Trendystyle | Fashion trends 2023 | Modeweek Milaan zomer 2011 (dag 3)

Modeweek Milaan zomer 2011 (dag 3)

Modeweek Milaan zomer 2011 (dag 3) 6.30 uur  Materiaal verwerken met een sterke kop koffie … Lees meer

Modeweek Milaan zomer 2011 (dag 3)

6.30 uur 

Materiaal verwerken met een sterke kop koffie naast de computer. Deze dagen beginnen hun tol te eisen. 

9.00 uur 

Mij wordt vaak gevraagd of ik me voor de modeweek ook helemaal opdof (zoiets als in ‘The Devil wear Prada’).  Het antwoord is: ‘Nee’. Omdat ik schrijf én fotografeer en de hele dag tussen backstage en frontstage heen en weer vlieg, kleed ik me vooral praktisch. Wel probeer ik er een trendy draai aan te geven. Vandaag draag ik zwarte skinny pants met een leerglans, een mouwloze top met een Missoni-motiefje en donkerbruin leren jack dat bovendien mijn schouder beschermt tegen de snijdende band van mijn fototas. En motor boots met studs. 

9.30 uur 

Ik sta met onze kapotte reservecamera bij Canon terwijl Alessio met mijn camera de show van Kristina Ti fotografeert. Er is niets meer aan te doen. Het fototoestel is total loss. Canon stelt in dit soort gevallen een camera ter beschikking. Dolgelukkig zie ik dat het een zwaarder model is dan waarmee ik tot nu toe fotografeerde. Alsof je auto kapot is en je een sportwagen ter beschikking wordt gesteld! 

10.00 uur 

Backstage bij Gaetano Navarra in Palazzo Clerici, een werkelijk schitterend en pompeus monument met veel spiegels en kroonluchters in het hart van Milaan. Backstage ziet iedereen op elkaars lip en is het behoorlijk hectisch maar het lukt toch nog om wat foto’s te maken. 

10.40 uur 

Gaetano Navarra houdt vast aan de luxe-militaire stijl van de afgelopen seizoenen. De modellen dragen óf platte schoenen of superhoge schoenen met plateaus en grote metalen kralen en met een vormgeving die doet denken aan de inmiddels beroemde schoenen van Alexander McQueen. 

Schoenen op catwalk van Gaetano Navarra zomer 2010

11.00 uur

Met de shuttlebus naar Antonio Marras. Het nieuwe modesysteem begint ons op te breken. De tijd die we voorheen backstage doorbrachten (in het beursgebouw was je in één minuut van de ene show bij de andere) zitten we nu in de shuttlebus.

11.10 uur 

Backstage bij Marras is het druk en de fotografen worden herhaaldelijk gevraagd het lokaal te verlaten maar dat is tegen dovemansoren gezegd. Er is wat geharrewar over de manicure maar uiteindelijk wordt besloten dat de modellen die (van de vorige show) nepnagels hebben die mogen ophouden. Ik wil graag de key make-up artist interviewen maar kan haar in de drukte niet vinden.

12.00 uur

Snel een flash card downloaden. 

13.00 uur 

Backstage bij Love Sex Money. Ik kom veel te laat binnen. De modellen zijn al gekleed en staan al in de rij in de volgorde waarmee ze zo direct de catwalk zullen opgaan. Ik maak snel een paar beauty’s van topmodel Emma Maclaren en ben opgetogen over de kwaliteit van mijn leencamera.

Topmodel Emma Maclaren bij Love Sex Money
 14.05 uur 

Ik krijg het even aan de stok met een fotograaf die tot het op het laatste moment heen en weer blijft lopen en mij steeds vraagt of hij erlangs mag. Dan begint de show en iedereen doet zijn werk. Op de catwalk worden knielange jurken en rokken afgewisseld tot roklengtes tot op de kuit of langer. Komt lang weer terug? 

14.30 uur 

Terug naar Canon om de leenbatterij op te laten laden. Ik eet snel iets van het buffet van de persroom. 

15.45 uur 

Backstage bij Massimo Rebecchi, wederom in Palazzo Clerici. Ditmaal is de toch al kleine ruimte nog voller en het is een wonder hoe de visagisten hun werk kunnen doen. Het is ook een wonder dat de fotograferen en journalisten niet worden weggestuurd en dat niemand de kalmte verliest. De kapper die de leiding over het kappersteam heeft, heb ik in geen jaren gezien. Het is een hartelijk weerzien en in een hoekje interview ik hem snel nog even over de nieuwste haartrends die hij als ‘cosmetisch’ omschrijft. Geconstrueerde kapsels die er natuurlijk uitzien. 

Backstage Massimo Rebecchi zomer 2011

17.40 uur 

Onrust onder de fotografen die (zoals altijd) een heel klein plekje hebben toegewezen. Op het laatste moment gaat een fotograaf pal voor alle anderen zitten. Er volgt een luid protest en de fotograaf moet het veld ruimen. Ook de modellen krijgen de wind van voren. Ze showen in een hoog ritme de collectie. Omdat de zaal maar klein is, krijgen de fotografen nauwelijks de tijd om de outfits te fotograferen. De collectie is overigens de moeite waard. Draagbaar voor overdag, schitterende lange jurken voor de avond.

Een schitterende zaal van Palazzo Clerici Milaan

18.00 uur 

Regen! Het was voorspeld. Milaan wordt een modderpoel en het verkeer zit helemaal vast. 

18.40 uur 

Backstage bij Gabriele Colangelo. De modellen hebben donkere plekjes in de schaars verlichte gangen van het Palazzo opgezocht om de fotografen op afstand te houden. Ze zijn moe. In een afgelegen zaal werken de kappers aan het haar van Melody, een donker model dat extensions krijgt. Italiaans topmodel Bianca Balti wordt achtervolgd door een legertje fotografen. Ik besluit om mijn plaats voor de catwalk in te nemen. De fotografen staan dit keer wel erg dicht op elkaar gepakt en als ik langer wacht riskeer ik dat ik geen plekje meer heb. 

19.35 uur 

Op de catwalk chique outfits. Colangelo showt een geraffineerde en vrouwelijke collectie. Veel optisch wit, zwart en rood en opvallende vormgevingen. 

20.15 uur 

Materiaal verwerken en de uitnodigingen voor de volgende dag uitsorteren. Hopelijk regent het morgen niet.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

LEES ADVERSUS, MANNEN MODETRENDS, KAPSELS EN MODELLEN

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE