Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Trends | Ecotrends

Eco trends: 100% recyclable sneakers en kurktassen

Ecotrends
Civic Duty, milieuvriendelijke sneakers

Aan de ene kant blijven we onze planeet vervuilen, aan de andere kant is er gelukkig ook steeds meer aandacht voor het milieu.

Zo zijn er steeds meer schoenen van te recyclen materiaal. Het aantal schoenen dat per jaar wordt weggegooid is gigantisch groot. Zie dat afval maar eens op een verantwoorde wijze te werken. Milieubewuste producenten springen erop in.

In Amerika zag RekixX, cool sneakers 100% recyclable, het licht. De sneakers die niet voor Converse of All-Stars onderdoen, zijn trendy en, naar zeggen van de producent, 100% recyclable. Het bovenmateriaal ziet eruit als canvas maar is gemaakt van een speciale mix van polyresin dat gemakkelijk afbreekbaar is. Zelfs het voetbed, de zool en de gebruikte lijm zouden 'eco-vriendelijk' zijn.

Ook Civic Duty, wederom afkomstig uit Amerika, is een milieubewuste schoenenmerk dat laat zien dat vrijetijdschoenen tegelijkertijd leuk, comfortabel en milieuvriendelijk kunnen zijn. Ik had deze schoenen deze week in mijn handen en ik moet zeggen dat ze er echt goed uitzien!


Mazmoizelle, producten van kurk

En wat te denken van baseball-petten en tassen gemaakt van kurk? Ik zag deze producten in Bangkok maar ze zijn tegenwoordig zo ongeveer overal verkrijgbaar. Het materiaal voelt zacht aan en zou eveneens eco-vriendelijk zijn. Bovendien is de 'kurkstof' waterproof en kan het materiaal gemakkelijk en zeep worden schoongemaakt.

Een ander fenomeen dat (vrij) eco-vriendelijk is, is het hergebruik van leer. Over het gebruik van leer valt natuurlijk te discussiëren maar het recyclen ervan is in ieder geval toe te juichen. Ook in deze range bestaan er steeds mooiere producten.

En laten we het gebruik van recycled papier niet vergeten. Wist jij dat het tegenwoordig zelfs heel chic is om visitekaartjes op ecologisch verantwoord papier te drukken? Liefst in een 'houtkleur' zodat je niet met zoveel woorden hoeft uit te leggen dat jij eraan gedacht hebt om onze bomen te sparen...


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja... hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!