Help, mijn huid wordt zo slap!

Huidverzorging
Help, mijn huid wordt zo slap!

Het is gelukt. Je bent een paar kilo afgevallen. Eindelijk! Maar wat blijkt? Je huid lijkt zich niet aan je nieuwe gewicht te willen aanpassen. Bij elke beweging zie je rimpels en plooien. Buik, armen, nek. Alles lijkt te gaan hangen.

Natuurlijk is dit verschijnsel niet alleen te wijten aan die paar kilo’s minder. In de loop van de tijd verliest de huid elasticiteit en dat is meteen ook een reden waarom je lichaam zich steeds moeilijker aanpast aan een paar kilo’s minder.

Het verouderingsproces van de huid verloopt sneller dan je denkt en daarom zou je je huid al op jonge leeftijd goed moeten verzorgen en niet pas in actie moeten komen als de eerste tekenen zich laten zien.

Hoezeer je huid tekent, hangt niet alleen af van genetische aanleg, leefomstandigheden en andere factoren, maar ook van je huidverzorging door de jaren heen. Onze huid is een complex orgaan dat als filter voor ons lichaam fungeert. Daarom is het heel belangrijk om de huid goed te hydrateren door in ieder geval voldoende water te drinken en gezond te eten.

Verder heeft onze huid als die slapper wordt baat bij massages om de bloedcirculatie en het lymfesysteem te stimuleren.

Vooral als je (flink) afvalt, spant de huid zich minder en kan je met overtollige huid te maken krijgen, maar daar is wel een oplossing voor: val niet te snel af, sport tenminste twee keer per week (ga voor een combinatie van aerobics en spierversterkende oefeningen) en hydrateer je huid met crèmes.

Je kunt voor specifieke ‘firming’ of ‘antiaging’ crèmes kiezen maar ook een gewone vochtinbrengende crème is al goed. Als je je huid maar dagelijks insmeert en regelmatig – tenminste twee keer per week – tijd vrijmaakt om je huid te masseren.

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen. Klik hier

Heb je ons iets te zeggen? Schrijf ons! Klik hier

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
MEER OP TRENDYSTYLE
GESPONSORDE LINKS