Update je halflange kapsel met deze twee haarstyling tricks

Heb jij halflang haar en heb je zin in een nieuwe look? Experimenteer dan eens met dit schattige kapseltje.

Haartrends 2022
Update je halflange kapsel met deze twee haarstyling tricks. Foto ADVERSUS

Halflange kapsels zijn dé favoriete haartrend voor 2022. Niet verwonderlijk want we hebben het hier over de meest flatterende hair cut die je kunt bedenken. Bovendien kun je er alle kanten mee uit.

Knotten, paardenstaarten, vlechten, wet looks. De beste streetstyle kapsels voor 2022
Knotten, paardenstaarten, vlechten, wet looks. De beste streetstyle kapsels voor 2022. Influencer Caro Daur. Foto: Charlotte Mesman

Je kunt het – zoals de top influencers als Hanne Leonie en Caro Daur dat graag doen – in een klein staartje in je nek dragen voor een ultrachique look maar je kunt het natuurlijk ook los dragen.

Haartrends 2022. Update je halflange kapsel met deze twee haarstyling tricks
Haartrends 2022. Update je halflange kapsel met deze twee haarstyling tricks. Foto: Charlotte Mesman

De meest populaire manier om een halflang kapsel los te dragen, is nog steeds met grove waves à la Alexa Chung, al zijn die op z’n retour en gaan we steeds vaker supersteile (power) bob kapsels en grungy looks zien. Maar er is meer onder de zon! Tijdens de Fashion Weeks spotten we het kapseltje dat je onze streetstyle foto’s ziet. We staken er twee ideeën van op.

Volume rond de haarscheiding

Update je halflange kapsel met deze twee haarstyling tricks
Haartrends 2022. Update je halflange kapsel met deze twee haarstyling tricks. Foto: Charlotte Mesman

Een halflang kapsel krijgt net iets meer schwung als je het rond de haarscheiding ietwat volume meegeeft. Op droog haar kun je hiervoor een dry shampoo gebruiken en het haar met je vingers opduwen.

Je kunt natuurlijk ook je haar na het wassen volume meegeven door het bij de haarwortels te föhnen met behulp van een smalle ronde borstel. Een klein beetje touperen doet ook altijd wonderen.

Update je halflange kapsel met deze twee haarstyling tricks
Haartrends 2022. Update je halflange kapsel met deze twee haarstyling tricks. Foto: Charlotte Mesman

Haarstylingstruc: verleg je scheiding iets meer naar links of rechts dan gewoonlijk. Door deze ongebruikelijke plaatsing zal je haar vanzelf al meer volume krijgen.

Naar buiten geföhnde haarpunten

Combineer je scheiding met volume bovenop je hoofd met naar buiten geföhnde haarpunten voor een extra retro feeling. Gebruik hiervoor de föhn en een dikke, ronde borstel. Fixeer je kapsel met haarlak.

Je kunt je haar aan de beide kanten achter je oren dragen maar je kunt het ook aan één kant over je gezicht laten vallen. Op die manier lijkt je gezicht smaller.

Bekijk de kapselfoto’s maar eens en ga dan snel aan de slag!

TRENDYSTYLE

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022 op ADVERSUS. KLIK HIER!

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
MEER OP TRENDYSTYLE

Slaap jij genoeg?

Een goede en regelmatige nachtrust remt het verouderingsproces. We zouden ongeveer zeven uur per nacht…