als hij het uitmaakt zonder dat er ook maar een ander aan de horizon te zien is? Alleen degenen die beide situaties hebben meegemaakt (we wensen het je niet toe) zullen deze vraag (misschien) kunnen beantwoord.

Feit is in ieder geval dat het een aanslag op je zelfverzekerdheid en eigenwaarde is als hij ervan doorgaat zònder dat hij is vreemdgegaan of verliefd is geworden op een ander. En dan hebben we het niet alleen over onzekerheid over je uiterlijk. Als een man bij je weggaat omdat hij niet meer bij je wil zijn, dan raakt je dat tot diep in je ziel.

Gaat hij vreemd en stort hij zich in de armen van een ander dan kunnen wraakgevoelens een kleine pleister op de wonde (liefdesverdriet) zijn. Er is dan in ieder geval iemand die je het betaald kunt zetten (ook al doe je dat misschien niet). Maar gaat hij 'zomaar' bij je weg, dan val je enorm op jezelf en je verdriet terug. Niet zelden volgt een periode van depressiviteit. Je komt in een tunnel terecht waar je maar moeilijk weer uitkomt.

De meest gebruikelijke redenen die je te horen krijgt als hij 'zomaar' bij je weggaat zijn:

Het ligt niet aan jou, ik ben veranderd
Op mijn leeftijd (hoe oud of jong hij dan ook is) wil ik nieuwe ervaringen opdoen
Jij bent perfect, aan jou mankeert niets, het ligt aan mij
Ik hoop echt dat je het geluk vindt dat je toekomt
Jij verdient meer dan een man als ik, ik ben het niet waard om naast je te lopen

En als hij in de 21ste eeuw nog het lef heeft om 'een pauze om na te denken' als reden aan te voeren, dan kunnen we alleen maar zeggen dat we hopen dat die pauze zo lang mogelijk zal zijn.

Wil je op dit artikel reageren, klik dan hier

 

GESPONSORDE LINKS