Vrouwen zoeken de ideale echtgenoot

Karakter doorslaggevend, geld is niet belangrijk. 30% van de 1700 vrouwen die hebben deelgenomen aan onze quick poll 'Wat is jouw type man?' kiest voor een serieuze en betrouwbare man. Kortom, de ideale echtgenoot scoort hoog.

Karakter doorslaggevend, geld is niet belangrijk

De ideale echtgenoot - serieus en betrouwbaar - scoorde hoog in onze quickpoll. Daaruit leiden we af dat (Nederlandse) vrouwen vooral op het karakter van een man letten. Dit wordt bevestigd door een ander onderzoekje dat we onlangs op Trendystyle deden:

Maar liefst 80% van de (660) vrouwen vindt het karakter van een man het belangrijkst. Uiterlijk en sex-appeal scoren elk een kleine 7%. Geld (circa 4%) en macht (circa 2%) tellen voor de Nederlandse vrouw in het geheel niet zwaar mee.

De ideale echtgenoot en Mr Nice Guy

Karakter als eerste vereiste dus. De ideale echtgenoot is met 30% het meest geliefd. Daarna volgt Mr Nice Guy. Dit sociale en gevatte type behaalde onder onze Trendystylers een percentage van 19%. Ook het mediterrane type valt met 17% in de smaak. Jonge en speels mannen (het puppy/teddybeer type) is goed voor een 11%.

Onderaan het rijtje 'type man' komen het playboy type (8%), het dominante type dat arrogant en sterk optreedt (7%), het sportieve en afgetrainde sixpack-type (5%). Hekkensluiter is het piercing/tattoo type dat bij 3% van de vrouwen in de smaak valt.

GESPONSORDE LINKS