Meest gelezen: Hij chat met andere vrouwen. Jaloers of niet?

Chatten
Hij chat met andere vrouwen. Jaloers of niet?

Sms’en, texten, chatten, Facebook, WhatsApp. Wie kende deze woorden tien, vijftien jaar geleden? Nu zijn ze helemaal ingeburgerd en doet iedereen er – in min of meerdere mate – aan mee. De communicatie met andere personen is er gemakkelijker en informeler door geworden. Maar worden we er ook echt vrolijk van?

Kijk eens om je heen, op straat, in de trein. Hoeveel mensen zie je niet gebogen over een mobieltje, zonder oog voor de omgeving en de mensen die daarvan deel uitmaken? Zijn we niet geïsoleerder dan ooit? Een spontaan gesprek met een vreemde zal veel minder snel tot stand komen.

En wat vind je ervan als je met je partner de stad ingaat om eens gezellig samen te zijn en hij loopt de hele tijd te texten? Is dat nog gezellig samenzijn? En wat als zijn chat-partners voor het merendeel vrouwen zijn?

Wat als hij met andere vrouwen chat?

Op dit laatste vraag willen we even wat dieper ingaan. Het blijkt dat de mannen in onze omgeving er heel wat digitale contacten met andere vrouwen op na houden. We deden eens een rondvraag bij hun partners om uit te vinden wat ze ervan vinden. Dit zijn de verschillende reacties die we te horen kregen:

 • Zolang het collega’s zijn en het zakelijk blijft, vind ik het best
 • Ik word gek van jaloezie. Ik kan dat geflirt (want dat is het!) via chat niet uitstaan!
 • Ik vind het storend als ik iets tegen hem zeg en hij antwoordt niet omdat hij net aan het teksten is
 • Maar waarom zou je het erg vinden als hij chat? Hij hoeft per definitie te chatten om een andere vrouw te vinden? Als je relatie goed is, moet chatten kunnen…
 • Ik vind het wel best, doe zelf net zo hard mee.
 • Hij doet maar, dan heb ik even tijd voor mezelf
 • Van mij mag hij best digitaal flirten, een beetje gezonde spanning hoort erbij in het leven. Zolang het maar digitaal blijft…
 • Als er spannende foto’s heen en weer worden verzonden of – erger nog – de webcam erbij komt, wordt het me te gortig. Maar dan is het eigenlijk al te laat. Waar trek je de grens? Het begint immers altijd met een onschuldige chat…

Wat vinden de psychologen ervan?

Obsessief chatten en flirten met vrouwen via chat – naast de gebruikelijke partner – wordt wel uitgelegd als een gemakkelijke manier om waardering te krijgen, misschien wel om bewondering te oogsten. Hoe eenvoudig is het om via het toetsenbord (niemand die je ziet of kent) aan je ‘wederpartij’ een paar flatterende woorden te ontlokken die het ego strelen. Of om het zo te spelen dat je zelfs het gevoel krijgt dat je gewild en begeerd wordt. Chatten kan een manier zijn om diepe en intense emoties te beleven die wellicht in het echte leven missen. Vreemde personen kunnen via chat intiemer worden dan goede vrienden en het contact kan soms heel diep gaan. Psychologen zien het als opvulling van een leegte, een vlucht uit de werkelijkheid. Maar, vragen wij ons af, is het niet beter om de oplossing voor leegtes of problemen in de werkelijkheid te zoeken?

Wat jullie?

We hebben jullie met informatie overladen maar wat vinden jullie ervan als hij chat? Maakt het jullie jaloers? En waarom zoekt hij contact met andere vrouwen, volgens jullie? We kijken uit naar jullie reacties.

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen. Klik hier

Heb je ons iets te zeggen? Schrijf ons! Klik hier

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
MEER OP TRENDYSTYLE
GESPONSORDE LINKS
Het achterlaten van een reactie is volkomen anoniem. We verzamelen geen enkel gegeven van je. Reacties worden eerst door ons gelezen en pas na onze goedkeuring geplaatst.
 

63 gedachten over “Meest gelezen: Hij chat met andere vrouwen. Jaloers of niet?”

 1. Vroeger zat hij nooit aan zijn telefoon. En de laatste lijkt hij alleen maar te kijken of hij een sms heeft gekregen. Gelukkig is zijn smartphone kapot en heeft hij een oud bel/sms ding, en wilt hij geen nieuwe smartphone meer. (wedden dat de volgende er wel een is). Ook als ik gewoon naast hem zit draait hij zich ongemakkelijk zodat de rug van z’n telefoon naar me toegekeerd is. Ik heb nooit de behoefte gevoelt om erop te kijken. Telefoons zijn prive. Wel wilt hij altijd alles weten wat ik doe en meekijken of pakt hij hem opeens uit het niets. Ik heb niks te verbergen maar nogsteeds blijft het prive. En nu word ik stikjaloers. Hij zegt wel met wie hij smst, en ik heb het (tegen mijn waarden in gecontroleerd toen hij doushte) alleen waren de smsjes wel erg weinig en z’n verzonden items waren leeg en er zit een telefoonnummer van een vrouw in waar ik hem soms mee zie maar als ik alleen al kijk hij de conversatie breekt. Wat moet ik hier nou van denken? Hij is echt totaaal niet het vreemdgaanstype

 2. Ik vind het geen probleem als mijn vriend met andere vrouwen chat.
  Hij geniet misschien wel van de extra aandacht, maar bij mij komt hij niks te kort.
  Natuurlijk ben ik benieuwd wat er allemaal gezegd word, maar het is niet zo dat ik jaloers hoef te worden.
  Integenstelling tot een “vriendin” van hem, die alles maar afkeurt wat hij doet, zij eist alle aandacht op. Onzekerheid maakt jaloezie groter.

 3. Beste Anoniem,
  Zorg dat je zo snel mogelijk zijn gsm kunt bekijken zonder dat hij alle smsen heeft gewist, ik zeg dit niet graag maar ik ben er vrij zeker van dat hij met andere vrouw(en) praat. Dit betekend niet automatisch dat hij jouw bedriegt maar het feit alleen al dat hij er zo geheim over doet is al een teken. Je hebt alle redenen om jaloers te zijn. Neem het hef in handen! Zorg er gewoon voor dat hij niet te veel merkt van jouw jaloezie en controle.
  Elke vrouw is jaloers, maar dat betekend niet dat je het moet laten zien.
  Veel succes.

 4. Ja dat klopt. Er is wel een reden waarom hij met ze rug naar je toe zit. En daarbij nog dat al ze verzonden items zijn gewist. Mischien moet je Toch beter opletten en hem vragen als die een sms’jes krijgt wat er in staat je heb het recht omdat te vragen niet bij elk sms’je natuurlijk maar zo verwacht hij het niet en dan moet je is kijken naar ze antwoorden.

 5. Mijn man praat niet met mij. Hij zit elk mogelijk moment met een vrouwtje op msn te chatten. De laatste maanden bellen ze elkaar ook (bijna) elke dag een aantal keren. Hij blijft mij zeggen dat het niet zo is, maar ik hoor het van anderen die het zien en horen. Daar erger ik me dus helemaal hopeloos aan…..de leugens. Ik weet zeker dat hij geen verhouding heeft met een andere vrouw, daar gaat het helemaal niet om. LEUGENS en stiekem gedoe..pffff ik word er razend om af en toe, maar dan loopt hij weg. Gewoon erover praten gaat ook niet, hij wordt heel snel boos als ik erover begin. Ik weet echt niet meer waar ik het zoeken moet om me even niet daar aan te ergeren.

  groetjes van een “perfecte” vrouw :P hahaha

 6. Onder iemand geestelijk belazeren valt mijns inziens ook als je al je ‘gedachten’ met een andere vrouw deelt en niet (meer) met je eigen vrouw. Mijn man heeft een chatrelatie met een andere vrouw. Ik moet op mijn beurt wachten als ik iets wil zeggen of vragen. Ik voel me hierbij ontzettend belazerd. Als ik dat communiceer is het antwoord: Als het je niet aanstaat donder je maar op.

  Sinds hij deze chatrelatie heeft, is hij enorm veranderd. Het is absoluut niet meer de man die hij eerst was. Hij is gewoon al maanden aan het vreemdgaan. Want je kan ook emotioneel vreemdgaan en geloof me….dit doet ontzettend veel pijn.

 7. Lieve Meisjes,

  Sinds de komst van de computer zitten we met deze ellende. Mijn vriend smst met honderden vrouwen, ben ik onlangs achter gekomen. Ik ben er kapot van.
  In België gaan 68% van de gehuwden kapot. Dat is een zeer hoog cijfer, en dat komt voornamelijk door die klote-computer en klote-gsm.
  Ik vrees dan ook dat er niets, maar dan ook niets, tegen te doen valt.

  Anneke.

 8. Ergens steekt het wel. Maar als hij ze goed kent, nouja, okee…. Je kunt een man niks verbieden, dan verstikken ze.

 9. Beste dames,

  Zou dit zijn dat er geen respect is of een soort van geestelijk
  ziek zijn….bedoel waar is dat mannelijk gevoel, maar wat je merkt
  is geestelijk vreemd gaan, is toch een tekortkoming van de man zelf.
  Onzekerheid en bevestigingen zoeken…

  Ben benieuwd.

  Linda

 10. He, als je het gevoel hebt dat er iets niet klopt.. dan is dat meestal ook zo.. Ik ken helaas genoeg mannen die vreemd gaan en ze zeggen zelfs tegen mij dat ze inderdaad als ze bij hun vriendin op de bank zitten gewoon met degene waar ze mee vreemd gaan aan het appen / smsen zijn.. Ook verwijderen ze hun inbox elke keer zodat er geen berichtjes achter blijven.. Ik hoor het helaas steeds vaker. Echt te triest voor woorden.. :(

 11. Mijn vriend doet dit ook wel eens met een meisje waar hij vorig zomer verliefd op was (wij hebben nu 6 maanden).
  Ik probeer niet jaloers te zijn, maar als ik heel eerlijk ben, ben ik het toch.
  Laatst ging mij naar vanuit mij naar huis omdat hij moe was en de dag erop vroeg moest werken en een dag later was hij met zijn telefoon aan het knooien en toen zag ik staan dat hij die avond ervoor ’s avonds met dat meisje had gebeld (nadat hij dus van mij weg was gegaan). Dit vind ik toch niet helemaal kloppen.
  Ik heb hem er ooit na gevraagd of hij nog wat voor haar voelt, maar hij zei dat dat echt niet zo was. Maar zijn gedrag… Ik weet het niet.
  Lastig!

 12. DADEN zeggen meer dan woorden…

  Een man kan zoveel zeggen, maar woorden (en beloftes) raken leeg als de daden anders blijken te zijn. Ik vind het belangrijk dat ik bij mijn vriend wel op nr 1 sta, dat ik de enige vrouw ben die speciaal voor hem is. Maar dat wil niet zeggen dat hij niet zou ‘mogen’ kijken naar een andere vrouw, sterker nog; zeg het even, dan kijk ik mee :)

  Ook ‘eis’ ik hem echt niet op, vind persoonlijke ruimte voor een ieder ook heel erg belangrijk. Of ik een vriendinnenavond en hij een ‘mannenavond’ moet ook kunnen. Tuurlijk gaat het over seks, maar dat is bij ons vrouwen net zo goed ;)

  OPENHEID is dé sleutel in dit alles! En verder geen intieme/ persoonlijke dingen delen met een andere vrouw en haar op de hoogte brengen van het feit dat je het ook met je eigen vrouwtje deelt, zodat ze mee kan denken. Zo kun je een vrouw (in nood) samen helpen. We weten wie elkaars vrienden en vriendinnen zijn en hoe de verhoudingen liggen.

  Niet jaloers, wel waakzaam…? Als er wederzijds respect is voor elkaar en openheid, kom je een heel eind volgens mij :)

 13. Mijn man zit cooonstant op zijn telefoon te appen pingen faceboeken noem het maar op… ik wors er gek van!!! Hij komt uit indo en woont hier sinds kort, dus heeft hij allemaal meiden en jongens van vroeger etc op zijn tel. En ik weet hoe die meiden zijn flirtem flirten flirten… hij wordt woest als ik in zijn tel kijk, maar ja ik weet ook hoe hij is (of was, zoals hij zegt..) nu zit ie met een collega van zijn baas te chatten ja ze is wel een stuk jonger maar ik word gewoon groen van jaloezie…
  Moet ik hem laten??? Ik vind het gewoon niet kloppen als je dag in dag uit met meiden zit te chatten terwijl je vrouw ook gewoon naast je zit/ligt… of ben ik nou gewoon ziekijk jaloers.?? Als ik er wat van zeg wordt hij boos dus soms weetik gewoon even niet meer of ik nou redelijk ben of niet…

 14. Mientje, denk dat het je recht is om hem hierover aan te spreken, je wilt toch ook weten wat er aan de hand is…hij wordt dan boos en waarom wordt hij boos, jou de schuld te geven dat hij niets verkeerds doet, om jou de schuld te geven van zijn daden, maar
  tegelijk ook jou een schuldgevoel aan te smeren, intimidatie dus, hij weet ook wat hij doet, gesteld dat jij zou doen wat hij doet, wat denk je dan
  dat hij zou doen???

 15. Ja hij zegt dat ik hem gewoon moet vertrouwen, dat hij heust wel zijn grenzen kent (hebben net een zoontje dus hij zegt dat hij zijn wilde haren echt wel kwijt is) en dat hij gewoon herinneringen wil ophalen van vroeger met die meiden en jongens.
  Je hebt wel gelijk dat hij idd op mij boos wordt terwijl ik eerst boos ben… wel slim hij draait het om, nooit over nagedacht… maar ik stink er wel telkens in!!
  Ik weet ook wel dat ik hem kan vertrouwen naar wil gewoon weten met wie hij praat. Hij zegt altijd jij kan ook met iedereen praten met wie je wilt maarja ik ben niet zo. Zou ik eigenlijk eens moetem doen, kijken hoe hij reageert ;)
  Het is gewoon lastig ik ben snel jaloers en als hij dan boos wordt ja dan durf ik zijn tel niet meer aan te raken en word ik alleen maar jaloerzer…

 16. Mientje, je hebt niet zomaar een jaloers gevoel, je wordt jaloers gemaakt en jah..als hij zijn wilde haren al kwijt is, waarom dan nog
  herinneringen van vroeger ophalen, is wel een beetje tegenstrijdig
  voor jou gevoel denk ik, vandaar dat je misschien ook niet echt
  gelooft dat hij zijn grenzen kent, zoals hij zegt.
  Maar gelukkig kan je hem vertrouwen, dat is positief, jullie hebben
  net een zoontje gehad, misschien zijn het ook de hormonen, wie
  weet….heel veel geluk met jullie kind samen.

 17. Hoi Mientje,

  Ik vind je helemaal niet ziekelijk jaloers, want zijn gedrag laat anders zien dan zijn woorden… Ik schreef hierboven al dat daden veel belangrijker zijn dan woorden, want praatjes maken kan iedereen!

  Ik ben het eens met wat Linda zegt, hij intimideert je door te gaan ‘knallen’… Daarnaast vind ik het nog manipulatie ook als ik zo lees hoe/ dat hij dingen omdraait.

  Ik heb ook in zo’n situatie gezeten en leerde na mijn scheiding hoe ik mijn grenzen mocht en kón zetten, die in de ogen van de partner ‘belachelijk overdreven’ zijn, maar in werkelijkheid heel gezond en normaal. En een man die respect voor je heeft snapt dat.

  Wat mij erg geholpen heeft zijn de woorden dat je waardevol bent als vrouw en als je dat beseft (voor zover dat misschien nog niet lukt) kun je leren vanuit dié standaard te leven. ‘Ik ben waardevol en ik laat me niet anders behandelen…’ Je verdient een respectvolle omgang! En als iemand die niet geeft, mag jij gaan kijken wat jij er dan vervolgens mee wilt…

  Sterkte!

 18. Echt super bedankt voor jullie reacties!! Jullie zeggen beiden eigenlijk wat ik al weet “ik verdien respect” maar toch laat ik over mij heen lopen… misschien toch ook wel cultuur verschil. Het is gewoon lastig en uiteindelijk gaat het mij meer om het principe, hij luistert gewoon niet naar mij en mijn gevoel… en dan vergeet ik voor het gemak maar even waar het om gaat, maar doet het mij meer pijn dat hij mijn gevoelens gewoon negeert. Hij zegt “je kan me beter in een gevangenis stoppen” omdat ik zoals hij zegt erg jaloers gedrag vertoon. Opzich doet hij niet heel geheimzinnig met Ijn telefoon dat ik het niet mag zien ofzo maarja aan de andere kant ik snap niks van die indo taal dus hij kan het ocer van alles hebben ;)
  Wel erg fijn dat jullie mij snappen… ik moet hem toch duidelijk zien te maken waar dit om gaat en wat ik van hem verwacht… nu nog een rustig moment opzoeken om dit te bespreken zodat ie niet weer woest wordt!
  Tja het zullen ook deels de hormonen nog wel zijn haha…. groetjes en bedankt voor jullie steun echt top!!!

 19. Lieve dames,
  Sorry hoor maar ik heb even een dingetje waar ik wat advies over nodig heb!
  Mijn man is net begonnen sinds ma op Ned cursus. Daar zit ook een indo meisje die hier een vriend heeft. Nu zei ie al dat ze whatsapp hadden uitgewisseld (1e ontmoetong vond dat wat snel maar goed..)
  En gister zag ik idd dat ze gister en eergister hebben zitten appen en smsen… nu heeft ie ook nog eens de smsjes gewist. Nadat ik ze zag (hij liet wat anders zien In zn tel maar denk dat ie wel weet dat ik t gezien heb)
  Toen keek ik vannacht toen de kleine wakker werd en zag dat de smsjes gewist zijn (appjes niet).
  Heb er de hele nacht van wakker gelegen… ik denk niet dat hij vreemdgaat ofzo, maar dit is toch niet normaal of wel?? Wil m ermee confronteren maar twijfel (weeer) of ik niet overdrijf. Miaschien gewoon leuk iemand uit zijn land? Ik vind het niet kloppen je ziet ienand 5min en hoppa tel uitwisselen en gwlijk smsen en of appen terwijl je thuis met jw vrouw en zoontje zit… help dames!!!

 20. Mientje,

  In welke taal zaten ze te smsen en appen????
  Hij weet dat jij de indo taal niet kent of versta, dus denk
  dat hij het niet heeft gewist, omdat jij dat zou lezen.
  Hij heeft je ook hierover op de hoogte gehouden.
  Weet je Mientje, ze zijn beiden indo en zijn in een vreemd
  land, spreken 1 taal, blij dat ze kunnen kletsen in hun eigen taal,
  wat je onder elkaar altijd beter begrijpt.
  Jullie zijn nog jong en je bent net moeder, dus serieus en
  verantwoordelijkheidsgevoel, dat heeft hij ook, maar ik denk dat mannen uit het buitenland anders zijn, (bijna geen verschil).
  Eigenlijk moet je geen zorgen maken, want hij heeft niets verkeerds gedaan, jullie moeten elkaar in onbekende situatie’s
  nog leren kennen denk ik, want dat doe je niet in een paar jaar,
  elkaar goed kennen, neem de tijd daarvoor en gun jezelf de tijd.
  Geef jezelf gewoon over aan hem en geef hem ook de kans om
  zich in Nederland te ontplooien, sta hem bij en leer hem wat je
  leuk vindt en niet, hoe het hier in Nederland toegaat en laat
  niet alle initiatieven over aan hem, gewoon je zelf zijn en blijven
  en een gelijke behandeling tussen man en vrouw moet je hem
  wel meegeven, want in zijn land is het toch anders, daar kan hij niets aandoen, zo is het hem geleerd, geef hem op een spontane
  manier en volwassen manier aan, dat gelijkenissen tussen man
  en vrouw in Nederland de basis is, samen met vertrouwen.
  Niet aan je relatie twijfelen, sta er boven en ga ervoor meid.
  Er is verder helemaal niets gebeurd als ik je berichtje lees.
  Snap wel…een indo man is anders dan wat je gewend ben en probeer hem bij te brengen hoe het hier of bij jou gaat, niets aan de hand Mientje, ga er voor, duidelijk is dat hij voor jou heeft
  gekozen en voor hem is een Nederlandse vrouw ook anders
  dan wat hij gewend is, dat is voor jullie allebei.

  Ik hoor het wel en fijn weekend samen met die kleine.

 21. Beste dames,
  Alle respect voor jullie gevoelens. Het is inderdaad niet prettig indien hij of zij chat. Maar meestal is het de man die meer chat. Hebben jullie zich afgevraagd waarom? Ik ben inderdaad totaal mee eens met de psychologen. Een man heeft waardering en bewondering nodig. Plus heeft hij nog last van hormonen. Combineer alle drie en hij zal chatten. Vrouwen hebben mss andere behoefte en minder sexueele verlangens. Respecteer dit van de man en het wordt wederzijds.
  Van een man die last heeft van alle drie factoren en die net is beginnen te chatten.

 22. Ik ben het dus helemaal eens met Ty en Mientje, gewoon diplomatie hoort ook
  bij een relatie en vergeet niet…denk ook aan je eigen belang, we zijn ieder met een eigen mening en denkwijze, iedereen draagt iets van vroeger “bij ons thuis” mee, heeft te maken met wederzijds respect.
  En als je gelukkig ben dan is je partner ook gelukkig en jah…geluk moet je
  soms ook zelf voelen.
  De tijd brengt het met zich mee, maak er wat van, wel leuk dat we hierover
  kunnen chatten, lekker… meningen geven, hoe denken we erover, zo zie je hoe
  verschillend het allemaal kan zijn, terwijl het om 1 onderwerp gaat.

  Grt.
  Linda

 23. Hallo iedereen,

  Ik ben al 4 jaar met iemand samen. En eerlijk, wij hebben een fantastische relatie. Natuurlijk komt er ook ruzie in voor zoals bij iedereen, maar onze relatie bloeit en groeit alleen maar.
  Een paar weken geleden ben ik erachter gekomen dat hij met andere vrouwen chat onder een andere naam + een ander geslacht. Ik was er werkelijk kapot van. Ik wist ook niet hoe te reageren want het was toevallig dat ik het ontdekte. Zo eerlijk dat ik ben heb ik hem alles verteld wat ik heb gezien. Hij heeft het ook bekend maar zelf weet hij niet waarom hij dat deed, hij wil er ook niet meer over praten omdat hij zich schaamt. Hij zei ook dat hij niets mist in onze relatie. (zou het dan de kick zijn?? of de aandacht?? )
  Ja ik had er een probleem mee, en het was ook de eerste keer in 4 jaar dat we dagenlang ruzie hebben gemaakt. Nu moet ik natuurlijk alles verwerken (wat niet gemakkelijk is, en zeker niet in 1,2,3). Hij heeft nog een kans bij mij gekregen en hij zei me ook dat hij het nooit meer gaat doen (natuurlijk neem ik deze woorden met een korreltje zout), dit zal hij eerst moeten bewijzen. En misschien dat mijn vertrouwen na een jaar terug zal zijn? als hij al een jaar niets meer zal doen?
  Ergens vond ik dat ik geen reden had tot het uitmaken. Hij heeft tenslotte niets van zichzelf getoond + hij heeft die meisjes nooit echt gezien of mee afgesproken , zijn nummer heeft hij ook niet gegeven.. Het kan zijn dat jullie denken dat ik fout handel door hem nog een kans te geven maar ik vind het moeilijk om 4 jaar zomaar in het water te smijten terwijl we in de realiteit wel een goede relatie hebben..
  Ik wou gewoon nog eens mijn hart luchten aan onbekenden en aan mensen die hetzelfde meemaken of mee hebben gemaakt..
  tips en meningen zijn altijd welkom , het kan mezelf helpen. Want erover ben ik nog niet !

  groetjes

 24. Ik ben echt blij dat ik niet de enige ben die zo jaloers is… Ik heb ook al vier jaar een relatie met mijn vriend en in het verleden heb ik hem op overmatig chatten betrapt, notabene met een vriendin van me… In elk bericht stond wel een liefkozend woord, ik walgde ervan. Maar we hebben hier daarna goed over gepraat, en alles werd weer koek en ei. Gisteravond had hij een feestje van zijn werk, en ik mocht niet mee. Door dat wantrouwen uit het verleden heb ik vamorgen zijn berichten bekeken, en hij smeekte een van zijn vrouwelijke collega’s bijna om ook te komen. Is dat normaal? Ik vind van niet en ik word nu helemaal gek! Ik durf er niet over te praten, omdat ik bang ben dat hij boos op me wordt omdat ik in zijn berichten heb gekeken.

 25. de pc internet whatsap het maakt meer kapot dan je lief is ik vind dat je in een relatie niet moet gaan chatten in chatrooms en zeker niet achter je rug om ik heb een lat relatie maar mij vriend heeft zijn faceboek nog vol staan met oude chat vrouwen vind dat je dat moet afsluiten in een relatie maar dat is mijn mening erover ,

 26. Gister ben ik erachter gekomen dat mn vriend al een tijdje met een ander meisje praat via Tinder. Ik ben er achter gekomen en heb alles gelezen toe hij onder de douche stond. Ik ging kapot toen ik las dat ze mooi en lief was en hij haar wilde ontmoeten. Ook stuurde hij een foto van hem zelf in een blote buik. Ik snap er niks van.. Ik heb hem helemaal inelkaar geslagen zo boos. Ik hield me zelf niet meer in. Ik ben weggerend. Hij zegt zelf dat het niks betekend en dat het auwehoeren was.. Hij heeft ook ALLES van hem zelf laten weten. Het ging super goed tussen ons maar tot gister is alles kapot bij mij. Hij komt steeds naar me toe en zegt dat het hem spijt. De hele dag gehuild bij mij en zegt dat hij alleen maar van mij houdt.. Ik weet het niet meer. Dubbele gedachtes van: ik zie het nog even aan of het vertrouwen terug komt en het vergeet of dat het niet verder kan en ik er een punt achter zet.. Hij heeft vroeger een super moeilijk leven gehad en heeft het nu nog steeds. Hij zegt dat hij het deed om te zien of andere meisjes hem nog wel leuk vonden.. Iksnap er niks van!! Wat moet ik doen???

 27. Alle social media geeft toegang tot een enorm aantal vrouwen waarvan er altijd ook veel bereid zijn jouw man te bevestigen in zijn aantrekkelijkheid:dat is me inmiddels wel duidelijk..maar het is aan de man om het initiatief al of niet te nemen of om duidelijk grenzen te stellen naar andere vrouwen.
  Dat vereist een echte man.
  Een man die geen bevestiging nodig heeft van andere vrouwen,omdat hij dat van zijn eigen vrouw krijgt,en dat genoeg is.
  Een man die weet wie hij is en wat hij wil :jou dus,en dan mogen de potentiële partner-jagers (want dat zijn het,die vrouwen) op afstand staan kwijlen…
  jouw man weet wat jullie relatie voor hem doet:)
  Zelf ben ik door schade en schande weer een relatie verder,met ook dit onderwerp als probleem,onder andere..
  Ik ga op dus op zoek naar een echte man,nu.

 28. Ik denk dat je gelijk hebt anoniem.. Als je relatie goed zit, écht goed zit, is de behoefte er ook niet. Persoonlijk vind ik chatten met andere vrouwen (mannen) ook al te ver gaan, want waarom zou je die behoefte hebben dan… Genoeg vrienden om mee te chatten toch ;)

 29. Ik keek gisteren bij mijn vriend in zijn telefoon, op het eerste gezicht clean. MAar ik ben verder gaan zoeken en kwam bij z’n lijst met geblokkeerde contacten. Daar heb ik een paar nummers uitgepakt en toegevoegd op whatsapp. Waren allemaal vrouwen, waarvan er 2 reageerden. Ze verteld mij dat ze hem kenden van Twoo. Een vrouw heeft me alle informatie gegeven.
  Me vriend staat dus op Twoo met neppe foto’s en een andere naam
  Eigenlijk niets komt Overeen. Wat heb ik dus gedaan: ik heb een profiel aangemaakt ben hem gaan opzoeken en een gesprek aangegaan. Het lijkt alsof hij maar een beetje aankloot want hij heeft t over sex maar afspreken niet. Nu roepen mensen in me omgeving maak het uit maak het uit. Maar als ik de verhalen hierboven lees lijkt het onderhand normaal in de tegenwoordige tijd. Het doet zeer, want je wordt er onzeker van. Mankeer ik iets?
  Of ben ik maar een degelijke meid van 25 die het netjes bij 1 man houdt? Is dat raar in het jaar 2014. Wat zeggen jullie ervan? Heb al wel een brief opgemaakt want ik laat het het er niet bij zitten.

  Pff wat is deze wereld vol technologie toch verziekt.

 30. Ik heb pas na lange tijd (beloofde het ooit nooit meer te doen) weer in tel van mijn man gekeken. Ik kende zijn ontgrendelcode niet, maar op vakantie had hij mij die verteld, ik had mijn tel nl niet bij me. Toen ik een berichtje wilde sturen naar een vriendin, kwam ik een gesprek tegen tussen hem en een ou-collegaatje. Ik denk een jong grietje van de strandtent waar hij werkte. Hij is duidelijk aan het flirten met haar, ook stelde hij voor om eens een drankje te gaan doen. Dat doet mij al pijn. Vooral omdat ik niet van haar bestaan weet, terwijl ze destijds blijkbaar al flirtten op het werk. Ik vond nog meer contacten. Ook een meisje waar hij regelmatig mee pokert; wat ik ook niet weet. Hij heeft het altijd alleen maar over ‘de jongens’ als het om zn pokeravondjes gaat. Maar ze blijken wel te carpoolen ernaartoe en ook online samen te pokeren. Ondertussen appen ze dan, gezellig. Hij zit duidelijk dan te flirten, zelfs wanneer zij er niet op in gaat of afhoudt. Triest vind ik dat, hij maakt zichzelf bijna belachelijk. Zij weet overigens wel dat ik besta (maar noemt me vriendin, dus denk niet dat hij heeft verteld dat ie getrouwd is). Dat geldt voor de andere 2 meisjes niet, in die gesprekken kom ik niet voor.

  Het ergste vind ik dat hij steeds degene is die initiatief toont en vraagt of begint over afspreken/langskomen. Ik denk niet (en dat heeft hij een tijd geleden ook gezegd toen ik hem met vergelijkbaar gedrag confronteerde) dat hij echt actie zou ondernemen, maar…. hij vergroot wel zijn risico op vreemdgaan vind ik! Wat nu als zo’n meisje wél een keer geïnteresseerd is? En op het aanbod in wil gaan? Hoe sterk is hij dan? Dat maakt me wel bang.

  Ik durf er niet over te beginnen, omdat ik dan 1) moet toegeven dat ik in zijn privé tel heb zitten neuzen en 2) omdat ik bang ben daarmee niets te bereiken behalve mijzelf en mijn vreselijke jaloezie bloot te geven. Wat moet hij doen dan? Mij vertellen over die meiden? Dat hik zo’n leuke meid bij poker heeft leren kenben? Of dat hij wat gaat drinken met iemand? Dat zou raar zijn toch? Dat doet toch geen enkele man? Hij zal ook heus niet veranderen of ermee stoppen voor mij. Ondanks zijn beloftes denk ik dat hij dit altijd zal blijven doen. Ik wou en hoop dat ik dat kan ‘accepteren’. Maar tot nu toe leidt jet keen nog maar tot knoop in mijn maag, verdriet , angst om het te bespreken en een ongelukkig en onzeker gevoel bij mij.

  De andere 3 meisjes die ik vond, daarmee was het contact vooral vorig jaar, in wen periode waarin het niet geweldig goed ging tussen ons. Ik denk ook dat hoj dat direct als verdedigend argument zou noemen als ik hem ernaar zou vragen. Zo van: ‘van jou kreeg ik immers weinig aandacht’. Maar is daarmee het gedrag gerechtvaardigd?? Ik doe die dingen niet. Ze komen niet eens bij me op! Maar dat zal wel verschil tussen mannen en vrouwen zijn.

  Kortom: tamelijk onschuldig digitaal gedrag dus maar het doet wel pijn. Omdat ik bang ben dat het een keer misgaat. Soms hoop ik stiekem dat hij de fout in gaat, want dat heb ik tenminste iets concreets om hem mee te confronteren…. Erg hè? Misschien moet ik gewoon niet alles willen weten en lekker zelf ook plezier hebben (pff dat schrijft makkelijker dan dat het voelt, laat staan om het te kunnen geloven en te kunnen naleven).

  Bedankt dat ik hier mijn hart mocht uitstorten. :-)

 31. @ Laura; Ik vind je helemaal niet ouderwets hoor… Iedereen heeft zo zijn/ haar eigen grenzen. Er zijn mensen die houden van een open relatie, ook daar kan ik me persoonlijk wel wat bij voorstellen. Maar zelf kies ik hier niet voor. En ik vind dat je gewoon lekker bij je eigen grenzen moet kunnen blijven. Je partner hoort daar wel respect voor te hebben vind ik. Als hij dat niet heeft is dat zijn keuze, maar heb jij vervolgens de vrije keuze om te kiezen wat je ermee wilt; bij hem blijven en het accepteren of weg gaan omdat je zo’n toekomst niet voor je ziet op deze manier. En geloof me…’gewoontes’ veranderen niet zomaar, dus het is goed om te kijken wat JIJ wilt in een relatie (en wat je niet wilt) Sterkte en succes!

 32. @ Belle; Ik vind het echt superknap dat je je verhaal verteld! Je moet het toch ergens kwijt toch? Eigenlijk zou ik tegen jou hetzelfde willen zeggen als tegen Laura.. Je kunt je man niet veranderen (en in jouw geval hierin blijkbaar ook niet geloven op zn woord…) Maar je kunt wel kiezen wat jij er vervolgens mee wilt… Hoe moeilijk ook, en wat je ook kiest, hou de eer aan jezelf en heb genoeg respect voor jezelf om je eigen keuzes te maken. En voordat er wellicht door iemand gedacht zou worden dat ik makkelijk praten heb… Ik ben 2x gescheiden om o.a. deze redenen… Het was moeilijk, maar ik ben er wel sterker door geworden en ben trots op mezelf dat ik er niet in ben blijven zitten, ik was doodongelukkig… Maar nogmaals; het kan verschillen van persoon tot persoon, als je maar kiest voor jezelf hierin, wat dat dan ook mag zijn ;)

  Groetjes Angel

 33. @belle ik zou hem zeker confronteren, heb ik ook gedaan bij mijn vriend. Weliswaar met knikkende knieën. Als hij boos of kwaad reageert voelt hij zich betrapt. Ik heb er heel lang met mijn vriend over gesproken op een normale manier, dus niet boos niet huilen kalm gepraat en ook duidelijk gemaakt dat de waarheid toch altijd naar boven komt.

  Wat ik bij mijn vriend merkte is dat hij wel heel erg veel om
  Me geeft en van mij houdt. Het niet zeggen en voor je houden ga je niet volhouden. Ik heb het 3 dagen gedaan en ik heb me 3 dagen hondsberoerd gevoeld. Bella praat erover en wees niet bang om hem te verliezen als je hem confronteert. Niks zeggen is uitstel van excecutie. Je verdient beter maak jezelf niet kapot door je mond te houden.

  @angel bedankt voor je reactie, ik zit gelukkig weer een stuk lekkerder in mijn vel.

 34. Beste dames

  ik Heb net 4 mnd een serieuse relatie met een toekomt envdat wil hij ook, maar vanavond betrapte ik hem dat ie via whattsapp met een andere vrouw fotos met lichaams delen was aan het uit wissen. Was stom verbaast ! Ik Zei dat dat Niet hoort, maar hij Zei dat het onschuldig was. Ikk twijfel nu aan de relatie. Ben ik Nou ouderwets , is dit goed voor een relatie , met een
  toekomst ? miet ik het birmaal vinden ?

  Grietjes wanhopige dame

 35. Wat zou jouw man doen als jij met andere mannen online gaat zitten flirten of erger?
  Vind hij dan ook dat hij er maar mee moet dealen en accepteert hij dan ook van jou dat je zegt dat het niets voorstelt en er dat je er gewoon lekker mee doorgaat?
  Misschien moet je als vrouw eens hetzelfde gaan doen als je man dit doet; ik ben erg benieuwd hoe hij er dan mee omgaat en hoe hij dit oplost…

 36. Ik heb een afstandsrelatie met iemand, al 3 jaar. Owv allerlei redenen kan ik niet bij hem gaan wonen of omgekeerd. Dat is erg moeilijk, zeker omdat ik een europese vrouw ben en hij een latino man. De cultuurverschillen zijn groot, we hebben het regelmatig al gehad over vreemdgaan en andere contacten. Hij verzekerde me de laatste keer dat hij niet vreemd gaat met andere vrouwen, maar nadien merkte ik dat hij een -veel jongere- vrouw had toegevoegd aan zijn skype contacten. Hij is niet van het skype type en als hij het doet weet ik dat het niks met het werk te maken heeft. Volgens mij doet hij het omdat we elkaar maanden lang niet zien; hij is duidelijk het soort man dat bevestiging nodig heeft van andere vrouwen. En vermits ik vaak niet in zijn directe omgeving ben, begrijp ik het wel. Wat niet wil zeggen dat ik het accepteer. Want hij belt mij niet vaak, weinig zelfs, en ik vraag me dan af waarom hij niet wat meer met me skypt in plaats van een andere vrouw op skype toe te voegen.

  Dat doet verdomd veel pijn. Als ik hem ermee zou confronteren weet ik hoe hij reageert: het heeft niks te betekenen. En ik weet dat het zo is. Het is wel seksueel, maar gevoelsmatig heeft het niet meer te betekenen dan dat hij zich in zijn mannelijkheid bevestigd voelt. Dat is voor mij een teken van onvolwassenheid, hij is – op zijn 63 (ik ben 46) – een teken dat hij eigenlijk nooit echt een volwassen man is geworden. Het is een kleine jongen die aandacht zoekt en blij is als vrouwen hem dat geven. Maar het is geen houden van, het heeft niks met liefde te maken. Ik weet dat hij van me houdt, ik heb veel moeite gedaan voor deze relatie die niet vanzelfsprekend is en ik weet dat hij veel om me geeft.

  Ik weet dat ik zal moeten aanvaarden dat die onvolwassen kant bij hem hoort, als ik deze relatie wil behouden. Ik kan het zien als een gebrek aan respect voor mij, maar dat is het volgens mij toch niet. Ik denk dat hij veel respect heeft voor mij, maar dat de liefde tussen ons niet voldoende is om die mannelijke onzekerheid van hem weg te werken, en hij daarom in zijn oude gedrag blijft vervallen.

  Ik probeer hem niet goed te praten, ik vind het niet leuk, het doet pijn en ik voel me vaak tekort komen en ongelukkig. Als ik het kon maakte ik een eind aan de relatie, maar vooralsnog kan ik het niet. Ik ben na 3 jaar nog steeds smoorverliefd op hem, ik hou van hem, hij heeft zoveel goede kanten waarover ik niks geschreven heb waardoor ik tot nu toe telkens weer voor hem kies. Ik maak geen ruzie over bovenstaande en ik heb m duidelijk gemaakt dat als hij ooit echt vreemd gaat het voor mij over en uit is, en hij heeft me gezegd dat hij dat niet zal doen. Hij is trouwens ook jaloers naar mij toe en vindt het ook niet leuk dat ik contact met andere mannen heb (via Facebook), die by the way voornamelijk werkgerelateerd zijn (maar hij ziet dat natuurlijk niet zo).

  Al bij al niet gemakkelijk, en ik weet absoluut niet of ik de juiste keuze maak door hem – om de paar maanden- te blijven zien. Ik weet het niet, ik twijfel vaak maar mijn gevoelens voor hem zijn vooralsnog te sterk.

 37. Hallo allemaal,

  Ik doe dit normaal nooit, maar ik moet het even van me afschrijven en misschien eventueel wat advies vragen..

  Mijn vriend zit voor een half jaar in Duitsland. Het is lastig om elkaar te missen, maar daar maak ik me niet druk om. Sinds hij daar is heeft hij in de eerste week allemaal vrouwelijke ‘vrienden’ en gaat hij met alleen maar vrouwen uit. Ook heeft hij al telefoonnummers uitgewisseld. Vond ‘ie handig zegt hij ivm school enzo.. Maar hetgeen wat me dwars zit, is dat hij dit toen hij nog in nederland was nooit zou doen. Het vreet aan me dat hij de hele tijd appt en uitgaat met alleen maar vrouwen.. Het is een dubbel gevoel omdat ik hem wel vertrouw, maar het is gewoon vreemd. Als ik hem erop aanspreek en zeg dat ik het totaal niet fijn vind dan zegt ie ‘je kiest je vrienden niet’ of ‘ze zijn gewoon heel normaal hoor’. Oftewel; ik moet er maar gewoon mee dealen.. Kan iemand mij aub vertellen of mijn gevoelens normaal zijn? Advies of tips zijn ook erg welkom want ik weet niet zo goed wat ik ermee moet..

  Groetjes,
  Anoniem

 38. Lieve vrouwelijke genoten,

  Ook een beetje respect voor jezelf, a.u.b. De vrouwen, met welke deze mannen aan het chatten zijn, hebben een grote minderwaardigheid complex. Want een netjes opgevoed meisje zal zulke dingen niet doen! Ze zal ook niet proberen andermans relatie te verbreken.

  De meeste mannen blijven ook wel bij hun partners omdat de ‘veilige haven’ is. Waarschijnlijk bestaat er geen man die zijn vrouw/vriendin met de andere wil delen. De meeste mannen willen een nette en lieve partner, met welke ze ook kunnen praten en lol in het leven hebben. Voor een serieuze relatie willen ze graag iemand die verzorgd uitziet, kan zorgen voor het huis (later voor de kinderen) en slim is.
  Ze willen geen ‘thee doekje’ die je met andere kunt delen.

  Er zijn ook naïeve mannen! Die breken hun relatie voor zo’n meisje. Toch uit meerdere onderzoeken en levensverhalen is bewezen, dat zulke relaties niet lang duren. Het maximale van twee jaar. Meestal halen ze een jaar niet eens. Na een tijdje is de verleiding verdwenen en het meisje… Zij doet weer waar ze goed in was. Zulke meisjes zijn heel onzeker en je kunt ze omkopen met een reepje chocola. Eigenlijk best triest.

  De meeste mannen zijn niet dom en weten ervan. Daarom zouden ze hun vriendinnen niet zo gauw verlaten. Mits de relatie goed is.
  En zo’n digitale ‘thee doekje’ gebruiken ze alleen om hun hormonale verleiding extra prikkels te geven. Misschien is het toch wel waar als ze roepen: “Ik hou van je”, “Oh, jou wil ik echt niet kwijt moppie”.
  En heeft het eerlijk toe. Als een lekkerding met je staat te flirten bij de kassa, kan je ook niet gelijk jouw bonuskaart vinden!;-)

  Ik vraag me af. Wat zouden wij vrouwen doen met dat extra testosteron in ons lijf?

 39. Mooi geschreven IKke. Als ik zo al deze bovenstaande drama’s lees, en het voelt als een drama (heb het zelf ook onlangs mee moeten maken). Ik krijg dan sterk het gevoel van, Laten wij dit ons (vrouwen) zomaar gebeuren. Agressie bij confrontatie met feiten onderbouwd is gewoon bekennen van hetgeen je hem voor de voeten gooit. De vraag is uiteindelijk of/wat het je waard is om dit weeffoutje van hem te accepteren en te vergeven. Afhankelijk van hoe jezelf in het leven staat maak je elke keer weer de balans op na een ingrijpend moment. Uiteindelijk zul je daarin een keuze maken die deze balans weer voor jouw herstelt, vroeg of laat. Het is niet voor niets dat dit forum hoogst waarschijnlijk alleen bezocht wordt door meiden/vrouwen die hiermee te maken hebben (gehad). Jullie zijn op zoek naar dit herstel en daarom ook heel goed om je te voeden met ervaringen van lotgenoten (lotgenoten klinkt wel heel dramatisch haha..). Vertrouw op jezelf, vroeg of laat weet je de juiste keuze voor jezelf te maken. (En ik ook). Touche

 40. Als ik de berichten hierboven lees, ben ik wel blij met mijn vriend.
  Hij vertelt met wie en over wat hij het heeft. Indien het een vriend is, niet natuurlijk.
  Ik heb namelijk de neiging om meteen de andere kant op te kijken, als ik zie dat hij een berichtje krijgt en terug typt. Puur op de privacy ervan. Maar hij vertelt me daarna wel. Weet wel dat hij het andersom ook niet leuk zou vinden.
  En vaak zijn het ook meiden die ik ook wel ken of zijn nichten (we hebben veel gemeenschappelijke vrienden).

 41. Fijn om te horen dat er inderdaad meerdere vrouwen dit ‘probleem’ ondervinden.
  Aan de ene kant mag je blij zijn dat je partner er eerlijk over is, beter dan dat het achter je rug om gebeurd. Het moeilijke hiervan is om hem te vertrouwen dat hij niet vreemd gaat. Mijn vriend chat ook met vrouwen die hij ontmoet via twoo en weet ik veel welke sites nog meer. Daarnaast heeft hij nog veel contact met ex-vriendinnen enz. Als k hem hiermee confronteer dan wordt hij boos maar geeft het wel toe. Wel dat hij zegt dat niemand hem zegt wat hij moet doen, hij zegt ik ga niet vreemd
  Voor je, dus je moet
  Niet zeiken. Is heel hard als iemand dat tegen je zegt en veel mensen zullen adviseren maak het uit wat moet je hiermee? Maar alleen jij weet wat de beste keuze is,
  Die anderen staan niet in jouw schoenen, hebben niet jouw wegen bewandeld……en bekijk het niet altijd negatief…de positieve kanten zijn namelijk de redenen waarom je nog steeds bij zo iemand bent. Of je leert het te accepteren, zo niet ga dan weg want dan zal je altijd ongelukkig blijven…de aard van het beestje zal namelijk nooit veranderen helaas……

 42. Hallo allemaal,
  Vorig jaar kreeg ik vreemde mailtjes van iemand, dat mijn vriend al tijdje vreemd is gegaan. Ik confronteerde hem met de mailtjes. Hij beweerde dat het niet waar is. Het voelde niet goed en ik bleef mailtjes krijgen. Ik heb ook keer in zijn telefoon gekeken, en zag dat hij met zijn exen en andere dames contact had. Ik vroeg aan anoniem persoon van de mailtjes om mij bewijs te sturen. En dus heb ik het alkemaal uitgeprint en heb ik hem er mee geconfronteerd.. Zo zie je maar weer… Dat je altijd je gevoel moet volgen. Dat doe ik nu ook!

 43. Ladies, ik heb hetzelfde probleem, alleen is het bij mij iets lastiger. Mijn vriend zit niet lekker in z’n vel waardoor hij afstand van mij neemt. Hij heeft een tumblrsite. Op een bepaald moment heeft hij daar een plaatje gepost van een mooi eiland met daaronder, who wants to come with me. Ik heb een account aangemaakt en gereageerd, uiteraard voorzien van een fakefoto. Nu begint hij privéberichtjes te sturen en is serieus aan het flirten. Ik weet dat het een stomme actie is geweest, maar wat vinden jullie… Moet ik hier mijn conclusies uittrekken? Overigens ben ik volgens m’n blog woonachtig in nyc, dus het kan niet echt serieus worden

 44. ik wilde ook even mijn mening geven ik ben zelf een getrouwde vrouw van 28 jaar heb 2 dochertjes gelukkig getrouwd
  ik doe mijn man pijn ermee ik ben er mee gestopt bij mij is het andersom ik chatten met ook getrouwde mannen expres getrouwd zodat ze niet meer willen dan dat dit omdat ik zelf ook een gezinnetje heb
  stom ik weet het mijn man zei je bent niet meer aanwezig alleen nog maar op de chat met die man het doet mij vreselijke pijn ik wil dat je ermee ophoudt
  1 ding ik geloof niet zo als meiden zeggen ik ben niet jaloers om dat ze met een meid praten maar dat gelieg als je heel eerlijk bent klopt dat niet
  onbewust diep vanbinnen ben je jaloers omdat hij met een andere meid praat want stiekem en liegen ervaar je alleen zo als je bang bent dat ze intieme band samen delen het is altijd zo makkelijk te zeggen als je eerlijk over was maakte het niet uit achter af altijd mooi als excuus maar in werkelijkheid ben je jaloers

 45. en ik heb mijn man geen pijn meer willen doen maar ik heb helaas een zwak voor getrouwde mannen die problemen hebben of in de knoop zitten in hun huwelijk ik ben altijd een luisterend oor voor ze en geef ze vaak weer een flinke oppepper met mijn adviezen dat geeft mij een goed gevoel op de een of andere manier trek ik mannen heel gemakkelijk aan niet alleen getrouwde mannen zal wel komen door mijn spontaane vrolijke karakter
  verder niet om trots over te doen helemaal niet want uiterlijk is zeker niet alles maar ondanks dat ik 2 kinderen heb gekregen heb ik nog steeds een mooi figuur en mijm man zegt vaak ik ben bang want door je mooie uiterlijk en mooie figuur trek je mannen als een magneet aan dat maakt mij vaak angstig
  als hij dat zegt vind ik het vaak zielig maar het is natuurlijk ook een compliment moet ik toegeven
  ik geloof dat het een vaak gebruikte smoes is van mannen om te zeggen ze is gewoon een vriendin platonisch
  want dat is een heel dun lijntje bij mannen er zit toch altijd een soort van spanning bij
  mannen zijn niet gemaakt om vrienden te zijn met vrouwen
  door hun hormonen kunnen ze vrouwen moeilijk niet als lust object zien
  er komt toch altijd gevoel bij kijken al was het maar om te flirten en te kijken of ze nog in de markt liggen waarvan natuurlijk elkende komt want zo meid zogenaamd een gewone vriendin van je vriend gaat dan toch gevoelens krijgen
  mijn man chat nooit met vrouwen hij vind dat dat niet hoort en verwacht ook dat ik het
  niet meer doe
  hij vind het ongepast en zegt vaak van mannen die dat doen belachelijk mannen die in een relatie zitten en chatten met andere vrouwen dat noemt hij belachelijke mannen en respectloos naar hun vrouw of vriendin
  groetjes Felicia

 46. Een paar maanden geleden ben ik er achter gekomen dat mijn vriend veel naar (naakte) vrouwen zoekt op internet en dat hij met een meisje praat en daar ons hele priveleven mee deelt en vaak zegt dat zij een mooie meid is enzo (dit heeft hij al een keer eerder gedaan met een ander meisje en daar tegen gezegd wel wat mee te willen). Hij praatte heel negatief over mij, dat ik altijd maar zo jaloers ben enzo. Ik heb hem hiermee geconfronteerd dat ik dat niet leuk vind en doordat hij naar andere vrouwen kijkt ik aan mijzelf ga twijfelen of er wat mis is aan mij.. Hij zei dat er niks aan mij mis is en dat hij er mee op zou houden. Nu zijn we bijna een maand verder en is mijn vertrouwen in hem nog ver te zoeken. Ik wil hem niet kwijt, maar ik heb nog wel mijn twijfels. Nu heb ik gezien dat hij nog steeds naar andere meiden zoekt op internet en er mee praat, op dit moment zijn het normale gesprekken en gaat het nog niet over mij. Wat moet ik doen?

 47. Hoi dames,

  Ik voel me een lotgenoot want bovenstaande is mij ook overkomen! Ook mijn vriend zegt ” maar ik hou van je!” ik kan er niet goed mee omgaan, het knaagt aan me. Ben er elke dag mee bezig, we hebben er goed over gepraat maar mijn gevoel zegt dat het niet zal stoppen. Bovenstaande helpt me wel: dat hij idd onvolwassen is en waarschijnlijk bevestiging zoekt. Hij was/is onzeker, vooral in de puberteit. Waarschijnlijk kikt hij op de aandacht en heeft het niks met mij te maken. Mijnsinziens heeft hij het lef niet om af te spreken, hij vertelde dat 1 meisje wilde afspreken maar dat hij dat niet gedaan heeft. Wij zijn 39/40 en hij had contact met een vrouw van 55 en dat voelt #

  Groetjes Friese meid

 48. Mijn man is ook de hele tijd aan het chatten, ik geloofde steeds dat het onschuldig was tot ik een keer achter hem stond en zag dat hij iets over onze relatie schreef wat niet echt flatterend was. Toen kwam het hoge woord eruit, hij is verliefd op die dame die hij alleen via chat, whatsapp en telefoon kent. Hij wil nu scheiden en ondertussen belt en chat hij maar door, zo’n 4 tot 6 uur per dag. Hij vindt dat hij nu vrij is en dit gewoon onder mijn ogen mag doen, zeg ik er wat van dan kan ik oprotten.

  Helaas moet ik hier nog zitten tot ik een andere woning krijg maar dit is een hele vernederende ervaring die ik niemand gun.

 49. Ik denk dat ze meer willen, en dat ze niet eerlijk tegen hun partner kunnen zijn of het gewoon liever van een ander hebben of krijgen (misschien wel omdat dat ze opwind of blijer maakt,terwijl ze hun partner pijn ermee doen en eigenlijk ontrouw zijn) en waarom kunnen we het beste aan de dader vragen ipv te klagen.
  Laffe mensen vind ik dat, ze kunnen beter eerlijk doen dan zonder fatsoen.

 50. Toch grappig om te zien hoe zoveel vrouwen reageren op deze thread, en weinig mannen. Laat ik dan maar eens als man reageren:

  * iedere man die een chat/facebook/telefoongesprek boven communicatie met zijn eigen vrouw laat gaan, geef hiermee duidelijk aan dat hij dingen ‘mist’ in de relatie. Dit wil dus niet zeggen dat je hem moet laten gaan, wel dat er wederzijds dingen zijn die aandacht behoeven.

  * iedere man die liegt over de inhoud van zijn gesprekken doet dit om twee redenen:
  – hij wil je niet kwetsen met zijn eigen gevoel (wat hij soms zelf nog niet kan plaatsen). In dit geval moet je jezelf afvragen of je wel genoeg hem het gevoel geeft dat hij er toe doet…
  – hij is bewust bezig met het zoeken van meer (sexuele) spanning. In dit geval moet je jezelf afvragen:
  * weet ik werkelijk wat hij prettig vind (= meer verdiepen)
  * liegt hij al vanaf de start ( = verkeerde keuze, rennen!)
  * is hij wellicht in de afgelopen jaren veranderd (= ook stilstand bij jezelf, respecteer dat hij veranderd en ontdekt elkaar opnieuw)

  Stigmatiserend of puur vanuit je eigen verwachting reageren: gaat niet helpen, niet werken en werkt meestal averechts…..

 51. hallo,

  Ik heb 2 jaar een relatie, ook ik heb stiekem in zijn telefoon gekeken omdat ik meer zekerheid wilde, eerst ontdekte ik een app waar hij zich voordoet als vrouw met andere meisjes/vrouwen chat en met naakte fotos van andere vrouwen van het internet zich bewijst dat hij een ‘vrouw’ is.
  Ik had toen een vage opmerking gemaakt en sindsdien als hij thuiskomt verwijderd hij snel die app (te zien door telefoongeschiedenis), ik had me voorgenomen om het even te laten en dat het misschien over een tijdje over zou zijn, dus niet. nu wil ik er iets van gaan zeggen maar heb geen idee hoe ik dit moet aanpakken, ik word er ontzettend onzeker over, dit ook omdat ik eerder belazerd ben en bang ben dat dit weer het geval is, wie kan mij helpen

 52. Anoniem,

  Ik ben zondag erachter gekomen dat mijn man 50 jaar notabene aan het chatten is met een andere vrouw. Normaal gesproken zou ik daar niet zo’n probleem van maken. Nu zat mijn dochter van 21 jaar in zijn mobiel te kijken en vond foto’s van zijn geslachtsdeel. Na hem ermee te confronteren en hij het eerst allemaal ontkende kwam de aap uit de mouw. Hij heeft deze foto’s naar haar gestuurd. Volgens hem had zij er naar gevraagd, maar dan nog doe je zoiets niet. Dit is helaas niet de eerste keer dat dit gebeurt. 5 jaar geleden was het hetzelfde liedje. We zijn nu tijdelijk uit elkaar maar weet niet goed wat ik nu moet doen. Hij zegt dat hij hulp gaat zoeken maar ik kan daar niks mee. Wat is dat toch met die kerels?? Ik vind het niet alleen moeilijk voor mezelf maar ook voor mijn kinderen. Hoe erg is het dat jij foto’s van het geslachtsdeel van je vader moet vinden op zijn mobiel.
  Ik heb lekker even van me af kunnen schrijven.
  Ik ben erg benieuwd naar jullie reacties.

 53. Hallo, ik ben een vrouw en heb sinds anderhalf jaar een relatie met een man, hij is 68 en ik ben 64. Hij staat op Facebook en plaatst regelmatig foto’s van zichzelf en krijgt dan ontzettend veel reacties, het meeste vrouwen. Het eerste half jaar van ons samenzijn gingen we iedere avond samen naar bed maar opeens is dat veranderd. Na een aantal maanden heb ik hem gevraagd of er iets aan de hand is omdat hij niet meer met mij naar bed ging en hij antwoordde nee, er is niets aan de hand. Op mijn vraag waarom hij dan altijd 1 uur en soms nog later naar bed kwam zei hij dat hij die rust nodig had. Een uurtje alleen had hij nodig? Hij zit dan van de 10 keer 8 keer op Facebook en chat regelmatig in dat tijdstip met andere vrouwen. Sommige chats heb ik gelezen en altijd in de tijd dat ik in bed lig en eigenlijk op hem lig te wachten. Ik heb hem ermee geconfronteerd en hij zei dat die chats niets van betekenis hebben.ik zei dat hij dat wel doet in de tijd dat we normaal samen in bed liggen en ondertussen is het al een jaar zo. Hij vindt dat ik hem claim door te verlangen om samen met mij naar bed te gaan. Dat werkt averechts bij hem zei hij. Nu chat hij regelmatig met een vrouw via Facebook en ze noemen elkaar lieverd en sluiten af met hartjes en kusjes. Ook daar heb ik hem mee geconfronteerd en het antwoord was weer dat ik me niet zoveel in mijn hoofd moest halen, dat het niks voorstelde en dat die vrouwenarbeid iedereen zo schreef. Dat klopt dus niet en heb ik gezegd dus die woorden hebben geen betekenis maar het staat er wel! Deze chat is ook altijd als ik in bed ben, ik heb al eens geprobeerd om langer op te blijven maar eerstesteenlegging trek ik het niet en ten tweede blijft hij dan nog langer op. Daar komt nog bij dat wij sinds een half jaar een hond hebben waar ik smorgens mee uitga, als we willen vrijen dan is het debedoeling dat ik terug naar bed kom…..is dat niet ook claimen? Ik weet het niet meer, hou veel van hemmaar vraag me af tot wat dit leidt?

 54. Beste dames

  Ik zit in een relatie van 10 maanden nu. Mijn vriend loopt stage, alleen dit is een meisje waar hij het erg goed mee kan vinden, het is ook een collega op zijn werk. Ik mag dit meisje niet, omdat ze loopt te slijmen bij hem en hem op facebook van alles laat zien. Ze liep een tijd terug te zeggen tegen mij dat ze het heel gezellig had met mijn vriend en dat ik moest oppassen. Dit meisje heeft zelf ook een vriend, Ik begin erg jaloers te raken en begin me zelfs een beetje eenzaam te voelen. Wat moet ik hiermee doen?

 55. Dag dames,
  Ik ben hier verzeild geraakt omdat ik wilde kijken of wat ik gedaan had erg was of niet, en ik wil graag vragen of jullie daar rechter voor willen spelen.
  Een beetje over mijn situatie; mijn vriendin en ik volgen beide een hoge opeleiding en hebben eigenlijk een gegarandeerde baan en goede inkomsten. Zij is daarnaast ook een bloedmooie meid met een prachtlichaam en een goed hevoel voor humor.
  Ik mag eigenlijk helemaal niet klagen en ik hou ook eerlijk waar erg veel van haar. Ondanks dit alles heb ik een tijdje geleden met andere meiden gepraat via dating apps.
  Ik weet eerlijk gezegd niet precies waarom, het was niet omdat ik in de slaapkamer iets te kort kwam, of überhaupt om iets met deze meiden af te spreken. Ik denk eerlijk gezegd dat dit grotendeels met spanning te maken had, en daarna benieuwd was hoe ver ik kon gaan tot dat mijn geweten mij tegen zou houden. Ik heb dit precies twee dagen gedaan en daarna alles gewist en verwijderd. Maar ik voel mij onwijs schuldig tegenover mijn vriendin. om duidelijk te zijn, de inhoud van de gesprekken waren best onschuldig naast een compliment hier en daar ging het veelal over algemene dingen. Nu snap ik dat dit laatste erg veel klinkt als wat rokers ook altijd zeggen “ach iedereen doet het” of “je gaat toch ooit dood”. lekkere cognitieve dissonantie.

  Wat ik hiermee wilde bereiken is dat jullie er misschien iets aan hebben om een kijkje te krijgen in het verhaal van de man, en ik wil graag jullie mening weten.
  Namelijk: is het erg wat ik heb gedaan? Zo ja, hoe erg? En moetbik mijn vriendin dit vertellen? of niet?

  Hoe dan ook, ik ben niet meer van plan om dit ooit weer te doen. Ik had zelfs moeite om haar recht in haar ogen aan te kunnen kijken hierna.
  En na al jullie verhalen gelezen te hebben, realiseerde ik mij dat je iemand hier heel erg mee kan kwetsen.

 56. Zal even nieuw leven in dit topic blazen ,inmiddels 2017 en dingen zijn toch wel veranderd daar waar ik me jarengeleden druk maakte om een sms of Appie nu geweldige seks met onbekenden trio’s en kwartetjes waar de chat niet goed voor is geweest, jaloersheid is niet nodig aanpassen en meegaan in het nieuwe denken, zorg voor een dozijn condooms en gaan met die banaan. als mijn vriendje nu aan de chat geraakt met een andere vrouw vraag ik m ,regel eens iets voor ons drieën of misschien wel vieren, nu zo g… als een pakje boter, dus moraal van jet verhaal jaloersheid werkt niet en stoot af, begrip en inkijk helpt en trekt aan x

 57. ik dacht er in het begin ook zo over,ach een smsje een app of fb chat kan geen kwaad,totdat ik de stoute schoenen aantrok en op onderzoek uitging en ja het was geflirt,iets dat mij mateloos ergerde. hij zegt dat hij van de aandacht houdt maar komt dat bij mij niet tekort. onlangs nog ontdekt dat hij een soort van rel had met een getrouwde dame via skype,2x gezien zoals hij zegt is er niets gebeurd. Nu heeft hij terwille van mij maar ook omdat hij zegt dat hij mij geen pijn wil doen en kwijtraken alle contact met haar verbroken. ik wil hem niet wantrouwen maar dat gevoel blijft.hij vindt dat ik zielig doe en voor niets bang hoef te zijn maar toch het is niet makkelijk.

Reacties zijn gesloten.