Haartrends 2021. Dit moet je weten voordat je een pony laat knippen

De haartrends voor 2021 laten volop kapsels met pony’s zien. Heb jij zin in een pony? Lees dan eerst onze checklist en zet dan pas de schaar in je haar (of niet!).

Haartrends 2021. Dit moet je weten voordat je een pony laat knippen
Haartrends 2021. Dit moet je weten voordat je een pony laat knippen

Pony’s zijn in de mode. Meer dan ooit. De haartrends voor 2021 laten weer volop kapsels met pony’s zien. Statement pony’s wel te verstaan. Ze zijn ultrabreed en ultralang. Of juist heel kort. En vaak beginnen ze hoog bovenop je hoofd. Het zijn echt pony’s waar je niet omheen kunt. Vind je dat eng, dan is er altijd nog de gordijntjespony, die grote allemansvriend, die iedereen goed staat.

Kapseltrends lente zomer 2020. Lang haar met pony
Lang haar met pony. Modeshow: MSGM herfst winter 2020 2021. Foto: Charlotte Mesman

Maar bezint eer ge begint. Voordat je een pony laat knippen, is het goed dat je weet wat je te wachten staat. We zetten een aantal must-know punten voor je op een rijtje.

Korte kapsels en haartrends 2020
Kort kapsel met pony. Modeshow: MSGM herfst winter 2020 2021. Model: Ilona Desmet. Foto: Charlotte Mesman

1. Er gaat meer af dan je denkt

Kam je haar maar eens naar voren zodat het je gezicht bedekt en stel je dan voor dat dit ‘haargordijn’ er vanaf je wenkbrauwen afgaat totdat je hele gezicht zichtbaar is. Dat is veel haar! Zeker als je dun haar hebt, hakt het erin.

2. Gelaagd, recht, rond?

Kapseltrends 2021. Van ronde pagekopjes naar korte en halflange seventies kapsels
Kapseltrends 2021. Halflang kapsel met ronde pony. Modeshow: Valentino. Foto: Adversus

Dit zal afhangen van je smaak en het effect dat je wilt bereiken. Kort of lang? Recht, rond of choppy? Of misschien een curtain fringe (gordijntjes pony)? Bedenk van tevoren goed wat je wilt en vraag je ook af welke pony het beste bij jouw gezicht staat.

3. Je haar moet wennen

De pony valt naar voren terwijl je je haar altijd opzij of naar achteren hebt gedragen. Dit is een grote verandering. Je haar zal hieraan moeten wennen. Trek er maar enkele weken voor uit.

4. De pony moet gestyled worden en dat moet je leren

Denk niet dat je elke morgen met een keurige pony opstaat, zeker niet als je haar van nature krult. Soms staat het haar alle kanten uit (zeker als je van nature krullend haar hebt). En niet altijd is het gemakkelijk om het weer netjes op z’n plaats te krijgen.

Voor het steil maken van het haar kun je het beste een stylingtang en een kam met fijne tanden gebruiken. Trek de tang niet recht naar beneden, maar krul de punten lichtjes naar binnen. Strijk de pony met je vingers en wat wax (niet teveel!) glad. Met de föhn en een borstel krijg je een boller effect.

5. Een haarnetje?

Vooral s’ morgens als je uit bed komt, willen de ponyhaartjes, zoals gezegd, wel eens alle kanten opstaan. Je kunt dit oplossen door met een haarnetje te slapen.

6. Pas je make-up aan

De pony verlegt de accenten in je gezicht. Een wenkbrauwlange pony vestigt de aandacht op je ogen. Het kan heel goed zijn dat je gebruikelijke manier van opmaken niet geschikt meer is. Experimenteer daarom niet alleen met je ‘nieuwe’ haar maar ook met make-up.

Kapsel trends winter 2019 2020. Kapsels met pony
Lang haar met pony. Modeshow: Dsquared2. Foto: Charlotte Mesman

7. High maintenance

Een pony is ‘high maintenance’. Elke morgen moet, zoals gezegd, er wel even gestyled worden. En verder moet de pony regelmatig bijgeknipt worden. Een rechte pony is vrij gemakkelijk bij te knippen (gebruik altijd een kappersschaar), een gelaagde pony wordt wat moeilijker. Reken voor het bijknippen op periodes van vier tot zes weken.

8. De volgende stap: straighten?

Van het één komt het ander. Ben je het beu om iedere dag de pony te stylen, dan kun je overwegen om je haar (tzt) te laten straighten. Gezond is het niet, maar handig misschien wel!

9. Vind je haar in je gezicht wel lekker?

Het kan zijn dat je erachter komt dat je het helemaal niet fijn vindt om haar in je gezicht te hebben. De volgende stap is dan de pony laten uitgroeien en dat is OOK leuk want tijdens dat groeiproces kom je door allerlei fases en die kunnen heel creatief zijn. Je hoeft dus NOOIT spijt te hebben van een pony :-)

TRENDYSTYLE

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022 op ADVERSUS. KLIK HIER!

HOROSCOOP VAN DE MAAND
Ram
Stier
Kreeft
Tweelingen
Leeuw
Maagd
Weegschaal
Schorpioen
Boogschutter
Steenbok
Waterman
Vissen

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
GESPONSORDE LINKS
MEER OP TRENDYSTYLE