Lezen. Aiki. De eeuwenoude Japanse kunst van het ademhalen

Lezen. ‘Aiki. De eeuwenoude Japanse kunst van het ademhalen’ van Jean-Philippe Desbordes. Door je adem te reguleren kun je je emoties beïnvloeden. Zo blijf je zelfs op stressvolle momenten kalm en adem je je pijn weg!

Aiki. De eeuwenoude Japanse kunst van het ademhalen
Aiki. De eeuwenoude Japanse kunst van het ademhalen

Aiki. De eeuwenoude Japanse kunst van het ademhalen. Van JEAN-PHILLIPE DESBORDES.
Een nieuwe ademhaling, een nieuw mens! Meestal ademen we zonder erbij na te denken. Toch reageert je adem op je emoties: als jij zenuwachtig bent, gaat je adem versnellen en als je bang bent, wordt je adem oppervlakkig en versterkt dat je angst. Als je spierpijn hebt, kun je onbewust verkrampt gaan ademen, wat de pijn dan weer versterkt.

Maar wat als je het omdraait? Door je adem te reguleren kun je je emoties beïnvloeden. Zo blijf je zelfs op stressvolle momenten kalm en adem je je pijn weg!

De kunst van Aiki is eigenlijk heel simpel en iedereen kan het leren. Aiki stamt direct af van de Japanse krijgsdiscipline Aikido, waarbij er een specifi eke ademhalingstechniek wordt gebruikt om volledig in je kracht te staan. Verdiep je in de theorie, focus op de oefeningen en adem jezelf sterk, fit en happy!

De Franse antropoloog, coach en onderzoeksjournalist JEAN-PHILLIPE DESBORDES (1969, Parijs) ontwikkelde de Aiki-therapie, gebaseerd op de Japanse filosofie van Aikido-grondlegger Morihei Ueshiba (1883-1969). Hij heeft de zwarte band in Aikido en geeft trainingen in zijn eigen dojo (oefenruimte) en coachingspraktijk.

Auteur: Jean-Philippe Desbordes
Titel: Aiki
Prijs: € 15,99
ISBN: 9789401609999
Uitgeverij: Xander Uitgevers

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw
ADVERSUS
ADVERSUS

LEES ADVERSUS, MANNEN MODETRENDS, KAPSELS EN MODELLEN

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022, fitness, auto's en lifestyle man op ADVERSUS. KLIK HIER!

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

MEER OP TRENDYSTYLE