Deze kapseltrends voor winter 2021 zijn zò fout (lees: cool). Durf jij het aan?

Ben jij van plan om je hele leven hetzelfde haar te hebben of durf je een stout kapsel volgens de allernieuwste haartrends voor winter 2021 2022 wel aan?

Deze kapseltrends voor winter 2021 zijn zò fout. Wolf cuts en mullets
Deze kapseltrends voor winter 2021 zijn zò fout (lees: cool). Wolf cuts en mullets. Foto: Charlotte Mesman

De haartrends voor herfst winter 2021 2022 laten een opvallend beeld zien. Aan de ene kant zien we hyperklassieke kapsels en aan de andere kant compleet ‘foute’ hoofden. Zo fout dat het cool wordt. Over die foute haarcoupes willen we het vandaag hebben. Want zoals Floor Kleyne, celeb hair stylist en hair obsessed, het zegt: ‘Misschien loopt iedereen stiekem wel een beetje met bad ass haar ideeën rond.’

Kapseltrends. De mooiste korte kapsels op de catwalks voor zomer 2022
Kapseltrends. De mooiste korte kapsels op de catwalks voor zomer 2022. Photo courtesy of Roberto Cavalli

Laten we het zo zeggen: soms is er echt moed voor nodig om naar de kapper te gaan. Niet om je haar te laten bijpunten of je haarkleur te laten opfrissen natuurlijk. Maar wél als je besluit om eens radicaal van look te veranderen. Zoiets kan bepaald life-changing zijn, want – zoals Floor het zegt: ‘Je haar is een verlengstuk van je persoonlijkheid.

Maar dat betekent niet dat je je hele leven hetzelfde haar moet hebben. Soms is het best leuk om te kijken of je er méér mee kan. Waarom zou je daar niet eens uitvoering aan geven? De haartrends voor herfst winter 2021 2022 bieden je genoeg handvaten.

Lang haar

Lang haar winter 2021 2022. Foto: Charlotte Mesman

Houd je van lang haar dan kun je je coupe moderniseren met laagjes. Een schouderlang kapsel wordt opeens up-to-date met een pony. Ben je een voorzichtig type dan kan dat een gordijntjespony zijn, of een lange sluike pony met middenscheiding zoals dat momenteel de trend is.

Halflang haar

Kapseltrends winter 2021. Frisse bob kapsels
Kapseltrends winter 2021. Frisse bob kapsels. Backstage bij Sportmax. Model: Mila van Eeten (Nederland). Foto: Charlotte Mesman

Ben je een fan van halflang haar dan kun je je hart ophalen aan de bob- en lobkapsels die steeds kunstiger geknipt worden met spannende volumes dankzij de laagjes die weer in beeld zijn, en statement pony’s.

Korte kapsels

Kapseltrends. De mooiste korte kapsels op de catwalks voor zomer 2022
Kapseltrends. De mooiste korte kapsels op de catwalks voor zomer 2022. Photo courtesy of Sportmax

Voor de liefhebbers van kort haar is het helemaal feest. De pixie cut viert hoogtij en ook daar kun je weer een heleboel mee qua volumes maar ook met pony’s en lokken, en soms zelfs een lichte undercut. Wil je nog korter, ga dan voor een rattenkopje, een andere comeback trend voor winter 2021 2022.

Wolf cuts en mullets

Deze kapseltrends voor winter 2021 zijn zò fout. Wolf cuts en mullets
Deze kapseltrends voor winter 2021 zijn zò fout (lees: cool). Wolf cuts en mullets. Foto: Charlotte Mesman

‘Ik vind dat die mullets echt wel een soort ultieme vorm van bad ass-schap.’ – Floor Kleyne

Deze kapseltrends voor winter 2021 zijn zò fout (lees: cool). Wolf cuts en mullets. Foto: Charlotte Mesman

Maar besluit je om all the way te gaan en het dit keer eens goed fout te doen, dan kom je uit bij de wolf cuts (het wilde zusje van de shag, dus supergelaagd) en mullets (het ‘gehate’ haarmatje of nektapijtje). Floor Kleyne zegt hierover: ‘Als we het bad ass hoofden hebben, dan moet ik toch wel heel erg denken aan de show van Tom Ford met al die mullets, al die matjes. Ik vind dat supercool – maar dat is een heel erg persoonlijke smaak – maar ik houd er heel erg van. Ik vind dat die mullets echt wel een soort ultieme vorm van bad ass-schap.’

Kapseltrends. De mooiste korte kapsels op de catwalks voor zomer 2022
Kapseltrends. De mooiste korte kapsels op de catwalks voor zomer 2022. Photo courtesy of N21

‘Het haarmatje kan natuurlijk heel extreem zijn maar hij kan ook heel toegankelijk, en prachtig en zacht zijn’, zegt Floor Kleyne. ‘Ja, ik vind het een hele leuke look om mee te spelen. Hij is ook heel versatile, met krullen kan het ook heel leuk. Tegen krullen werd voorheen altijd gezegd: ‘Nee dat kan bij jou niet, want dan springt het op.’ Maar so what? Dan gebeurt dat maar.’

Met dank aan Floor Kleyne. www.floorkleyne.com

Charlotte Mesman voor TRENDYSTYLE

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022 op ADVERSUS. KLIK HIER!

HOROSCOOP VAN DE MAAND
Ram
Stier
Kreeft
Tweelingen
Leeuw
Maagd
Weegschaal
Schorpioen
Boogschutter
Steenbok
Waterman
Vissen

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
GESPONSORDE LINKS
MEER OP TRENDYSTYLE