Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Trends | Pasgeboren baby's voor de camera

Trend: pasgeboren baby's voor de camera. Waanzinnig lief!

Tijdens de Milan Fashion Week raakte ik aan de praat met Anna Palermo, mode- en streetstyle fotograaf, maar haar hart ligt bij 'newborn photography'. Er ging een heel nieuwe wereld voor me open.

door CHARLOTTE MESMANPasgeborene fotografie
FOTO: STUDIO CLOROFILLA

Ik ken Anna Palermo al een paar jaar en bewonder haar altijd om haar enorme doorzettingsvermogen. Als streetstyle fotograaf maakt ze, weer of geen weer, lange dagen in Milaan, Parijs en New York, altijd op jacht naar plaatjes van it-girls en fashionista's. Tijdens de afgelopen Milan Fashion Week vertelde ze me, tussen de modeshows door, over haar passie voor newborn photography, een trend die vanuit Amerika en Australië naar Europa is komen overwaaien. 'Het moeilijkste van newborn photography is om de baby's in slaap te krijgen,' zegt ze.

'Als we het over pasgeborenen baby's hebben, dan is dat een baby'tje van 15 dagen of jonger. In deze eerste weken zijn ze heel grappig en vertederend en hebben ze nog een heel diepe slaap. Dat zijn de ideale momenten om de kleintjes te fotograferen', zegt Anna.

Newborn Photography is in Amerika en Australië al jaren in zwang en moet niet verward worden met de fotografie van Anne Geddes. Deze fotografe verwierf wereldwijde bekendheid met foto's van baby's in groente, fruit, bloemen of in fabelachtige omgevingen. Bij newborn photography ligt de focus daarentegen helemaal op het baby'tjes zelf en komt er veel minder postproductie aan te pas. De foto's zijn vooral een waardevolle herinnering voor de ouders en voor het kindje later.

Pasgeborene fotografie
Pasgeborene fotografie
FOTO: STUDIO CLOROFILLA

Anna Palermo ontdekte newborn photography toen zij samen met haar partner, Sabrina Losso, met wie zij een Studio Clorofilla in Genua heeft, een boek over tweelingen uitgaf. Sabrina had net een tweeling gekregen en de beide fotografen kwamen op het idee om een boek met foto's en interviews met artsen en moeders van tweelingen samen te stellen. Daarvoor fotografeerden ze talloze tweelingen en de passie voor het fotograferen van pasgeborenen was... ahum... geboren.

'Het geheim van newborn photography is het kindje in slaap te krijgen. Voor de shoot geeft de moeder het kindje de borst of het flesje zodat het in die diepe slaap valt die karakteristiek voor pasgeborenen is. Ze slapen dan zo vast dat je ze gemakkelijk kunt verleggen zonder dat ze wakker. Verder zorgen we ervoor dat de omgeving helemaal optimaal is om het kindje te laten ontspannen. We verwarmen de set goed en ik heb zelfs applications met stofzuiger- en föhngeluiden op mijn mobieltje om die aan de kleintjes te laten horen. Deze geluiden werken rustgevend en overstemmen alle andere geluiden. Verder is het ook heel belangrijk dat iedereen op de set rustig is. Als je zelf relaxed bent, dan worden de baby'tjes dat ook.'

Pasgeborene fotografie
FOTO: STUDIO CLOROFILLA

'Slaapt het kleintje, dan begint ons werk. Ik werk altijd samen met mijn partner om er zeker van te zijn dat het kleintje tijdens het shooten niet valt. De set maken we van tevoren klaar. Een achtergrond, een dekentje en wat gadgets, maar geen kleertjes. Alleen een mutsje of een tutu of andere grappige en ongebruikelijke accessoires die ik in Londen of Amerika koop. Ik ben altijd op zoek naar originele en speelse baby-gadgets. Maar de poses zijn natuurlijk het belangrijkst. Baby's slapen in de raarste houdingen. Tijdens de shoot verleggen we voorzichtig de armpjes en de beentjes en draperen we de baby'tjes in de poses die je op mijn foto's ziet. En dan is het shooten, shooten en nog eens shooten...'

Waanzinnig lief!


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja... hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!