Steeds meer vrouwen biseks? (enquete)

Een onderzoek van het toonaangevende 'national center for health statistics' in Amerika heeft uitgewezen dat het aantal meisjes in de usa dat een seksuele ervaring met een andere vrouw heeft gehad, de afgelopen jaren fors gestegen is. Wij waren benieuwd wat de situatie in Nederland is en hebben er op onze beurt een kleine enquête op los gelaten. Hartelijk dank aan ieder van jullie die daaraan heeft meegedaan.

Inmiddels hebben we een aantal interessante, en wellicht ook verrassende percentages voor je. Maar voordat we er verder op ingaan, willen we toch even de reacties van verschillende mannen op ons artikel 'steeds meer vrouwen' biseks aanhalen. Uit die reacties blijkt dat sommige mannen zich 'bedreigd' voelen door het fenomeen. Een opvallende reactie die we eerlijk gezegd niet zozeer verwacht hadden.

Ook de percentages van ons onderzoek (circa 800 deelnemers) zijn opvallend en bevestigen dat de bevindingen van het onderzoeksbureau in Amerika in grote lijnen ook voor ons land gelden.

Meer dan 75% fantaseert wel eens over een andere vrouw
Meer dan 75% zou wel eens over een andere vrouw fantaseren. Een hoog percentage. Misschien opvallend, maar misschien ook in lijn met deze moderne tijden waarin seksualiteit geen taboe meer is en 'experimenteren' mag.

Bijna 50% heeft wel eens met een andere vrouw gezoend
49,9% van de deelnemers aan de enquête zegt wel eens met een andere vrouw te hebben gezoend.

Meer dan 30% stelt wel eens seks met een andere vrouw te hebben gehad
We weten niet welke leeftijdsgroep het onderzoeksbureau in Amerika heeft aangehouden en dus weten we niet of we de percentages van de beide onderzoeken met elkaar mogen vergelijken. Maar toch... Ook hier geldt weer dat wij Nederlandse vrouwen hoog scoren.

maar weinig partners waren jaloers
Veel vrouwen die met een andere vrouw gingen, hadden op dat moment geen partner... Dus hadden niet te maken met jaloezie. Maar heel weinig vrouwen kregen te maken met een jaloerse partner toen ze met een andere vrouw gingen. Zijn de reacties die wij ontvingen dan toch een uitzondering op de regel... En hebben mannen er maar weinig problemen mee als hun vriendin/vrouw met een andere vrouw gaat?

De meeste vrouwen vonden het een positieve ervaring... En meer dan de helft ging daarna weer met een andere vrouw
Wat moeten we hieraan toevoegen...?

Bijna 50% ging / zou met een andere vrouw gaan uit nieuwsgierigheid
47.2% stelt dat ze met een andere vrouw is gegaan / zou gaan uit pure nieuwsgierigheid. Meer dan 20% doet het / zou het doen voor extra spanning in het seksleven. 16.2% zou nooit met een andere vrouw gaan en 13% gaat voor de tederheid. (we vragen ons af waar sommige mannen zich nog druk om maken)

Meer dan 80% staat positief tegenover een vrouw die met een andere vrouw gaat
42.7% vindt het spannend als een vrouw met een andere vrouw gaat, 33.8% vindt het sexy, 8.6% vindt het stoer. Slechts 7.4% vindt het immoreel en 7.3% vindt het vies.... What you?

GESPONSORDE LINKS