Liefde. Als broer en zus

broer-zus600
Liefde. Als broer en zus

Wel en wee wordt gedeeld, maar seks is er niet meer bij. Al jaren niet meer. Het schijnt steeds vaker voor te komen. ‘Mijn man en ik zijn meer dan 20 jaar samen en we hebben al heel lang geen seks meer gehad’, schrijft een lezeres. ‘Ik denk er soms nog wel eens aan, maar eigenlijk is het nu een soort onuitgesproken afspraak dat wij er niet meer aan doen. Ik weet ook niet hoe het zo gekomen is.’

Een andere lezeres mailt ons: ‘Mijn vriend heeft een topbaan. Hij komt ’s avonds vaak laat thuis en is dan zo moe dat hij als een blok in slaap valt. Eerst deed ik nog mijn best maar op den duur heb ik het er maar bij laten zitten. Ik ben trouwens na een lange dag met de kinderen ook moe.’ Ze voegt eraan toe: ‘Misschien zijn zijn carrière en mijn rol als moeder een vervanging voor seks geworden? Hebben wij onze zinnen zo verzet dat het er gewoon niet meer van komt?‘ Wellicht slaat deze lezeres met haar interpretatie de spijker op de kop?

Of het een nieuw fenomeen is of niet, weten we niet, maar wat we wel weten is dat het voorkomt dat twee partners er stilzwijgend mee instemmen dat ze geen seks meer hebben. En hoe meer tijd erover heengaat, hoe moeilijker het wordt om ‘op je schreden terug te keren’.

Voor alle duidelijkheid, we hebben het hier niet over relaties waarin één of beide partners vreemdgaan en dus hun seksuele bevrediging elders vinden, maar over mannen en vrouwen die vrijwillig, zonder ruzie en discussie, de liefde niet meer bedrijven. Over partners die elkaar ’s morgens bij het weggaan op de mond kussen, die elkaar omarmen, s’ avonds in bed misschien even knuffelen maar dan gaat het licht definitief uit. Alles in pais en vree… toch? Of niet?

Wat vinden jullie ervan? Hebben jullie dergelijke ervaringen? Maakt seks integraal deel uit van een relatie, of kan je zonder? Mail ons je reactie via het venster hieronder. Het is leuk als je je voornaam in het daarvoor bedoelde vakje vermeldt. Verdere gegevens zijn niet nodig.

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022 op ADVERSUS. KLIK HIER!

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
MEER OP TRENDYSTYLE

Reacties zijn gesloten.