Kapseltrends 2022. DIY bangs. Deze pony’s kun je zelf knippen!

Pony’s zijn dé haartrend voor 2022. En als er iets is dat je zelf thuis aan je eigen haar kunt knippen, dan is het een pony. Ga voor DIY bangs. Met deze pony’s ga je op safe.

Kapseltrends winter 2022. Pony's zijn dé haartrend
Kapseltrends 2022. Pony’s zijn dé haartrend. Zelf een pony knippen. Foto: Charlotte Mesman

Zin in een instant nieuwe hair look? Ga voor een pony volgens de allernieuwste haartrends voor 2022. Lange pony’s zijn terug in de mode. En dat is fijn, want met lange bangs kan er niet zo heel veel mis gaan. Ten eerste omdat je ze gemakkelijk kunt wegföhnen of met speldjes vastzetten als je niet blij bent met je nieuwe hair look. Ten tweede omdat zo’n lange pony snel uitgroeit.

Kapseltrends winter 2021 2022. Pony's zijn dé haartrend
Kapseltrends 2021 2022. Pony’s zijn dé haartrend. Zelf een pony knippen. Foto: Charlotte Mesman

Regel 1 is dus: wil je op safe gaan, ga dan voor een lange pony.

Ben je blij met je nieuwe ponykapsel, dan kun je altijd nog korter gaan!

Kapseltrends lente zomer 2020. Zelf een pony knippen
Kapseltrends. Zelf een pony knippen. Streetstyle foto: Charlotte Mesman

Verder geldt: hoe smaller je pony, hoe minder ingrijpend de verandering in je kapsel. Je zou dus kunnen beginnen met een paar voorzichtige, kortere plukjes in het midden van je gezicht zodat je de zogenaamde ‘gordijntjespony’ krijgt. Langzaam maar zeker kun je dan voor een steeds bredere pony gaan.

Kapseltrends winter 2020 2021. Pony's zijn dé haartrend
Kapseltrends. Pony’s zijn dé haartrend. Zelf een pony knippen. Foto: Charlotte Mesman

Regel 2: niet zeker van jezelf? Begin met een smalle pony.

Een rechte pony is het gemakkelijkst om te knippen. In de loop der tijd kun je je kniptechniek perfectioneren. Begin daarom met een rechte pony (tenzij je voor slechts een paar kortere lokjes gaat, dan mogen die wel verschillende van lengte zijn). Ook als je van jezelf krullend haar hebt, kun je voor een rechte pony kiezen (laat je haar natuurlijk opdrogen en kan de pony droog).

Regel 3: een rechte pony is het gemakkelijkst om te knippen.

Een trucje om zelf gemakkelijk een rechte pony te knippen? Bepaal hoe breed en hoe ver naar achteren je je pony wilt laten beginnen. Isoleer dan met de punt van een kam de voorste haarlokken. Doe dat op een symmetrische manier, zowel links als rechts als parallel aan je voorhoofd. Draai de geïsoleerde lokken strak rond en bepaal de lengte. Houd de rond gedraaide lok daartoe langs je neus naar beneden. Haal dan diep adem (hahaha!) en knip de lok op de gewenste lengte met ferme hand af. Op internet vind je tal van tutorials die het je allemaal uitgebreid uitleggen.

Kapseltrends winter 2022. Pony's zijn dé haartrend
Kapseltrends 2022. Pony’s zijn dé haartrend. Zelf een pony knippen. Foto: Charlotte Mesman

Al met al kunnen we alleen maar dit zeggen: lang leve de pony! Je kunt er zelf bij, hebt er niet eens een huisgenoot voor nodig (met andere woorden: als je niet blij bent met het resultaat, kun je alleen maar boos zijn op jezelf!). Het enige wat je wél moet hebben, is een beetje lef én een scherpe schaar. En dan geldt: the sky is the limit! Laat je creativiteit gaan. Het leven is te mooi om er niet van te genieten!

Lees ook dit artikel: Dit moet je weten voordat je een pony gaat knippen.

TRENDYSTYLE

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022 op ADVERSUS. KLIK HIER!

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
MEER OP TRENDYSTYLE