Zo maak je finger waves. Tutorial

Een finger wave kapsel is superschattig. Bekijk onze tutorial en ga aan de slag! Na het zien van deze tutorial weet je meteen ook waarom die golfbewegingen ‘finger waves’ heten.

Kapsels. Zo maak je finger waves. Tutorial
Kapsels. Zo maak je finger waves. Tutorial. Foto: ADVERSUS

Backstage in Milaan keken we gefascineerd naar het werk van hair stylist Franco Curletto. De Italiaanse topkapper deed er per model welgeteld twee minuten over finger waves te zetten. In onze video zie je hoe Franco te werk gaat. Onder de video zetten we de stappen nog even voor je uiteen.

1. Maak het haar een beetje nat met een plantenspuit met water.
2. Breng een behoorlijk grote hoeveelheid mousse op het haar aan. Franco Curletto gebruikte L’Oréal Professionnel Valence 3.
3. Kam de mousse door het haar met een fijne kam.
4. Trek een scherpe scheiding.
5. Haal de kam nogmaals door het haar zodat het goed glad is en gebruik wijsvinger, middelvinger en ringvinger om het haar in golfbewegingen te duwen zoals je dat Franco Curletto meerdere malen in de video ziet doet.
6. Zet de golfbewegingen vast met klemmen.
7. Laat de fingerwaves drogen. Je kunt het ook droog föhnen. Franco Curletto gebruikte voor de modellen droogkappen met föhn.

Zo maak je finger waves. Tutorial
Zo maak je finger waves. Tutorial

8. Voor deze show liet Franco Curletto het haar van de modellen van achteren loshangen in een soort jaren ’70 stijl. Je kunt het haar natuurlijk ook samenbinden in een staart of knot.

Zo maak je finger waves. Tutorial
Zo maak je finger waves. Tutorial

TRENDYSTYLE

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022 op ADVERSUS. KLIK HIER!

HOROSCOOP VAN DE MAAND
Ram
Stier
Kreeft
Tweelingen
Leeuw
Maagd
Weegschaal
Schorpioen
Boogschutter
Steenbok
Waterman
Vissen

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
GESPONSORDE LINKS
MEER OP TRENDYSTYLE