3x Inspirerende haartrends voor 2022. Ken je ze?

Een nieuw jaar, frisse moed en een nieuw kapsel. De haartrends voor 2022 zijn eenvoudig maar het zou wel héél fijn zijn als de kappers weer opgingen.

3x Inspirerende haartrends voor 2022
3x Inspirerende haartrends voor 2022. Ken je ze? Foto Charlotte Mesman

We kunnen er niet omheen. Als het op kapseltrends aankomt, en dat geldt ook voor de haartrends voor 2022, dan is er maar één prioriteit: een goed geknipt model in je haar. Laat dat nu juist iets zijn wat ons aan het begin van dit nieuwe jaar niet gegund is.

Vroeger moesten we het vooral van de haarstyling hebben; de afgelopen jaren is het accent verlegd naar scherp geknipte haarcoupes. Als er een goed model in je haar zit, heb je er maar weinig omkijken naar. Met de uitbraak van de pandemie kwam er een kink in de kabel. De tussenpozen tussen de kappersbezoeken werden langer en haarstyling werd belangrijker. Op dit moment moeten we het daar weer van hebben.

Maar we kunnen ook lering uit al deze gebeurtenissen trekken. Een conclusie kan zijn: houd het simpel.

Haarcoupes met laagjes en structuren zijn high maintenance en schreeuwen na een paar maanden gewoonweg om een kappersbezoek. Maar laat je een goed, maar eenvoudig model in je haar knippen, dan kun gerust wat langer met je coupe rondlopen zonder dat het direct dramatisch onverzorgd en ‘outgrown’ gaat uitzien.

#1 Bobkapsels op één lengte

3x Inspirerende haartrends voor 2022
3x Inspirerende haartrends voor 2022. Ken je ze? Foto Charlotte Mesman

Misschien verklaart dit meteen ook het succes dat de rechte bob in 2022 te wachten staat. Dit kapsel blijft gewoonweg het populairst. Vorig jaar hebben we allerlei soorten bobkapsels voorbij zien komen – van airy bobs tot French bobs, van tucked bobs tot gelaagde bobs – maar uiteindelijk zegeviert het bobkapsel op één lengte.

Qua lengtes kun je alle kanten op. Een schouderlange bob (lob) kan heel chic zijn maar heb je zin in een nieuwe look dan kun je ook voor een frisse bob op kaaklengte kiezen. Deze lengte is vooral heel mooi in de winter omdat je haar net boven je sjaal of de kraag van je winterjas valt.

#2 DIY kappershoofden

3x Inspirerende haartrends voor 2022
3x Inspirerende haartrends voor 2022. Ken je ze? Foto Charlotte Mesman

Een andere haartrend voor winter 2022 is – je voelt ‘m al aankomen – een geraffineerde haarstyling. Haal je krultang en steiltang maar weer tevoorschijn. Dit jaar gaan we niet voor halfbakken waves maar voor echte krullen (think Emily in Paris) of supersteil haar.

#3 Haaraccessoires

Haartrends winter 2021 2022. Simpele en betaalbare haaraccessoires
Haartrends winter 2021 2022. Simpele en betaalbare haaraccessoires. Foto: Charlotte Mesman

Ben je niet handig in het stylen van je haar, dan reiken de haartrends voor 2022 een helpende hand toe in de vorm van haaraccessoires. Haarbanden, zijden sjaaltjes, sierspelden maar ook grote fluwelen of satijnen strikken in Chanel-stijl doen een heleboel voor je (nieuwe) hair look. En anders kun je altijd nog een Frans baretje op je hoofd planten. Ook daar ben je helemaal up-to-date 2022 mee.

TRENDYSTYLE

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022 op ADVERSUS. KLIK HIER!

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
MEER OP TRENDYSTYLE