Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Trends | Skin care. Van Zuid-Korea moeten we het leren

Skin care? Van Zuid-Korea moeten we het leren. 10 Stappen naar een stralende en gezonde gezichtshuid

Zuid-Koreaanse beauty produkten zijn de afgelopen jaren een begrip geworden. Dat is niet verwonderlijk. De Zuid-Koreaanse vrouw streeft naar perfectie en de cosmetica industrie speelt daarop in. De dagelijkse beauty routine van de Zuid-Koreaanse vrouw bestaat uit zo'n 10 stappen en omvat minimaal 10 produkten.

door TRENDYSTYLE
Zuid-Koreaans topmodel Soo Joo Park, gefotografeerd door onze Fashion & Beauty Director Charlotte Mesman

Als het op huidverzorging aankomt, is Zuid-Korea een begrip. Er wordt enorm veel research naar skin care gedaan en de geavanceerde Zuid-Koreaanse huidverzorgingsprodukten hebben een uitmuntende internationale naam. Dit Aziatische land zou op dit gebied zelfs jaren op Amerika voorlopen en staat aan de top van de skin care producenten. Een voorbeeld van een produkt dat door de Zuid-Koreanen is ontwikkeld is de inmiddels overal bekende BB-cream.

Als je dit allemaal weet, zal het je niet verbazen dat Zuid-Koreaanse vrouwen bekend staan om hun porseleinen huid. Hoewel ze beschikken over de beste produkten, krijgen ze hun clear complexion niet cadeau. De Zuid-Koreaanse vrouw besteedt enorm veel tijd, moeite en geld aan de dagelijkse beautyroutine en zou gemiddeld zo'n 10 tot 20 huidprodukten per dag gebruiken. In Zuid-Korea wordt skin care enorm serieus genomen en de dagelijkse huidverzorging is zo ongeveer een nationale obsessie die zich laat verklaren door het feit dat er in de Zuid-Koreaanse maatschappij extreem veel waarde aan een mooie huid wordt gehecht.


Populaire cosmetica brands in Zuid-Korea: Nature Republic, Etude House, Missha, A'Pieu, The Face Shop, Laneige, Innisfree. Hierboven: Water Sleeping Pack Ex van Laneige, een must-have produkt van dit moment

Het geheim van de stralende huid van de Zuid-Koreaanse vrouwen zit 'm in verschillende factoren. De produkten, de toewijding en regelmaat waarmee de huid verzorgd wordt en ook het 'layeren' van verschillende produkten. Naast basisprodukten zoals reinigingsprodukten en vochtinbrengende crèmes gebruiken de Zuid-Koreaanse vrouwen ook allerlei serums en essences om de huid een extra boost te geven.

Je bent nu vast benieuwd naar de beauty routine van de Zuid-Koreaanse vrouw. Hier zijn 10 stappen die in de regel worden gevolgd.

Zuid-Koreaanse skin care routine

1. Make-up verwijderen. Eerst oog- en lipmake-up afhalen met een specifiek produkt. Dit is logisch want doe je dit niet dan smeer je tijdens het reinigen van je gezichtshuid de make-up (oogschaduw, oogpotlood en lippenstift) over de rest van je gezichtshuid.

2. Reinigen van de gezichtshuid met een olieachtig produkt (kokosnootolie, amandelolie of een reinigingsolie) en met watjes (en voor de ogen wattenstaafjes).

3. Reinigen van de gezichtshuid met een foaming cleanser (reinigingsprodukt met schuim) en warm water om de poriën te open en reinigen. Er worden dus twee reiningsprodukten gebruikt. Dit principe staat bekend als 'double cleansing'.

4. Nawassen van de gezichtshuid met lauwwarm water en uiteindelijk met koud water om de poriën weer te sluiten. Eventueel wordt hierna nog een toner gebruikt.

[De Koreaanse actrice Suzy Bae vat stap 2 tot en met 4 samen met de term '424-techniek' waarmee de duur van de verschillende fases wordt aangegeven. Stap 2 (olieachtig produkt) moet 4 minuten duren, stap 3 moet 2 minuten duren en stap 4 weer 4 minuten. Dan weet je zeker dat je huid goed schoon is.]

5. Eén of twee keer per week scrubben of peelen om de de poriën grondig te reinigen en dode huidcellen te verwijderen. Zo blijft de huid mooi glad en effen.

6. De huid voeden met een essence of serum. Deze produkten zijn geconcentreerder dan voedende crèmes en zouden kleinere moleculen hebben waardoor de actieve bestanddelen beter in de huid doordringen. Een essence is lichter dan een serum en wordt daarom voor de dag aangeraden, de serums zijn voor de avond. Geef deze produkten 10 minuten de tijd om in te trekken voordat je doorgaat naar de volgende stap.

7. Vochtinbrengende of voedende crème aanbrengen om de huid te hydrateren en voeden zodat deze zacht en soepel blijft. De crème wordt eerst even op de vingertoppen verwarmd en dan met uitwaartse en neergaande bewegingen op het gezicht aangebracht.

8. Oogcrème aanbrengen om te voorkomen dat huid van de oogleden verslapt en om rimpels tegen te gaan.

9. Specifieke crèmes om huidproblemen als pukkeltjes of vlekken tegen te gaan. En verder produkten voor specifieke zones zoals lipmaskers, oogmaskers, neusmaskers, kinmaskers en hand- en nagelmaskers.

10. Masker voor de nacht om de huid extra te liften, hydrateren en voeden.

Dit is de 'klassieke' avondroutine. Overdag gebruiken de Zuid-Koreaanse vrouwen natuurlijk allemaal een crème met UV-filter om de huid tegen de schadelijke invloed van de zon te beschermen (zo en zo gaan Zuid-Koreaanse vrouwen niet in de zon).

Zoals je ziet, moet er voor een mooie huid hard gewerkt worden en vergt het heel wat discipline. Haal uit deze beauty routine de stappen die voor jou kunnen werken en geef je eigen huid (routine) hiermee een boost. Een mooie huid is iets dat je in de tijd opbouwt. Je kunt daarom beter gisteren dan vandaag beginnen.


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja... hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!