Dit is de reden waarom jij niet afvalt

Dit is de reden waarom het jou niet lukt om af te vallen
Dit is de reden waarom het jou niet lukt om af te vallen

Lukt het jou niet om af te vallen en begrijp je niet waarom de naald van de weegschaal niet wil zakken? Wij denken het antwoord te weten. Het zou wel eens allemaal de schuld van (teveel) stress (en een verkeerde reactie daarop) kunnen zijn.

We baseren dit antwoord op een onderzoek dat in Engeland is uitgevoerd en waaraan 2500 personen van 54 tot 87 jaar hebben deelgenomen. Het onderzoek werd gestart in 2002. Sindsdien hebben de wetenschappers om de twee jaar de hoeveelheid cortisol in het haar van de deelnemers gemeten. Het stresshormoon cortisol laat zijn sporen achter in ons haar en is daardoor een goede graadmeter voor de mate van stress. Opvallend genoeg wees het onderzoek uit dat de hoeveelheid cortisol in het haar van deelnemers met overgewicht aanmerkelijk hoger was dan van de deelnemers met een gewicht binnen de norm.

Natuurlijk kunnen deze bevindingen op verschillende manieren worden geïnterpreteerd. Zo zou je eruit kunnen afleiden dat cortisol op zich een oorzaak voor overgewicht is, maar dat is niet bewezen. Het zou ook kunnen zijn dat stress ons ertoe brengt om meer en minder gezond te eten. Eigenlijk is dit allemaal niets nieuws, maar het kan wel nuttig zijn om er weer eens even bij stil te staan.

Als we te maken krijgen met stress is het zaak om geen troost in overvloedige maaltijden en vette snacks te zoeken. Veel beter is het om je sportschoenen aan te trekken en even lekker te gaan sporten. Lichaamsbeweging zorgt voor afleiding, verdrijft nare gedachten, geeft verlichting aan een gespannen lijf en is gewoon goed voor je lichaam. Ons advies is dus… om in geval van stress even lekker te gaan zweten in de sportschool en vooral niet die koelkast in te duiken!

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022 op ADVERSUS. KLIK HIER!

HOROSCOOP VAN DE MAAND
Ram
Stier
Kreeft
Tweelingen
Leeuw
Maagd
Weegschaal
Schorpioen
Boogschutter
Steenbok
Waterman
Vissen

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
GESPONSORDE LINKS
MEER OP TRENDYSTYLE