Trendystyle | Fashion trends 2023 | Modeweek Milaan zomer 2011 (dag 6)

Modeweek Milaan zomer 2011 (dag 6)

Milaan, maandag 27 september 2010 (dag 6) 6.00 uur Weer die wekker! Maandagmorgen in een … Lees meer

Milaan, maandag 27 september 2010 (dag 6)

6.00 uur

Weer die wekker! Maandagmorgen in een grijs Milaan. Het regent pijpenstelen. Ik moet uiterlijk 9 uur backstage bij Dsquared2 zijn en er moet nog even gewerkt worden.

8.40 uur

De taxi staat voor. Het verkeer staat muurvast. Ik doe er ruim een half uur (en meer dan 20 euro) over om bij Dsquared2 te komen. 

9.10 uur

Mijn ‘all access’ pass doet wonderen. In de stromende regen staat een massa mensen te wachten maar ik kan gelijk door. Backstage interview ik Michele Magnani, make-up artist van Mac, en fotografeer ik topmodel Vlada Roslyakova. Ook topmodel Ming trekt mijn aandacht. Op deze regenachtige septembermorgen draagt ze een overall van luipaardstof met daarover een leren jack (helemaal in de mode) met daarover nog eens een trench coat. Trendy! 

Ming backstage bij Dsquared2 zomer 2011
Vlada Roslyakova backstage bij Dsquared2 zomer 2011

10.10 uur (circa)

De make-up en ook de kapsels backstage waren al duidelijk minder ‘vamp’ dan de andere seizoenen. En inderdaad zien we op de catwalk van Dsquared2 een collectie met mannelijke invloeden. 

10.30 uur (circa)

De volgende show (Les Copains) is op tien meter afstand. De zon komt door en backstage is het licht geel vanwege het zeil dat als dak fungeert. We hebben alle tijd om eindelijk eens veel backstagefoto’s te maken. 

Yasmina Muratovich backstage bij Les Copains zomer 2011

11.00 uur

De show van Les Copains is in volle gang. Ook hier broeken met hoge taille en wijde pijpen. Heel opvallend ook de topjes/bh’s met gekleurde plastic noppen

12.00 uur

Tijd voor een cappuccino in een typisch Milanees caffé, staande aan de bar. Wat geniet ik van deze antieke sfeer en van mijn schuimige cappuccino met cacao. 

12.30 uur

Ik ga het Piccolo Teatro binnen. Laura Biagiotti showt al jaren in dit theater. Laura Biagiotti’s dochter Lavinia doet de interviews voor aanvang van de show, Laura Biagiotti zelf na afloop van de show. 

13.00 uur

Show van Laura Biagiotti. Ook hier veel lange gewaden en platte schoenen.

13.15 uur

De show van Iceberg is op loopafstand. Backstage is het een drukte van jewelste. Hier ontmoet ik Bregje Heinen, Nederlands model dat ik al van het vorige seizoen ken. En verder zie ik ook andere bekende gezichten: Bianca Balti (Italië), Sasha Pivavarova (heel bekend topmodel), Olga Sherer, Lindsay Wixson (met een ongelooflijke mond) en Patricia van der Vliet (Nederlands topmodel), om er maar een paar te noemen. 

Drukte backstage bij Iceberg zomer 2011

14.30 uur

De collectie van Iceberg is verbazingwekkend mooi. Draagbaar en eigentijd zoals de outfits met gebleekt spijkergoed en de chique boyfriend blazers. De modellen showen op een remake van ‘Imagine All The People’. Kippenvel! 

18.45 uur

Ik heb ’s middags wat afspraken gedaan en kom te laat voor de show van Silvio Betterelli. Als ik binnenkom, zie ik alle mannequins op de catwalk voor de finale exit. In eerste oogopslag ziet deze collectie er zeer ‘Parijs’ uit. 

19.00 uur

Weer in Palazzo Clerici voor de laatste show van deze dag: Sergio Zambon, een nieuwe naam op de showkalender van Milaan. De collectie heeft een couture uitstraling maar vooral de schoenen trekken de aandacht. De ontwerper heeft zich laten inspireren door de technische modeterm ‘tacco banana’ (bananenhak) en heeft schoenen met bananen als hak gemaakt.

Backstage bij Sergio Zambon zomer 2011

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

LEES ADVERSUS, MANNEN MODETRENDS, KAPSELS EN MODELLEN

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE