Kurkentrekkerpasta met zeevruchten

Pastagerecht met zeevruchten
Kurkentrekkerpasta met zeevruchten

Het fijne van de zomer is dat je gemakkelijke, maar toch heerlijke gerechten kunt klaarmaken. Gekleurde, snelle gerechten met verse ingrediënten. Een koude pasta kun je van te voren klaarmaken en uit de ijskast halen op het moment dat de gasten zijn gearriveerd (of als jij er trek in hebt).

Geniet samen met vrienden van deze heerlijke pasta met de magische naam ‘sapore di mare‘ (letterlijk: de smaak van de zee – proef je het zilte nat? De volle smaak van de zomer?), op het terras met uitzicht op zee, op het balkon of in de tuin. Laat je fantasie gaan en wees gul met zeevruchten en vis bij de bereiding van deze mediterrane pastaschotel.

Ingrediënten voor 4 personen
(We rekenen op stevige eters! Bedenk wel dat dit gerecht in Italië slechts een voorgerecht is!)

  • 600 gram fusilli (pasta in de vorm van kleine kurkentrekkertjes)
  • 1 blikje tonijn
  • zwarte olijven zonder pit
  • kappertjes
  • zeevruchten naar smaak (kokkels, mosselen, garnalen, krab, kreeft… Wat je maar wilt)
  • kleine trostomaatjes
  • extravergine olijfolie (beter nog pikante olijfolie met kleine spaanse pepertjes – verkrijgbaar bij de speciaalzaken en een onmisbaar ingrediënt in de mediterrane keuken)
  • verse basilicum
  • witte, droge wijn

Bereiding

Kook de fusilli in ruim water met zout gaar. Giet de pasta af als deze gaar is (niet te zacht!) en spoel de pasta onder koud water af. Doe de tonijn, de in stukjes gesneden olijven, de versnipperde basilicum en in stukjes gesneden tomaatjes in een grote kom en breng op smaak met olijfolie. Smoor de zeevruchten in een grote koekenpan (eventueel eerst koken) en schenk er een beetje witte wijn bij. Voeg de zeevruchten, als ze klaar zijn, aan de overige ingrediënten toe. Doe de fusilli erbij en meng alles door elkaar. Bewaar de pasta in de ijskast tot het moment van serveren (met veel, heel veel witte, koele wijn natuurlijk!).

MAANDHOROSCOOP
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop.
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
GESPONSORDE LINKS
MEER OP TRENDYSTYLE

Send this to a friend