Trendystyle | Fashion trends 2023 | Modeweek Milaan zomer 2011 (dag 4)

Modeweek Milaan zomer 2011 (dag 4)

Milaan, zaterdag 25 september 2010 7.00 uur Materiaal verwerken en email antwoorden. Het werk stapelt … Lees meer

Milaan, zaterdag 25 september 2010

7.00 uur

Materiaal verwerken en email antwoorden. Het werk stapelt zich op. Vanmorgen blijf ik aan mijn computer gekluisterd. 

11.30 uur 

Op weg naar de show van Mila Schön. Als ik binnenkom, zijn de mannequins aan het proeflopen. Als ze klaar zijn, neem ik een kijkje backstage maar fotografen en journalisten worden al snel gevraagd om hun plaats langs de catwalk in te nemen. 

12.30 uur

De show van Mila Schön begint een uur later dan gepland. Om de show van Max Mara, die volgens het showschema om 12 uur begint, niet te missen, vraag ik onze fotograaf Mauro om alvast naar het Palazzo aan de Via Senato te gaan. En verder regel ik dat iemand anders van ons team naar Enrico Coveri gaat. De showkalender leek zo eenvoudig maar als er veel shows buiten de kalender om zijn dan wordt de organisatie moeilijk. 

13.50 uur 

Met de shuttlebus naar Max Mara. Op tijd! Mauro is zelfs nog backstage aan het fotograferen. Ik vind voor ons beiden een goede plaats aan het begin van de catwalk. Max Mara showt een grafische en strakke collectie met opvallend veel neonkleuren. Nederlands model Daphne Groeneveld opent de show.

Daphne Groeneveld voor Max Mara zomer 2011

14.10 uur 

Het is vijftien minuten lopen van de Via Senato naar het Museo della Permanente waar Enrico Coveri zal showen. Ook al gaat er iemand anders naar toe, ik doe de shows toch steeds liefst zoveel mogelijk zelf. Je krijgt dan een veel completer beeld van de trends. 

14.20 uur 

De show van Enrico Coveri is nog niet begonnen en er is zelfs tijd om even backstage te gaan. Zoals altijd is de collectie kleurig en inspirerend. Yasmina Muratovich is één van mijn favoriete modellen. Ze is niet alleen een mannequin die haar vak verstaat,  ze bespeelt ook de camera  heel goed. Het is dollen met de andere modellen. 

Yasmina Muratovich (rechts) backstage bij Enrico Coveri zomer 2011

14.35 uur 

Coveri heeft geshowd. Op de catwalk lange avondjurken in pailletten en lange jurken als suikerbonbons. Knalgeel gaat klaarblijkelijk weer in de mode komen. 

14.50 uur 

Batterij van de fotocamera bij Canon afgeleverd om opgeladen te worden. De camera krijg je te leen, de batterijoplader niet :-) 

15.00 uur – 17.30 uur 

Break om materiaal te verwerken (en om snel even te douchen). 

17.50 uur 

Batterij 100% opgeladen. Ik ben de Loge aan de Via Mercanti. Het is zaterdag. Iedereen gaat shoppen in het centrum van Milaan en de modeweek trekt de nodige aandacht. Er is bijna geen doorkomen aan. 

18.15 uur 

De zonsondergang is schitterend. In Palazzo Clerici ga ik met mijn perspas de fotografeningang binnen. Had ik maar de persingang genomen. Ik beklim als een Alice in Wonderland de trappen met rode lopers van dit sierlijke paleis en loop tegen een muur van fotografen op. Wel drie, vier meter hoog. Een haag van fotografen. Om hier overheen te komen heb ik een wonderdrankje nodig! Het wordt omlopen en een kijkje backstage kan ik vergeten. 

18.50 uur 

Tijdens de show van Albino zie ik opeens wat rode lijnen in de modecollecties voor zomer 2011: flaphoeden die je hele gezicht (behalve je supersensuele lippen) bedekken, romantische hoge hakken of platte sandalen (ze komen weer terug!) en veel lakkleding (in een regenland als het onze ideaal). De rokken zijn superlang of juist superkort. Broeken met hoge taille en uitwaaierende pijpen komen terug. De mood is geraffineerd en grafisch.

Flaphoeden op de catwalk van Albino zomer 2011

19.20 uur 

Ik loop even mee met fotograaf Mauro naar de show van Emilio Pucci. De zonsondergang in Milaan is nog steeds indrukwekkend. Het licht is goudoranje maar het verkeer staat in het centrum helemaal vast. Er wordt gescholden en getoeterd en een paar autobestuurders gaan bijna op de vuist. Op weg naar de presentatie van La Perla kan ik het niet nalaten om even snel bij H&M in Piazza San Babila binnen te lopen om de nieuwste collectie met een supersensuele Anja Rubrik als model te bekijken. De Duomo van Milaan steekt donker en geheimzinnig af tegen de prachtig gekleurde avondhemel. Een spektakel!

Duomo Milaan

19.35 uur 

Het is een hele happening bij La Perla. Palazzo Morando staat in het teken van de meest sexy lingerie van de wereld. Op de binnenplaats showen modellen de collectie en in de antieke zalen van het Palazzo zien we sensuele mannequins in het zwarte kant dat La Perla typeert. Het is ‘Lace Night’!

Model bij La Perla zomer 2011

20.10 uur 

Tijd om naar de Moschino Cheap and Chic show te gaan. Het is inmiddels donker en buiten staan de genodigden rijen dik. Er zijn vakmensen die al drie kwartier wachten. Als de hekken eindelijk opengaan is het dringen. Een ongeordende massa stroomt door de poorten. De catwalk binnen is als die van een popconcert. Het publiek staat achter dranghekken en het houten plankier is op ooghoogte. 

21.03 uur 

De show is in volle gang en staat in het teken van de jaren ’50. Uitwaaierende rokken tot over de knie. Lachende modellen en designs met frisse citroenen. Wat een energie! De modellen animeren het publiek, zijn gul met kushandjes, pirouetteren, dansen én negeren de fotografen. Ze genieten van dit moment. Als ze tijdens de finale het publiek met hun gelach en geflirt provoceren, klimt een fotograaf op de manshoge catwalk om de feestvierende jongedames van dichtbij te fotograferen. De party kan beginnen! Het is Saturday night.  

 
 
Fotograaf op catwalk van Moschino Cheap and Chic zomer 2011

 23.10 uur

 Ik zit met een glas rode wijn achter mijn computer om het materiaal van vandaag te verwerken :-(

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

LEES ADVERSUS, MANNEN MODETRENDS, KAPSELS EN MODELLEN

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE