Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Trends | Skin care. Van Zuid-Korea moeten we het leren

De nieuwste beauty trends uit Zuid-Korea: 'multi masking' en 'skincaretainment'

De hotste beauty trends komen tegenwoordig uit Zuid-Korea en deze trends slaan werkelijk alles.

door TRENDYSTYLE
Dit is nog niets vergelijken bij wat je onder #multimasking (Instagram) te zien krijgt!

Multi masking is de allernieuwste beauty trend. Supercool! (Maar wel even opletten wie je in de omgeving hebt, want boy, soms kan het heel scary uitpakken!).

Multi masking

'Multi masking' staat voor 'meerdere maskers', in dit geval verzorgende gezichtsmaskers, en op zich is het geen nieuw begrip. Zo is het helemaal niet vreemd om bijvoorbeeld na een masker dat de poriën reinigt een voedend of hydraterend masker op je gezicht aan te brengen. In zekere zin ben je dan bezig met 'multi masking'.

De term heeft echter een nieuwe betekenis gekregen met de opkomst van een beautytrend uit Zuid-Korea: het TEGELIJKERTIJD gebruiken van verschillende gezichtsmaskers. Dat is het nieuwe 'multi masking'. Je gebruikt de maskers niet NA of OVER elkaar, maar NAAST elkaar.

De verschillende zones in ons gezicht vragen om een verschillende aanpak: sommige gezichtsdelen zijn vetter, andere droger, sommige vragen om voeding, andere om hydratering en weer andere (zoals de neus) om een dieptereiniging.

Deze verschillen vormen de basis voor het nieuwe multi masking: op verschillende gezichtsdelen breng je verschillende maskers aan, al naar gelang de behoefte van die zone. Op deze manier werk je resultaatgericht en pak je verschillende problemen tegelijkertijd aan.

Verschillende Aziatische cosmeticaproducenten zijn op al op de trend ingesprongen en brengen tegenwoordig multi masking kits op de markt zodat je direct over verschillende soorten maskers beschikt en niet meerdere verschillende maskers (in groot formaat) hoeft in te slaan.

Skincaretainment

Multi masking is tijdbesparend, resultaatgericht, maar ook nog eens superCOOL. Schaar deze trend gerust onder de categorie - weer een trend! - 'skincaretainment'. Vooral als je maskers in verschillende kleuren gebruikt - blauw, wit, zwart, groen, roze - kun je er enorm spannende, grappige of zoete multi masking gezichtjes mee creëren.

Het is echt de moeite waard om op Instagram eens #multimasking in te typen. Je komt te meest bizarre multi maskers tegen!

Character Masks

TheFaceShop
Wegwerpmasker met 'apekop' van THEFACESHOP

En dat brengt ons meteen op een andere, maar net zo bizarre vorm van maskers en skincaretainment. Ook deze trend komt uit Zuid-Korea: het Character Mask van TheFaceShop. Dit wegwerpmasker slaat werkelijk alles.

Het komt in de vorm van een apenkop, een tijgerkop, het schattige kopje van de pandabeer en nog veel meer. Als het je om het s(kin)carentainment effect te doen is, dan is dit jouw ding. Hiermee maak je ongetwijfeld indruk op je huisgenoten. Zo scary!


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja... hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!