Make-up trends 2020. Het opmaken van de rijpe huid. Check deze anti-aging tips

De make-up trends voor lente zomer 2020 zijn natuurlijk, en dat komt ontzettend goed uit als je een rijpe huid hebt. Lees onze Q&A’s voor praktische anti-aging make-uptips.

Beauty trends 2020. 5 Q&A's over het opmaken van de rijpe huid
Beauty trends 2020. 5 Q&A’s over het opmaken van de rijpe huid. Modeshow: Isabel Marant. Foto: Mauro Pilotto. Model: Amber Valletta (1974)

De make-up trends voor lente zomer 2020 zijn heel natuurlijk. We gebruiken veel neutrale tinten en zo min mogelijk product. Deze trends zijn fantastisch voor het opmaken van de rijpe huid. Lees de Q&A’s hieronder voor praktische anti-agingtips.

Beauty trends 2020. 5 Q&A's over het opmaken van de rijpe huid
Beauty trends 2020. 5 Q&A’s over het opmaken van de rijpe huid. Modeshow: Stella McCartney. Foto: Mauro Pilotto

Q. Hoe maak je een rijpe huid op? Wat moet je doen? En wat moet je niet doen?
A. De grootste make-up fout die je kunt maken als het om make-up voor de rijpe huid gaat, is teveel make-up gebruiken. Een teveel aan product maakt oud. Investeer liever in een hydraterende, maar niet al te vette crème om je huid soepel te houden.

Q. Less is more geldt dus ook voor het opmaken van de rijpe huid?
A. Less is more is inderdaad een leidraad voor het opmaken van een niet meer zo jonge huid. Ga voor een natuurlijke make-up look. Voor de avond mag het wel iets meer zijn. Maar waar het om gaat is dat je er verzorgd maar zeker niet al te zwaar opgemaakt uitziet. Soms heb je al genoeg aan een beetje mascara, een beetje wenkbrauwpotlood, wat highlights en blush.

Q. Een paar praktische make-up tips?
A. Gebruik geen bruine ‘terra powder’ en niet teveel blush. Voor de avond kun je voor smokey eyes gaan maar ook hier geldt weer: gebruik niet teveel product. Teveel make-up verzwaart je oogopslag en accentueert rimpeltjes.

Beauty trends 2020. 5 Q&A's over het opmaken van de rijpe huid
Beauty trends 2020. 5 Q&A’s over het opmaken van de rijpe huid. Modeshow: Isabel Marant. Foto: Mauro Pilotto

Q. Hoe maken we onze lippen op als je niet zo jong meer zijn?
A. Ga voor géén of een natuurlijke lippenstift, zeker als je rimpeltjes rond je mond hebt. Verder hangt de kleur die je gebruikt af van de vorm van je lippen. Heb je volle lippen, dan kan je wel een wat fellere kleur hebben. Maar heb je dunne lippen, houd het dan natuurlijk.

Q. Nog een laatste vraag over de oogmake-up. Wat moeten we niet doen?
A. Gebruik voor je eyeliner een niet al te zacht kohl potlood want te zachte of te vette producten accentueren rimpels en lijntjes (hetzelfde geldt voor té droge producten). Vermijd verder blauwe of glitter oogschaduw. Houd het elegant en ga voor neutrale tinten.

TRENDYSTYLE

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022 op ADVERSUS. KLIK HIER!

HOROSCOOP VAN DE MAAND
Ram
Stier
Kreeft
Tweelingen
Leeuw
Maagd
Weegschaal
Schorpioen
Boogschutter
Steenbok
Waterman
Vissen

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
GESPONSORDE LINKS
MEER OP TRENDYSTYLE