Hoe draag je doorzichtige kleding? 11 Kledingtips

Doorzichtige kleding
Doorzichtige kleding. Philosophy by Lorenzo Serafino, ph. Mauro Pilotto

Doorzichtige jurken, broekpakken, rokken en blouses zijn in de mode. Allemaal heel spannend en sensueel, maar de vraag is natuurlijk: hoe en wanneer draag je iets doorzichtigs zonder dat het té is? We hebben een aantal tips voor je.

1. Breng anderen met je see-through kleding nooit in verlegenheid.

2. Zorg ervoor dat je zelf volkomen op je gemak bent in doorzichtige kleding.

3. Let op! Sensueel, dus niet vulgair.

4. Wil je het subtiel houden, ga dan voor doorzichtige details in niet-erotische zones (om het zo maar even te noemen) zoals doorzichtige mouwen, een doorzichtige rug of decolleté.

5. Draag een doorzichtige blouse met een bh die gezien mag worden. Een kanten beha is best intiem. Ga liever voor een mooie niet-doorzichtige beha of een beha met een geschikte print. Vind je het idee om in beha over straat te gaan niet leuk, ga dan voor een mooie strapless top. Dat ziet er direct veel gekleder uit.

6. Vind je een doorzichtige top of blouse wel spannend maar voel je je niet helemaal op je gemak, draag er dan een jasje over.

7. Doorzichtige jurken of rokken draag je met een culotte. Tegenwoordig hebben veel doorzichtige kledingstukken echter ‘ingebouwde’ shorts of een minirokje zodat je onderbroek niet zichtbaar is terwijl je benen door de doorzichtige stof wel te zien zijn. Een perfecte oplossing en gemakkelijker in het dragen dan de culotte.

8. Ook een lang jasje kan een oplossing zijn voor een doorschijnende rok of jurk die je onderbroek toont. Draag het jasje dan wel dicht en houd er rekening mee dat je het in publiek niet kunt uitdoen.

9. Bedenk ook dat doorzichtige jurken overdag meer doorschijnen dan ’s avonds. Met andere woorden, wat overdag misschien niet kan, kan ’s avonds misschien wel.

10. Draag huidkleurig ondergoed onder net-doorzichtige kleding zodat je lingerie niet te zien is. Wel goed checken in de spiegel en in vooral ook in daglicht.

11. Veel creaties in kant zijn zo ontworpen dat kritieke zones net door de niet-doorzichtige texturen worden bedekt. Ook hier geldt weer: wel altijd even uittesten!

Meer lezen over doorzichtige kleding? Klik hier 

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022 op ADVERSUS. KLIK HIER!

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
MEER OP TRENDYSTYLE