Kapseltrends 2021. Welk lob kapsel past bij jouw gezicht? Check het!

Het lob kapsel (halflang haar) is inmiddels ‘cult’. Ook voor zomer 2021 is het de absolute favoriet. Check welk lob kapsel bij jouw gezicht past.

Kapseltrends 2021. Welk lob kapsel past bij jouw gezicht
Kapseltrends 2021. Welk lob kapsel past bij jouw gezicht? Check het!

Al sinds jaren is het lob kapsel de absolute lieveling van VIPs en influencer. Deze kapseltrend voor 2021 laaide weer hoog op door The Queen’s Gambit met Anya Taylor-Joy als Elizabeth Harmon in de hoofdrol.

Kapseltrends 2021. Bob kapsels à la Beth Harmon zijn superhip. Love love love! Foto: Charlotte Mesman
Kapseltrends 2021. Bob kapsels à la Beth Harmon zijn superhip. Kapsel: Dolce & Gabbana. Foto: Charlotte Mesman

Beths (Elizabeths) beeldige, vintage lob kapsel is een ware obsessie onder de influencers (en hair stylisten). Het is koperrood met zijscheiding en zorgvuldig gekapte lokken in jaren ’50 stijl. Op het affiche van deze Netflix mini-serie zijn Beths rode lokken tot net onder haar oren geknipt, maar in de serie is ze ook met schouderlang haar (een lob dus) te zien.

Kapseltrends 2021. Kappershoofden. Retro krullen.
Kapseltrends 2021. Kappershoofden. Retro krullen. Modeshow: Dolce & Gabbana. Model: Anna-Sophia Evers Mirande. Foto: Charlotte Mesman

Het lob kapsel staat dus, mede dankzij Beth weer helemaal in de picture. (Bijna) niemand zal echter dagelijks met vintage kappershoofd als Beth de deur uitgaan (wél kwamen we dit soort kapsels op de catwalk van Dolce & Gabbana tegen). Het mag dan een micro trend zijn die maar voor weinigen weggelegd is, de macro kapsel trend voor zomer 2021 is: super natuurlijke lob kapsels, dus eigenlijke de natuurlijke variant van Beth schattige lobje. De truc is hier om je haar met de krultang of steiltang grove slagen (waves) mee te geven.

Het lob kapsel is anti-aging (beter dan Botox!)

Kapseltrends 2020. Lobkapsels. Halflang haar
Kapseltrends. Deze (beroemde) lob kapsels zijn supersnoezig! Modeshow: Givenchy. Foto: Mauro Pilotto. Model: Kaia Gerber

Het lob kapsel is bij uitstek een anti-aging kapsel dat geschikt is voor vijftigplussers (maar natuurlijk ook voor jongere vrouwen). Kom je van lang haar, dan zal de lob je haar een frisser en gezonder aanzien geven. Bovendien is je haar minder zwaar waardoor het dikker en volumineuzer oogt. VIPs kennen de verjongende kracht van het lob kapsel. Think Cate Blanchett en Naomi Watts. De lob is bovendien stijlvol, vrouwelijk en veelzijdig. Je kunt er allerlei opsteekkapsels mee creëren.

Welk lob kapsel bij welke vorm gezicht

Kapseltrends 2020. Lobkapsels. Halflang haar
Kapseltrends. Deze (beroemde) lob kapsels zijn supersnoezig! Modeshow: Missoni. Foto: Charlotte Mesman. Model: Bella Hadid

Halflang haar staat iedereen goed. Het is de trend om deze kapsels voor zomer 2021 extra body mee te geven met ghost layers waardoor het haar op één lengte geknipt lijkt maar het van binnenuit gelaagd is. Verder moet het lob kapsel, zoals elk ander kapsel natuurlijk op je gezichtsvorm zijn afgestemd. Hier zijn de vuistregels:

  • Vol gezicht: lobkapsel met zijscheiding en (als je wilt) zijlok of zijdelings geknipte pony. Ga voor steil haar of sluike waves die je langs je gezicht laat hangen, of creëer volume bovenop je hoofd om je gezicht smaller te doen lijken.
  • Smal gezicht: werk in de breedte met volumineuze waves. Een lange rechte pony doet je gezicht breder lijken. Een wat kortere lob is jouw ding.
  • Hoekig gezicht met scherpe gelaatstrekken: ga voor een wat langere lob met zachte waves rond je gezicht.

TRENDYSTYLE

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen. Klik hier

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
GESPONSORDE LINKS
MEER OP TRENDYSTYLE