Dit vinden mannen mooi in een vrouw

Wat wekt instinctief de interesse in een man op als hij een vrouw voor het eerst ziet? We hadden antropologen en sociologen deze vraag kunnen voorleggen, maar we hebben er de voorkeur aan gegeven om ons tot een directe mannelijke informatiebron te wenden.

Je hebt het je vast vaak afgevraagd: 'Wat vinden mannen mooi in een vrouw? Wat valt ze op? Wat... windt ze op? Trendystyle heeft het nagevraagd bij de redactie van Adversus, ons online mannen magazine (Waarschuwing: Adversus bevat macho-achtige content :-) Maar wat kun je ook anders van de mannen van Adversus verwachten...?)

Elke dag ontmoeten en zien we talloze mensen. En elke dag worden we door vele ogen gezien. Vaak glijden blikken verstrooid langs ons heen maar soms blijven blikken op ons rusten, bijna als een fysieke aanraking. En eerlijk gezegd doet dit ons vaak meer plezier dan wanneer er als het ware door ons heen gekeken wordt alsof we onzichtbaar zijn. Iemand heeft je opgemerkt! 'Hij heeft me gezien!'

Ja, maar wat stimuleert nu de aandacht van de heren? Wat wekt instinctief de interesse in een man op als hij een vrouw voor het eerst ziet? We hadden antropologen en sociologen deze vraag kunnen voorleggen, maar we hebben er de voorkeur aan gegeven om ons tot een directe mannelijke informatiebron te wenden (ja, die macho-mannen van Adversus). We hebben de redactie van dit online mannenblad gevraagd om er hun emails eens op na te lezen (emails van mannelijke lezers natuurlijk) en om op basis daarvan een top 10 op te stellen van de dingen die de interesse van mannen in een vrouw wekken. En dit is wat we te horen kregen:

10. Benen. Mannen vallen op lange, slanke en verzorgde benen. Ze zijn niet snel tevreden (Klik hier voor meer artikelen over lichaamsverzorging en mooie benen).

9. Kleding. Het gaat niet om een bepaald lichaamsdeel maar toch is onze kleding nauw met onze persoonlijkheid verbonden. Logisch dat mannen erop letten hoe je je kleedt. Sterker nog, het valt ze niet echt op als je goed kleedt, maar als je je niet goed kleedt, dan zien ze dat meteen (en verlies je punten)! (Klik hier voor onze artikelen over de nieuwste mode trends).

8. Glimlach. Goed verzorgde tanden en een rode, volle mond, zoals iets als Angelina Jolie... need we say more? (Klik hier voor tips voor mooie, verzorgde tanden)

7. Voeten. Had je dat ooit gedacht? En toch zijn voeten zo belangrijk. Mannen letten er op een of andere reden nu eenmaal op. Dus houd het in gedachten. Waarom zou je, zeker als je mooie voeten hebt, ze niet eens extra accentueren met een paar sexy schoenen? (Klik hier voor tips voor mooie voeten)

6. Ogen. Ogen zijn als spiegeltjes van de ziel, dat is waar. Elk paar ogen is een wereld op zich. Maar de heren vinden het nog interessanter als ze mòòie ogen zien. Grote, vochtige Bambi-ogen (geluk als je ze hebt!) met lange wimpers oefenen een onweerstaanbare aantrekkingskracht op mannen uit (Klik hier voor artikelen over make-up en het opmaken van de ogen).

5. Billen! Dit punt had je vast en zeker verwacht. We zijn niet in Brazilië maar ook in ons landje weten de mannen een mooi gevormd achterwerk te waarderen (Klik hier voor het artikel 'Ben jij tevreden met je billen?')

4. Buik. Ja, die buik die we uit alle macht inhouden. Ze kijken ernaar, ze zien 'm. Buikspieroefening voor het douchen 's morgens? Misschien een goed idee... (Klik hier voor het artikel 'Train je buikspieren thuis')

3. Haar. Mannen reageren instinctief op lang, gezond, glanzend en verzorgd haar. En wat willen de heren nog meer... ?! (Klik hier voor het artikel 'Gezond haar tips')

2. Lichaamsgeur/parfum. Het luchtje dat we om ons heen hebben, scoort onverwacht hoog in deze top 10. Waarschijnlijk zegt dat luchtje meer over ons dan we denken. Mannen kunnen zelfs opgewonden worden van spannende luchtjes, maar dit is een onderwerp dat we maar even laten rusten. (Klik hier voor het artikel 'Parfum')

1. Decolleté (ofwel: borsten). We leven in de 21ste eeuw maar een opvallende boezempartij blijft een sterke aandachtstrekker in positieve zin. Misschien omdat het hem aan moederlief doet denken...? (Klik hier voor het artikel 'Borsten, liever groot of klein?')

Zoals je ziet, komen op deze lijst heel veel dingen die wij vrouwen belangrijk vinden (handen, schouders, de manier van lopen...) nìet voor. Maar we hebben het dan ook over mannen en hun ideeën. Het belangrijkste is dat wij, vrouwen, weten hoe zij, mannen, erover denken. Het kan altijd van pas komen...

En dan nu even zonder dollen. Laat je niet gek maken, staar je niet blind op details. Want waar de heren vooral naar kijken, is het 'geheel'. Dus niet alleen je uiterlijk, maar ook je persoonlijkheid, je manier van 'zijn'. En hiermee komen we weer uit op ons gebruikelijke advies. Verzorg jezelf, maak je mooi, maar wees vooral jezelf. En als het hem niet bevalt, jammer dan...!

GESPONSORDE LINKS