Onzeker? Weg met dat minderwaardigheids-complex

minderwaardigheidscomplex
Overwin dat minderwaardigheidscomplex

Een minderwaardigheidscomplex kan je in je leven behoorlijk remmen. Doelen die je waarschijnlijk gemakkelijk zou kunnen bereiken, bereik je niet omdat je geen vertrouwen in jezelf hebt. Je voelt je minder dan mensen om je heen. Je schat jezelf niet op de juiste waarde.

Een minderwaardigheidscomplex kan nog eens worden versterkt door een lief en meegaand karakter. Vaak is de oorsprong van het complex te vinden in je jeugd. Maar laten we nu niet de schuld aan onze ouders geven maar de koe bij de horens vatten en eraan werken om meer vertrouwen in onszelf te krijgen.

Het is niet gemakkelijk om een minderwaardigheidscomplex te overwinnen. Er zal heel wat tijd overheen gaan. Maar met vallen en opstaan moet het lukken! Hier zijn onze adviezen.

  • Meet je niet aan anderen. Ieder van ons is uniek. Jij ook. Jezelf met anderen vergelijken heeft dus geen zin. Het maakt bovendien alleen maar onzeker(der).
  • Accepteer je eigen beperkingen. Ieder mens heeft beperkingen en daar hoef je je niet voor te schamen.
  • Stel jezelf reële doelen en concentreer je daarop. Beloon jezelf als je je doel bereikt hebt.
  • Leer omgaan met kritiek. Ga er niet zonder meer vanuit dat degene die kritiek op je heeft altijd gelijk heeft. Vraag je af of er een kern van waarheid inzit en doe er je voordeel mee.
  • Bedenk je verder dat kritiek die anderen op je leveren vaak ingegeven is door negatieve gevoelens bij die personen. Kritiek kan voortkomen uit jaloezie, uit onzekerheid bij de andere persoon. Kijk dus verder dan je neus lang is en vraag je af uit welke koker de kritiek komt.
  • Maak jezelf niet afhankelijk van de mening van anderen. Oftewel, trek je er niets aan van wat anderen zeggen. Of het nu om kritiek of een complimentje gaat. Complimentjes zijn leuk, maar zonder complimentjes moet je je net zo mooi en goed kunnen voelen.
  • Neem jezelf niet al te serieus. Hoe meer je je blunders opblaast, hoe groter ze in de ogen van anderen zullen lijken. Lach daarom om je eigen blunders! Dat maakt je sympathiek en haalt de aandacht van de blunders zelf weg.
  • Besteed aandacht aan je uiterlijk. Neem ’s morgens de tijd. Douche rustig, doe je haar goed en maak je zorgvuldig op zodat je je de hele dag goed (en daardoor zeker van jezelf) voelt.
  • Houd van jezelf. Als je van jezelf houdt, zullen anderen ook van je houden.

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022 op ADVERSUS. KLIK HIER!

HOROSCOOP VAN DE MAAND
Ram
Stier
Kreeft
Tweelingen
Leeuw
Maagd
Weegschaal
Schorpioen
Boogschutter
Steenbok
Waterman
Vissen

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
GESPONSORDE LINKS
MEER OP TRENDYSTYLE