Trendystyle | Fashion trends 2023 | Modeweek Milaan zomer 2011 (dag 7)

Modeweek Milaan zomer 2011 (dag 7)

Laatste dag! Nog twee shows te gaan. Dit is misschien wel het moeilijkste moment omdat … Lees meer

Laatste dag! Nog twee shows te gaan. Dit is misschien wel het moeilijkste moment omdat ik gisterenavond al het idee had dat de modeweek ten einde was.

10.00 uur

Backstage bij Aigner, Duits modemerk. Het heerst nervositeit en het is moeilijk om foto’s te maken, laat staan om nog even snel iemand te interviewen.

Backstage Aigner zomer 2011

11.10 uur

Op de catwalk van Aigner springen vooral de jasjes met enorme schouders eruit. Ook hier broeken met wijde pijpen en hoge tailles. En wat kledingstukken in zachte suède. De tassen variëren van zeer groot tot mini. Ze zijn vervaardigd in struisvogelleer of hebben een slangenprint. 

11.30 uur

Met de shuttlebus naar 1a Classe Alviero Martini, het merk dat bekend staat om de handtassen met verbleekte landkaarten. Ontwerper Alviero Martini heeft het merk een paar jaar geleden van de hand gedaan en ik moet zeggen dat de collectie er niet onder geleden heeft. 

Backstage krijgen de modellen dieprode monden die zorgvuldig worden ingetekend en met foundation worden omlijnd zodat de lipcontouren perfect zijn.

Backstage modeshow 1a Classe Alviero Martini zomer 2011

Vlak voordat de show begint, doen de kleedsters bij de mannequins goudkleurige ceintuurs om die tot op het laatste moment blinkend worden opgepoetst. De kleedsters hebben stoffen handschoenen aan zodat er geen vingerafdrukken op de ceintuurs achterblijven en ook de modellen worden aangemaand om de ceintuurs niet aan te raken. 

11.50 uur

De show begint met een klein praatje van een vrouwelijk cabaretier die de collectie alvast even voor ons samenvat. De inspiratie is: Afrika. Op de catwalk intrigerende Afrika-fantasieën die eerder grafisch dan exotisch zijn. 

12.10 uur

Einde van de show. Einde van de Milan fashionweek zomer 2011. Ik geniet nog even na van de mooie omgeving. De laatste show was in de buurt van de Navigli, kanalen die nog door Leonardo Da Vinci zijn aangelegd. De zon schijnt. Het is tijd voor een pizza op een terrasje.

Navigli Milaan

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

LEES ADVERSUS, MANNEN MODETRENDS, KAPSELS EN MODELLEN

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE