10 ideeën voor een superzomerweekend (al dan niet met partner)

De zomer staat niet alleen in het teken van lange en exotische reizen, maar ook van onbezorgde dagen of weekendjes vol zonneschijn, relax en plezier... Ook wij willen onze bijdrage aan de zomerpret leveren. Daarom sprokkelenden we wat leuke ideetjes bij elkaar: aparte en bijzondere ideeën voor de komende zomerweekenden.

- Een weekend in een buitenlandse stad. De low-cost vliegmaatschappijen doen je de tickets naar de belangrijkste Europese hoofdsteden bijna cadeau. Met een internetaansluiting en een beetje creativiteit kun je in mum van tijd, op het allerlaatste moment en tegen een zacht prijsje een leuk en glamourous weekend organiseren. Het vliegveld en de vlucht zelf alleen al geven je een uitbundig vakantiegevoel. Moeten we je wat bestemmingen aan de hand doen? Parijs, Milaan, Barcelona... Genoeg?

- Verwen jezelf met een weekendje beauty farm of luxe spa (misschien is het een leuk idee om je beste vriendin mee te nemen?). Massages, diëten, fitness, schoonheidsbehandelingen... Alles om in een weekend je stralende vorm weer terug te vinden.

- Shopping! De grote steden zijn als het warm is - zeker in het weekend - minder druk dan gewoonlijk. Het is een goed moment om eens heerlijk te gaan shoppen en om leuke dingetjes te kopen voor de vakantie waar je al maanden op wacht.

- Een weekend zeilen. Het hoeft echt niet bakken met geld te kosten en de mussen hoeven echt niet uit de dakgoot te vallen van de hitte. Alles wat je nodig hebt is een beetje wind (en liever geen regen..). Als je nog nooit gezeild hebt, is het misschien leuk om een keer een zeiltochtje te organiseren. Het wordt wellicht een van de leukste ervaringen die je ooit hebt opgedaan.

- Ga een slipcursus volgen. Dit is nog niet zo'n gek idee. Als je je vriend (en jezelf) een nuttig cadeau wilt geven, informeer dan eens naar de vele slipcursussen die ook regelmatig in het weekend worden gehouden. Een ongewone manier voor opwindend weekend waar je bovendien nog heel wat van kunt opsteken.

- 48 uur het huis niet uitkomen, afgesloten van de wereld. Heb je dat nog nooit gedaan? Je weet niet wat je mist! Vrijdagavond sla je 'proviand' voor het hele weekend in. Mega-proviand! Doe jezelf (en je partner) niets tekort. Zaterdagmorgen slaap je / slapen jullie heerlijk uit, zo lang mogelijk. En dan... Niets. Je leest, je kijkt televisie of een dvd, praat in alle rust met je partner (als je die hebt tenminste), geniet van muziek en van een goed glas wijn. Je maakt je even helemaal los uit het ritme iedere dag en laadt de batterijen weer op.

- Verander je inrichting! Ben je al een tijdje niet meer tevreden over je inrichting, doe er dan wat aan. We bedoelen dan niet dat je je meubelen bij de vuilnis moet zetten. Nee, schuiven is de bedoeling. Probeer een andere indeling te vinden die je 'meer lucht' geeft en waar je je beter bij voelt. Het is een luxe om een heel weekend aan de herinrichting van je huis te wijden. Probeer alle mogelijke combinaties en maak er wat van. Laat je door een vriend of vriendin helpen. Dat maakt het extra gezellig.

-Verander van look. Doe eens gek en maak een afspraak bij de meest trendy kapper van de stad, of misschien wel van het land. Laat je door hem / haar adviezen en verander compleet van look. Veel salons adviseren tegenwoordig ook over make-up. Schaf wat nieuwe kleurtjes aan en verras kennissen en vrienden, je partner en je collega's met een compleet nieuwe look.

- Me time. Een concept dat je vast en zeker wel kent maar dat helaas maar al te weinig in de praktijk wordt gebracht. Breng eens een weekend helemaal alleen door en doe alleen dingen waar je zelf zin in hebt. Ga alleen shoppen, maak plannen voor een lang weekend weg, ruim je klerenkast op... Aaah... Waarom heb je daar niet eerder aan gedacht?

GESPONSORDE LINKS