Modeweek Milaan zomer 2011 (dag 5)

Milaan, zondag 26 september 2010 (dag 5)

Vandaag wat snelle impressies van de dag die natuurlijk weer in het teken van de shows stond. Nog en twee en een halve dag te gaan en dan is de modeweek in Milaan voorbij. Het is als het lopen van een marathon. Je hebt geen tijd om op adem te komen. Daarbij doe je ook nog eens duizenden indrukken op en spreek je enorm veel mensen. En tussen alle bedrijven door gaat het ‘gewone’ werk door. 

11.30 uur 

Byblos. Dit modehuis was eens toonaangevend maar nu weet je vaak niet wat ervan verwachten moet. De collectie voor zomer 2011 die vandaag showde was duidelijk geïnspireerd door Alexander McQueen. Tot en met de kapsels. Ik ben net op tijd om nog even backstage te fotograferen en neem dan plaats aan het begin (of is het einde?) van de catwalk. 

Backstage Byblos zomer 2011

12.50 uur 

Backstage bij Brioni. De collectie is ontworpen door Alexander Dell’Acqua, een zeer gewaardeerde Italiaanse ontwerper. Backstage kun je al zien dat dit een geraffineerde en kwalitatief hoge collectie is. 

Backstage Brioni zomer 2011

Even na 13.00 uur 

Op de catwalk van Brioni een hedendaagse collectie met een knipoog naar het verleden. Puur vakmanschap. Zwart, krijtwit, maar ook koraalrood. 

15.00 uur 

Een (voor mij) betrekkelijk nieuwe naam: Marco De Vincenzo. Op de catwalk prints die aan pixels doen denken. En verder hooggesloten bloesjes en kokerrokken of juist knielange uitwaaierende rokken. 

15.40 uur 

Backstage bij Missoni die in de Università degli Studi van Milaan showt. Het is een schitterende herfstdag. De ruimte waar de modellen worden opgemaakt en gekapt komt uit op een enorme binnenplaats waar de fotografen de mannequins vereeuwigen. Vroeger (zo’n tien jaar geleden) zag je backstage bijna geen fotografen, nu zijn er hele horden die ‘back gaan’ en neemt men hele studio’s mee. Enorme lampen, schermen en andere apparatuur (zie ook de foto van Byblos hierboven!). De mannequins is geen moment rust gegund. Ik ben vooral in de make-up geïnteresseerd. 

Make-up MAC Missoni zomer 2011

16.40 uur 

De show van Missoni is in volle gang. Op de binnenplaats (een andere dan zojuist) showen bonte fantasieën. Maar vooral de zwarte hoeden en sandalen met felgekleurde (plastic?) hakken vallen op. 

Na deze show trakteer ik mezelf op een paar uurtjes (window)shoppen in het centrum van Milaan. Je moet toch ook weten wat er in de winkels hangt! Overigens zag de lucht erachter de Duomo er vandaag dreigend uit!

Dom Milaan

20.00 uur 

Backstage bij Ter et Bantine. Snel nog wat foto’s gemaakt. 

20.35 uur 

Laatste show van de dag (Ter et Bantine dus). Minimalistisch. Een collectie die altijd goed bij de Aziatische markten in de smaak valt.

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022 op ADVERSUS. KLIK HIER!

HOROSCOOP VAN DE MAAND
Ram
Stier
Kreeft
Tweelingen
Leeuw
Maagd
Weegschaal
Schorpioen
Boogschutter
Steenbok
Waterman
Vissen

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
GESPONSORDE LINKS
MEER OP TRENDYSTYLE