Haartip van de week. Co-wash en no-poo. Zegt jou het wat?

Haartrends
Co wash en no-poo. De nieuwe haartrends

Vaak wassen we ons haar uit gewoonte. We hebben vaste dagen of houden een vast aantal keren per week aan. Of misschien wassen we het elke dag omdat het zo lekker fris en schoon ruikt. Toch komt men er steeds meer van terug om elke dag shampoo te wassen. Steeds meer mensen komen in de zogenaamde no-poo (no-shampoo, geen shampoo) fase, al was het alleen al om het behoud van de haarkleur die de kapper zo kunstig heeft gezet.

Het gebeurt vaak genoeg dat we ons haar wassen als het in het geheel niet vet is‘, zegt Marriët Gakes, dé kleurspecialist van Nederland.Je zou in die gevallen in plaats van shampoo een co-wash product (een soort conditioner met een licht reinigende werking) kunnen gebruiken of beter nog een volume conditioner. Zo’n volume conditioner is vrij licht en heeft een milde reiniging. Het maakt je haar niet zwaar maar conditioneert het wel. Dit is vooral belangrijk als je gekleurd haar hebt.

Mijn advies is dus: kies ervoor om je haar niet te shampooën maar ga voor een volume conditioner om je kleur mooi te houden, je haar tegelijkertijd toch mild te reinigen en de punten te verzorgen, en was het verder één keer in de zoveel tijd met een shampoo zodat het wel fris blijft. Ga vooral niet aan de slag met baking soda of dat soort dingen waar iedereen op dit moment fan van is, want het haalt de kleur uit je haar.

Het is wel echt belangrijk dat je een volume conditioner kiest, want gebruik je in een no-poo fase een willekeurige conditioner, dan riskeer je een built-up effect. Je haar gaat conditioner ‘stapelen’ en het wordt zwaar en viezig, en dat is niet de bedoeling.’

Met dank aan Marriët Gakes, kleurspecialist, celeb colorist, Global Master Color Innovation Keune. Marriët Gakes heeft haar eigen exclusieve salon aan de Herengracht 227 in Amsterdam (www.marrietgakes.nl).

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022 op ADVERSUS. KLIK HIER!

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
MEER OP TRENDYSTYLE