Koken met pompoen: biefstuk met pompoenmousse

Koken met pompoen. Niet alleen is het lekker maar ook nog eens heel gezellig en knus. We hebben een eenvoudig, decoratief en overheerlijk recept voor je.

Koken met pompoen. Niet alleen is het lekker maar ook nog eens heel gezellig en knus. We hebben een eenvoudig, decoratief en overheerlijk recept voor je. Biefstuk met een mousse van zoete aardappels en pompoen.

Ingrediënten

  • Biefstuk
  • Boter
  • 1 middelgrote pompoen
  • 2 grote zoete aardappels
  • Zout

Bereiding

Stap 1: kies een mooie pompoen het pompoenvruchtvlees gebruik je voor de mousse die je in de uitgeholde pompoen serveert.

Stap 2: steek het bovenste gedeelte van de pompoen schuin uit zodat je een deksel krijgt. Verwijder de zaden en draden. Haal dan het vruchtvlees uit het binnenste van de pompoen. Je kunt hiervoor het beste een stevige lepel (of ijslepel) gebruiken. Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes.

Stap 3: doe ongeveer 3/4 van het vruchtvlees van de pompoen en de aardappelblokjes in een grote pan en voeg zoveel water toe dat de aardappelblokjes en het vruchtvlees van de pompoen net bedekt zijn. Breng het geheel aan de kook en laat het indikken tot een mousse. Breng de mousse op smaak met zout en serveer de mousse in de uitgeholde pompoen (tot je verbazing zul je zien dat de mousse in deze vrucht goed warm blijft).

Stap 4: ga voor het lekkerste vlees dat je kunt vinden. Vlees kan nog wel eens een teleurstelling zijn. Maar vandaag ga je voor het lekkerste en malste stukje dat je kunt vinden. Maak van deze maaltijd een feest.

Stap 5: maak een heerlijk zoete jus. Verhit de boter in een koekenpan en voeg het pompoenvruchtvlees dat je apart hebt gehouden toe. Bak het vlees mooi gaar en serveer het met de jus en het pompoenvruchtvlees en natuurlijk met de zoete mousse. Eet smakelijk!

TRENDYSTYLE

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen. Klik hier

Heb je ons iets te zeggen? Schrijf ons! Klik hier

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
MEER OP TRENDYSTYLE
GESPONSORDE LINKS